• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2024. gada 22. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2023. gada 13. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Jēkabpils novada pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2024., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/op/2024/41.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Par Talsu novada pašvaldības 2024. gada budžetu

Vēl šajā numurā

27.02.2024., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 22.02.2024.

OP numurs: 2024/41.11

2024/41.11
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Jēkabpils novadā 2024. gada 22. februārī

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2023. gada 13. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Jēkabpils novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
22.02.2024. lēmumu Nr. 148 (prot. Nr. 4, 80. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
49. panta pirmo daļu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2023. gada 13. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Jēkabpils novada pašvaldības nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 136., 193., 251.A nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 22.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.12. vada pašvaldības budžeta projekta sagatavošanas procesu, nodrošina budžeta projekta atbilstību normatīvajiem aktiem, atbild par pašvaldības budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību, kā arī nosaka finanšu līdzekļu ekonomijas pasākumus pašvaldības iestādēm."

2. Papildināt nolikumu ar 23.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.8. budžeta projekta sagatavošanas laikā nodrošina pārziņā esošo nozaru uzraudzību un atbilstoši domes priekšsēdētāja dotajiem uzdevumiem pārziņā esošajās nozarēs vada pašvaldības budžeta projekta sagatavošanas procesa gaitu."

3. Svītrot 29.2. apakšpunktā vārdus "vadīt pašvaldības budžeta projekta sagatavošanu".

4. Papildināt 48. punktu aiz vārdiem "vai līguma projekts" ar vārdiem "un nosaka atbildīgo par līguma izpildes kontroli."

5. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Jebkura pašvaldības amatpersona ar pašvaldības mantu un finanšu līdzekļiem rīkojas Domes lēmumos noteiktajā kārtībā un tā, lai rīcība būtu likumīga, lietderīga, samērīga, efektīva un atbilstoša apstiprinātajam pašvaldības budžetam."

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 2024. gada 22. februāra saistošo noteikumu Nr. 5 "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2023. gada 13. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Jēkabpils novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

Saistošo noteikumu mērķis un izdošanas nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir precizēt pašvaldības budžeta projekta sagatavošanas procesa gaitā iesaistīto institūciju atbildības un pienākumu sadalījumu, precizējot tai skaitā pašvaldības iekšējos darba organizācijas procesus.
Saistošo noteikumu fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Netiek prognozēta.
Saistošo noteikumu sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Netiek prognozēta.
Saistošo noteikumu ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām Netiek prognozēta.
Saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Netiek prognozēta.
Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana Par Jēkabpils novada nolikuma izpildes nodrošināšanu ir atbildīgi gan domes priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieki, izpilddirektors un iestāžu vadītāji atbilstoši savai kompetencei.
Saistošo noteikumu prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Jēkabpils novada pašvaldības nolikums izstrādāts, ņemot vērā likuma "Par pašvaldību budžetiem" 15. pantā priekšsēdētājam noteikto pienākumu un to, ka saskaņā ar Pašvaldību likuma 49. pantā ir noteikts, ka pašvaldības nolikumā nosakāma pašvaldības institucionālā sistēma un darba organizācija.
Saistošo noteikumu izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Saistošo noteikumu projekts tika publicēts Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā laikā no 02.02.2024. līdz 16.02.2024., privātpersonu ierosinājumi nav saņemti.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!