• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2023. gada 16. maija noteikumi Nr. 249 "Grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 19. decembra noteikumos Nr. 1055 "Noteikumi par valsts nodevu par zemes dzīļu izmantošanas licenci, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju un atradnes pasi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2023., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/op/2023/94.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 251

Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 2. novembra noteikumos Nr. 686 "Noteikumi par ilgtspējas un siltumnīcefekta gāzu emisiju ietaupījuma kritērijiem, no biomasas kurināmā ražotās elektroenerģijas kritērijiem un kārtību, kādā pamatojama, apliecināma un uzraugāma atbilstība minētajiem...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

18.05.2023., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 249

Pieņemts: 16.05.2023.

OP numurs: 2023/94.6

2023/94.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 249

Rīgā 2023. gada 16. maijā (prot. Nr. 26 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 19. decembra noteikumos Nr. 1055 "Noteikumi par valsts nodevu par zemes dzīļu izmantošanas licenci, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju un atradnes pasi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes dzīlēm"
10. panta ceturto daļu un Civilām vajadzībām paredzētu
sprāgstvielu aprites likuma 16. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2006. gada 19. decembra noteikumos Nr. 1055 "Noteikumi par valsts nodevu par zemes dzīļu izmantošanas licenci, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju un atradnes pasi" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 204. nr.; 2010, 61. nr.; 2013, 169. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Noteikumi par valsts nodevām zemes dzīļu izmantošanas jomā (izņemot zemes dzīļu izmantošanu iekšzemes publiskajos ūdeņos un jūrā un ogļūdeņražu meklēšanu, izpēti un ieguvi)".

2. Izteikt tiesību akta izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes dzīlēm" 10. panta ceturto daļu un Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likuma 16. panta trešo daļu".

3. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību par zemes dzīļu izmantošanas licenci, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju, derīgo izrakteņu atradnes pasi un derīgo izrakteņu ieguves vietās veicamu spridzināšanas darbu projekta saskaņošanu."

4. Papildināt ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Valsts nodeva par derīgo izrakteņu ieguves vietās veicamu spridzināšanas darbu projekta saskaņošanu ir 71,15 euro."

5. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Valsts nodevu par zemes dzīļu izmantošanas licenci, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju un derīgo izrakteņu atradnes pasi maksā pirms iesnieguma iesniegšanas attiecīgās zemes dzīļu izmantošanas licences, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļaujas vai derīgo izrakteņu atradnes pases saņemšanai. Valsts nodevu par derīgo izrakteņu ieguves vietā veicamu spridzināšanas darbu projekta saskaņošanu maksā pirms projekta iesniegšanas saskaņošanai. Maksājumu veic, izmantojot bezskaidras naudas norēķinu vienā no šādiem veidiem:
5.1. ar tādas maksājumu iestādes starpniecību, kurai ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē. Iesniedzot iesniegumu Valsts vides dienestā, norāda informāciju par veikto nodevas maksājumu;
5.2. izmantojot tiešsaistes maksājuma pakalpojumu Valsts vides dienesta informācijas sistēmā."

6. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Ja zemes dzīļu izmantošanas licences, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļaujas vai derīgo izrakteņu atradnes pases saņēmējs iniciē grozījumu veikšanu zemes dzīļu izmantošanas licencē, bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļaujā vai derīgo izrakteņu atradnes pasē, tas maksā 50 % no šajos noteikumos noteiktās valsts nodevas apmēra. Ja derīgo izrakteņu ieguves vietā veicamu spridzināšanas darbu projekta iesniedzējs iniciē grozījumu veikšanu saskaņotā spridzināšanas darbu projektā, tas maksā 50 % no šajos noteikumos noteiktās valsts nodevas apmēra."

7. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Valsts nodevu par zemes dzīļu izmantošanas licenci, derīgo izrakteņu atradnes pasi un spridzināšanas darbu projekta saskaņošanu ieskaita valsts pamatbudžetā, bet valsts nodevu par bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju – vietējās pašvaldības budžetā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas bieži sastopamie derīgie izrakteņi."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs M. Sprindžuks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!