• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2023. gada 19. oktobra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par Rēzeknes pilsētas domes 20.12.2013. saistošo noteikumu Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2023., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/op/2023/207.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 10

Grozījumi Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 29. decembra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2023. gada budžetu"

Vēl šajā numurā

25.10.2023., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 19.10.2023.

OP numurs: 2023/207.11

2023/207.11
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16

2023. gada 19. oktobrī (prot. Nr. 80, 12. p., lēmums Nr. 1016)

Par Rēzeknes pilsētas domes 20.12.2013. saistošo noteikumu Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu

1. Atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes pilsētas domes 2013. gada 20. decembra saistošos noteikumus Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 28.12.2013, Nr. 252 (5058)).

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. novembrī.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietnieks A. Stecs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Par Rēzeknes pilsētas domes 20.12.2013. saistošo noteikumu Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 2022. gadā 1. jūlijā stājās spēkā Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi Nr. 359 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība", kas izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 25. panta 6. punktu. Sakarā ar to nepieciešama Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju, turēšanu un izķeršanu, kā arī suņa turēšanas nodevas maksāšanu regulējošo saistošo noteikumu izvērtēšana.

No 2023. gada 1. janvāra spēkā stājās Pašvaldību likums. Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punkts nosaka, ka Dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.

Līdz šim spēkā esošo Rēzeknes pilsētas domes 20.12.2013. saistošo noteikumu Nr. 67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā" izdošanas tiesiskais pamats ietver atsauci uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normām, tāpēc ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus.

Stājoties spēkā saistošajiem noteikumiem, spēku zaudēs Rēzeknes pilsētas domes 2013. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā", kas noteica ikgadējo suņa turēšanas nodevu suņu īpašniekiem 12,00 EUR apmēra par suni.

Vienlaikus, ņemot vērā 2022. gadā 4. janvārī spēkā stājušos grozījumus Veterinārmedicīnas likumā, kas paredz suņa pirmreizējo reģistrēšanu LDC datubāzē tikai pie praktizējoša veterinārārsta, suņa īpašniekam vairs nav iespējams izdarīt to bez maksas valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi "Mājas (istabas) dzīvnieku apzīmēšanas un reģistrācijas kārtība", noteic vienotu maksas apmēru par mājas (istabas) dzīvnieka reģistrēšanu LDC datubāzē, tādējādi daļai suņu īpašnieku radot papildu ar suņa reģistrēšanu saistītas izmaksas.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašlaik Lauksaimniecības datu centra mājas (istabas) dzīvnieku reģistrā (turpmāk – LDC datubāze), turēšanas adresi norādot Rēzeknes valstspilsētu, reģistrēti 1911 suņi. Pirmo reizi 2022. gadā Rēzeknē LDC datubāzē tika reģistrēti 319 suņi, bet SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" mājdzīvnieku reģistrācijas datubāzē kopā tika reģistrēti 924 suņi, savukārt par 2022. gada periodu nodeva tika iekasēta 3353,45 EUR apmērā, tas ir apmēram par 279 suņiem, kas liecina par suņu īpašnieku zemu aktivitāti, nepietiekamu kontroli un kapacitāti nodevas maksājuma aptveres veicināšanā. Ņemot vērā arī nodevas maksājuma sistēmas uzturēšanas administratīvās izmaksas, neattaisnojies iepriekš uzstādītais nodevas iekasēšanas mērķis – būt par būtisku finansiālu atbalstu dzīvnieku patversmes uzturēšanai un citām ar suņu uzturēšanu pilsētā saistītām aktivitātēm.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav ietekmes.
4. Informācija par administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav ietekmes.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpilde nav jānodrošina.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Noteikumu izstrādei tika izveidota darba grupa, kuras sastāvā bija Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Administratīvās inspekcijas, Finanšu pārvaldes, Pilsētvides un attīstības pārvaldes, SIA "Rēzeknes namsaimnieks" (jurists un dzīvnieku patversmes darbu vadītājs) pārstāvji.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 2023. gada 5. septembra līdz 2023. gada 20. septembrim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Viedokli, priekšlikumi un iebildumi netika saņemti.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", pašvaldības bezmaksas izdevumā "Rēzeknes Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.rezekne.lv.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietnieks A. Stecs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!