• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2023. gada 30. augusta saistošie noteikumi Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2023., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/op/2023/170.27

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 17/2023

Kārtība, kādā tiek piešķirtas Ķekavas novada pašvaldības sporta bāzes un izglītības iestāžu sporta infrastruktūra

Vēl šajā numurā

04.09.2023., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16/2023

Pieņemts: 30.08.2023.

OP numurs: 2023/170.27

2023/170.27
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ķekavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16/2023

2023. gada 30. augustā

Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2023. gada 30. augusta sēdes lēmumu Nr. 12 (prot. Nr. 18)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie saistošie noteikumi, turpmāk – noteikumi, nosaka personas, kurām ir tiesības noslēgt līgumu par Ķekavas novada pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai, turpmāk tekstā – zeme, nomu, zemes izmantošanas kārtību, prasības zemes uzturēšanai un lietošanai, zemes nomas maksas apmēru, kā arī nomas līguma termiņu, tā noslēgšanas un laušanas kārtību.

2. Noteikumos lietotais termins "zeme" atbilst Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā lietotajam terminam "zemes vienība" un nomas vajadzībām noteiktai zemes vienības daļai, kas nav patstāvīgs nekustamā īpašuma objekts.

3. Noteikumi neattiecas uz gadījumiem, kad izlieto zemes nomas pirmtiesības saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 25. panta otro daļu un 26. panta otro daļu.

4. Lēmumu par zemes iznomāšanu konkrētai fiziskajai personai vai par jau pieņemta lēmuma grozīšanu vai atcelšanu pieņem Ķekavas novada pašvaldības dome vai Ķekavas novada pašvaldības nolikumā pilnvarotā institūcija vai persona, citos normatīvajos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

5. Zemi, kas piešķirta nomā, nenodod apakšnomā vai lietošanā trešajām personām, kā arī neatsavina.

II. Personas, kurām ir tiesības noslēgt zemes nomas līgumu

6. Pretendēt uz tiesībām noslēgt zemes nomas līgumu var fiziska persona, kuras deklarētā dzīvesvieta zemes nomas laikā un kārtējā gada 1. janvāra pulksten 00:00 ir Ķekavas novada administratīvajā teritorijā, ja fiziskās personas vai tās ģimenes locekļu pastāvīgā lietošanā, nomā vai īpašumā Ķekavas novada administratīvajā teritorijā nav personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai izmantojamas zemes.

7. Ģimenes locekļiem, kuri deklarēti kopīgā dzīvesvietā, ir tiesības pretendēt uz vienu zemes gabalu un noslēgt vienu līgumu, neatkarīgi no kopā dzīvojošo ģimenes locekļu skaita.

III. Zemes iznomāšanas kārtība

8. Ķekavas novada pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" Īpašumu pārvaldes atbildīgais speciālists (turpmāk – speciālists) katrai Ķekavas novada administratīvajai teritorijai (Baldones pilsēta, Baldones pagasts, Baložu pilsēta, Daugmales pagasts, Ķekavas pilsēta, Ķekavas pagasts) veido atsevišķu rindu.

9. Iznomājamo zemju sarakstu izstrādā un aktualizē speciālists. Ar sarakstu iespējams iepazīties Ķekavas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.kekava.lv.

10. Iesniegumu, atbilstoši noteikumu 1. pielikumam, par zemes nomu persona iesniedz Ķekavas novada pašvaldībā. Ja saņemts iesniegums par vēlmi nomāt zemi, bet iesnieguma saņemšanas laikā nav brīvu zemes gabalu, iesniegumu reģistrē noteikumu 8. punktā norādītajā rindā. Rindā iesniegumus reģistrē to iesniegšanas secībā.

11. Ja atbrīvojas zeme, speciālists to piedāvā rindas kārtībā, nosūtot rindas sākumā esošai personai uzaicinājumu iepazīties ar piedāvājumu. Pirms uzaicinājuma sūtīšanas speciālists pārbauda iesniedzēja atbilstību noteikumu prasībām. Gadījumā, ja konstatēts, ka iesniedzējs neatbilst noteikumu prasībām, speciālists par to paziņo iesniedzējam.

