• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mārupes novada domes 2023. gada 28. februāra saistošie noteikumi Nr. 3/2023 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2023., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/op/2023/51.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2023/3

Par Preiļu novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksu

Vēl šajā numurā

13.03.2023., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Mārupes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3/2023

Pieņemts: 28.02.2023.

OP numurs: 2023/51.14

2023/51.14
RĪKI

Mārupes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 3/2023

Mārupē 2023. gada 28. februārī

Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 28. februāra lēmumu Nr. 11 (sēdes prot. Nr. 4)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Mārupes novada pašvaldības dome (turpmāk – dome) piešķir Mārupes novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) finansiālu atbalstu sporta organizāciju darbības nodrošināšanai, sportistu dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs, un atbalstu amatieru komandām un fizisko personu apvienībām veselīga dzīvesveida veicināšanai, sportistu, sporta komandu un sporta organizāciju godināšanu par sasniegumiem sportā.

2. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt Mārupes novada iedzīvotāju iesaistīšanos sportiskās aktivitātēs, veselīgu dzīvesveidu, sportistu rezultātu izaugsmi, popularizēt sporta veidus, kā arī sekmēt sporta organizāciju veidošanos un darbību Mārupes novadā.

3. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

3.1. Pretendents – juridiska vai fiziska persona, kura saskaņā ar saistošajiem noteikumiem ir iesniegusi pieteikumu atbalsta saņemšanai.

3.2. Sportists – individuālais sportists vai komandas atsevišķs dalībnieks, kurš sasniedzis septiņu gadu vecumu, un nodarbojas ar sportu ar mērķi gūt panākumus individuāli vai komandas sastāvā.

3.3. Amatieru komanda – fizisko personu organizēta grupa, kurai ir nosaukums un kura uz regulāras sadarbības pamata pēc vienotiem principiem piedalās treniņprocesos un amatieru sacensībās vienā sporta veidā ar mērķi gūt tajā panākumus.

3.4. Fizisko personu apvienība – fizisko personu grupa, kas nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm.

3.5. Olimpiskais sporta veids – sporta veids, kas ir iekļauts Vasaras vai Ziemas Olimpisko spēļu programmā saskaņā ar biedrības "Latvijas Olimpiskā komiteja" sniegto informāciju uz pieteikuma iesniegšanas dienu, tai skaitā arī paraolimpiskie sporta veidi.

3.6. Vietējās nozīmes sporta sacensības – pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš atbilstoši sacensību norises noteikumiem un nolikumam noris:

3.6.1. vienas pašvaldības administratīvajā teritorijā vai

3.6.2. kurā piedalās sportisti no vairāku pašvaldību administratīvajām teritorijām, un ne mazāk kā 50 % sportistu pārstāv vienas pašvaldības administratīvo teritoriju, vai

3.6.3. kurā piedalās sportisti no vairāku pašvaldību administratīvajām teritorijām, un komandu vai individuālo sportistu skaits attiecīgajās sacensībās ir mazāks par 6 attiecīgajā vecuma grupā, svaru kategorijā u.c. saskaņā ar protokolu, vai

3.6.4. kurš neatbilst valsts nozīmes sporta sacensību pazīmēm saskaņā ar 3.7. punktu.

3.7. Valsts nozīmes sporta sacensības – pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš atbilstoši sporta federācijas apstiprinātiem sacensību norises noteikumiem un sacensību organizētāju apstiprinātam nolikumam:

3.7.1. ir apzīmēts kā Latvijas čempionāts, Latvijas kauss, Latvijas atklātais čempionāts, vai

3.7.2. kurā piedalās sportisti no vairāku pašvaldību administratīvajām teritorijām, un komandu vai individuālo sportistu skaits ir ne mazāks kā 6 attiecīgā vecuma grupā, svaru kategorijā u.c. saskaņā ar protokolu, pie tam ne vairāk kā 50 % sportistu (komandu) pārstāv vienas pašvaldības administratīvo teritoriju.

3.8. Starptautiskās nozīmes sacensības – pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši normatīvo aktu prasībām, sporta federācijas apstiprinātiem sacensību norises noteikumiem un sacensību organizētāju apstiprinātam nolikumam, un ir apzīmēts kā Baltijas Čempionāts – BČ, Pasaules čempionāts – PČ, Eiropas Čempionāts – EČ, Pasaules Kauss – PK, Eiropas kauss – EK.

3.9. Pašvaldības sporta objekti – Pašvaldības īpašumā esošās sporta zāles ar palīgtelpām un sporta laukumi ar pieguļošo teritoriju, kur ir nepieciešamais aprīkojums un kur ir iespējams nodarboties ar sportu.

3.10. Pastāvīgs sporta organizācijas apmeklētājs – fiziska persona, kura regulāri apmeklē sporta organizācijas nodarbības vienā sporta veidā saskaņā ar nodarbību grafiku ne mazāk kā vienu gadu, ieskaitot šajā laika periodā arī attaisnotus kavējumus.

