• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mārupes novada domes 2023. gada 25. oktobra saistošie noteikumi Nr. 38/2023 "Par Mārupes novada pašvaldības atbalstu kultūrai un kultūras, izglītības un mākslas projektiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2023., Nr. 214 https://www.vestnesis.lv/op/2023/214.38

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 39/2023

Par interešu izglītības un neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

03.11.2023., Nr. 214

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Mārupes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 38/2023

Pieņemts: 25.10.2023.

OP numurs: 2023/214.38

2023/214.38
RĪKI

Mārupes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 38/2023

2023. gada 25. oktobrī

Par Mārupes novada pašvaldības atbalstu kultūrai un kultūras, izglītības un mākslas projektiem

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 25. oktobra lēmumu Nr. 19
(sēdes prot. Nr. 20)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Mārupes novada pašvaldības dome (turpmāk – dome) piešķir Mārupes novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) finansiālu atbalstu pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētiem amatiermākslas kolektīviem, individuālajiem dalībniekiem, un līdzfinansējumu kultūras, izglītības un mākslas projektu organizēšanai pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2. Pašvaldības atbalsta mērķis ir sekmēt Mārupes novada iedzīvotāju ieinteresētību kultūras, kultūrizglītības un mākslas jaunrades procesos, to popularizēšanu pašvaldības administratīvajā teritorijā, amatiermākslas kolektīvu radošo aktivitāti un dalību kultūras aktivitātēs Latvijā un ārvalstīs.

3. Pašvaldības atbalstu piešķir:

3.1. finansiāla atbalsta veidā transporta izdevumu dalības maksu segšanai konkursos, festivālos, koncertturnejās vai meistarklasēs Latvijā un ārvalstīs (turpmāk – finansiāls atbalsts);

3.2. līdzfinansējot kultūras, izglītības un mākslas projektu realizēšanu (piemēram, filmas uzņemšana, grāmatas izdošana, izstādes, svētku pasākuma rīkošana u.tml.) (turpmāk līdzfinansējums).

4. Pašvaldības atbalsta kopējo summu dome nosaka kārtējā gada budžetā. Pretendenta pieteikuma iesniegšana negarantē finansiāla atbalsta piešķiršanu.

5. Pretendents viena kārtējā gada ietvaros ir tiesīgs saņemt tikai vienu viena veida finansiālu atbalstu vai līdzfinansējumu šī pretendenta pieprasītajā un šim pretendentam Saistošajos noteikumos paredzētajā apmērā. Ja viens pretendents viena kārtējā gada laikā tiek minēts vairāk kā vienā pieteikumā par finansiāla atbalsta vai līdzfinansējuma pieprasīšanu, tad tiek izskatīts un atbalstīts tikai viens pieteikums, kurš saņemts pirmais.

II. Finansiāla atbalsta piešķiršanas kārtība

6. Uz finansiālu atbalstu ir tiesības pretendēt:

6.1. biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrētam amatiermākslas kolektīvam, kurš nav pašvaldības kultūras vai izglītības iestāžu amatiermākslas kolektīvs, ja:

6.1.1. tas darbojas mūzikas, mākslas, dejas vai citas radošas izpausmes jomā un radošā darbība notiek pašvaldības administratīvajā teritorijā;

6.1.2. tā juridiskā adrese vismaz vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas reģistrēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

6.1.3. vismaz 50 procentu tā dalībnieku dzīves vieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

6.1.4. pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas tas guvis sasniegumus (1.–3. vieta/pakāpe, tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) repertuāra novērtēšanas skatēs, konkursos.

6.2. individuālajam dalībniekam, ja:

6.2.1. viņa dzīvesvieta vismaz vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

6.2.2. viņš individuāli vai amatiermākslas kolektīva, sastāvā, kurš reģistrēts biedrību un nodibinājumu reģistrā (ja tas nav pašvaldības kultūras vai izglītības iestāžu amatiermākslas kolektīvs) darbojas mūzikas, mākslas, dejas vai citas radošas izpausmes jomā;

6.2.3. viņš pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas individuāli vai amatiermākslas kolektīva sastāvā guvis sasniegumus (1.–3. vieta/pakāpe, tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) repertuāra novērtēšanas skatēs, konkursos.