12. Iesniedzējam ir tiesības rakstiski atteikties no piedāvātās zemes un saglabāt rindu.

13. Ja persona nav sniegusi atbildi uz speciālista piedāvājumu divu kalendāro nedēļu laikā pēc uzaicinājuma nosūtīšanas, to izslēdz no rindas un brīvo zemi piedāvā nākamajai personai rindā.

IV. Prasības zemes lietošanai un uzturēšanai

14. Zemes lietošanas laikā nomniekam ir pienākums katru gadu līdz 31. maijam nodrošināt zemes apstrādi (lauksaimniecības produkcijas audzēšanu, viengadīgu augu stādījumu audzēšanu), nepieļaujot nezāļu un kaitēkļu vairošanos un izplatību, kā arī nodrošināt iznomātās zemes pieguļošās teritorijas (līdz 5 m, ieskaitot grāvjus) sakopšanu un zāles nopļaušanu, sadzīves atkritumu savākšanu, nepieļaujot to izmešanu ārpus zemes teritorijas (nodrošinot to izvešanu).

15. Nomnieks nav tiesīgs nomā esošajā zemē pastāvīgi vai īslaicīgi bez cilvēka uzraudzības turēt lauksaimniecības dzīvniekus un mājdzīvniekus, turpmāk – dzīvnieki.

16. Nomnieks nav tiesīgs nomā esošajā zemē veikt saimniecisko darbību.

17. Par nepieskatītu dzīvnieku turēšanu nomā esošajā zemē veic foto fiksāciju un nosūta nomniekam brīdinājumu. Gadījumā, ja šādu rīcību konstatē atkārtoti, veic foto fiksāciju un nosūtīta paziņojumu par līguma laušanu. Šajā gadījumā līgumu lauž pirms termiņa vienpusēji, nekavējoties, bez tiesībām saņemt kompensāciju par ieguldījumiem, kuri veikti līdz līguma laušanai, kā arī par zemē esošajiem sējumiem un stādījumiem, tostarp siltumnīcā.

18. Nomātajā zemē aizliegts veikt būvniecību, izņemot īslaicīgas lietošanas būvju bez pamatiem – siltumnīcas, nojumes, lapenes būvniecību. Īslaicīgo būvju bez pamatiem būvniecību un uzturēšanu nomnieks veic ievērojot Būvniecības likuma, Ēku būvnoteikumu un citu Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo tiesību aktu prasības. Par īslaicīgo būvju bez pamatiem būvniecību un uzturēšanu atbild nomnieks. Aizliegta lielo koku (piemēram, bērzu, ozolu, priežu, egļu) stādīšana un audzēšana, izņemot augļu kokus.

19. Nomniekam ir pienākums nojaukt tās būves, kuras ir nelietojamas (sagruvušas, izdegušas, izpostītas).

20. Speciālists ne retāk, kā reizi gadā – vasaras sezonā – veic zemes apsekošanu. Par nekopto un neapstrādāto zemi, kuru neuztur atbilstoši noteikumiem un citiem Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem tiesību aktiem, veic foto fiksāciju un nosūta brīdinājumu nomniekam. Ja mēneša laikā atkārtoti konstatē, ka zeme nav uzturēta atbilstoši minētajiem noteikumiem, veic atkārtotu foto fiksāciju un par pārkāpumu noformē apsekošanas protokolu, kuru kopā ar paziņojumu par līguma laušanu nosūta nomniekam. Šajā gadījumā Ķekavas novada pašvaldība vienpusēji un nekavējoties lauž līgumu, un nomnieks divu kalendāro nedēļu laikā no paziņojuma par līguma laušanu nosūtīšanas dienas atbrīvo zemi no prettiesiski uzceltajām būvēm (ja tādas tur atrodas), nožogojumiem un citām nomniekam piederošām mantām.

V. Zemes nomas maksa

21. Nomnieks maksā Ķekavas novada pašvaldībai nomas maksu pamatojoties uz attiecīgajiem Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem. Papildus nomas maksai nomniekam ir pienākums maksāt nekustamā īpašuma nodokli, samērīgi nomājamai zemes platībai, saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības noformēto maksāšanas paziņojumu. Nomas maksa var mainīties, ja izdarīti grozījumi normatīvajos tiesību aktos par zemes nomas maksas aprēķināšanu Ķekavas novada pašvaldībā, kā arī gadījumā, ja mainījusies zemes kadastrālo vērtību bāze.

