• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2023. gada 23. februāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2018. gada 11. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2023., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/op/2023/41.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 4/2023

Par Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. jūlija saistošo noteikumu Nr. 2/2021 "Par Ādažu novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

27.02.2023., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 23.02.2023.

OP numurs: 2023/41.14

2023/41.14
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2

Liepājā 2023. gada 23. februārī (prot. Nr. 2, 13. §)

Grozījums Liepājas pilsētas domes 2018. gada 11. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā"

Izdoti saskaņā ar
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2018. gada 11. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" (Latvijas Vēstnesis, 2018., 223. nr.;  2020., 98. nr. un 204. nr.; 2021., 221. nr.; 2022., 8. nr., 57. nr., 120. nr. un 183. nr.) šādu grozījumu un izteikt 6.5 punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"No jauna izsniegto abonementa biļešu derīguma termiņš tiek noteikts, ievērojot Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto valsts atbalsta sniegšanas termiņu."

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2018. gada 11. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir sniegt arī turpmāk iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem, iebraucot Latvijā, pirmreizēji saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100 % apmērā Liepājas sabiedriskajā transportā.

Saistošie noteikumi paredz Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests" (turpmāk – Liepājas sociālais dienests) reģistrētiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri ir izceļojuši no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, šī bruņotā konflikta norises laikā pagarināt termiņu 100 % braukšanas maksas atvieglojumu izmantošanai līdz valstī noteiktajam atbalsta sniegšanas termiņam.

Braukšanas maksas atvieglojumi būs pieejami līdz brīdim, kamēr to paredzēs Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Izstrādājot saistošos noteikumus, tika apzināts iespējamais atvieglojumu saņēmēju skaits, paredzot, ka atvieglojumus plānots piešķirt aptuveni 300 Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Pēc Liepājas sociālā dienesta aktuālajiem datiem no 2022. gada 17. marta līdz šim brīdim ir izsniegtas 1162 abonementa biļetes Ukrainas civiliedzīvotājiem ar 100 % atvieglojumiem.

Pagarinot atvieglojumu piešķiršanas termiņu minētajam potenciālo saņēmēju skaitam, papildu nepieciešami finanšu līdzekļi 31 500 euro apmērā.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi uzlabo ieceļojošo Ukrainas civiliedzīvotāju iespējas ātrāk un ērtāk sociāli iekļauties Liepājas valstspilsētas pašvaldībā un saņemt tiem nepieciešamos pakalpojumus. Saistošajiem noteikumiem nav izteiktas ietekmes uz vidi, bet šo noteikumu minēto atvieglojumu izmantošana var palielināt sabiedriskā transportā pārvadāto pasažieru skaitu un veicina tā efektīvāku izmantošanu.

Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Lai Ukrainas civiliedzīvotājs saņemtu atvieglojumus, viņam jāvēršas ar pieteikumu par nepieciešamo atbalstu Liepājas sociālajā dienestā.

Atvieglojumu pieteicējs var saņemt abonementa biļetes, kas būs derīgas uz laika periodu līdz 120 dienām. Abonementa biļetes būs izmantojamas Liepājas sabiedriskajā transportā un tās būs derīgas katrai dienai (gan darba dienām, gan brīvdienām).

Saistošie noteikumi nemainīs esošo atvieglojumu saņemšanas kārtību.

Šobrīd spēkā esošā saistošo noteikumu redakcija 65. punktam nosaka, ka tas bija spēkā līdz 2022. gada 31. decembrim, bet ar grozījumiem ir plānots šo punktu, kas attiecas uz Ukrainas civiliedzīvotājiem un tiem pieejamajiem braukšanas maksas atvieglojumiem, pagarināt līdz likumā noteiktā valsts atbalsta sniegšanas termiņam.

Saistošie noteikumi neradīs papildu izmaksas uz administratīvajām procedūrām, tās tiks finansētas esošā budžeta ietvaros.

Latvijā ieceļojušajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem nav paredzamas papildu administratīvo procedūru izmaksas.

Sabiedriskā transporta pakalpojuma likuma 14. panta trešā daļa paredz pašvaldības tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi ir izstrādāti, lai veicinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu (saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 19. punktu) pieejamību Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, un lai nodrošinātu iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus (saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 9. punktu.).

Saistošie noteikumi neprasa papildu jaunu cilvēkresursu iesaisti procesa nodrošināšanā, lai sniegtu pakalpojumu, uzdevumus pildīs esošie darbinieki, kuriem šīs funkcijas ir noteiktas amata aprakstā.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports" un Liepājas sociālais dienests.

Jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija nav nepieciešama.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumi izpildi, nepieciešams izgatavot abonementa biļetes, kuru izgatavošanas izmaksas plānotajam atvieglojumu saņēmēju skaitam ir 72,60 euro, jo biļete saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojuma likuma 13. panta septīto daļu apliecina, ka pasažieris ir samaksājis par pārvadātāja sniegto sabiedriskā transporta pakalpojumu.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir izstrādāti, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta pakalpojuma likumu, paredzot, ka atvieglojumu saņemšanas termiņš ir noteikts saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu un paredz braukšanas maksas 100 % atvieglojumus Liepājas sabiedriskajā transportā Ukrainas civiliedzīvotājiem. Līdz ar saistošo noteikumu pieņemšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem tiks nodrošinātas brīvas pārvietošanās iespējas Liepājas pilsētā.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu publiskās apspriešanas laikā no 2023. gada 27. janvāra līdz 2023. gada 9. februārim tika saņemts viens priekšlikums no iedzīvotāja par to, ka papildu braukšanas maksas atvieglojumi būtu nepieciešami bērniem un pensionāriem.

Priekšlikums nav attiecināms uz sagatavoto saistošo noteikumu projektu, bet to izvērtēs, ja tiks veikti attiecīgi grozījumi Liepājas pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā".

Esošā saistošo noteikumu Nr. 19 redakcija jau paredz braukšanas maksas atvieglojumus gan bērniem, gan pensionāriem. Informācija par atvieglojumiem pieejama aģentūras mājaslapā www.liepajastransports.lv.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!