7. Lai saņemtu finansiālu atbalstu amatiermākslas kolektīvs pirms plānotā konkursa, festivāla, koncertturnejas vai meistarklases pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē iesniedz:

7.1. iesniegumu, saskaņā ar 1. pielikumu;

7.2. uzaicinājumu vai apliecinājumu par amatiermākslas kolektīva iekļaušanu dalībnieku sastāvā plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē;

7.3. izdevumu tāmi dalībai plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē, atšifrējot izdevumu pozīcijas;

7.4. sasniegumus (1.–3. vieta/pakāpe, tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) apliecinošus dokumentus pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas.

8. Lai saņemtu finansiālu atbalstu, individuālais dalībnieks pirms plānotā konkursa, festivāla, koncertturnejas vai meistarklases pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē iesniedz:

8.1. iesniegumu, saskaņā ar 2. pielikumu;

8.2. uzaicinājumu vai apliecinājumu par individuālā dalībnieka vai amatiermākslas kolektīva, kurā darbojas individuālais dalībnieks, iekļaušanu dalībnieku sastāvā plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē;

8.3. izdevumu tāmi dalībai plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē, atšifrējot izdevumu pozīcijas;

8.4. sasniegumus (1.–3. vieta/pakāpe tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) apliecinošus dokumentus pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas.

9. Finansiālā atbalsta piešķiršanā tiek ievērota līdzekļu samērība:

9.1. amatiermākslas kolektīva atbalstam līdz 4000 euro (četriem tūkstošiem euro), apmēru nosakot pēc šādas formulas:

Finansiālais atbalsts = B x K + 50 euro x D

kur:

B – bāzes likme 2000 euro (divi tūkstoši euro);

K – koeficients – amatiermākslas kolektīva sasniegums (iegūtā vieta/pakāpe) repertuāra novērtēšanas skatē (tiek piemērots viens, atbalsta saņēmējam labvēlīgākais koeficients):

Iegūtā vieta/pakāpe

K (koeficients)

 
Augstākā pakāpe/Grand Prix 1,2  
1. pakāpe/vieta 1.  
2. pakāpe/vieta 0,8  
3. pakāpe/vieta 0,6  

D – amatiermākslas kolektīva dalībnieku skaits, kuru dzīvesvieta vismaz vienu gadu pirms iesnieguma iesniegšanas deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā.

9.2. individuālā dalībnieka atbalstam līdz 600 euro (sešiem simtiem euro), apmēru nosakot pēc šādas formulas:

Finansiālais atbalsts = B x K

kur:

B – bāzes likme 500 euro (pieci simti euro);

K – koeficients – individuālā dalībnieka vai amatiermākslas kolektīva, kurā darbojas individuālais dalībnieks, sasniegums (iegūtā vieta/pakāpe) repertuāra novērtēšanas skatē (tiek piemērots viens, atbalsta saņēmējam labvēlīgākais koeficients):

Iegūtā vieta/pakāpe

K (koeficients)

 
Augstākā pakāpe/Grand Prix 1,2  
1. pakāpe/vieta 1.  
2. pakāpe/vieta 0,8  
3. pakāpe/vieta 0,6  

10. Ja pretendenta tāmē norādītās faktiskās izmaksas dalībai konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē ir zemākas, kā aprēķinātās saskaņā ar šo saistošo noteikumu 9.1. apakšpunktu un 9.2. apakšpunktu, finansiālais atbalsts tiek piešķirts faktisko izmaksu apmērā.

11. Ja pretendents nav iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus saskaņā ar 7. un 8. punktu, iesniegtajos dokumentos nav atrodama visa lēmuma pieņemšanai nepieciešamā informācija, vai ja pretendents neatbilst šo saistošo noteikumu nosacījumiem, pašvaldības Izglītības, sporta un kultūras pārvalde par to informē pretendentu Iesniegumu likumā noteiktā kārtībā.

12. Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde sagatavo atzinumu un iesniedz domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem dome.

III. Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība

13. Uz pašvaldības līdzfinansējumu ir tiesības pretendēt Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētai juridiskai personai, ja tā atbilst vismaz vienai no šādām prasībām:

13.1. tās pamatdarbības vieta ne mazāk kā vienu gadu ir reģistrēta Mārupes novada administratīvajā teritorijā;

13.2. tās īstenotajos kultūras, izglītības un mākslas projektos ir iesaistīti ne mazāk kā pieci pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējuši iedzīvotāji.

14. Līdzfinansējumu piešķir, ja pretendenta plānotā kultūras, izglītības vai mākslas projekta mērķauditorija ir pašvaldības iedzīvotāji un tas, šo saistošo noteikumu 15. punkta izpratnē, ir nozīmīgs vai ļoti nozīmīgs Mārupes novada iedzīvotājiem, un ja tas atbilst vismaz četrām no šādām prasībām:

14.1. norises vieta ir Mārupes novada administratīvajā teritorijā;

14.2. tam piemīt kultūras vērtība, izglītojoša vai mākslinieciska vērtība;

14.3. tā īstenošanas rezultātā publiskajā vidē tiks izplatīts Mārupes novada nosaukums;

14.4. tas ir vērsts uz Mārupes novada atpazīstamību ārpus novada administratīvās teritorijas;

14.5. tā īstenošanas rezultātā tiks radīta jauna vai saglabāta esošā kultūras, izglītības vai mākslinieciskā vērtība;

14.6. attiecīgajā kalendāra gadā, līdz pieteikuma iesniegšanas dienai tas nav ticis īstenots.

14.7. ja tam pašām mērķim attiecīgajā kalendāra gadā pretendents nav saņēmis citu pašvaldības finansējumu.

15. Nozīmīgs projekts ir tāds, kurš vērtēšanas rezultātā saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem ieguvis 30–59 punktus, ļoti nozīmīgs – 60–80 punktus.

16. Projektu izvērtē saskaņā ar šādiem kritērijiem:

Kritērijs Vērtējums
Pretendenta pieredze 1. Pretendents ir realizējis piecus un vairāk projektus, kuriem ir kultūras, izglītības vai mākslas vērtība – 20 punkti;

2. Pretendents ir realizējis divus līdz četrus projektus, kuriem ir kultūras, izglītības vai mākslas vērtība – 10 punkti;

3. Pretendents ir realizējis vienu projektu, kuram ir kultūras, izglītības vai mākslas vērtība – 5 punkti;

4. Pretendentam nav pieredzes – 0 punkti.

Projekta publicitāte 1. Projekta īstenošanas rezultātā Mārupes novada pašvaldība tiks popularizēta ne mazāk kā trijos dažādos masu mediju līdzekļos – 20 punkti;

2. Projekta īstenošanas rezultātā Mārupes novada pašvaldība tiks popularizēta ne mazāk kā divos dažādos masu mediju līdzekļos – 15 punkti;

3. Projekta īstenošanas rezultātā Mārupes novada pašvaldība tiks popularizēta ar viena masu mediju līdzekļa starpniecību – 10 punkti;

4. Projekta īstenošanā masu mediju līdzekļu iesaistīšana (piesaiste) nav paredzēta – 0 punkti.

Projekta novitāte 1. Projekts tiek īstenots Latvijas Republikā pirmo reizi – 20 punkti;

2. Projekts tiek īstenots Mārupes novadā pirmo reizi – 15 punkti;

3. Projekts vai līdzīga veida projekts regulāri tiek īstenota novadā vai saistībā ar novadu – 10 punkti.

Pretendenta paša piesaistītais finansējums

(procentos no kopējām projekta izmaksām)

1. Projekts tiek finansēts no paša pretendenta piesaistītiem finanšu līdzekļiem:

1.1. vairāk kā 50 % no kopējām izmaksām – 20 punkti;

1.2. 30–50 % apmērā no kopējām izmaksām – 15 punkti;

1.3. 29 – 10 % apmērā no kopējām izmaksām – 10 punkti;

1.4. mazāk par 10 % no kopējām izmaksām vai netiek paredzēts – 0 punkti.