4. Pašvaldības finansiāla atbalsta kopējo summu Dome nosaka kārtējā gada budžetā. Pretendenta pieteikuma iesniegšana negarantē finansiāla atbalsta piešķiršanu.

II. Pašvaldības atbalsta veidi

5. Pašvaldība sniedz šādu atbalstu:

5.1. Finansiāls atbalsts:

5.1.1. dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs;

5.1.2. sporta organizāciju darbības nodrošināšanai.

5.2. Atbalsts veselīga dzīvesveida veicināšanai, piešķirot tiesības izmantot Pašvaldības sporta objektus par samazinātu nomas maksu amatieru komandām un fizisko personu apvienībām.

5.3. Sportistu, sporta komandu un sporta organizāciju godināšanai.

III. Finansiāls atbalsts dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs

6. Pretendēt uz finansiāla atbalsta saņemšanu var Latvijas Sporta federāciju padomes reģistrā iekļautas un attiecīgajā sporta veidā vai darbības jomā atzītas Latvijas nacionālās sporta veidu federācijas un to juridiskie biedri (turpmāk – Sporta organizācija), ko pārstāv sportists, ja:

6.1. viņa dzīvesvieta deklarēta Mārupes novada administratīvajā teritorijā ne mazāk kā vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas;

6.2. viņš ir sasniedzis septiņu gadu vecumu.

7. Finansiālu atbalstu nepiešķir Pašvaldības dibinātu sporta iestāžu izglītojamajiem, kā arī Pašvaldības izveidotu sporta interešu un neformālās izglītības grupu dalībniekiem.

8. Sporta organizācija var pretendēt uz finansiāla atbalsta saņemšanu, ja sporta sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Latvijas sporta federāciju (turpmāk – Federācija) vai starptautisko federāciju sacensību kalendārā.

9. Sporta organizācija var saņemt finansiālu atbalstu katram saistošo noteikumu prasībām atbilstošam sportistam vienu reizi kalendāra gadā.

10. Sporta organizācija pieprasa finansiālu atbalstu, iesniedzot Pašvaldības Centrālajā pārvaldē pirms plānotajām sacensībām vai treniņnometnes pieteikumu saskaņā ar 1. pielikumu un pievienojot sacensību protokolu kopijas un dokumentus, kas apliecina pretendenta atbilstību 13. punkta prasībām. Finansiālu atbalstu nepiešķir par iepriekš notikušām sacensībām vai treniņnometni.

11. Pieteikumu izskata Pašvaldības Centrālā pārvalde un nosaka piešķiramā finansiālā atbalsta apmēru katram pretendentam, kurš atbilst saistošo noteikumu nosacījumiem, individuāli saskaņā ar 5. pielikumu, izvērtējot sekojošus kritērijus:

11.1. nodarbošanos ar olimpisko vai neolimpisko sporta veidu;

11.2. sasniegumus (1.–3. vieta) pēdējos 12 (divpadsmit) mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas;

11.3. sasniegumu (1.–3. vieta) vēsturi trīs gadu periodā pirms pēdējiem 12 (divpadsmit) mēnešiem pirms pieteikuma iesniegšanas;

11.4. sasniegumu līmeni Saistošo noteikumu 11.2. un 11.3. apakšpunktos norādītajos laika periodos katrā atsevišķi;

11.5. Federācijas apliecinājumu, ja sportists iekļauts valsts izlases sastāvā, vai sportista sagatavotības līmenis atbilst kvalifikācijas prasību izpildei starptautiskās atlases sacensībās un dalībai sagatavošanās nometnēs, un viņš varētu tikt iekļauts valstsvienībā.

12. Finansiālu atbalstu piešķir, pamatojoties uz pretendenta iesniegtu izdevumu aprēķinu, nepārsniedzot maksimāli pieļaujamo atbalsta apmēru, kas noteikts 5. pielikumā, ņemot vērā, ka:

12.1. netiek attiecinātas un no Pašvaldības budžeta netiek atbalstītas izmaksas, kas saistītas ar pretendenta ēdināšanu;

12.2. netiek attiecinātas un no Pašvaldības budžeta netiek atbalstītas izmaksas, kas saistītas ar jebkāda sporta inventāra vai aprīkojuma iegādi, maiņu, remontu u. tml.;

12.3. daļēji tiek attiecinātas izmaksas, kas saistītas ar pretendenta naktsmītni sakarā ar pretendenta izbraukumu uz sacensībām vai treniņnometnēm, sedzot ne vairāk kā 50 % no aprēķinātām izmaksām;

12.4. pilnībā tiek attiecinātas un no Pašvaldības budžeta atbalstītas izmaksas, kuras tieši ir saistītas ar pretendenta dalību sacensībās vai treniņnometnēs, tai skaitā, dalības maksa, apdrošināšana, ceļa izdevumi, licences izdevumi.

