• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. 17 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2023., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/op/2023/170.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 80

Par Augšdaugavas novada pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

04.09.2023., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/170.24

2023/170.24
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 17

Jūrmalā 2023. gada 24. augustā (prot. Nr. 9, 4. p.)

Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta pirmo
un 2.daļu un Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu

Izdarīt Jūrmalas domes 2023. gada 30. marta saistošos noteikumos Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā: "Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta pirmo un 2.4 daļu un Pašvaldību likuma 44. pantu otro daļu".

2. Aizstāt 4. punktā vārdus "Jūrmalas valstspilsētas administrācijai (turpmāk – Centrālā administrācija)" ar vārdiem "Jūrmalas Izglītības pārvaldei (turpmāk – Izglītības pārvalde)".

3. Svītrot 6. punktā vārdus "Centrālās administrācijas".

4. Svītrot 9. punktā vārdus "Centrālās administrācijas".

5. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Atbalsta piešķiršanas gadījumā Izglītības pārvalde, bērna vecāks un privātā izglītības iestāde noslēdzot trīspusēju līgumu (2. pielikums) par atbalsta izmaksāšanu. Atbalsta apmēru nosaka Izglītības pārvaldes vadītājs un izmaksu uzsāk pēc tam, kad reģistrēts šajā punktā minētais līgums.".

6. Aizstāt 11. punktā vārdus "jāiesniedz ir" ar vārdiem "ir jāiesniedz".

7. Svītrot 14. punktā vārdus "Centrālās administrācijas".

8. Aizstāt 1. pielikumā vārdus "Jūrmalas valstspilsētas administrācijai" ar vārdiem "Jūrmalas Izglītības pārvaldei".

9. Izteikt 2. pielikumu šādā redakcijā:

"2. pielikums
Jūrmalas domes
2023. gada 30. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 5
(prot. Nr. 3, 58. p.)

LĪGUMS
par pašvaldības atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai

Jūrmalā, ___.____.202_.

Nr. ____________________

Jūrmalas Izglītības pārvalde, reģistrācijas Nr. 40900040161, turpmāk – Pārvalde, kuras vārdā saskaņā ar Jūrmalas domes 2023. gada 27. aprīļa nolikumu Nr. 13 "Jūrmalas Izglītības pārvalde" 29. punktu rīkojas Pārvaldes vadītājs [vārds, uzvārds] no vienas puses,

Privātā pirmsskolas izglītības iestāde "___________", reģistrācijas Nr.____________ (dibinātājs – sabiedrība ar ierobežotu atbildību "___________", reģistrācijas Nr.____________), turpmāk – Iestāde, tās vadītājas [vārds, uzvārds] personā, kura rīkojas pamatojoties uz nolikumu, no otras puses un

[vārds, uzvārds], personas kods ____________ , turpmāk – Bērna likumīgais pārstāvis, no trešās puses, turpmāk atsevišķi vai kopā saukti arī – Puse/-s, pamatojoties uz Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumiem Nr. 709 "Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 709) un Jūrmalas domes 202_. gada __._________ saistošajiem noteikumiem Nr.___ "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu" (turpmāk – Saistošie noteikumi),

noslēdz šo trīspusējo līgumu (turpmāk – Līgums) par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu bērna – [vārds, uzvārds], personas kods __________, turpmāk – Bērns, dzīvesvietas adrese: _____________, pirmsskolas izglītības programmas apguvei (turpmāk – Pakalpojums) Iestādē.

1. Līguma priekšmets

1.1. Iestāde sniedz Bērnam Pakalpojumu par normatīvajos aktos noteiktā kārtībā licencētas pirmsskolas izglītības programmas, programmas kods: ___________, apguvi pilnā apmērā, un Pašvaldība piešķir Iestādei pašvaldības atbalstu par Pakalpojuma sniegšanu Bērnam (turpmāk – Atbalsts).

1.2. Pašvaldības Atbalsta apmērs 202__. gadā vienam bērnam mēnesī ir _________ euro (- ____________________ euro) un ēdināšanas izmaksas – _________ euro (- ____________________ euro) apmeklējuma dienā.