22. Ķekavas novada pašvaldība informāciju par izmaiņām nomas maksā, ja izdarīti grozījumi normatīvajos tiesību aktos par zemes nomas maksas aprēķināšanu Ķekavas novada pašvaldībā, kā arī gadījumā, ja mainījusies zemes kadastrālo vērtību bāze, publicē līdz attiecīgā gada 1. februārim Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā www.kekava.lv un informatīvajā izdevumā, un ar nomnieku par to atsevišķu vienošanos neslēdz.

VI. Nomas līguma termiņš, noslēgšanas un laušanas kārtība

23. Zemes nomas līgumu, pirmreizēji, noslēdz uz termiņu, kas nav ilgāks par diviem gadiem, ar iespēju to pagarināt ar termiņu līdz pieciem gadiem.

24. Speciālists izstrādā nomas līguma projektu. Zemes nomas līgumu paraksta Ķekavas novada pašvaldības domes lēmumā norādītā persona vai Ķekavas novada pašvaldības nolikumā pilnvarotās institūcijas vadītājs vai norādītā persona.

25. Ja nomnieks nav ieradies noslēgt līgumu mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas par zemes piešķiršanu nomā, speciālists zemi piedāvā nākamajai personai rindā.

26. Ja nomnieks deklarē savu dzīvesvietu citā pašvaldībā vai ir iestājušies apstākļi, kas liedz nomniekam tiesības pretendēt uz zemes nomu saskaņā ar noteikumu prasībām, viņa pienākums ir par to paziņot Ķekavas novada pašvaldībai, iesniedzot iesniegumu par līguma pārtraukšanu.

27. Ja nomnieks nav paziņojis par deklarētās dzīvesvietas maiņu vai tādiem apstākļiem, kas liedz viņam tiesības uz Ķekavas novada pašvaldības zemes nomu, un to konstatē Ķekavas novada pašvaldības darbinieki, Ķekavas novada pašvaldība līgumu lauž divu nedēļu laikā no attiecīgā fakta konstatēšanas, nosūtot nomniekam attiecīgu paziņojumu.

28. Ja Ķekavas novada pašvaldība konstatē, ka nomnieks vēlas zemi nodot apakšnomā vai lietošanā trešajām personām, Ķekavas novada pašvaldība līgumu lauž nekavējoties, par ko nomniekam nosūta paziņojumu.

29. Nomas līguma slēgšanas pirmtiesības, ja nomnieks atsakās no līguma vai ir miris, ir pašreizējā nomnieka ģimenes locekļiem (laulātajam, bērniem, mazbērniem, vecākiem, brāļiem un māsām), kuri atbilst noteikumu prasībām. Nomas līgumu noslēdz noteikumu III nodaļā noteiktajā kārtībā.

30. Ja nomnieks vēlas pagarināt līguma termiņu, tas vismaz 3 (trīs) mēnešus pirms līguma termiņa beigām iesniedz iesniegumu, atbilstoši noteikumu 2. pielikumam, ar lūgumu to pagarināt. Speciālists pārbauda nomas maksas un nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu veikšanu, atbilstību noteikumu II nodaļas prasībām, un izstrādā līguma projektu par nomas termiņa pagarinājumu, citiem aktuālajiem grozījumiem līguma nosacījumos vai, ja nepieciešams, jaunu nomas līgumu, saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem tiesību aktiem.

31. Ja nomnieks nav pagarinājis līgumu līdz noteiktajam līguma beigu termiņam, līgums uzskatāms par izbeigtu.

32. Ja Ķekavas novada pašvaldības dome pieņem lēmumu izmantot zemi citiem mērķiem, nomas līgumu var pārtraukt jebkurā brīdī, par to paziņojot nomniekiem vismaz divus mēnešus iepriekš. Ja domes lēmums ir pieņemts laika periodā no 15. aprīļa līdz 30. septembrim, līgumu pārtrauc attiecīgā gada 1. oktobrī. Pārtraucot līgumu, izdevumi, kas var rasties nomniekam saistībā ar zemes atbrīvošanu, netiek kompensēti.