13. Finansiālu atbalstu piešķir, izvērtējot šādus dokumentus:

13.1. pretendenta pieteikumu saskaņā ar 1. pielikumu;

13.2. izmaksu aprēķinu;

13.3. pieteikumā norādīto sasniegumu apliecinošos dokumentus (diplomi, izraksti no protokola, sporta kluba, biedrības vai sporta skolas, federācijas vēstule un tml.) vai precīza norāde, kur šī informācija ir publiski pieejama tīmekļa vietnē;

13.4. Federācijas apliecinājumu, rekomendāciju sportistam piedalīties attiecīga līmeņa sacensībās vai apliecinājumu par to, ka sportists iekļauts valsts izlases sastāvā vai sportista sagatavotības līmenis atbilst kvalifikācijas prasību izpildei starptautiskas atlases sacensībās un dalībai sagatavošanas treniņnometnē, un sportists varētu tikt iekļauts valstsvienībā.

14. Ja pretendents nav iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus saskaņā ar 13. punktu, iesniegtajos dokumentos nav atrodama visa lēmuma pieņemšanai nepieciešamā informācija saskaņā ar 12. un 13. punktu, vai ja pretendents neatbilst Saistošo noteikumu nosacījumiem, Pašvaldības Centrālā pārvalde par to informē pretendentu Iesniegumu likumā noteiktā kārtībā.

15. Pašvaldības Centrālā pārvalde sagatavo atzinumu un iesniedz domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem dome.

16. Finansiālu atbalstu izmaksā viena mēneša laikā pēc maksājumu attaisnojošu dokumentu iesniegšanas Pašvaldības Centrālajā pārvaldē. Finansiālo atbalstu izmaksā Sporta organizācijai saskaņā ar maksājuma dokumentiem, kas apliecina faktiskos izdevumus saistībā ar atbalstīto pasākumu. Ja faktiskie izdevumi ir mazāki nekā domes lēmumā norādītie, finansiālu atbalstu izmaksā saskaņā ar iesniegtajiem maksājumu attaisnojošiem dokumentiem.

17. Ja piešķirtā finansiāla atbalsta izmaksa nav tikusi pieprasīta līdz tekošā kalendārā gada beigām, dome lemj par iepriekšējā gadā neizlietotu finansiālo atbalstu anulēšanu. Atkārtoti pieprasīt atcelto pašvaldības finansiālo atbalstu nav iespējams.

IV. Finansiāls atbalsts sporta organizāciju darbības nodrošināšanai

18. Pretendēt uz finansiālu atbalstu savas darbības nodrošināšanai var Sporta organizācijas, biedrības un klubi (turpmāk – Organizācija), kas veicina sporta attīstību Mārupes novadā, ja Organizācija:

18.1. reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā un tās juridiskā adrese reģistrēta Mārupes novada administratīvajā teritorijā;

18.2. kuras pamatdarbības vieta Mārupes novada administratīvajā teritorijā ir ne mazāk kā vienu gadu;

18.3. nodrošina sporta aktivitātes Mārupes novada administratīvajā teritorijā ne mazāk kā desmit Organizācijas pastāvīgajiem apmeklētājiem, kuri vismaz vienu gadu deklarēti Mārupes novada administratīvajā teritorijā. Pastāvīgs apmeklētājs saistošo noteikumu izpratnē ir persona, kas ne mazāk kā vienu gadu nepārtraukti apmeklē Organizācijas nodarbības saskaņā ar nodarbību grafiku;

18.4. veicina Mārupes novada iedzīvotāju aktīvu brīvā laika pavadīšanu;

18.5. veicina sporta attīstību Mārupes novadā;

18.6. īsteno vismaz vienu licencētu profesionālās ievirzes vai interešu izglītības sporta programmu;

18.7. ir pārstāvētā sporta veida federācijas biedrs;

18.8. izpildījusi visas saistības pret Pašvaldību.

19. Atbilstoši pašvaldības kārtējā gada budžeta iespējām, Organizācijas var saņemt finansiālu atbalstu savas darbības nodrošināšanai, nepārsniedzot 28,- EUR (divdesmit astoņi euro) mēnesī, uz vienu Mārupes novada administratīvajā teritorijā vismaz vienu gadu deklarēto personu, kurai Organizācija vismaz vienu gadu nodrošina sporta aktivitātes.

20. Finansiālu atbalstu drīkst izlietot:

20.1. treniņu telpu vai vietas un inventāra nomai;

20.2. sporta sacensību inventāra iegādei;

20.3. dalības maksai sacensībās;

20.4. sportistu un komandu licencēm;

20.5. vienotu formas tērpu izgatavošanai ar pašvaldības simboliku;

20.6. sacensību organizēšanai;

20.7. transporta izmaksām nokļūšanai līdz sacensību vietai un atpakaļ;

20.8. treneru atalgojumam.

