• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2024. gada 28. marta saistošie noteikumi Nr. 14 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2024., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/op/2024/75.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

17.04.2024., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 28.03.2024.

OP numurs: 2024/75.19

2024/75.19
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Tukumā 2024. gada 28. martā (prot. Nr. 4, 7. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā"

IZDOTI
ar Tukuma novada domes
28.03.2024. lēmumu Nr. TND/24/121 (prot. Nr. 4, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 1.,  2., 3. un 4. punktu, 6. panta piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā" šādus grozījumus:

1. svītrot 86. punktu,

2. izteikt 1. pielikumu šādā redakcijā:

Ūdens patēriņa norma komercuzskaitei

Nr. p. k.

Dzīvokļa labiekārtojuma pakāpe

Viena iedzīvotāja ūdens patēriņš diennaktī

(vidēji gadā), l/dn

1.

Ēkas ar brīvkrāniem ārpus ēkas un vietējo kanalizāciju

33

2.

Dzīvoklis, kurā ir centralizēta aukstā ūdens apgāde un centralizētā kanalizācijas notekūdeņu novadīšana

170

3.

Dzīvoklis, kurā ir centralizēta aukstā ūdens apgāde, bez centralizētās kanalizācijas notekūdeņu novadīšanas

90

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 14 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumu Nr.  1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" 19. punktā un Ministru kabineta 2015. gada 15. septembra noteikumu Nr. 524 "Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem" 11. punktā norādīta formula, saskaņā ar kuru tiek aprēķināts maksimālais piegādātais ūdens daudzums (kubikmetri/mēnesī) vienam atsevišķam īpašumam. Viens no formulā iekļautajiem reizinātājiem ir ūdens patēriņa norma vienam iedzīvotājam mēnesī, kas noteikta vietējās pašvaldības saistošajos noteikumos par sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietvertajiem noteikumiem.

Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošo noteikumu Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) 51. punkts noteic, ka Pakalpojumu lietotājam, kuram ir noslēgts Pakalpojuma līgums ar Pakalpojuma sniedzēju par ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanu nekustamajam īpašumam, izmantojot ūdens brīvkrānu, patērēto ūdens daudzumu no brīvkrāna nosaka pēc komercuzskaites mēraparāta rādījumiem vai ūdens patēriņa normas, kas noteikta Saistošo noteikumu 1. pielikumā. Saistošo noteikumu 86. punkts noteic, ka Saistošo noteikumu 1. pielikuma 2., 3. un 4. punkts piemērojams līdz 2022. gada 31. decembrim.

Saistošo noteikumu 1. pielikums ir attiecināms uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotājiem, nevis uz individuāli dzīvojamām mājām (dzīvokļiem), kā tas ir norādīts Saistošo noteikumu redakcijā. Līdz šim 1. pielikums atrunāja dzīvokļa labiekārtojuma pakāpi, kurā ir ierīkoti gāzes vai elektriskie sildītāji, cietā kurināmā ūdenssildītāji. Šie uzsildīšanas veidi ierobežo apsaimniekotāju, jo tas uzliek par pienākumu apsaimniekotājam apsekot katru dzīvokli, lai saprastu, kā tiek iegūts siltais ūdens, tāpēc jaunajā 1. pielikuma redakcijā šie ierobežojumi ir svītroti un noteikti dzīvokļi, kurā ir aukstā ūdens apgāde un centralizētā kanalizācijas notekūdeņu novadīšanu vai bez centralizētās kanalizācijas notekūdeņu novadīšanas.

Saistošie noteikumi paredz svītrot 86. punktu, lai apsaimniekotājam būtu tiesisks pamats aprēķināt patērēto ūdeni dzīvokļiem bez ūdens skaitītāja.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi neparedz ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi.

Plānotais regulējums neietekmē konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Papildu administratīvās procedūras saistošie noteikumi neparedz.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Izpildes nodrošināšanai pašvaldībai papildu resursi nav nepieciešami.

Saistošo noteikumu 1. pielikuma izpildi nodrošina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotāji.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un neparedz papildu izmaksas.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Vides un komunālo jautājumu komitejas 2024. gada 15. februāra lēmumu Nr. TND/1-8.1/24/2 (prot. Nr. 3, 4. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas: no 2024. gada 16. februāra līdz 2024. gada 1. martam. Šai laikā nav saņemts neviens viedoklis.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!