33. Pārtraucot zemes nomas līgumu vai izbeidzoties nomas līguma termiņam, kompensāciju par stādījumiem un būvēm, kā arī par ieguldījumiem vai zaudējumiem, kas radušies apsaimniekojot zemi, nomniekam neparedz.

34. Nomnieks, atsakoties no zemes nomas vai izbeidzoties nomas līguma termiņam, nomāto zemi sakārto un pagaidu būves demontē par saviem līdzekļiem ne vēlāk kā divu nedēļu laikā. Ja nomnieks to neizdara, nomāto zemi sakārto un pagaidu būves demontē Ķekavas novada pašvaldība, nomniekam nosūtot rēķinu par veiktajiem darbiem.

VII. Noslēguma jautājumi

35. Kontroli par noteikumu un nomas līgumu izpildi veic speciālists.

36. Nomas līgumi, kas noslēgti līdz noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz līguma termiņa beigām. Pēc līguma termiņa beigām piemēro noteikumos noteikto kārtību.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks A. Vītols

 

1. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 16/2023
"Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes
izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām
vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi"

 

(iesniedzēja vārds, uzvārds; personas kods)

 

(deklarētā adrese)

 

(tālruņa numurs/elektroniskā pasta adrese)

 

Kontaktinformācija saziņai


pasts

e-pasts

e-adrese

IESNIEGUMS

Ķekavā

20____. gada ____._____________

Ķekavas novada pašvaldībai
Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava,
Ķekavas novads, LV-2123

Par zemes piešķiršanu nomā

Lūdzu iznomāt nekustamā īpašuma  

,

 

(nosaukums, adrese)

 
     

kadastra Nr. ___________________________, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu _____________________ daļu ________ platībā.

Zemes gabala izmantošanas mērķis:

sakņu dārza ierīkošanai un uzturēšanai (pilsētā);

personīgās palīgsaimniecības vajadzībām (ārpus pilsētas);

cits mērķis_____________________________________.

Pielikumā:

1) ________________________________________

2) ________________________________________

Esmu informēts(-a), ka šajā iesniegumā ietvertie personas dati ir nepieciešami un tie tiks izmantoti, lai nodrošinātu iesniegumā pieprasītā pakalpojuma sniegšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām un noteikumiem. Ķekavas novada pašvaldībai ir tiesības sniegtās informācijas patiesumu pārbaudīt tai pieejamās valsts informācijas sistēmās. Ar informāciju par manām kā datu subjekta tiesībām un citu informāciju par personas datu apstrādi var iepazīties Ķekavas novada pašvaldības privātuma politikā, kas ir pieejama Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekavā, Ķekavas novadā) un interneta vietnē www.kekava.lv sadaļā "Privātuma politika".

       
 

(paraksts)*

 

(paraksta atšifrējums)

*Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu, vai iesniegts, izmantojot e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" portālā www.latvija.lv

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks A. Vītols

 

2. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 16/2023
"Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes
izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām
vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi"

 

(iesniedzēja vārds, uzvārds; personas kods)

 

(deklarētā adrese)

 

(tālruņa numurs/elektroniskā pasta adrese)

 

Kontaktinformācija saziņai


pasts

e-pasts

e-adrese

IESNIEGUMS

Ķekavā

20____. gada ____._____________

Ķekavas novada pašvaldībai
Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava,
Ķekavas novads, LV-2123

Par zemes nomas līguma termiņa pagarinājumu

Lūdzu pagarināt zemes nomas līguma Nr.____________ termiņu nekustamajam īpašumam

  ,

(nosaukums, adrese)

 

kadastra Nr. __________________________, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu ______________________ daļu ________ platībā.

Zemes gabala izmantošanas mērķis:

sakņu dārza ierīkošanai un uzturēšanai (pilsētā);

personīgās palīgsaimniecības vajadzībām (ārpus pilsētas);

cits mērķis_____________________________________.