21. Lai saņemtu finansiālu atbalstu Organizācijas darbības nodrošināšanai, Organizācijas pilnvarotais pārstāvis ne biežāk kā divas reizes gadā (par periodu no 1. janvāra līdz 31. maijam un no 1. jūnija līdz 31. decembrim) iesniedz Pašvaldības Centrālajā pārvaldē pieteikumu saskaņā ar 2. pielikumu, pievienojot:

21.1. Organizācijā faktiski darbojošos dalībnieku sarakstu, pievienojot dalībnieku likumisko pārstāvju apliecinājumus par dalību Organizācijā un piekrišanu Pašvaldības institūcijām izmantot personas datus atbalsta pieprasīšanas mērķim (3. pielikums);

21.2. sporta darbinieku un speciālistu sarakstu un viņu izglītību apliecinošu dokumentu kopijas;

21.3. informāciju par Organizācijas rīkotajām sporta sacensībām novadā;

21.4. informāciju par Organizācijas dalībnieku treniņprocesu norises vietu vai sporta bāzi.

22. Pieteikumu izskata Pašvaldības Centrālā pārvalde un sagatavo atzinumu domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta lietu jautājumu komitejai.

23. Ja pretendents nav iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus saskaņā ar 21. punktu, iesniegtajos dokumentos nav atrodama visa domes lēmuma pieņemšanai nepieciešamā informācija, vai ja pretendents neatbilst Saistošo noteikumu nosacījumiem, Pašvaldības Centrālā pārvalde par to informē pretendentu Iesniegumu likumā noteiktā kārtībā.

24. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu Organizācijām pieņem dome.

25. Pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa pārskaita Organizācijai piešķirto finansiālo atbalstu 10 (desmit) darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas, uz pieteikumā norādīto kredītiestādes kontu.

26. Finansiālu atbalstu nepiešķir Pašvaldības dibinātām izglītības iestādēm, kā arī par Organizācijas dalībniekiem, kuri apmeklē Pašvaldības domes dibinātas izglītības iestādes interešu izglītības vai profesionālās ievirzes sporta programmu attiecīgajā sporta veidā.

27. Par katru piešķirto finansiālo atbalstu Organizācijas darbības nodrošināšanai, Organizācija sešu mēnešu laikā pēc finansiāla atbalsta piešķiršanas, bet ne vēlāk kā pirms atkārtota finansiāla atbalsta pieprasīšanas, iesniedz Pašvaldības Centrālajā pārvaldē atskaiti (6. pielikums) un izdevumu attaisnojošus dokumentus.

28. Ja Organizācija nav iesniegusi atskaiti un izdevumu attaisnojošus dokumentus par iepriekšējā periodā piešķirtu un izmaksātu finansiālu atbalstu, pieteikums par atkārtota finansiāla atbalsta piešķiršanu netiek izskatīts.

V. Atbalsts veselīga dzīvesveida veicināšanai

29. Atbalsta veselīga dzīvesveida veicināšanai mērķis ir veicināt Mārupes novada iedzīvotāju iesaistīšanos sportiskās aktivitātēs, attīstīt un izkopt to fiziskās un garīgās spējas, nodrošinot atbilstoši aprīkotu Pašvaldības sporta objektu pieejamību.

30. Atbalsts veselīga dzīvesveida veicināšanai ir tiesību piešķiršana izmantot Pašvaldības sporta objektus par samazinātu nomas maksu 90 % apmērā.

31. Atbalstu veselīga dzīvesveida veicināšanai saņem:

31.1. amatieru komandas;

31.2. fizisko personu apvienības.

32. Prasības pretendentam, kurš vēlas saņemt atbalstu veselīga dzīvesveida veicināšanai:

32.1. komandā ir apvienojušies dalībnieki, no kuriem ne mazāk kā puse ir deklarēti, strādā vai mācās Mārupes novadā, un ja komanda pārstāv Mārupes novadu vietējās, valsts mēroga sacensībās un Latvijas Republiku starptautiskas nozīmes sacensībās;

32.2. fizisko personu apvienībā ir apvienojušās vismaz 16 (sešpadsmit) fiziskas personas, no kurām ne mazāk kā puse ir deklarēti, strādā vai mācās Mārupes novadā.

33. Tiesības izmantot Pašvaldības sporta objektus par samazinātu nomas maksu piešķir līdz divām reizēm nedēļā, ne vairāk kā divas stundas vienā nodarbībā tikai šādiem mērķiem:

33.1. treniņu procesam;

33.2. mājas spēļu organizēšanai;

33.3. vietēja mēroga sacensību organizēšanai nekomerciālos nolūkos.

34. Lai saņemtu atbalstu veselīga dzīvesveida veicināšanai, pretendents Pašvaldības Centrālajā pārvaldē iesniedz pieteikumu saskaņā ar 4. pielikumu, kurā iekļauj:

34.1. Pašvaldības objekta apmeklējumam pieteikto personu sarakstu, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu;

34.2. katras sarakstā iekļautās personas apliecinājumu par dalību amatieru komandā vai fizisko personu apvienībā un piekrišanu Pašvaldības institūcijām izmantot personas datus atbalsta pieprasīšanas izvērtējumam;

34.3. tās Pašvaldības iestādes vadītāja rakstisku apliecinājumu (saskaņojumu), kuras pārziņā esošu sporta objektu pretendents vēlas iegūt nomā, par attiecīgā sporta objekta pieejamību pretendenta norādītajā laikā.

