• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2024. gada 29. februāra saistošie noteikumi Nr. 6 "Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācijas un izmantošanas nosacījumi Dobeles novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2024., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/op/2024/51.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Par licencēto makšķerēšanu Ukru ezerā

Vēl šajā numurā

12.03.2024., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 29.02.2024.

OP numurs: 2024/51.8

2024/51.8
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 6

2024. gada 29. februārī

Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācijas un izmantošanas nosacījumi Dobeles novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2024. gada 29. februāra lēmumu Nr. 43/3

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 9. panta trešo daļu,
10. panta pirmās daļas 1. punktu, 16. panta ceturto daļu

Izdarīt Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācijas un izmantošanas nosacījumi Dobeles novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 138) grozījumu un svītrot no saistošo noteikumu izdošanas tiesiskā pamata vārdus, skaitļus un interpunkcijas zīmes "likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 11. punktu, 21. panta pirmās daļas 16. punktu, 43. panta trešo daļu un".

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada domes saistošo noteikumu Nr. 6 "Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācijas un izmantošanas nosacījumi Dobeles novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ņemot vērā, ka ar 2023. gada 1. janvāri stājās spēkā Pašvaldību likums, saistošo noteikumu mērķis ir precizēt Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošo noteikumu Nr. 29 "Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācijas un izmantošanas nosacījumi Dobeles novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 138) izdošanas tiesisko pamatu.

1.2. Grozījumu saistošajos noteikumos var izdarīt tikai ar citiem saistošajiem noteikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu – noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros:

2.1.1. nav attiecināms uz ieņēmumu daļu;

2.1.2. nav attiecināms uz izdevumu daļu;

2.1.3. nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildu resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Administratīvās procedūras neietekmē.

4.2. Izsludinātie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Noteikumi tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai, norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks, iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.

6. Izpildes nodrošināšana Noteikumu projekts neietekmē izpildes nodrošināšanu.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai, un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

8.2. Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

8.3. Noteikumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.dobele.lv no 2024. gada 7. februāra līdz 2024. gada 20. februārim (ieskaitot).

8.4. Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!