1.3. Atbalsta apmērs ik gadu tiek pārskatīts un tiek noteikts kā mazākais starp Iestādes izmaksām saskaņā ar Līguma 3.5.2. apakšpunktā noteikto tāmi un Pašvaldības aprēķinātajām vidējām izmaksām Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vienam bērnam iepriekšējā kalendārajā gadā.

1.4. Mainoties 1.2. apakšpunktā noteiktajam Atbalsta apmēram, Pārvalde Pašvaldības vārdā nosūta Iestādei un Bērna likumīgajam pārstāvim vēstuli par Atbalsta apmēra izmaiņām kārtējam kalendārajam gadam, kas tiek piemērotas, sākot no kalendārā gada 1. janvāra. Vēstule kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

1.5. Atbalstu Pašvaldība piešķir, ja vienlaicīgi pastāv visi zemāk minētie priekšnoteikumi, kurus pārbauda Pārvalde:

1.5.1. Bērna un bērna vecāka pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

1.5.2. Iestāde ir reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā un īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu darba dienās ne mazāk kā 12 (divpadsmit) stundas dienā;

1.5.3. Valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzē ir reģistrēti dati, ka Bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu Iestādē.

2. Atbalsta izmaksas kārtība

2.1. Atbalstu izmaksu uzsāk pēc Līguma stāšanās spēkā atbilstoši Bērna apmeklējumam Iestādē saskaņā ar Līguma nosacījumiem.

2.2. Jūrmalas valstspilsētas administrācija veic Atbalsta aprēķinu un samaksu Iestādei no Pārvaldes vadītāja lēmuma par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu spēkā stāšanās brīža atbilstoši Iestādes iesniegtajai atskaitei par Bērna apmeklējumu 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Iestādes rēķina saņemšanas, kam pievienota atskaite par Bērna apmeklējumu Iestādē iepriekšējā mēnesī.

2.3. Atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad Bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Iestādi. Atbalsts tiek aprēķināts proporcionāli Bērna apmeklējuma dienu skaitam. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma Bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem Bērna likumīgais pārstāvis Iestādi rakstiski informējis pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 (sešdesmit) dienām kalendārā gada laikā.

3. Pušu pienākumi un tiesības

3.1. Jūrmalas valstspilsētas administrācijai ir pienākums pārskaitīt Atbalstu Iestādei Līguma 2. punktā noteiktajā kārtībā.

3.2. Pārvaldei ir tiesības pārbaudīt Iestādes sniegtos datus, un Iestādei ir pienākums nodrošināt, lai Pašvaldībai būtu pieejama pārbaudes veikšanai nepieciešamā informācija.

3.3. Pārvaldei Pašvaldības vārdā ir tiesības pieprasīt un Iestādei ir pienākums mēneša laikā atmaksāt Pārvaldei nepamatoti saņemto Atbalstu saskaņā ar Pārvaldes paziņojumu par konkrētā fakta konstatēšanu.

3.4. Bērna likumīgajam pārstāvim ir pienākums 10 (desmit) darba dienu laikā informēt Puses par izmaiņām kontaktinformācijā (e-pasta adrese, tālrunis).

3.5. Iestādei ir šādi pienākumi:

3.5.1. nodrošināt Pakalpojumu 12 (divpadsmit) stundas katru darba dienu;

3.5.2. līdz kārtējā gada 15. februārim iesniegt Pārvaldei Iestādes iepriekšējā gada izmaksu tāmi atbilstoši Saistošo noteikumu 11. punktam;

3.5.3. līdz katra mēneša piektajam datumam iesniegt Pārvaldei rēķinu un atskaiti par Bērna apmeklējumu Iestādē par iepriekšējo mēnesi.

4. Līguma darbības termiņš, tā grozīšanas un izbeigšanas kārtība

4.1. Līgums stājas spēkā ar dienu, kad to ir parakstījušas visas Puses un Līgums ir reģistrēts Pārvaldē.

4.2. Līgums ir spēkā uz laiku, kamēr Bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu vai līdz dienai, kad:

4.2.1. Bērns tiek reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā kā Pašvaldības izglītības iestādes izglītojamais;

4.2.2. Bērna vai vismaz viena vecāka dzīvesvieta tiek deklarēta citā pašvaldībā un Bērns turpina izglītības ieguvi privātajā izglītības iestādē.

