• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alūksnes novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9/2023 "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2023., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/op/2023/85.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 11/2023

Par līdzdarbības līgumu slēgšanu Alūksnes novada pašvaldībā

Vēl šajā numurā

03.05.2023., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Alūksnes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9/2023

Pieņemts: 27.04.2023.

OP numurs: 2023/85.19

2023/85.19
RĪKI

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9/2023

Alūksnē 2023. gada 27. aprīlī (prot. Nr. 6, 19. p.)

Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas
21. punktu, 44. panta otro daļu, Publisko aģentūru likuma
2. panta otro daļu, 17. panta otro un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie saistošie noteikumi nosaka pakalpojumus, ko Alūksnes novada pašvaldības aģentūra "ALJA" (turpmāk – Aģentūra) sniedz fiziskām un juridiskām personām, kā arī apstiprina vienotu pakalpojumu cenrādi, maksāšanas kārtību.

2. Aģentūra sniedz pakalpojumus, atbilstoši Pašvaldību likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, Alūksnes novada pašvaldības uzdevumu īstenošanai, ar mērķi – nodrošināt sabiedrības vajadzības Aģentūras apsaimniekotajās ūdenstilpēs Alūksnes novada administratīvajā teritorijā.

II. Aģentūras sniegtie pakalpojumi un to cenrādis

3. Alūksnes novada pašvaldības dome nosaka šādus Aģentūras sniegtos pakalpojumus un apstiprina šo pakalpojumu cenrādi (sniegto pakalpojumu izcenojumi norādīti ar pievienotās vērtības nodokli (turpmāk – PVN)):

3.1. Aģentūras rīkotajos makšķerēšanas sacensību pasākumos dalības maksa 10,00 EUR (desmit euro) vienam sacensību dalībniekam;

3.2. maksa par zušu zvejas procesa nodrošināšanu 16,00 EUR (sešpadsmit euro) par vienu nozvejoto zušu kilogramu;

3.3. piestātnes nomas maksa vienai ūdens transportlīdzekļa vienībai Alūksnes ezerā (pie Aģentūras administratīvās ēkas Pilssalas ielā 10, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301) pie pontonu laipas – 12,10 EUR (divpadsmit euro 10 centi) diennaktī.

III. Maksāšanas kārtība

4. Maksa par Aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem samaksājama pirms pakalpojuma saņemšanas. Gadījumā, ja maksa par pakalpojumiem vienlaicīgi paredzēta vairākos saistošo noteikumu punktos, tiek piemērota maksa, ko sastāda pakalpojumu kopsumma.

5. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 17. panta trešo daļu Aģentūra, ievērojot Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktos sadarbības ietvara pamatprincipus, sniedz pakalpojumus citām valsts un pašvaldības iestādēm un privātpersonām, kas īsteno pārvaldes uzdevumus, par maksu, kas saistīta ar Aģentūrai radušos papildu resursu izmantošanu datu apstrādei un analīzei.

IV. Noslēguma noteikumi

6. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Alūksnes novada pašvaldības domes 2013. gada 24. oktobra saistošie noteikumi Nr. 31/2013 "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi".

7. Kontroli par šo noteikumu izpildi veic Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" direktors un Alūksnes novada pašvaldības pilnvarotās personas.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Saistošo noteikumu "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību un Publisko aģentūru likuma 17. panta otro un ceturto daļu, kas noteic, ka pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumu, un kuru apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, noteikta maksa par Aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem. Saistošo noteikumu mērķis – nodrošināt sabiedrības vajadzības Aģentūras apsaimniekotajās ūdenstilpēs Alūksnes novada administratīvajā teritorijā.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

1) Aģentūras rīkotajos makšķerēšanas sacensību pasākumos plānots, ka no 100 dalībnieku iemaksātās dalību maksas veidosies 1000 EUR ieņēmumu pieaugums;

2) gada laikā no vidēji nozvejotiem 500 kg zušu, veidosies ieņēmumu pieaugums 8000 EUR apmērā;

3) plānots, ka vasaras sezonā īslaicīgai ūdens transportlīdzekļu turēšanai tiks izmantotas ne mazāk kā 20 diennaktis. Ieņēmumu pieaugums no piestātņu nomas 242 EUR.

Pašvaldības budžetā ienākošos līdzekļus paredzēts izmantot attiecīgās infrastruktūras uzturēšanai.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu īstenošana:

1) sociālā ietekme – nodrošinās fiziskām un juridiskām personām nepieciešamo pakalpojumu pieejamību Alūksnes novadā, tādējādi radot vienlīdzīgas tiesības un iespējas saņemt kvalitatīvu pakalpojumu novadā. Tiks veicināta viesmakšķernieku piesaiste, Alūksnes ezera atpazīstamības veicināšana;

2) ietekme uz vidi – neizraisīs tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē;

3) ietekme uz iedzīvotāju veselību – atpūtas iespēju palielināšana un veselīgā dzīvesveida popularizēšana;

4) ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – veicinās uzņēmējdarbības vides uzlabošanos, palielinās atpūtnieku atpūtas iespējas un Alūksnes ezera rekreācijas potenciāla izmantošanu;

5) plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci – nav ietekmes uz konkurenci pašvaldības teritorijā.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Institūcija, kurā fiziska vai juridiska persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Aģentūra.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi nosaka Aģentūras sniegto pakalpojumu saturu un apjomu.

Saistošie noteikumi ir izstrādāti, lai realizētu pašvaldībai uzdotās ūdeņu apsaimniekošanas funkcijas, bet ne tikai rekreācijas procesu nodrošināšanā. Saistošo noteikumu īstenošanu nodrošinās Aģentūra.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē tiks iesaistīta Aģentūra. Izpildes nodrošināšanai ir nepieciešamie resursi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir izstrādāti, lai noteiktu pakalpojumus, ko Aģentūra sniedz fiziskām un juridiskām personām, nodrošinot sabiedrības vajadzības Aģentūras apsaimniekotajās ūdenstilpēs Alūksnes novada administratīvajā teritorijā.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā konsultācijas nav veiktas.

Saistošie noteikumi un to paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aluksne.lv.

Izteikti priekšlikumi un iebildumi netika sniegti.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!