• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2024. gada 14. marta saistošie noteikumi Nr. 5/2024 "Grozījumi Salaspils novada domes 2020. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2020 "Par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2024., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2024/65.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

03.04.2024., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5/2024

Pieņemts: 14.03.2024.

OP numurs: 2024/65.35

2024/65.35
RĪKI

Salaspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 5/2024

2024. gada 14. martā

Grozījumi Salaspils novada domes 2020. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2020 "Par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem"

Apstiprināti Salaspils novada domes sēdē
2024. gada 14. martā (prot. Nr. 5, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu un Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu

Izdarīt Salaspils novada domes 2020. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2020 "Par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem" (Latvijas Vēstnesis, 02.02.2021., Nr. 22, 17.02.2021., Nr. 33, 30.12.2021., Nr. 252, 02.02.2022., Nr. 23) šādus grozījumus:

1. izteikt tiesību akta izdošanas tiesisko pamatu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu".

2. izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Lai saņemtu pabalstu transporta izdevumu segšanai, persona laika posmā no 1. marta līdz 31. martam Salaspils novada domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā vai Salaspils novada pašvaldības iestādē "Salaspils novada Sociālais dienests" (turpmāk – Dienests) iesniedz noteiktas formas iesniegumu. Iesniegumu persona iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).".

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

 

Saistošo noteikumu Nr. 5/2024 "Grozījumi Salaspils novada domes 2020. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2020 "Par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  2023. gada 1. janvārī spēkā stājās Pašvaldību likums, ar kuru spēku zaudēja likums "Par pašvaldībām".

Ņemot vērā, ka Salaspils novada domes 2020. gada 10. decembra saistošo noteikumu Nr. 35/2020 "Par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem" (turpmāk – saistošie noteikumi) izdošanas pamatā ir atsauce uz likumu "Par pašvaldībām", ir nepieciešams veikt grozījumus.

Saistošo noteikumu 11. punkts noteic, ka pabalsta saņemšanai transporta izdevumu segšanai personai vienu reizi kalendārajā gadā laika posmā no 1. marta līdz 31. martam Salaspils novada domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā vai Salaspils novada pašvaldības iestādē "Salaspils novada Sociālais dienests" ir jāiesniedz noteiktas formas iesniegums.

Lai atvieglotu personām pabalstu pieprasīšanas kārtību, kā arī mazinātu dokumentu apriti pašvaldību iestādēs, noteikumu projekts paredz izteikt saistošo noteikumu 11. punktu jaunā redakcijā papildus nosakot, ka iesniegumu persona iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

Tas nozīmē, ja personai nav mainījušies kādi būtiski apstākļi, lai saņemtu pabalstu, tai nevajadzēs vērsties Salaspils novada domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā vai Salaspils novada pašvaldības iestādē "Salaspils novada Sociālais dienests" katru kalendāro gadu ar atkārtotu iesniegumu un pabalsts personai tiks piešķirts un izmaksāts, pārbaudot valsts un pašvaldības datu reģistros esošo informāciju par personas atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Projektam nav ietekme uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi tiešā veidā labvēlīgi ietekmēs personas, kurām nepieciešami saistošajos noteikumos noteiktie pabalsti, jo atvieglos pabalsta pieprasīšanas kārtību.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums nerada ietekmi uz vidi, uzņēmējdarbību un konkurenci.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums rada labvēlīgu ietekmi un pašvaldības iedzīvotāju sociālo nodrošinātību.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Projektam nav ietekmes uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām, jo jaunas administratīvās procedūras nav paredzētas un esošo izmaksas netiek mainītas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Projekts uzlabos pašvaldības funkciju izpildi, jo tiks samazināts administratīvais slogs un uzlabots pārvaldes pakalpojums.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Projekts neparedz jaunu institūciju izveidi, esošo likvidāciju vai reorganizāciju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Projekts ir piemērots iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu projekts tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 26.02.2024. līdz 11.03.2024. Neviens viedoklis par projektu no sabiedrības netika saņemts.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!