• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2024. gada 30. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2024/1 "Par Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu" atcelšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2024., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/op/2024/24.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 6/24

Grozījumi Ropažu novada pašvaldības domes 2023. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 22/23 "Ropažu novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

02.02.2024., Nr. 24

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2024/1

Pieņemts: 30.01.2024.

OP numurs: 2024/24.12

2024/24.12
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2024/1

2024. gada 30. janvārī

Par Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu" atcelšanu

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes 2024. gada 30. janvāra
sēdes lēmumu (prot. Nr. 1, 25. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija
noteikumu Nr. 549 "Noteikumi par ūdens objektiem,
kuru hidroloģiskais režīms ir regulējams
ar hidrotehniskajām būvēm" 7. un 9. punktu

Atcelt Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 25. maija saistošos noteikumus Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu". (Latvijas Vēstnesis, 106, 02.06.2023.)

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2024/1 "Par Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu" atcelšanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas Informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ar saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu" apstiprinātie Rušona ezera ekspluatācijas noteikumi nesatur Ministru kabineta noteikumu Nr. 549 3. punktā noteikto informāciju un nav saskaņoti ar kompetentajām institūcijām, līdz ar to saistošie noteikumi neatbilst Ministru kabineta noteikumiem Nr. 549. Ņemot vērā iepriekš minēto nepieciešams atcelt Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus Nr. 2023/9 "Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu".
2. Fizikālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija nav paredzēta.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts 2024. gada 15. janvārī publicēts Preiļu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.preili.lv sadaļā Normatīvie akti – Saistošo noteikumu projekti.

Viedokļu sniegšanas termiņš – divas nedēļas no saistošo noteikumu projekta publicēšanas.

Viedokli var iesniegt, nosūtot pašvaldībai elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi, vai elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pasta adresi: dome@preili.lv, iesniedzot pašvaldības informācijas un klientu apkalpošanas centrā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu (pieejama kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem vai pašvaldības tīmekļvietnē sadaļā: https://www.preili.lv/lv/saistoso-noteikumu-projekti-0).

Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu nav saņemts.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!