4.3. Līgumu var grozīt vai izbeigt pirms tajā noteikto saistību izpildes, Pusēm vienojoties rakstveidā, saskaņā ar Līgumu un Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.4. Pārvalde ir tiesīga vienpusēji atkāpties un izbeigt Līgumu, brīdinot Iestādi un Bērna likumīgo pārstāvi trīs dienas iepriekš uz Līgumā norādītajām e-pasta adresēm vai nosūtot ierakstītā pasta sūtījumā, šādos gadījumos:

4.4.1. Bērna vai vismaz viena vecāka dzīvesvieta nav deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

4.4.2. Iestāde pārtrauc īstenot Līguma 1.1. apakšpunktā norādīto pirmsskolas izglītības programmu;

4.4.3. Iestāde nepienācīgi pilda Līgumā noteiktās saistības un pēc Pārvaldes rakstveida brīdinājuma saņemšanas turpina tās nepildīt.

4.5. Iestādei vai Bērna likumīgajam pārstāvim ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot Pārvaldi vismaz 10 (desmit) darba dienas iepriekš.

5. Citi noteikumi

5.1. Pusēm saskaņā ar Civillikumu ir pienākums atlīdzināt cietušajai Pusei nodarītos tiešos vai netiešos zaudējumus, ja tādi ir radušies tās darbības vai bezdarbības rezultātā, tai skaitā, ja zaudējumi ir radīti sakarā ar Līgumā noteikto paziņošanas pienākumu nepildīšanu un ir konstatēta zaudējumu nodarītāja vaina, zaudējumu esamības fakts un zaudējumu apmērs.

5.2. Puses neatbild par Līguma saistību neizpildi nepārvaramas varas apstākļos, kuri padara neiespējamu Līguma izpildi vai Pušu darbību. Nepārvarama vara Līguma izpratnē ir dabas katastrofas, jebkura rakstura militāras operācijas, epidēmijas, ugunsgrēks, plūdi, vētras, streiki un citi ārkārtēja rakstura faktori, kurus Puses nevarēja paredzēt Līguma izpildes laikā.

5.3. Katra no Pusēm trīs dienu laikā informē otru Pusi par iepriekš minētās nepārvaramas varas iestāšanos. Ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk kā trīs mēnešus, Puses vienojas par tālāko sadarbību un Līguma spēkā esamību.

5.4. Puses atzīst Līgumā norādīto kontaktinformāciju (adresi, e-pasta adresi, tālruni u.c.) par tādu, kur tās ir sasniedzamas savstarpējās tiesiskajās attiecībās. Ja rakstveida paziņojumu sūta pa pastu ierakstītā vēstulē, uzskatāms, ka tas adresātam paziņots septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

5.5. Visus ar Līgumu saistītos strīdus un domstarpības Puses risina savstarpēju sarunu ceļā. Ja Puses nevienojas sarunu ceļā, strīdi un domstarpības izšķirami tiesā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

5.6. Līgums sagatavots uz __ (___) lapām un pielikums – Tāme uz __ (___) lapām trīs eksemplāros, katrai Pusei pa vienam eksemplāram. Visiem līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

6. Pušu rekvizīti un paraksti

Jūrmalas Izglītības pārvalde

Reģ. Nr. 40900040161

Adrese: Dubultu prospekts 1, Jūrmala, LV-2015

Banka: akciju sabiedrība "Citadele banka"

Kods: PARXLV22

Konta Nr.: LV24PARX0002484572111

Tālrunis: 67511492

e-pasta adrese: infoizglitiba@jurmala.lv

_________________________
(paraksts)

_________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

Iestāde

Reģ. Nr.

