• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2023. gada 26. oktobra saistošie noteikumi Nr. 34 "Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētiem speciālistiem Saldus novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2023., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/op/2023/212.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 35

Par grozījumiem Saldus novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Saldus novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

01.11.2023., Nr. 212

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 34

Pieņemts: 26.10.2023.

OP numurs: 2023/212.35

2023/212.35
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 34

Saldū 2023. gada 26. oktobrī

Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētiem speciālistiem Saldus novadā

Izdoti ar Saldus novada domes
2023. gada 26. oktobra sēdes lēmumu (prot. Nr. 12, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
21.1 panta otro daļu un 21.2 panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kvalificētus speciālistus, kuriem Saldus novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sniedz palīdzību kvalificēta speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu (turpmāk – Palīdzība), un kārtību, kādā tiek izīrēta dzīvojamā telpa.

2. Palīdzība tiek sniegta personai, kura mazāk nekā divus gadus strādā Pašvaldības vispārējās izglītības vai profesionālās ievirzes izglītības iestādē (turpmāk – Izglītības iestāde) par pedagogu (turpmāk – Speciālists) un kura iegūst vai ir ieguvusi augstāko izglītību, vai ir ieguvusi C kategorijas vai augstākas kategorijas sporta speciālista (sporta trenera) sertifikātu.

3. Speciālists iesniedz pašvaldībā iesniegumu par dzīvokļa izīrēšanu, norādot ģimenes sastāvu, pašreizējo dzīvesvietu un pievienojot šādus dokumentus:

3.1. darba līguma kopiju;

3.2. kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopiju;

3.3. Izglītības iestādes rakstveida pamatojumu nepieciešamībai izīrēt dzīvokli Speciālistam.

4. Lēmumu par Speciālista reģistrēšanu pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā "Dzīvojamās telpas izīrēšana kvalificētam speciālistam" un par dzīvojamās telpas izīrēšanu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos un kārtībā pieņem Saldus novada domes Mājokļu jautājumu komisija (turpmāk – Mājokļu jautājumu komisija).

5. Lēmumu par kvalificētam speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusa noteikšanu vai atcelšanu pieņem Mājokļu jautājumu komisija.

6. Izbeidzoties dzīvojamās telpas īres līguma termiņam, Speciālists ir tiesīgs lūgt noslēgt jaunu dzīvojamās telpas īres līgumu, nevērtējot personas darba stāžu Izglītības iestādē. Iesniegumam ir jāpievieno Izglītības iestādes rakstveida pamatojumu par nepieciešamību turpināt izīrēt dzīvokli Speciālistam.

7. Izskatot Speciālista iesniegumu ar lūgumu noslēgt jaunu dzīvojamās telpas īres līgumu, Mājokļu jautājumu komisija izvērtē:

7.1. Izglītības iestādes pamatojumu par nepieciešamību turpināt izīrēt dzīvokli Speciālistam;

7.2. dzīvojamās telpas nepieciešamību citos pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistros reģistrēto personu nodrošināšanai ar dzīvesvietu;

7.3. informāciju par to, vai dzīvojamās telpas īrnieks vai kopā ar īrnieku iemitinātās personas nav pārkāpušas normatīvajos aktos vai dzīvojamās telpas īres līgumā ietvertos ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos noteikumus;

7.4. vai dzīvojamās telpas īrnieks savlaicīgi ir apmaksājis rēķinus par īri un ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītiem pakalpojumiem.

8. Mājokļu jautājumu komisijas lēmumu var apstrīdēt Saldus novada domes Administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 34 "Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētam speciālistam Saldus novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir sniegt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, izīrējot Saldus novada pašvaldībai (turpmāk – Pašvaldības) piederošu vai tās valdījumā esošu dzīvojamo telpu kvalificētiem speciālistiem, tādējādi sniedzot atbalstu Pašvaldības vispārējās izglītības vai profesionālās ievirzes izglītības iestāžu (turpmāk – Izglītības iestādes) nodrošināšanai ar nepieciešamajiem pedagogiem.

Pašvaldības Izglītības iestādēs dažkārt veidojas situācijas, kad ir grūtības nodrošināt kāda konkrēta mācību priekšmeta skolotājus. Izīrējot pedagogiem Pašvaldībai piederošu dzīvojamo telpu, tiktu radīti labvēlīgi apstākļi jaunu pedagogu piesaistei Pašvaldības Izglītības iestādēm.

Palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, izīrējot dzīvojamo telpu, Saldus novadā tiek sniegta pamatojoties uz Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 53 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Saldus novadā" nosacījumiem. Minētie noteikumi neparedz un Pašvaldība nesniedz palīdzību kvalificēta speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu.

Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" III1 nodaļa paredz pašvaldības tiesības nodrošināt pašvaldībai nepieciešamos speciālistus ar dzīvesvietu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Neietekmē. Speciālistu nodrošināšanai ar dzīvesvietu tiks izmantotas Pašvaldības īpašumā esošās dzīvojamās telpas, kas jau līdz šim ir tikušas izmantotas, lai sniegtu palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nebūtiska ietekme uz konkurenci īres dzīvokļu tirgū.

Uz citām sadaļām nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Lēmumu par personas reģistrēšanu pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā un dzīvojamās telpas izīrēšanu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos un kārtībā pieņem Saldus novada domes Mājokļu jautājumu komisija.

Administratīvās procedūras personai ir bezmaksas, pēc dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanas persona sedz īres un pakalpojumu maksu saskaņā ar noslēgto līgumu.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Pašvaldības funkcijas – gādāt par iedzīvotāju izglītību un sniegt iedzīvotājiem palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā.

Saistošie noteikumi saglabā esošo palīdzības sniegšanā iesaistīto darbinieku apjomu.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Izpildi nodrošina Mājokļu jautājumu komisija un pagastu/pilsētu pārvaldes.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Prasības un izmaksas ir samērīgas pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana, jo bez šiem saistošajiem noteikumiem pašvaldība nav tiesīga sniegt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā kvalificētiem speciālistiem. Likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" pašvaldība ir pilnvarota izdot šos saistošos noteikumus.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts tika publicēts Pašvaldības tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2023. gada 14. septembra līdz 2023. gada 29. septembrim (ieskaitot). Iedzīvotāju ieteikumi nav saņemti.

Saistošo noteikumu projekts tika izskatīts Mājokļu jautājumu komisijā un atbalstīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!