• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2024. gada 9. maija saistošie noteikumi Nr. 7 "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošo noteikumu Nr. 8 "Par kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2024., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/op/2024/100.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 17/2024

Alūksnes novada pašvaldības kapsētu darbības noteikumi

Vēl šajā numurā

24.05.2024., Nr. 100

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 09.05.2024.

OP numurs: 2024/100.10

2024/100.10
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 7

Ventspilī 2024. gada 9. maijā (prot. Nr. 10; 5. §)

Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošo noteikumu Nr. 8 "Par kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošos noteikumus Nr. 8 "Par kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem" (Latvijas Vēstnesis, 2022., Nr. 103).

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 9. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošo noteikumu Nr. 8 "Par kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 2022. gada 19. maijā pieņēma saistošos noteikumus Nr. 8 "Par kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem" (turpmāk – Saistošie noteikumi), kas nosaka kārtību, kādā izsniedz un anulē braukšanas kartes braukšanai sabiedriskajā transportā Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Ņemot vērā, ka, pēc Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils Sociālais dienests" sniegtās informācijas, pēdējais pieteikums braukšanas kartes saņemšanai no Ukrainas civiliedzīvotāja ir saņemts 2022. gada jūlijā, secināms, ka Saistošajos noteikumos ietvertais atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem nav aktuāls, tādējādi Saistošie noteikumi atzīstami par spēku zaudējušiem.

Ukrainas civiliedzīvotājiem nepieciešamais atbalsts tiek sniegts Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteiktajā kārtībā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Atzīstot par spēku zaudējušiem Saistošos noteikumus, netiek paredzēta negatīva sociālā ietekme, jo Saistošajos noteikumos ietvertais atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem nav aktuāls.

Ietekme uz vidi – nav attiecināms.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav attiecināms.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav attiecināms. 

Ietekme uz konkurenci – Saistošajos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Samazināsies administratīvās procedūras, jo Pašvaldības iestādei "Ventspils Sociālais dienests" nebūs jāadministrē Saistošajos noteikumos noteiktās braukšanas kartes.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Ietekme uz Pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem netiek paredzēta.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Pašvaldības iestāde "Ventspils Sociālais dienests" nodrošinās izpildi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par Saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, Saistošo noteikumu projekts no 27.03.2024.–12.04.2024. tika publicēts Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv sadaļas "Iedzīvotāju līdzdalība" apakšsadaļā "Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem".

Saistošo noteikumu projekts izskatīts Pašvaldības Likumības komisijā 25.03.2024., Sociālo lietu komisijā 27.03.2024. un Sociālo jautājumu komitejā 07.05.2024.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!