35. Pieteikumu izskata Pašvaldības Centrālā pārvalde un sagatavo atzinumu domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta lietu jautājumu komitejai.

36. Lēmumu par atbalsta veselīga dzīvesveida veicināšanai piešķiršanu pieņem dome.

37. Domes pieņemtais lēmums tiek paziņots pretendentam un tai Pašvaldības iestādei, kuras pārziņā atrodas pretendentam nomas lietošanā piešķirtais sporta objekts.

38. Pašvaldības iestādes vadītājs, kuras pārziņā atrodas pretendentam nomas lietošanā piešķirtais sporta objekts, slēdz nomas līgumu ar pretendentu saskaņā ar domes pieņemto lēmumu.

VI. Sportistu, sporta komandu un Organizāciju godināšana

39. Pasākumu organizē vienu reizi kalendāra gadā.

40. Pašvaldības organizētajā svinīgajā sarīkojumā "Mārupes novada sporta laureāts" (turpmāk – pasākums) tiek pasniegtas piemiņas balvas sportistiem, sporta komandām un Organizācijām par panākumiem sportā, kā arī izteikta atzinība personām, kas atbalstīja vai veicināja sporta attīstību Mārupes novadā.

41. Balvas saņēmējus nosaka Pašvaldības konkursa "Mārupes novada sporta laureāts" nolikumā noteiktajā kārtībā. Nolikumu apstiprina Pašvaldības izpilddirektors.

VII. Finansiāla atbalsta izlietojuma kontroles kārtība

42. Pašvaldības Centrālā pārvalde izvērtē Organizācijas iesniegto atskaiti (6. pielikums) un tai pievienotos dokumentus, un finansiāla atbalsta izlietojuma atbilstību tā piešķiršanas mērķim.

43. Pašvaldības Centrālajai pārvaldei ir tiesības pieprasīt papildu informāciju vai paskaidrojumus par piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu.

44. Ja tiek konstatēts, ka finansiālais atbalsts nav izlietots atbilstoši tā piešķiršanas mērķim, nav izlietots vispār vai izlietots daļēji, vai saistošo noteikumu noteiktajā kārtībā nav iesniegta atskaite un izdevumu attaisnojumu dokumenti, Pašvaldības Centrālā pārvalde informē Organizāciju par pienākumu iesniegt atskaiti vai atmaksāt Pašvaldībai neizlietotu finansiālo atbalstu vai tā daļu.

45. Ja Organizācija 44. punktā noteiktajos gadījumos neatmaksā saņemto finansiālo atbalstu, Pašvaldības izpilddirektors uzsāk piespiedu izpildi saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

VIII. Noslēguma jautājumi

46. Domes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

47. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

1. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

Mārupes novada pašvaldībai

Pieteikums finansiāla atbalsta saņemšanai sportista dalībai sacensībās un treniņnometnēs

1. Informācija par Organizāciju (pretendentu)
Nosaukums  
Juridiskā adrese  
reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā  
Kontaktpersona (vārds, uzvārds)  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  
   
2. Informācija par sportistu
Vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese  
Personas kods  
vecums  
Komandas nosaukums, ja ir komandas atsevišķs dalībnieks  
   
3. Informācija par sacensībām vai treniņnometni
Nosaukums  
Norises vieta  
Norises laiks  
Interneta vietnes norāde ar informāciju par sacensībām  
Organizācijas nosaukums, kas rīko sacensības  
   
4. Izdevumu tāme
Izdevumu pozīcijas Kopējie izdevumi (EUR) Pieprasītais atbalsta apmērs (EUR)
Ceļa izdevumi (biļetes, norādot kādam transporta līdzeklim)    
Dalības maksa sacensībās    
Naktsmītnes izdevumi    
Apdrošināšana    
Licences iegādes izdevumi    
KOPĀ:    
     
5. Sportista sasniegumi (1.–3. vieta) 12 mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas
Sacensību nosaukums Norises vieta datums Iegūtā vieta
       
       
       
       
       
6. Sportista sasniegumi (1.–3. vieta) laika periodā līdz 3 gadiem pirms pēdējiem 12 mēnešiem pirms pieteikuma iesniegšanas
Sacensību nosaukums Norises vieta datums Iegūtā vieta
       
       
       
       
       
7. Organizācijas rekvizīti
Saņēmējs  
Bankas nosaukums  
Bankas konta numurs  
SWIFT kods  

Finansiāla atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādītās personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

         
Amats   Paraksts   Vārds, Uzvārds

 

2. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

Mārupes novada pašvaldībai

Pieteikums finansiālam atbalstam sporta organizācijas darbības nodrošināšanai

1. Informācija par sporta organizāciju (pretendentu)
Nosaukums

 

Juridiskā adrese

 

reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā

 

Kontaktpersonas vārds, uzvārds

 