17. Līdzfinansējuma apmērs ir:

17.1. nozīmīgam projektam līdz 1500 euro (viens tūkstotis pieci simti euro);

17.2. ļoti nozīmīgam projektam līdz 3000 euro (trīs tūkstoši euro).

18. Lai saņemtu līdzfinansējumu pretendents iesniedz iesniegumu (3. pielikums), kurā norāda:

18.1. pretendenta identificējošus datus – nosaukumu, reģistrācijas numuru, juridisko adresi, pamatdarbības vietu, ja tā atšķiras no juridiskās adreses, pievienojot pamatdarbības vietas lietošanas tiesisko pamatojumu apliecinošu dokumentu;

18.2. pretendenta piesaistīto, pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēto iedzīvotāju vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi;

18.3. projekta aprakstu, norādot norises laiku un vietu, projekta īstenošanas rezultātā sasniedzamo rezultātu, kā arī norādot informāciju par katru vērtēšanas kritēriju, saskaņā ar 16. punktu;

18.4. plānoto projekta izmaksu tāmi, norādot pretendenta paša piesaistīto finansējuma avotu un apmēru, atzīmējot, vai projekta īstenošanas rezultātā, no mērķauditorijas ir plānots saņemt papildu finanšu līdzekļus;

18.5. informāciju par pretendenta pieredzi līdzīgu projektu īstenošanā, pievienojot minēto ziņu apliecinošus dokumentus;

18.6. informāciju par projekta publicitātes pasākumiem.

19. Pretendentam piešķiramais līdzfinansējums tiek aprēķināts, pamatojoties uz izmaksām, kuras iesniegumam pievienotajā tāmē norādītas kā nepieciešamas projekta mērķa sasniegšanai.

20. Ja pretendenta iesniegtajos dokumentos nav atrodama visa lēmuma pieņemšanai nepieciešamā informācija, vai ja pretendents neatbilst šo saistošo noteikumu nosacījumiem, pašvaldības Izglītības, sporta un kultūras pārvalde par to informē pretendentu Iesniegumu likumā noteiktā kārtībā.

21. Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde sagatavo atzinumu un iesniedz domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem dome.

22. Pretendentam, kopā ar iesniegumu par līdzfinansējuma piešķiršanu, ir tiesības lūgt piešķirt lietošanā pašvaldības nekustamo īpašumu – zemi, telpu vai telpu grupu atbalstāmā projekta (izstādes, svētku pasākuma organizēšana u.tml.) īstenošanai, par samazinātu nomas maksu, iesniedzot atsevišķu iesniegumu.

23. Šo saistošo noteikumu 22. punktā minēto lūgumu dome izlemj vienlaikus ar pamata pieteikumu, piešķirot lietošanā pieprasīto vai līdzvērtīgu pieprasītajam nekustamo īpašumu – zemi, telpu vai telpu grupu, samazinot nomas maksu par 90 procentiem no attiecīgajam īpašumam noteiktās nomas maksas.

24. Pašvaldības izpilddirektors vai pašvaldības iestādes vadītājs, kura pārziņā atrodas pretendentam nomas lietošanā piešķirtais objekts, slēdz nomas līgumu ar pretendentu saskaņā ar domes pieņemto lēmumu.

IV. Finansiāla atbalsta un līdzfinansējuma izmaksas un izlietojuma kontroles kārtība

25. Finansiālu atbalstu un līdzfinansējumu pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa izmaksā desmit darba dienu laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas, vecot pārskaitījumu uz pretendenta pieteikumā norādīto kredītiestādes norādīto norēķinu kontu. Ja finansiālu atbalstu izmaksā amatiermākslas kolektīva dalībniekam vai viņa likumiskajam pārstāvim, pašvaldība no ar domes lēmumu piešķirtā finansiālā atbalsta, normatīvajos aktos noteiktajā apmērā un kārtībā ietur iedzīvotāju ienākumu nodokli.

