• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2023. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. 26 "Par pabalstiem Saldus novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2023., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/op/2023/192.54

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Par interešu izglītības programmu licencēšanu

Vēl šajā numurā

04.10.2023., Nr. 192

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/192.54

2023/192.54
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 26

Saldū 2023. gada 24. augustā

Par pabalstiem Saldus novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem

Izdoti ar Saldus novada domes
2023. gada 24. augusta sēdes lēmumu (prot. Nr. 10, 3. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirti pabalsti Saldus novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagogiem (turpmāk – pedagogi).

2. Pedagogiem tiek noteikti šādi pabalstu veidi un apmērs:

2.1. pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi – vienas minimālās mēneša darba algas apmērā;

2.2. pabalsts sakarā ar pedagoga nāvi – pedagogam noteiktās mēnešalgas apmērā.

3. Noteikumu 2.1. apakšpunktā noteikto pabalstu pedagogam piešķir izglītības iestādes vadītājs, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu, un izmaksā uz pedagoga kontu kredītiestādē. Ja vairāki ģimenes locekļi atrodas darba attiecībās ar pašvaldību, tiesības uz pabalstu ir katram no viņiem.

4. Noteikumos minētos pabalstus izmaksā 2010. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr. 565 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām" noteiktajā kārtībā.

5. Pabalstus pedagogam izmaksā no izglītības iestādes apstiprinātā gada pamatbudžetā iestādes uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 26 "Par pabalstiem Saldus novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Izglītības likuma 60. panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu sociālās garantijas pašvaldības var finansēt no saviem budžetiem saistošajos noteikumos noteiktajā apmērā un kārtībā.

1.2. Pašvaldības institūcijas amatpersonām (darbiniekiem) piemēro Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, kurā ir noteikts, kādas sociālās garantijas var paredzēt pašvaldības darbiniekiem. Ar sociālajām garantijām saprot pabalstus, kompensācijas, apdrošināšanu un likumā noteikto izdevumu segšanu. Uz pedagogiem attiecas tikai šā likuma 3. panta astotā un devītā daļa.

1.3. Lai pašvaldības izglītības iestādēs sociālās garantijas būtu vienlīdzīgi piemērojamas gan darbiniekiem, gan pedagogiem, ir nepieciešams ar saistošajiem noteikumiem noteikt sociālas garantijas pedagogiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros: izdevumu daļa nav precīzi aprēķināma, jo atkarīga no iesniegumu skaita; nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci 3.1. Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību un uzņēmējdarbības vidi, kā arī neietekmē konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Nav paredzētas papildus administratīvās procedūras un izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus štata vietas netiks radītas. Iesniegumus izskatīs izglītības iestāžu vadītāji.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās izglītības iestāžu vadītāji.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Prasības un izmaksas ir samērīgas pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana. Noteikumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.saldus.lv no 2023. gada 7. augusta līdz 2023. gada 20. augustam (ieskaitot).

Publicēšanas laikā par noteikumu projektu sabiedrības viedokļi vai priekšlikumi nav saņemti.

Jautājums izskatīts Budžeta un ekonomikas komisijā un atbalstīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!