Tālruņa numurs

 

e-pasta adrese

 

Korespondences adrese

 

Interneta vietnes adrese

 

Sporta veids

 

Organizācijas apraksts, darbības veids

 

   
2. Bankas rekvizīti
Saņēmējs

 

Bankas nosaukums

 

Bankas konta numurs

 

SWIFT kods

 

Iepriekš piešķirtais finansiālais atbalsts sporta organizācijas darbības nodrošināšanai

Datums

Apmērs (EUR)

Mērķis

Atskaite par izlietošanu iesniegta (datums)

 

 

 

 

Informācija par organizētajām sacensībām

Sacensību nosaukums

 

Norises vieta

 

Norises datums

 

Dalībnieku skaits

 

Īss sacensību apraksts

 

Informācija par sporta organizācijas treniņprocesu norises vietām un sporta bāzēm

Treniņprocesa norises vietas, Sporta bāzes adrese

 

Atsauce uz īpašumtiesībām vai lietošanas tiesībām

(ja attiecināms)

 

Sporta bāzes apraksts

 

Sporta organizācijā darbojošos dalībnieku saraksts

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Pers.kods

Deklarētā dzīvesvietas adrese

Tālr.

E-pasta adrese

Datums, no kura darbojas organizācijā

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sporta organizācijā darbojošos sporta darbinieku un speciālistu saraksts

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Pers.kods

Tālr. un e-pasts

Sporta speciālista Izglītību apliecinoša dokumenta Nr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pielikumā pievienotie dokumenti:

1. sporta organizācijas dalībnieku likumisko pārstāvju apliecinājumus par dalību sporta organizācijā un piekrišanu Pašvaldībai izmantot personas datus atbalsta pieprasīšanas mērķi;

2. sporta darbinieku un speciālistu izglītību apliecinošu dokumentu kopijas.

Finansiāla atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādīto personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

 

 

 

 

 

Amats

 

Paraksts

 

Vārds, Uzvārds

 

3. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

APLIECINĀJUMS
par dalību sporta organizācijā un piekrišanu Pašvaldības institūcijām izmantot personas datus atbalsta pieprasīšanas mērķim

(aizpilda katrs dalībnieks individuāli)

Sporta organizācijas nosaukums: _____________________________________

1. INFORMĀCIJA PAR DALĪBNIEKU
Vārds, uzvārds  
Deklarētā dzīvesvietas adrese  
Personas kods  
Sporta organizācijas dalībnieka likumiskā pārstāvja Vārds, Uzvārds  
Tel.nr.  
E-pasta adrese  

Finansiāla atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādīto personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

Datums___________________

Vārds, uzvārds________________________ Paraksts____________________

 

4. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

Mārupes novada pašvaldībai

Pieteikums pašvaldības atbalsta saņemšanai veselīga dzīvesveida veicināšanai

1. Informācija par pretendentu
Amatieru komandas nosaukums vai ziņas par fizisko personu apvienību  
Amatieru komandas/fizisko personu apvienības pārstāvja:  
Vārds, uzvārds  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  

Vēlamais sporta objekts, tā izmantošanas laiks un iestādes, kuras pārziņā atrodas sporta objekts, vadītāja saskaņojums

Sporta objekta nosaukums  
Sporta objekta izmantošanas termiņš un laiks (nepārsniedzot 2 reizes nedēļā, ne vairāk kā 2 stundas vienā treniņā)  
Iestādes, kuras pārziņa atrodas sporta objekts, vadītāja saskaņojums (norādot termiņu un laiku)  

Amatieru komandas/fizisko personu apvienības sastāvs un tajā iekļauto personu apliecinājumi

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Personas kods

Deklarētā dzīvesvietas adrese

Paraksts (ja sarakstā iekļauta nepilngadīga persona, paraksta viņas likumiskais pārstāvis)

 1.

 

 

 

 

  

 2.

 

 

 

 

  

 3.

 

 

 

 

  

 4.

 

 

 

 

  

 5.

 

 

 

 

  

 6.

 

 

 

 

  

 7.

 

 

 

 

  

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

Datums___________________

Vārds, uzvārds________________________ Paraksts____________________

Pašvaldības atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādīto personu datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv

 

5. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

PAŠVALDĪBAS FINANSĒJUMA APMĒRS SPORTISTIEM DALĪBAI SACENSĪBĀS UN TRENIŅNOMETNĒS

Kopējo atbalsta apmēru sportistam nosaka šādā kārtībā: 

1. Saistošo noteikumu prasībām atbilstoša sportistam noteiktā bāzes atbalsta apmērs ir 150 euro;  

2. Atbilstoši sportista sasniegumu līmenim sacensībās pēdējos 12 mēnešos, piemēro koeficientu;  

3. Atbilstoši kritērijiem piemēro piemaksas, tās summējot; 

4. Finansiālā atbalsta piešķiršanā tiek ievērota samērība, sportistam piešķirot līdz 720 euro viena kalendārā gada laikā;