26. Finansiāla atbalsta vai līdzfinansējuma saņēmējs ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc piešķirtā finansiālā atbalsta vai līdzfinansējuma izlietošanas, atskaitās par izlietotajiem finanšu līdzekļiem, iesniedzot pašvaldības Centrālajā pārvaldē atskaiti, saskaņā ar 4. pielikumu, kurai pievienoti izdevumu attaisnojumu dokumenti. Izpildi kontrolē pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa.

27. Pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļai ir tiesības pieprasīt finansiāla atbalsta vai līdzfinansējuma saņēmējam papildu informāciju vai paskaidrojumus par piešķirtā finansiālā atbalsta vai līdzfinansējuma izlietojumu.

28. Ja tiek konstatēts, ka finansiālais atbalsts vai līdzfinansējuma nav izlietots atbilstoši tā piešķiršanas mērķim, nav izlietots vispār vai izlietots daļēji, vai šo saistošo noteikumu noteiktajā kārtībā nav iesniegta atskaite un izdevumu attaisnojumu dokumenti, pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa informē finansiāla atbalsta vai līdzfinansējuma saņēmēju par pienākumu iesniegt atskaiti vai atmaksāt pašvaldībai neizlietotu finansiālo atbalstu/līdzfinansējumu vai tā daļu.

29. Ja finansiāla atbalsta vai līdzfinansējuma saņēmējs 28. punktā noteiktajos gadījumos neatmaksā saņemto finansiālo atbalstu, pašvaldības izpilddirektors uzsāk piespiedu izpildi saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

V. Noslēguma jautājumi

30. Domes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

31. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

1. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 38/2023

Mārupes novada pašvaldības
Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei

Pieteikums finansiāla atbalsta saņemšanai amatiermākslas kolektīvam

1. Informācija par amatiermākslas kolektīvu (pretendentu)
Nosaukums  
Juridiskā adrese  
reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā  
Amatiermākslas kolektīva vadītājs (vārds, uzvārds)  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  
2. Informācija par atbalstāmo pasākumu (konkursu, festivālu, koncertturneju, meistarklasi)
Nosaukums  
Norises vieta  
Norises laiks  
Interneta vietnes norāde ar informāciju par sacensībām  
Organizācijas nosaukums, kas rīko pasākumu  

3. Amatiermākslas kolektīva dalībnieku saraksts
Vārds, Uzvārds Personas kods Deklarētās dzīvesvietas adrese

4. Izdevumu tāme
Izdevumu pozīcijas Kopējie izdevumi (EUR) Pieprasītais atbalsta apmērs (EUR)
Ceļa izdevumi (biļetes, norādot kādam transporta līdzeklim)    
Dalības maksa    
Kopā:    

5. Amatiermākslas kolektīva sasniegumi (1.–3. pakāpe/vieta) 24 mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas
Nosaukums Norises vieta datums Iegūtā vieta/pakāpe

6. Amatiermākslas kolektīva rekvizīti
Saņēmējs  
Bankas nosaukums  
Bankas konta numurs  
SWIFT kods  

Pielikumā:

1. Uzaicinājums vai apliecinājums par amatiermākslas kolektīva iekļaušanu dalībnieku sastāvā plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē;

2. Izdevumu tāme dalībai plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē (atšifrējot izdevumu pozīcijas);

3. Sasniegumi (1.–3. vieta/pakāpe, tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) apliecinošus dokumentus pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas.

