• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2023. gada 14. decembra lēmums Nr. 34 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2023., Nr. 246 https://www.vestnesis.lv/op/2023/246.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vispārīgais administratīvais akts Nr. NKMP/2023/14.3-07/10419

Valsts nozīmes mākslas pieminekļu izmantošanas un saglabāšanas norādījumi

Vēl šajā numurā

20.12.2023., Nr. 246

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 34

Pieņemts: 14.12.2023.

OP numurs: 2023/246.22

2023/246.22
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 34

Rīgā 2023. gada 14. decembrī (prot. Nr. 64, 10. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\23\21
"Par INVL Baltic Sea Growth Fund un
UAB "Galinta" apvienošanos"

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 24.11.2023. saņemts INVL Baltic Sea Growth Fund (reģ. Nr. P003, Lietuvas Republika) ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos, INVL Baltic Sea Growth Fund iegūstot kontroli pār UAB "Galinta" (reģ. Nr. 134958886, Lietuvas Republika) (turpmāk – Ziņojums). 30.11.2023. tika saņemta nepieciešamā papildu informācija, un Ziņojums atbilda Ministru kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, tādējādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena ir 30.11.2023.

Izvērtējot Ziņojumā un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā INVL Baltic Sea Growth Fund iegūs izšķirošu ietekmi pār UAB "Galinta". Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas arī vairāki ar INVL Baltic Sea Growth Fund saistītie uzņēmumi, pār kuriem šie uzņēmumi īsteno vienpersonisku izšķirošu ietekmi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

INVL Baltic Sea Growth Fund ir ieguldījumu fonds, kas izveidots ieguldījumu un investīciju pārvaldības nolūkos, veicot ieguldījumus diversificētos un strauji augošos vidēja lieluma uzņēmumos Baltijas valstīs, Somijā un Zviedrijā, finansējot to attīstību. Tās pamatdarbība ir meklēt investīciju iespējas atbilstoši sabiedrības stratēģijai, veikt ieguldījumus Baltijas, Somijas un Zviedrijas uzņēmumos, kas darbojas dažādās nozarēs, pārvaldīt, konsultēt un pārdot kontrolētos uzņēmumus.

INVL Baltic Sea Growth Fund saistītie uzņēmumi Latvijas teritorijā darbojas atkritumu un vides apsaimniekošanas nozarē, sniedzot dažādu atkritumu apsaimniekošanas – savākšanas, transporta, šķirošanas, apstrādes un pārstrādes pakalpojumus, kā arī ielu un vides apsaimniekošanas pakalpojumus. Šie uzņēmumi nodrošina plašu vides apsaimniekošanas pakalpojumu klāstu, t. i., sadzīves un šķiroto atkritumu izvešanu, izlietotā iepakojuma un tekstilizstrādājumu apsaimniekošanu, būvgružu un lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu, kā arī dažādus sezonālos pakalpojumus, otrreizējo izejvielu pārstrādi, veicot iepakojuma atkritumu, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu un videi kaitīgo preču atkritumu apsaimniekošanu. Minētie uzņēmumi nodarbojas arī ar kosmētikas ražošanu.

Latvijā darbojas mērķa sabiedrības grupas sabiedrība UAB "Galinta ir partneriai", kas Latvijā nodarbojas ar putraimu (griķu, kukurūzas, kviešu un mieži putraimu un mannas) un pārslu (auzu, pārslu maisījumu un griķu pārslu) vairumtirdzniecību.

Tādējādi apvienošanās dalībnieku INVL Baltic Sea Growth Fund un UAB "Galinta" darbība Latvijas teritorijā notiek dažādos tirgos un apvienošanās rezultātā nenotiek tās pārklāšanās.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, INVL Baltic Sea Growth Fund iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār UAB "Galinta".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!