• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2023. gada 28. decembra saistošie noteikumi Nr. 2023/26 "Par Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošo noteikumu Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējošiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.01.2024., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/op/2024/1.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.01.2024., Nr. 1

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2023/26

Pieņemts: 28.12.2023.

OP numurs: 2024/1.9

2024/1.9
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2023/26

Preiļos 2023. gada 28. decembrī

Par Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošo noteikumu Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējošiem

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2023. gada 28. decembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 15, 29. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
47. panta pirmo daļu, Pārejas noteikumu 6. punktu,

Atzīt par spēku zaudējošiem Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Saistošo noteikumu Nr. 2023/26 "Par Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošo noteikumu Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējošiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums Šobrīd ir spēkā Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (turpmāk – saistošie noteikumi), kas noteic Preiļu novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu – oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis".

Saistošie noteikumi izdoti, pamatojoties uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta piekto daļu.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, kas noteic, ka "Dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu".

Pašvaldību likuma 47. panta pirmā daļa noteic : "(1) Saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, ja šajos noteikumos nav noteikts cits to spēkā stāšanās termiņš. Pašvaldība saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu nosūta izsludināšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" triju darbdienu laikā pēc šo dokumentu parakstīšanas, izņemot šā panta otrajā daļā minētos saistošos noteikumus un saistošos noteikumus teritorijas plānošanas jomā". Ņemot vērā, ka saistošo publicēšanas vietu jau noteic Pašvaldību likuma 47. panta pirmā daļa un atsevišķi ar saistošajiem noteikumiem pašvaldībai vairs nav jānosaka tās saistošo noteikumu publicēšanas vieta – Preiļu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 2021/8 "Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" ir atzīstami par spēku zaudējušiem. Saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 158. punktu: "spēkā esošus noteikumus par spēku zaudējušiem atzīst: 158.1. ar atsevišķiem noteikumiem".

2. Ietekme uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
3. Ietekme uz vidi Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Noteikumu izpildes nodrošināšana Saistošo noteikumu izpildē jauni institūciju izveidi neparedz.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Informācija par konsultācijām ar iedzīvotājiem 8.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2023. gada 17. novembrī publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.preili.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 2023. gada 1. decembrim.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu nav saņemts.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!