• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2023. gada 28. septembra saistošie noteikumi Nr. 23-17 "Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2023., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/op/2023/197.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 29

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 26. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā"

Vēl šajā numurā

11.10.2023., Nr. 197

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23-17

Pieņemts: 28.09.2023.

OP numurs: 2023/197.25

2023/197.25
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 23-17

Jelgavā 2023. gada 28. septembrī (prot. Nr. 10, 1. p.)

Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta piekto daļu, un Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim
un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto sociālo garantiju (turpmāk – sociālās garantijas) izmaksas kārtību Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pilngadību sasniegušajam bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam no pilngadības sasniegšanas dienas līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās (turpmāk – pilngadību sasniegušais bārenis);

1.2. Jelgavas valstspilsētas pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu (turpmāk – brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti) veidus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam no 7 līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, kurš saņem ārpusģimenes aprūpi (turpmāk – bērns bārenis) un pilngadību sasniegušajam bārenim līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

2. Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstus ir tiesīgs pieprasīt bērns bārenis, viņa likumiskais pārstāvis vai pilngadību sasniegušais bārenis, par kura ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas valstspilsētas bāriņtiesa" (turpmāk – iesniedzējs).

3. Lai saņemtu sociālās garantijas un attiecīgo brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu, iesniedzējs iesniedz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādē "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" (turpmāk – JSLP) iesniegumu un citus lēmuma pieņemšanai nepieciešamos dokumentus Iesniegumu likumā noteiktajā kārtībā.

4. Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstus piešķir, neizvērtējot mājsaimniecības materiālo situāciju.

5. Lēmumu par sociālo garantiju un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu tos piešķirt pieņem ar JSLP vadītāja rīkojumu izveidota JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupa ne vēlāk kā mēneša laikā no dienas, kad saņemts iesniedzēja iesniegums.

6. Iesniedzēja pienākums ir nekavējoties ziņot par izmaiņām apstākļos, kuri bija par pamatu sociālo garantiju un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta saņemšanai.

7. Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstus izmaksā pēc JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupas lēmuma pieņemšanas līdz kārtējā mēneša 15. vai 30. datumam.

8. JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupai ir tiesības atteikt piešķirt sociālās garantijas un/vai brīvprātīgās iniciatīvas pabalstus vai atcelt lēmumu par sociālo garantiju un/vai brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu piešķiršanu pilnībā vai daļēji, ja iesniedzējs nav ziņojis par izmaiņām apstākļos, kuri bija par pamatu sociālo garantiju un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta saņemšanai.

II. Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi

9. Sociālo garantiju veidi:

9.1. naudas līdzekļi patstāvīgas dzīves uzsākšanai;

9.2. vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei;

9.3. pabalsts ikmēneša izdevumiem;

9.4. mājokļa pabalsts.

10. Brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi:

10.1. pabalsts sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai;

10.2. pabalsts apģērba iegādei;

10.3. pabalsts medicīnas pakalpojumu apmaksai;

10.4. vienreizējs pabalsts drošības naudas iemaksai par mājokli.

III. Sociālo garantiju apmērs un izmaksas kārtība

11. JSLP pilngadību sasniegušajam bārenim izmaksā naudas līdzekļus patstāvīgas dzīves uzsākšanai, kuru apmērs ir 40 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī (turpmāk – ienākumu mediāna), bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 60 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas.

12. JSLP pilngadību sasniegušajam bārenim izmaksā vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei ienākumu mediānas apmērā, piemērojot koeficientu 1,7 (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)).

13. Ja pilngadību sasniegušais bārenis mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un apgūst vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmu, JSLP izmaksā pabalstu ikmēneša izdevumiem, kas ir 20 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas, bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 30 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas.

14. Ja pilngadību sasniegušais bārenis studē augstākās izglītības iestādē, kas reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā, JSLP izmaksā pabalstu ikmēneša izdevumiem, kas ir 20 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas, bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 30 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas. Pabalsta izmaksu aptur studiju pārtraukuma laikā un to atjauno, ja studijas tiek atsāktas. Par studiju pārtraukšanu pilngadību sasniegušajam bārenim ir pienākums nekavējoties informēt JSLP.

15. Naudas līdzekļus patstāvīgas dzīves uzsākšanai, vienreizējo pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei, kā arī pabalstu ikmēneša izdevumiem pārskaita iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

16. Mājokļa pabalstu aprēķina un piešķir saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto kārtību.

17. Pieprasot mājokļa pabalstu, iesniedzējs papildus noteikumu 3. punktā noteiktajam iesniedz dzīvojamās telpas īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), apliecinošus dokumentus par dzīvojamās telpas lietošanas izdevumiem par iepriekšējo vai kārtējo mēnesi.

