• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2023. gada 16. novembra saistošie noteikumi Nr. 19 "Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2005. gada 10. novembra saistošo noteikumu Nr. 20 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2023., Nr. 227 https://www.vestnesis.lv/op/2023/227.29

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 20

Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2020. gada 17. decembra saistošo noteikumu Nr. 51 "Daugavpils pilsētas pašvaldības un Daugavpils Universitātes aģentūras "Daugavpils Sporta medicīnas centrs" nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

23.11.2023., Nr. 227

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 16.11.2023.

OP numurs: 2023/227.29

2023/227.29
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 19

2023. gada 16. novembrī (prot. Nr. 25, 2. §)

Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2005. gada 10. novembra saistošo noteikumu Nr. 20 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2023. gada 16. novembra lēmumu Nr. 773

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu

Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2005. gada 10. novembra saistošos noteikumus Nr. 20 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2005, Nr. 207, 2014, Nr. 77).

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 16. novembra saistošo noteikumu Nr. 19 "Par Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2005. gada 10. novembra saistošo noteikumu Nr. 20 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldību budžetiem" 26. panta ceturto daļu pašvaldība var dot galvojumu par tām parāda saistībām, ko studējošais uzņemas Augstskolu likumā noteiktā studiju kredīta un studējošo kredīta saņemšanai no kredītiestādes. Augstskolu likuma 79. panta otrā daļa noteic, ka kārtību, kādā tiek piešķirti un atmaksāti studiju un studējošo kredīti no kredītiestāžu līdzekļiem, kas ir garantēti no valsts budžeta, Eiropas Savienības fondu vai starptautisko finanšu institūciju līdzekļiem, nosaka Ministru kabinets. Savukārt Ministru kabineta 2001. gada 29. maija noteikumu Nr. 220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" 13. punkts noteica prasību kredīta izsniegšanai – fiziskās personas vai pašvaldības galvojumu, vai valsts galvojumu.

2005. gada 10. novembrī pašvaldības dome apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 20 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 20), nosakot kārtību, kādā pašvaldības vārdā tiek sniegts galvojums par tām parāda saistībām, ko studējošās personas uzņemas studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai no kredītiestādes.

2020. gada 24. aprīlī stājās spējā jauni Ministru kabineta 2020. gada 21. aprīļa noteikumi Nr. 231 "Noteikumi par studiju un studējošo kreditēšanu studijām Latvijā no kredītiestāžu līdzekļiem, kas garantēti no valsts budžeta un starptautisko finanšu institūciju līdzekļiem", ieviešot jaunu studiju un studējošo kreditēšanas modeli, kas paredz atteikšanos no prasības par galvotāju un portfeļgarantijas finanšu instrumenta ieviešanu (studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas apraksts un tās trūkumi tika aprakstīti konceptuālajā ziņojumā "Par studiju un studējošo kreditēšanas no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegto galvojumu modeļa maiņu", pieejams – https://likumi.lv/ta/id/308338-par-konceptualo-zinojumu-par-studiju-un-studejoso-kreditesanas-no-kreditiestazu-lidzekliem-ar-valsts-varda-sniegto-galvojumu). Respektīvi, studiju vai studējošā kredīta saņemšanai pašvaldības galvojums vairs netiek pieprasīts.

Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktā noteikts, ka pašvaldības dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotos saistošos noteikumus un izdod jaunus noteikumus atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Ņemot vērā iepriekšminēto un to, ka Saistošie noteikumi Nr. 20 ir izdoti citstarp saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, secināts, ka Saistošie noteikumi Nr. 20 atzīstami par spēku zaudējušiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu projekts pašvaldības budžetu neietekmē.

Uz saistošo noteikumu projekta sagatavošanas brīdi pašvaldība nav izsniegusi galvojumus studiju kredīta saņemšanai no kredītiestādes.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav ietekmes.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Nav ietekmes.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Nav ietekmes.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Nav attiecināms.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai – no 2023. gada 24. oktobra līdz 2023. gada 7. novembrim.

Par saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!