• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2023. gada 26. oktobra saistošie noteikumi Nr. 22 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2023., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/op/2023/212.39

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums Nr. 1

Par apbalvošanu ar Triju Zvaigžņu ordeni

Vēl šajā numurā

01.11.2023., Nr. 212

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 26.10.2023.

OP numurs: 2023/212.39

2023/212.39
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Tukumā 2023. gada 26. oktobrī (prot. Nr. 17, 6. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" šādus grozījumus:

1. izteikt 11.3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3.3. persona, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvietas adrese ir Tukuma novadā. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību;",

2. aizstāt 2. pielikumā tekstu "persona, kuras apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Tukuma novadā" ar tekstu "persona, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvietas adrese ir Tukuma novadā. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 22 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi, ņemot vērā Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 39) 3. punktā noteikto mērķi – veicināt nekustamo īpašumu pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai –, paredz paplašināt personu loku, kas var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu. Saistošie noteikumi Nr. 39 noteic, ka uz pašvaldības līdzfinansējumu 80 % apmērā no atbalstāmām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000,00 EUR var pretendēt persona, kuras apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvietas adrese ir Tukuma novadā.

Pašvaldības iestādes "Pašvaldības administrācija" Komunālā nodaļa konstatējusi, ka šī norma nepamatoti ierobežo tiesības pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu tām daudzbērnu ģimenēm, kurās kāds no bērniem ir sasniedzis 18 gadu vecumu, bet turpina mācības vispārējās vidējās izglītības, profesionālās vai augstākās izglītības mācību iestādē. Saistošajos noteikumos Nr. 39 izdarāmi grozījumi, kas noteic, ka līdzfinansējumu var saņemt daudzbērnu ģimene, kas atbilst šim statusam saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteikto daudzbērnu ģimenes jēdzienu, ja vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvietas adrese ir Tukuma novadā. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 1. panta 16. punktu daudzbērnu ģimene ir ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Ietekmes uz pašvaldības budžetu nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi neparedz ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi.

Sociālā ietekme – tiek paplašināts personu loks, kas var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, daudzbērnu ģimenes jēdzienu pielīdzinot Bērnu tiesību aizsardzības likuma 1. panta 16. punktā noteiktajam.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Papildu administratīvās procedūras saistošie noteikumi neparedz.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Izpildes nodrošināšanai pašvaldībai papildu resursi nav nepieciešami.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina iestādes "Pašvaldības administrācija" Komunālā nodaļa un Finanšu nodaļa.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un neparedz papildu izmaksas. Pieteikuma iesniedzējam, kas atbilst daudzbērnu ģimenes statusam, papildus pieteikumam jāpievieno pierādījums, ka bērns, kas sasniedzis 18 gadu vecumu, iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, ja pašvaldībai šie dati pašai nav pieejami.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Finanšu komitejas 2023. gada 21. septembra lēmumu Nr. TND/1-6.1/23/7 (prot. Nr. 9, 56. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas.

Laiks viedokļu izteikšanai bija noteikts no 2023. gada 25. septembra līdz 2023. gada 9. oktobrim un minētajā termiņā neviens viedoklis pašvaldībā nav reģistrēts.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!