• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2024. gada 11. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 7/2024 "Grozījumi Salaspils novada domes 2017. gada 17. maija saistošajos noteikumos Nr. 11/2017 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2024., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/op/2024/83.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.04.2024., Nr. 83

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7/2024

Pieņemts: 11.04.2024.

OP numurs: 2024/83.18

2024/83.18
RĪKI

Salaspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 7/2024

2024. gada 11. aprīlī

Grozījumi Salaspils novada domes 2017. gada 17. maija saistošajos noteikumos Nr. 11/2017 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā"

Apstiprināti
Salaspils novada domes sēdē
2024. gada 11. aprīlī
(prot. Nr. 7, 11. §)

Izdoti saskaņā ar
Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Salaspils novada domes 2017. gada 17. maija saistošajos noteikumos Nr. 17/2017 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā" ("Salaspils Vēstis" 20.06.2017., Nr. 12 (658); 06.04.2018., Nr. 7 (678); 31.01.2020., Nr. 1 (719); "Latvijas Vēstnesis", 251, 28.12.2022.) šādus grozījumus:

1. aizstāt 8. punktā vārdus "likumu "Par pašvaldībām"" ar vārdiem "Pašvaldību likumu";

2. svītrot 14.51. apakšpunktā vārdus "un nodrošina videokameru uzstādīšanu pie konteineru novietnes, nodrošinot normatīvo aktu par personas datu aizsardzību ievērošanu.";

3. svītrot 51. un 53. punktu.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

 

Saistošo noteikumu Nr. 7/2024 "Grozījumi Salaspils novada domes 2017. gada 17. maija saistošajos noteikumos Nr. 11/2017 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Salaspils novada domes 2017. gada 17. maija saistošie noteikumi Nr. 11/2017 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka sadzīves atkritumu, tai skaitā sadzīvē radušos bīstamo atkritumu, lielgabarīta, mājsaimniecībās radīto būvniecības un bioloģisko atkritumu, izņemot šķidro sadzīves atkritumu, apsaimniekošanu Salaspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, lai aizsargātu vidi, cilvēku dzīvību un veselību, nodrošinātu atkritumu dalītu savākšanu un reģenerāciju, kā arī veicinātu dabas resursu efektīvu izmantošanu, atkārtoti lietojamu materiālu atgriešanu apritē un apglabājamo atkritumu apjoma samazināšanu; prasības atkritumu savākšanai, tai skaitā arī minimālo sadzīves atkritumu savākšanas biežumu, pārvadāšanai, pārkraušanai un uzglabāšanai; atkritumu apsaimniekošanas maksas noteikšanas kārtību; atbildību par šo saistošo noteikumu neievērošanu.

Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir veikt precizējošas izmaiņas saistībā ar likuma "Par pašvaldībām" spēka zaudēšanu, fizisko personu datu aizsardzības prasību ievērošanu, kā arī pienākuma saglabāšanu attiecībā uz atkritumu stāvvadu apkopi un konteineru telpu tīrību arī pēc 2028. gada 1. janvāra. Saistošo noteikumu grozījumi nepieciešami, lai kopumā uzlabotu atkritumu apsaimniekošanas iespējas un paradumus Salaspils novada administratīvajā teritorijā.

1.1. Izdarot grozījumu Saistošo noteikumu 14.51. punktā, tiek svītrots pienākums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekiem vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotajām personām nodrošināt videokameru uzstādīšanu pie konteineru novietnēm, tādējādi atstājot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldnieku vai dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu ziņā veikt videonovērošanu konteineru novietnēs vai neveikt. Tāpat svītrots Noslēguma noteikumu 51. punkts, kurā noteikts termiņš, līdz kuram jānodrošina videokameru uzstādīšana.

1.2. Svītrots Noslēguma noteikumu 53. punkts, lai atbilstoši 14.55. punktam daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotajai personai arī pēc 2028. gada 1. janvāra būtu jānodrošina īpašumā, kurā atkritumu savākšanai tiek izmantoti atkritumu stāvvadi, stāvvadu regulāru apkopi, konteineru telpu tīrību atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī specializētā transportlīdzekļa brīvu piekļūšanu atkritumu konteineriem, to mehanizētās iztukšošanas laikā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumiem nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu grozījumiem nav ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā un uz konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu grozījumiem nav būtiskas ietekmes uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām, jo jaunas administratīvās procedūras nav paredzētas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu grozījumi tiek izstrādāti, lai īstenotu pašvaldības autonomo funkciju, kas uzliek pienākumu organizēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds.

Saistošo noteikumu grozījumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu grozījumi neparedz jaunu institūciju izveidi, esošo likvidāciju vai reorganizāciju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu grozījumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Šo saistošo noteikumu grozījumu izstrādes procesā nenotika atsevišķas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem (tostarp biedrībām, nodibinājumiem, apvienībām, u.tml.).

Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu projekts tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 08.12.2023. līdz 22.12.2023. Neviens viedoklis par projektu no sabiedrības netika saņemts.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!