Finansiāla atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādītās personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

Amats   Paraksts   Vārds, Uzvārds

 

2. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 38/2023

Mārupes novada pašvaldības
Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei

Pieteikums finansiāla atbalsta saņemšanai individuālajam dalībniekam

1. Informācija par individuālo dalībnieku (pretendentu)
Vārds, uzvārds  
Personas kods  
Deklarētās dzīvesvieta adrese  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  
Amatiermākslas kolektīvs, kura sastāvā darbojas individuālais dalībnieks  

2. Informācija par atbalstāmo pasākumu (konkursu, festivālu, koncertturneju, meistarklasi)
Nosaukums  
Norises vieta  
Norises laiks  
Interneta vietnes norāde ar informāciju par sacensībām  
Organizācijas nosaukums, kas rīko pasākumu  

3. Izdevumu tāme
Izdevumu pozīcijas Kopējie izdevumi (EUR) Pieprasītais atbalsta apmērs (EUR)
Ceļa izdevumi (biļetes, norādot kādam transporta līdzeklim)    
Dalības maksa    
Kopā:    

4. Sasniegumi (1.–3. pakāpe/vieta) 24 mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas
Nosaukums Norises vieta datums Iegūtā vieta/pakāpe

5. Individuālā dalībnieka, viņa likumiskā pārstāvja vai Amatiermākslas kolektīva rekvizīti
Saņēmējs  
Bankas nosaukums  
Bankas konta numurs  
SWIFT kods  

Pielikumā:

1. Uzaicinājums vai apliecinājums par individuālā dalībnieka vai amatiermākslas kolektīva, kura sastāvā darbojas individuālais dalībnieks, iekļaušanu dalībnieku sastāvā plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē;

2. Izdevumu tāme dalībai plānotajā konkursā, festivālā, koncertturnejā vai meistarklasē (atšifrējot izdevumu pozīcijas);

3. Sasniegumi (1.–3. vieta/pakāpe, tajā skaitā augstākā pakāpe/Grand prix) apliecinošus dokumentus pēdējos 24 (divdesmit četros) mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas.

Finansiāla atbalsta piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādītās personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

Ja individuālais dalībnieks ir nepilngadīga persona, iesniegumu iesniedz viņa likumiskais pārstāvis.

     

Paraksts

Vārds, Uzvārds

 

 

3. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 38/2023

Mārupes novada pašvaldības
Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei

Pieteikums līdzfinansējuma saņemšanai kultūras, izglītības vai mākslas projekta realizēšanai

1. Informācija par pretendentu
Nosaukums  
Juridiskā adrese  
reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā  
Kontaktpersonas vārds, uzvārds  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  
Interneta vietnes adrese  
Pamatdarbības vieta (ja tā atšķiras no juridiskās adreses)  
Organizācijas apraksts, darbības veids  

2. Pretendenta īstenotajā projektā iesaistītie Mārupes novada iedzīvotāji

Nr.p.k.

Vārds, Uzvārds

Personas kods

Deklarētās dzīvesvietas adrese

1.

     

2.

     

3.

     

4.

     

5.

     

3. Projekta apraksts
Norises vieta  
Norises datums  
Dalībnieku skaits  
Projekta apraksts  
Sasniedzamais rezultāts  
Pretendenta pieredze  
Projekta publicitāte  
Projekta novitāte  
Pretendenta paša piesaistītais finansējums  

4. Projekta tāme

Nr.

Izdevumu pozīcija, mērķis

Paredzamais apmeklētāju/
mērķauditorijas skaits

Pašu finansējums

Pašvaldības finansējums

Kopējās izmaksas

Kopā:      

Projekta realizēšanas rezultātā (pasvītrot vienu no punktiem):

• Paredzēts no mērķauditorijas saņemt finanšu līdzekļus (norādīt apmēru);

• Nav paredzēts no mērķauditorijas saņemt finanšu līdzekļus.

5. Bankas rekvizīti

Saņēmējs

 

Bankas nosaukums

 

Bankas konta numurs

 

SWIFT kods

 

Pielikumā pievienotie dokumenti (pretendenta pieredzi apliecinoši dokumenti, projekta dokumentācija u.c.):

1.

2.

3.

Līdzfinansējuma piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādīto personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv.

Apliecinu, ka tāmē paredzētā pasākuma vai ierosinātās ieceres izdevumu pozīciju uzskaitījums un apmērs ir pilnīgs un attiecināms uz pieteikumā norādītā mērķa sasniegšanu.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Saistošo noteikumu prasības.

