• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saulkrastu novada domes 2023. gada 22. februāra lēmums Nr. 930 "Par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2023., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/op/2023/45.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes lēmums Nr. 44

Par detālplānojuma apstiprināšanu teritorijai starp Gaujas ielu, Valmieras ielu, Daugavas ielu un Smiltenes pilsētas robežu, Smiltenē, Smiltenes novadā

Vēl šajā numurā

03.03.2023., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saulkrastu novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 930

Pieņemts: 22.02.2023.

OP numurs: 2023/45.28

2023/45.28
RĪKI

Saulkrastu novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saulkrastu novada domes lēmums Nr. 930

Saulkrastos 2023. gada 22. februārī (prot. Nr. 3/2023 § 13)

Par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 apstiprināšanu

Saulkrastu novada būvvaldē 2023. gada janvārī saņemts telpiskās attīstības plānotājas Marutas Blūmas ziņojums par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 (turpmāk – Detālplānojums) izstrādi un administratīvā līguma projekts par Detālplānojuma īstenošanu.

Detālplānojuma izstrāde uzsākta pamatojoties uz Saulkrastu novada domes 29.09.2021. lēmumu Nr. 115 "Par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 izstrādes uzsākšanu". Detālplānojuma izstrādes mērķis bija detalizēt teritorijas plānoto (atļauto) izmantošanu, precizēt izmantošanas aprobežojumus un noteikt prasības apbūves izvietojumam, kā arī izvērtēt inženierkomunikāciju pieslēgšanas un piekļuves iespējas.

Pamatojoties uz Saulkrastu novada domes 30.11.2022. lēmumu Nr. 786 "Par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai" Detālplānojuma izstrādātā redakcija tika nodota publiskai apspriešanai, kas norisinājās no 13.12.2022. līdz 13.01.2023., kuras ietvaros 22. decembrī plkst. 17:00 videokonferenču platformā ZOOM notika publiskās apspriešanas sanāksme.

Publiskās apspriešanas laikā ir saņemti pozitīvi atzinumi no visām Detālplānojuma darba uzdevumā noteiktajām institūcijām, iedzīvotāju iebildumi vai priekšlikumi par Detālplānojuma redakciju nav iesniegti.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu, Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, saskaņā ar Tautsaimniecības, attīstības un vides komitejas 08.02.2023. sēdes atzinumu, (protokols Nr. 2/2023 § 15),

Saulkrastu novada dome, atklāti balsojot "PAR" – 14 (N. Līcis, A. Dulpiņš, E. Grāvītis, G. Liepiņš, I. Petrova, J. Grabčiks, L. Ozoliņa-Karnīte, M. Iekļavs, M. Kišuro, N. Broks, O. Vanaga, R. Kalniņš, R. Jēkabsons, A. Aparjode), "PRET" -nav, "ATTURAS" – nav,

NOLEMJ:

1. Apstiprināt Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_21743 izstrādāto Detālplānojumu zemes vienībai Alfrēda Kalniņa ielā 15, Saulkrastos, Saulkrastu novadā, kadastra apzīmējums 80130020263.

2. Uzdot Komunikācijas un tūrisma nodaļai nodrošināt Saulkrastu novada būvvaldes sagatavotā paziņojuma par Detālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.saulkrasti.lv un vietējā laikrakstā "Saulkrastu Novada Ziņas".

3. Administratīvās nodaļas vecākajai lietvedei šī lēmuma norakstu nosūtīt (Vārds, Uzvārds) uz adresi Sarkandaugavas iela 3-12, Rīga, LV-1005 un (Vārds, Uzvārds) uz adresi Saules iela 18A, Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV-2160.

4. Pēc šī lēmuma pārsūdzēšanas beigām noslēgt administratīvo līgumu (pielikumā) par Detālplānojuma īstenošanu.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma (turpmāk – APL) 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā tā paziņošanas brīdī adresātam.

Saskaņā ar APL 122. pantu, 189. panta pirmo daļu un Teritorijas attīstības plānošanas likuma 30. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts stājies spēkā, iesniedzot pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 

Pielikums
22.02.2023. Saulkrastu novada domes lēmumam Nr.___
(Prot. Nr.___/2023 §___)

ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS

par nekustamā īpašuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 Saulkrastos, Saulkrastu novadā  (kadastra Nr. 80130020263, zemes vienība ar kadastra apzīmējumu 80130020263) detālplānojuma īstenošanas kārtību

Saulkrastu novadā 2023. gada __._________

Saulkrastu novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000068680, juridiskā adrese: Raiņa iela 8, Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV-2160 (turpmāk – Pašvaldība), tās priekšsēdētāja Normunda Līča personā, kurš rīkojas saskaņā ar Saulkrastu novada pašvaldības nolikumu, no vienas puses, un

nekustamā īpašuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 īpašnieki: (Vārds, Uzvārds) personas kods ___ un (Vārds, Uzvārds), personas kods ___ (turpmāk – Nekustamā īpašuma īpašnieki), no otras puses, turpmāk tekstā – Līdzēji,

pamatojoties uz:

– Valsts pārvaldes iekārtas likuma 80. panta pirmās daļas 2. punktu,

– Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. pantu,

– Saulkrastu novada domes 2023. gada 22. februāra lēmumu Nr.___ "Par detālplānojuma Alfrēda Kalniņa ielā 15 apstiprināšanu" (protokols Nr. __/2023 §___), ar kuru ir apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Alfrēda Kalniņa iela 15, Saulkrastos, Saulkrastu novadā (zemes vienības ar kadastra apzīmējums 80130020263), un noteikts, ka Pašvaldība un Nekustamā īpašuma īpašnieki slēdz administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu un realizācijas termiņiem,

noslēdz šāda satura administratīvo līgumu (turpmāk – Līgums):

1. Līguma priekšmets

Līdzēji vienojas par nekustamā īpašuma Alfrēda Kalniņa iela 15, Saulkrastos, Saulkrastu novadā (zemes vienības kadastra apzīmējums 80130020263), detālplānojuma īstenošanas kārtību.

2. Līdzēju saistības

2.1. Nekustamā īpašuma īpašnieki apmaksā visus ar detālplānojuma īstenošanu saistītos izdevumus.

2.2. Nekustamā īpašuma īpašnieki detālplānojumu īsteno saskaņā ar apstiprinātā detālplānojuma Alfrēda Kalniņa iela 15, Saulkrastos, Saulkrastu novadā (zemes vienības ar kadastra apzīmējums 80130020263), Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumiem un Grafisko daļu, un saskaņā ar spēkā esošo vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu.

2.3. Nekustamā īpašuma īpašnieki detālplānojuma projekta risinājumus īsteno vienlaicīgi vai kārtās atbilstoši detālplānojuma īstenošanas kārtībai un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

2.4. Detālplānojuma īstenošana ietver teritorijas inženiertehnisko sagatavošanu atbilstoši Detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumu 2.1. apakšnodaļas prasībām, t.sk. plānoto iebrauktuvju izbūvi, nodrošinot piekļuvi zemesgabaliem. Kopīgo iebrauktuvi uz detālplānojumā projektētiem zemesgabaliem Nr. 1 un Nr. 2 izbūvi nekustamā īpašuma īpašnieki veic vienlaicīgi ar būvniecību vienā vai abos zemesgabalos.

2.5. Būvniecība notiek atbilstoši detālplānojumā un būvnormatīvos noteiktajām prasībām.

2.6. Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

2.7. Līdzējiem ir tiesības veikt nepieciešamas tikšanās, pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, kas saistītas ar Līguma izpildi.

3. Termiņi un papildus nosacījumi

3.1. Nekustamā īpašuma īpašnieki uzsāk detālplānojuma īstenošanu ne vēlāk kā līdz 2028. gada 1. septembrim. Detālplānojuma īstenošana uzskatāma par uzsāktu, ja ir izsniegta būvatļauja, kurā ir atzīme par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi.

3.2. Līgums ir spēkā līdz detālplānojuma pilnīgai īstenošanai.

3.3. Ja Nekustamā īpašuma īpašnieki neievēro Līguma nosacījumus vai ir beidzies detālplānojuma īstenošanas uzsākšanai noteiktais termiņš, Pašvaldībai ir tiesības no Nekustamā īpašuma īpašniekiem pieprasīt paskaidrojumus.

3.4. Līguma teksts var tikt mainīts un papildināts līdzējiem savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanās kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

3.5. Īpašumtiesību vai detālplānojuma īstenotāja maiņas gadījumā esošo Nekustamā īpašuma īpašnieku pienākums ir informēt jauno tiesību pārņēmēju par noslēgto Līgumu un tā nosacījumiem un nepieciešamību Līgumu pārjaunot ar tiesību pārņēmēju.

4. Nepārvarama vara

4.1. Līdzēji ir atbrīvoti no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kuru nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar līdzēju tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

4.2. Līdzējam, kas atsaucas un nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otram līdzējam. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde.

5. Strīdus izskatīšanas kārtība

5.1. Strīdi, kas rodas līguma neizpildes gadījumā, tiek risināti sarunu ceļā. Gadījumā, ja Līdzēji nespēj vienoties savstarpējo sarunu ceļā, strīdi risināmi tiesā atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktai kārtībai.

5.2. Līgums ir izstrādāts un noformēts latviešu valodā uz trīs lapām, trīs eksemplāros, no kuriem vienu eksemplāru glabā Pašvaldība, un divus – Nekustamā īpašuma īpašnieki.

6. LĪDZĒJU REKVIZĪTI

Pašvaldība:

Saulkrastu novada pašvaldība

reģistrācijas Nr. 90000068680,

juridiskā adrese:  Raiņa iela 8,

Saulkrasti, Saulkrastu novads,

LV-2160

Nekustamā īpašuma īpašnieki:

(Vārds, Uzvārds), personas kods ___,
Sarkandaugavas iela

3-12, Rīga, LV-1005

 

N. Līcis

 
(Vārds, Uzvārds), personas kods ___,
Saules iela 18A, Saulkrasti, LV-2160
 

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!