5. Kopējo finansiālā atbalsta apmēru nosaka piemērojot formulu: 

 Atbalsta apmērs = B x K + P, kur   

B – bāzes atbalsta apmērs (150 euro); 

K – koeficients 

P – piemaksas 

Koeficienti (tiek piemērots viens, atbalsta saņēmējam labvēlīgākais koeficients): 

Kritēriji 

Koeficients, K 

Iegūta godalgota vieta (1.–3. vieta) vietējas nozīmes sacensībās pēdējos 12 mēnešos 

2 

Iegūta godalgota vieta (1.–3. vieta) valsts nozīmes sacensībās pēdējos 12 mēnešos 

2 

Iegūta godalgota vieta (1.–3. vieta) starptautiskas nozīmes sacensībās pēdējos 12 mēnešos 

3

Piemaksas: 

Kritēriji 

Piemaksa, P 

Pārstāvēts olimpiskais sporta veids 

100 euro 

Sasniegumi valsts nozīmes sacensībās (1.–3. vieta) laika periodā līdz 3 gadiem pirms pēdējiem  12 mēnešiem 

100 euro 

Sasniegumi starptautiskas nozīmes sacensībās (1.–3. vieta) laika periodā līdz 3 gadiem pirms pēdējiem  12 mēnešiem 

200 euro 

 

6. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 3/2023
"Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

Mārupes novada pašvaldībai

FINANŠU ATSKAITE
par Mārupes novada pašvaldības piešķirtā finansiālā atbalsta sporta organizācijas darbības nodrošināšanai izlietojumu

Atskaites iesniedzējs:

 

Finansējuma izlietojuma apraksts/pamatojums:

 
 
 
 
 

Līdzekļu apmērs EUR___________ par kuriem iesniegta atskaite.

Finansiāla atbalsta izlietojums:

Nr. Attaisnojuma dokumenti Maksājuma saņēmējs Summa

EUR

Par ko maksāts EEK

(čeki)

datums nosaukums un numurs
1.            
2.            
3.            

PAVISAM KOPĀ: ___________ EUR

   
(summa vārdiem)  

Pielikumā pievienoti izdevumu attaisnojuma dokumenti:

1.

2.

3.

Apstiprinu, ka Mārupes novada pašvaldības piešķirtais finansiālais atbalsts tika izlietots tikai tā piešķiršanas mērķiem, atbilstoši pieteikumam un šai atskaitei.

Iesniedzējs:          
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)   (datums)

Pārbaudīja:

_________________/amats/ _________________/vārds, uzvārds ______________/paraksts/

 

Saistošo noteikumu Nr. 3/2023 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir veicināt Mārupes novada iedzīvotāju iesaistīšanos sportiskās aktivitātēs, veselīgu dzīvesveidu, sportistu rezultātu izaugsmi, popularizēt sporta veidus, kā arī sekmēt sporta organizāciju veidošanos un darbību Mārupes novadā.

Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punkts noteic pašvaldības autonomo funkciju veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta pasākumu organizēšanā, bet tā paša likuma 5. panta pirmā daļa paredz, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

Sporta likuma 7. panta pirmās daļas 3., 5. un 6. punkts nosaka, ka pašvaldības, veicinot veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību savā administratīvajā teritorijā, ir tiesīgas sekmēt sporta organizāciju, tajā skaitā sporta klubu, veidošanos un darbību; finansēt sporta sacensības; finansēt licencētas sporta izglītības programmas un sporta pasākumus, ko īsteno to administratīvajā teritorijā esošie sporta klubi.

Pašvaldības pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta otro daļu, pašvaldība autonomās funkcijas pilda atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem un noslēgtajiem publisko tiesību līgumiem, līdz ar ko iespējamā alternatīva tiesiskā regulējuma izstrādei ir publisko tiesību līgumu slēgšana ar privātpersonām. Pirms šo Saistošo noteikumu izstrādes, Pašvaldība nodrošināja atbalsta sniegšanu sportam un veselīga dzīvesveida veicināšanai, pamatojoties uz saistošajiem noteikumiem un publisko tiesību līgumiem. Ņemot vērā pieaugošo nepieciešamību noteikt vispārīgu, vienotu kārtību iepriekš minētajam mērķim, nepieciešams izdot Mārupes novada pašvaldības saistošos noteikumus "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Pašvaldības finansiāla atbalsta kopējo summu dome nosaka kārtējā gada budžetā. Pretendenta pieteikuma iesniegšana negarantē finansiāla atbalsta piešķiršanu.

Palielināta ietekme uz budžetu nav plānota, jo Pašvaldība jau sniedz atbalstu sportam un veselīga dzīvesveida veicināšanai atbilstoši budžetā apstiprinātiem līdzekļiem.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Sabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas personas, kuras nodarbojas ar sportu un fiziskām aktivitātēm veicinot veselīgu dzīvesveidu, un Saistošo noteikumu nosacījumiem atbilstošas juridiskas personas, kuras nodrošina sporta aktivitātes Mārupes novada administratīvajā teritorijā deklarētām fiziskām personām.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs mērķgrupas, jo to ieviešanai vienlaikus tiek plānota labvēlīga ietekme gan uz iedzīvotāju veselīga dzīvesveida, gan sporta attīstības veicināšanu.