Pielikumā:

1) ________________________________________

2) ________________________________________

Esmu informēts(-a), ka šajā iesniegumā ietvertie personas dati ir nepieciešami un tie tiks izmantoti, lai nodrošinātu iesniegumā pieprasītā pakalpojuma sniegšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām un noteikumiem. Ķekavas novada pašvaldībai ir tiesības sniegtās informācijas patiesumu pārbaudīt tai pieejamās valsts informācijas sistēmās. Ar informāciju par manām kā datu subjekta tiesībām un citu informāciju par personas datu apstrādi var iepazīties Ķekavas novada pašvaldības privātuma politikā, kas ir pieejama Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekavā, Ķekavas novadā) un interneta vietnē www.kekava.lv sadaļā "Privātuma politika".

       
 

(paraksts)*

 

(paraksta atšifrējums)

*Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu, vai iesniegts, izmantojot e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" portālā www.latvija.lv

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks A. Vītols

 

Paskaidrojuma raksts
Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi"

1. Saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā pašvaldībai piederošo vai piekrītošo zemi iznomā fiziskām personām personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai.

Saistošie noteikumi nosaka personas, kurām ir tiesības noslēgt zemes nomas līgumu par pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai, zemes izmantošanas kārtību, prasības zemes uzturēšanai un lietošanai, kā arī nomas līguma termiņu, tā noslēgšanas un laušanas kārtību.

2. Informācija par plānoto saistošo noteikumu fiskālo ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz pašvaldības budžetu. Saistošajos noteikumos ir noteikta kārtība, kādā tiek noslēgti zemes nomas līgumi, bet zemes nomas maksas apmērs noteikts citā normatīvajā tiesību aktā.
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Projekts šo jomu neskar.
4. Informācija par ietekmi uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Administratīvo procedūru un to izmaksu apjoms nemainīsies, jo arī līdz šim minētās funkcijas tika veiktas.
5. Informācija par ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldības funkciju, tostarp ieguldīto cilvēkresursu apjoms nemainīsies, jo arī līdz šim minētās funkcijas tika veiktas.
6. Kā tiks nodrošināta tiesību akta izpilde Saistošo noteikumu izpildes uzraudzību veiks pašvaldības administrācijas pilnvarots speciālists.
7. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu ar saistošo noteikumu mērķi Ņemot vērā to, ka pašvaldības administrācija jau iepriekš veica saistošajos noteikumos minētās funkcijas un jaunas netiek paredzētas, saistošie noteikumi šo jomu neskar.
8. Saistošo noteikumu izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām. Saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē www.kekava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Saņemts 1 (vienas) personas viedoklis/priekšlikums:

"1) 6. punkts – vai nebūs strīdi un kā tiks pārbaudīts, vai manam dzīvokļa īpašumam piesaistītās zemes īpašuma domājamās daļas nav aprīkotas ar sakņaugu dobītēm?

2) 8. punktā aprakstītajai rindai kopā ar informāciju par noslēgtajiem nomas līgumiem jābūt publiski apskatāmai, lai mazinātu korupcijas riskus. Citādāk es varu būt rindā pirmā persona, bet 5 gadus nesaņemt nevienu uzaicinājumu uz līguma slēgšanu, bet nebūs nekādu iespēju pārbaudīt, vai mani vienkārši apiet, vai tiešām 5 gadus neviens īpašums nav ticis iznomāts.

3) 9. punkts nosaka, ka ir jāvēršas pie kaut kāda speciālista, lai iepazītos ar piedāvājumu. Varbūt labāk rakstīt, ka jāvēršas Centrālajā administrācijā? Pretējā gadījumā, man ir jāraksta iesniegums Centrālai administrācijai, lai man izsniedz šī speciālista kontaktinformāciju un pēc tam jāvēršas pie speciālista, lai iegūtu informāciju. Gara ķēdīte sanāk.

4) 11. punkts nosaka, ka piedāvājums ar brīvajiem īpašumiem tiek nosūtīts rindā esošai pirmajai personai, bet vai tas neradīs pārāk "izstieptu" laikā īpašumu sadalīšanas procedūru? Ja, piemēram, atbrīvojas uzreiz 10 īpašumi, tad katrs nākamais pretendents tiešām gaidīs līdz 2 nedēļām, kamēr iepriekšējais veiks izvēli?

5) Nav skaidrs, kā var iestāties situācija, kas aprakstīta 14. punktā, ja par brīvajiem īpašumiem atbilstoši 11. punktam paziņo tikai pirmajam rindas pretendentam."

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks A. Vītols

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!