18. Mājokļa pabalstu piešķir uz 3 mēnešiem 4 reizes kalendārajā gadā.

19. Piešķirto mājokļa pabalstu pārskaita pārvaldniekam, citiem pakalpojumu sniedzējiem un kurināmā piegādātājam vai uz iesniedzēja norādīto kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu vai izmaksā iesniedzējam skaidrā naudā.

IV. Pabalsts sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai

20. Pabalstu sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai, nepārsniedzot 5 braucienus dienā (IV nodaļā turpmāk – pabalsts) Jelgavas valstspilsētā Jelgavas pilsētas nozīmes maršrutu tīklā 100 % apmērā no braukšanas maksas piešķir bērnam bārenim vai pilngadību sasniegušajam bārenim un kurš iegūst izglītību kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm un/vai veidiem (IV nodaļā turpmāk – izglītojamais).

21. Pabalsta saņemšanai iesniedzējs vēršas JSLP:

21.1. vienu reizi kalendārajā gadā, un pabalsts tiek piešķirts uz laiku līdz nākamā gada 30. septembrim vai līdz dienai, kad bērns bārenis sasniedz 18 gadu vecumu;

21.2. līdz kārtējā gada 15. septembrim un papildus noteikumu 3. punktā noteiktajam iesniedz attiecīgās izglītības iestādes izziņu, ka turpina iegūt izglītību. Pabalsts tiek piešķirts līdz nākamā gada 30. septembrim vai līdz dienai, kad pilngadību sasniegušais bārenis sasniedz 24 gadu vecumu.

22. JSLP sociālais darbinieks pēc šo noteikumu 21.1. un 21.2. apakšpunktā minētā pabalsta piešķiršanas ne mazāk kā divas reizes kalendārajā gadā pārbauda informāciju par to, vai izglītojamais turpina apgūt izglītības programmu.

23. Izglītojamais, kurš saņēmis atvieglojumus sabiedriskā transporta pakalpojumam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā nevar vienlaikus saņemt noteikumu 20. punktā minēto pabalstu.

24. Pabalstu pārskaita sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja kredītiestādes maksājumu kontā.

V. Pabalsts apģērba iegādei

25. Pilngadību sasniegušajam bārenim pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, kurš iegūst izglītību kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm un/vai veidiem, piešķir pabalstu apģērba iegādei 100,00 euro apmērā 2 reizes kalendārajā gadā.

26. Pabalstu apģērba iegādei pārskaita iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

VI. Pabalsts medicīnas pakalpojumu apmaksai

27. Pilngadību sasniegušajam bārenim pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, kurš iegūst izglītību kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm un/vai veidiem, piešķir pabalstu medicīnas pakalpojumu apmaksai 100,00 euro apmērā vienu reizi kalendārajā gadā.

28. Pabalstu medicīnas pakalpojumu apmaksai pārskaita iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

VII. Vienreizējs pabalsts drošības naudas iemaksai par mājokli

29. Vienreizējo pabalstu drošības naudas iemaksai par mājokli piešķir īres līgumā noteiktajā apmērā, bet ne vairāk kā 320,00 euro apmērā, pilngadību sasniegušajam bārenim, kurš pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās uzsāk patstāvīgu dzīvi un ir noslēdzis līgumu par dzīvojamo telpu īri, izņemot par pašvaldības dzīvojamo telpu un par pirmās pakāpes radiniekiem piederošo dzīvojamo telpu īri.

30. Pilngadību sasniegušais bārenis papildus noteikumu 3. punktā noteiktajam iesniedz JSLP dzīvojamās telpas īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu).

31. Vienreizējo pabalstu drošības naudas iemaksai par mājokli pārskaita iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

VIII. Lēmuma par sociālo garantiju un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt paziņošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

32. JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupas lēmumu par sociālo garantiju un brīvprātīgas iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt JSLP paziņo iesniedzējam Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā.

33. JSLP vadītāja vai Pabalstu piešķiršanas darba grupas pieņemto lēmumu par sociālo garantiju un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IX. Noslēguma jautājumi

34. Brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti, kuri iesniedzējam piešķirti par periodu līdz 2023. gada 31. decembrim, tiek izmaksāti līdz 2023. gada 31. decembrim.

35. Ar noteikumu spēkā stāšanās dienu atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 23. septembra saistošos noteikumus Nr. 21-21 "Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2021, 193. nr.).