Noteikumu tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupām jaunas tiesības, bet nodrošinās vienlīdzīgas iespējas saņemt Pašvaldības finansiālo atbalstu sporta aktivitāšu realizācijai, un veicinās veselīgu dzīvesveidu un paaugstinās novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Ietekme uz vidi – nav paredzēta.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – ar Saistošajiem noteikumiem tiks veicinātas uzņēmējdarbības aktivitātes, jaunu sporta klubu veidošanās un esošo sporta klubu attīstība un izaugsme, kā arī paaugstināta to konkurētspēja.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina:

Pašvaldības Centrālā pārvalde izskata privātpersonu iesniegtos pieteikumus un sniedz atzinumu, pašvaldības domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu pieņem dome.

Domes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas Saistošajos noteikumos.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas. 

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punktā noteiktajai Pašvaldības funkcijai veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta pasākumu organizēšanai.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības Centrālā pārvalde.

Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija, reorganizācija, vai jaunu darba vietu izveide. 

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem. 

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projektu izstrādājusi Pašvaldības izveidota speciālistu un domes deputātu darba grupa.

Saistošo noteikumu projekta izstrādes gaitā veiktas konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām:

1. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Akadēmiskā doktora augstākās izglītības studiju programmas "Sporta zinātne" direktori S. Luiku;

2. Mārupes novada sporta un aktīvās atpūtas konsultatīvo padomi;

3. Saistošo noteikumu projekts no 2023. gada 2. janvāra līdz 16. janvārim publicēts Pašvaldības mājas lapā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Saņemti šādi privātpersonu viedokļi:

1. Divas privātpersonas izteikušas priekšlikumu samazināt sportista, kuram ir tiesības uz pašvaldības finansiālu atbalstu, noteikto vecumu no 12 (divpadsmit) gadiem uz 7 (septiņiem gadiem).

Priekšlikums izvērtēts 2023. gada 18. janvāra Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un nolemts grozīt Saistošo noteikumu projekta 3.2. punktu un 6.2. punktu, nosakot, ka sportistam ir tiesības saņemt pašvaldības finansiālu atbalstu no 7 gadu vecuma.

2. Pašvaldības atbalsta saņemšanai veselīga dzīvesveida veicināšanai, izteikts priekšlikums, piešķirt pašvaldības sporta objekta iznomāšanas laikā tiesības grozīt pašvaldības objekta apmeklējumam pieteikto personu sarakstu.

Priekšlikums izvērtēts 2023. gada 18. janvāra Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un priekšlikums noraidīts, ņemot vērā, ka tiesības izmantot pašvaldības sporta objektu par samazinātu nomas maksu tiek piešķirtas uz konkrētu sezonu, ievērojot Saistošo noteikumu 30. punktā noteiktos priekšnosacījumus un ietekmi uz administratīvajām procedūrām.

3. Pašvaldības atbalsta saņemšanai veselīga dzīvesveida veicināšanai, izteikts priekšlikums vienkāršot administratīvās procedūras ātrākai pašvaldības domes lēmuma pieņemšanai, nenosakot lēmumā pašvaldības objekta izmantošanas laiku. Priekšlikums izvērtēts 2023. gada 18. janvāra Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un noraidīts, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem sporta objekta pieejamība primāri nodrošināma vispārējās un interešu izglītības programmu audzēkņiem. Ja tiek konstatēta pašvaldības sporta objekta izmantošanas iespējamība pēc tam, kad nodrošināta telpu pieejamība vispārējās uz interešu izglītības programmas audzēkņiem, telpas tiek piedāvātas izmantošanai trešajām personām. Pašvaldības dome nevar pieņemt lēmumu par sporta objekta telpu nodošanu nomā, nenosakot to izmantošanas laiku, nepārliecinoties vai lēmums būs izpildāms.

4. Izteikts priekšlikums svītrot Saistošo noteikumu 6.3. punktu, jo, ja sportists pārstāv sporta organizāciju, kas nav Mārupes novada sporta organizācija, nosacījums par Mārupes novada pārstāvēšanu sacensībās nav izpildāms.

Priekšlikums izvērtēts 2023. gada 18. janvāra Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un nolemts svītrot Saistošo noteikumu projekta 6.3. punktu.

5. Izteikts priekšlikums precizēt Saistošo noteikumu projekta IV. nodaļu "Finansiāls atbalsts sporta organizāciju darbības nodrošināšanai", precizējot, vai ir finansiāls atbalsts ir attiecināms arī uz pašvaldības dibinātu iestāžu izglītojamiem.

Priekšlikums izvērtēts 2023. gada 18. janvāra Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā, un pieņemts lēmums precizēt Saistošo noteikumu projekta 26. punktu.

 Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!