Amats

 

Paraksts

 

Vārds, Uzvārds

 

4. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 38/2023

Mārupes novada pašvaldības
Centrālās pārvaldes
Finanšu un grāmatvedības nodaļai

FINANŠU ATSKAITE
par Mārupes novada pašvaldības piešķirtā finansiālā atbalsta vai līdzfinansējuma izlietojumu

Atskaites iesniedzējs:

Finansiāla atbalsta/līdzfinansējuma izlietojuma apraksts/pamatojums:

Līdzekļu apmērs EUR _____________ par kuriem iesniegta atskaite.

Finansiāla atbalsta/līdzfinansējuma izlietojums:

Nr.

Attaisnojuma dokumenti

Maksājuma saņēmējs

Summa
EUR

Par ko maksāts

EEK
(čeki)

datums

nosaukums un numurs

1.            
2.            
3.            

PAVISAM KOPĀ: _____________ EUR

(summa vārdiem)  

Pielikumā pievienoti izdevumu attaisnojuma dokumenti:

1.

2.

3.

Apstiprinu, ka Mārupes novada pašvaldības piešķirtais finansiālais atbalsts/līdzfinansējums tika izlietots tikai tā piešķiršanas mērķiem, atbilstoši iesniegumam un šai atskaitei.

Iesniedzējs:          
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)   (datums)

Pārbaudīja:

  /amats/   /vārds, uzvārds   /paraksts/

 

Saistošo noteikumu Nr. 38/2023 "Par Mārupes novada pašvaldības atbalstu kultūrai un kultūras, izglītības un mākslas projektiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir sekmēt Mārupes novada iedzīvotāju ieinteresētību kultūras, kultūrizglītības un mākslas jaunrades procesos, to popularizēšanu pašvaldības administratīvajā teritorijā, amatiermākslas kolektīvu radošo aktivitāti un dalību kultūras aktivitātēs Latvijā un ārvalstīs.

Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punkts noteic pašvaldības autonomo funkciju sniegt iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un iespēju piedalīties kultūras dzīvē, sekmēt pašvaldības teritorijā esošā kultūras mantojuma saglabāšanu un sniegt atbalstu kultūras norisēm, bet tā paša likuma 5. panta pirmā daļa paredz, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

Pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Mārupes novada domes 2016. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 42/2016 "Par kultūras un kultūrizglītības projektu un radošo darbību atbalstu Mārupes novadā" zaudējuši spēku 2023. gada 1. janvārī, līdz ar to izstrādāti jauni saistošie noteikumi, kuros noteikta kārtība, kādā Mārupes novada pašvaldības dome piešķir Mārupes novada pašvaldības finansiālu atbalstu pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētiem amatiermākslas kolektīviem, individuālajiem dalībniekiem, un līdzfinansējumu kultūras, izglītības un mākslas projektu organizēšanai pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašvaldības finansiāla atbalsta kopējo summu pašvaldības dome nosaka kārtējā gada budžetā. Pretendenta pieteikuma iesniegšana negarantē finansiāla atbalsta piešķiršanu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi un iedzīvotāju veselību. Saistošie noteikumi var radīt pozitīvu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci pašvaldības teritorijā.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, kura izskata privātpersonu iesniegtos pieteikumus un sniedz atzinumu pašvaldības domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu pieņem dome.

Domes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas Saistošajos noteikumos.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punktā noteiktajai Pašvaldības funkcijai sniegt iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un iespēju piedalīties kultūras dzīvē, sekmēt pašvaldības teritorijā esošā kultūras mantojuma saglabāšanu un sniegt atbalstu kultūras norisēm.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde un Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projektu izstrādājusi Pašvaldības izveidota darba grupa.

Saistošo noteikumu projekts no 2023. gada 28. septembra līdz 12. oktobrim publicēts pašvaldības mājaslapā www.marupe.lv, sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, informnācija par saistošo noteikumu projektu ievietota pašvaldības sociālajā kontā facefook.

Sabiedrības pārstāvju viedokļi iepriekš minētajā termiņā nav saņemti.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!