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 28. septembra saistošo noteikumu Nr. 23-17 "Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  1. Saistošo noteikumu "Sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā" projekta (turpmāk – saistošo noteikumu projekts) mērķis ir:

1.1. pamatojoties uz Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 25.2 panta piekto daļu un Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (turpmāk – MK Nr. 857) 22., 27., 30., 31., un 31.punktu bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, par kura ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas valstspilsētas bāriņtiesa", noteikt sociālo garantiju izmaksas kārtību un Jelgavas valstspilsētas pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību;

1.2. nodrošināt atbilstību spēkā esošajiem grozījumiem (stājas spēka 01.07.2023.) MK Nr. 857, piemērojot likuma "Par sociālo drošību" 2.2 panta otrajā daļā noteikto principu sociālo garantiju bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās izmaksai;

1.3. saskaņā ar grozījumiem MK Nr. 857 precizēt sociālo garantiju apmērus. Pilngadību sasniegušajam bērnam bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam nodrošināt un izmaksāt:

• naudas līdzekļus patstāvīgas dzīves uzsākšanai, kuru apmērs ir 40 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī (turpmāk – ienākumu mediāna) (naudas līdzekļu apmērs no 01.07.2023. – 251,00 euro), bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 60 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas (naudas līdzekļu apmērs no 01.07.2023. – 376,00 euro);

• vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei, kura apmērs ir ienākumu mediānas līmenī, piemērojot koeficientu 1,7 (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) (pabalsta apmērs no 01.07.2023. – 1065,00 euro);

• gadījumā, ja pilngadību sasniegušais bārenis vai bez vecāku gādības palikušais bērns mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un apgūst vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, vai profesionālās vidējās izglītības programmu, pabalstu ikmēneša izdevumiem, kas ir 20 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas (pabalsta apmērs no 01.07.2023. – 125,00 euro), bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 30 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas (pabalsta apmērs no 01.07.2023. – 188,00 euro);

• gadījumā, ja pilngadību sasniegušais bārenis vai bez vecāku gādības palicis bērns studē augstākās izglītības iestādē, kas reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā, izmaksā pabalstu ikmēneša izdevumiem, kas ir 20 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas (pabalsta apmērs no 01.07.2023. – 125,00 euro), bet personai ar invaliditāti kopš bērnības ir 30 procenti (noapaļots līdz veseliem skaitļiem (euro)) no ienākumu mediānas (pabalsta apmērs no 01.07.2023. – 188,00 euro);

• mājokļa pabalstu saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

1.4. ieviest jaunu Jelgavas valstspilsētas pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu pilngadību sasniegušajam bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam – vienreizēju pabalstu drošības naudas iemaksai par mājokli īres līgumā noteiktajā apmērā, bet ne vairāk kā 320,00 euro apmērā, lai mazinātu sociālo problēmu – nenodrošinātību ar mājokli uzreiz pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās un iedrošinātu īrēt savu pirmo mājokli.

Pabalsta maksimālais apmērs aprēķināts, ņemot vērā vidējo īres maksu par mājokli 320,00 euro apmērā (vienistabas dzīvokļa vidējā dzīvojamā platība 32 kv.m. x 5,00 euro vidēji par īri par vienu kv. m. x 2 mēneši (izīrētāja noteiktais periods). Vienreizējo pabalstu drošības naudas iemaksai par mājokli piešķir pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, ja ir noslēgts līgums par dzīvojamo telpu īri, izņemot par pašvaldības dzīvojamo telpu un par pirmās pakāpes radiniekiem piederošo dzīvojamo telpu īri. Paredzēts, ka potenciālo pabalstu saņēmēju skaits no 2023. gada 1. oktobra varētu būt 8 personas un 2023. gadā provizoriski ir nepieciešami papildu naudas līdzekļi 2560,00 euro apmērā.

1.5. noteikt brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidus, atbalstot mērķa grupas izglītošanos. Izglītojamajiem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās ir iespēja saņemt:

• pabalstu sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai (5 braucieni dienā kalendārajā gadā);

• pabalstu apģērba iegādei (100,00 euro x 2 reizes gadā);

• pabalstu medicīnas pakalpojumu apmaksai (100,00 euro gadā).

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

• nav ietekme uz ieņēmumu daļu;

• ir ietekme uz izdevumu daļu, jo prognozēts, ka 2023. gada otrajā pusgadā sociālo garantiju nodrošināšanai un jaunā brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta – vienreizēja pabalsta drošības naudas iemaksai par mājokli nodrošināšanai ir nepieciešami papildu naudas līdzekļi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" budžetā par kopējo summu 8288,55 euro.

• kopumā, lai nodrošinātu sociālās garantijas un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstus 50 pilngadību sasniegušajiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem 2023. gadā ir paredzēti naudas līdzekļi 106 034,00 euro apmērā.

2. Ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā nav paredzēta.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  1. Sociālā ietekme – bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, sasniedzot pilngadību tiks nodrošināts lielākais atbalsts uzreiz pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās.

2. Nav ietekmes uz vidi.

3. Ir ietekme uz mērķa grupu, nodrošinot iespēju saņemt izglītību un izvēlēties profesiju turpmākajai integrācijai sabiedrībā. Izveidoti drošāki apstākļi patstāvīgās dzīves uzsākšanai.

4. Nav ietekmes uz uzņēmējdarbību.

5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Neietekmē. Administratīvās procedūras nodrošina Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas sociālo lietu pārvalde".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Neietekmē pašvaldības funkcijas un cilvēkresursus.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju. 
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir samērīgi.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 12.09.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 26.09.2023.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!