• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2024. gada 8. marta lēmums Nr. 3 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2024., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/op/2024/60.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr. 4

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

25.03.2024., Nr. 60

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 08.03.2024.

OP numurs: 2024/60.8

2024/60.8
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 3

Rīgā 2024. gada 8. martā (prot. Nr. 13, 4. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL/2.2-4.1/24/4 
"Par SIA "NEYLON" un Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība apvienošanos"

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 13.02.2024. saņemts SIA "NEYLON" (reģ. Nr. 40103239540) ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos, SIA "NEYLON" iegūstot kontroli pār Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība apvienošanos (reģ. Nr. 40003057232) (turpmāk – Ziņojums). Ziņojums atbilda Ministru kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, tādējādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena ir 13.02.2024.

Izvērtējot Ziņojumā un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SIA "NEYLON" iegūs izšķirošu ietekmi pār Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvās biedrības aktīviem. Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas arī vairāki ar SIA "NEYLON" saistītie uzņēmumi, pār kuriem šis uzņēmumi īsteno vienpersonisku izšķirošu ietekmi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

SIA "NEYLON" ietilpst koncernā, kura holdingkompānija ir FORTIS VM SIA. Holdingkompānijā ietilpstošo uzņēmumu pamatdarbības joma ir pārtikas un ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecība zīmola ELVI veikalos Latvijas teritorijā, tai skaitā, holdingkompānija veic pārtikas un ikdienas patēriņa preču iepirkumus, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību un būvmateriālu tirdzniecību.

Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība nodarbojas ar mazumtirdzniecību nespecializētajos veikalos, pārdodot pārtikas preces, dzērienus un tabaku. Vienlaikus Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība veic sabiedrisko ēdināšanu un telpu iznomāšanu, galvenokārt, Rīgas Ziemeļu rajonā, Ādažu, Saulkrastu novadā un Limbažu novada daļā, kas atrodas jūras tuvumā (šosejas A1 tuvumā): Carnikavā, Ādažos, Garkalnē, Saulkrastos un Salacgrīvā u. c.

Tādējādi, balstoties uz ziņojumā sniegto informāciju, apvienošanās dalībnieku darbība Latvijā pārklājas ikdienas patēriņa preču tirdzniecībā, galvenokārt, iepriekš minētajās teritorijās.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, ir secināms, ka apvienošanās rezultātā notiks apvienošanās dalībnieku darbības pārklāšanās Carnikavas un Saulkrastu pilsētas teritorijās un to tuvākajā apkārtnē, iekļaujot arī mazumtirdzniecības veikalus, kas atrodas Ādažu pilsētā autoceļa A1 tuvumā. Konkurences apstākļu novērtējumu lietā ietekmē fakts, ka abās šajās teritorijās tiek būvēti jauni plaša patēriņa ikdienas preču veikali, kas būtiski mainīs konkurences apstākļus minētajos konkrētajos tirgos.

Tādējādi būtiski nemainīsies ietekmētā tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis tirgū, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "NEYLON" iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvās biedrības aktīviem.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!