Juridiskā adrese:

Banka:

Kods:

Konta Nr.:

Tālrunis:

e-pasta adrese:

________________________
(paraksts)

________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

Bērna likumīgā pārstāvja vārds, uzvārds

Personas kods:

Deklarētās dzīvesvietas adrese:

Tālrunis:

e-pasta adrese:

________________________
(paraksts)

________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 24. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  1.1. saistošo noteikumu izdošanas mērķis – saistošie noteikumi izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) nodrošina privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, noteikto izmaksu par programmas īstenošanu segšanu;

1.2. problēmas raksturojums, kuras risināšanai nepieciešami saistošie noteikumi – pirmsskolas izglītības vecuma bērnu skaits, kas ir reģistrēts rindā uz pašvaldības dibinātām pirmsskolas izglītības iestādēm ir lielāks nekā pašvaldības dibinātās pirmsskolas izglītības iestādes tos var uzņemt, tāpēc rodas problēma ar vecāka atgriešanos darba tirgū; 

1.3. pastāvošais tiesiskais regulējums, tā būtības skaidrojums un pastāvošā tiesiskā regulējuma nepilnību raksturojums – saistošie noteikumi noteic, kādā kārtība tiek piešķirams atbalsts privātās pirmsskolas izglītības apmeklējumam un to grozījumi tiek veikti pamatojoties uz Izglītības likuma 18. pantu un Jūrmalas domes 2023. gada 27. aprīļa lēmumu Nr. 163 Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jūrmalas Izglītības pārvalde" izveidi, kas būs Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvaldes funkciju un saistību pārņēmēja

1.4. ja norādītās problēmas risināšanai nav tiesiskā regulējuma, tad skaidro, kādas sekas rada tiesiskā regulējuma neesamība – nav attiecināms; 

1.5. iespējamo alternatīvu, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi, raksturojums, to ieviešanas trūkumi un priekšrocības – nav attiecināms. 

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus:

2.1.1. samazina vai palielina ieņēmumu daļu – nav attiecināms;

2.1.2. samazina vai palielina izdevumu daļu – nav attiecināms;

2.1.3. ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā (piemēram, vai, lai īstenotu saistošos noteikumus, jāsamazina finansējums citām pozīcijām);

2.2. informācija par nepieciešamajiem resursiem sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi (saistībā ar 5., 6. sadaļu) – paredzams, ka šo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. sociālā ietekme – saistošie noteikumi nodrošina izglītības iespēju pirmsskolas izglītības programmā bērniem, kuriem pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības dibinātā pirmsskolas izglītības iestādē;

3.2. ietekme uz vidi – nav attiecināms; 

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību, iekļaujot informāciju par to, vai saistošie noteikumi: 

3.3.1. ietekmēs (piemēram, uzlabos, atjaunos, pasliktinās) vai neietekmēs cilvēku veselību – nav attiecināms; 

3.3.2. nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas veselības jomā – nav attiecināms; 

3.3.3. radīs jaunas tiesības vai uzliks jaunus pienākumus veselības jomā – nav attiecināms; 

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, norādot:

3.4.1. vai ar saistošajiem noteikumiem tiks veicinātas uzņēmējdarbības aktivitātes, jaunu uzņēmumu veidošanās un esošo uzņēmumu attīstība un izaugsme, kā arī paaugstināta to konkurētspēja – saistošie noteikumi labvēlīgi ietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, jo vecākiem dotā iespēja atteikties no pašvaldības izglītības iestādes pakalpojuma gadījumā, ja bērns jau ir uzsācis apmeklēt privāto izglītības iestādi, nodrošinās privātajām izglītības iestādēm lielāku pastāvīgo klientu skaitu;

3.4.2. kuri uzņēmēji ir saistošo noteikumu tiesiskā regulējuma mērķgrupa un vai tiesiskais regulējums radīs mērķgrupai jaunas tiesības, uzliks jaunus pienākumus vai nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas, veicinās tiesību realizēšanu, uzlabos pakalpojumu pieejamību u.c.; 

3.5. ietekme uz konkurenci – nav attiecināma.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā – Jūrmalas Izglītības pārvalde; 

4.2. galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts, tai skaitā akcentē, kā piedāvātais regulējums maina līdzšinējo kārtību – sakarā ar "Jūrmalas Izglītības pārvaldes" izveidi, kas būs Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvaldes funkciju un saistību pārņēmēja ir veikti šādi grozījumi saistošajos noteikumos: nomainīta atbildīgā institūcija, ir precizēts saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamatojums, 2. pielikums izteikts jaunā redakcijā, mainīts Jūrmalas Izglītības pārvaldes reģistrācijas numurs, bankas konts, e-pasta adrese un telefona numurs;

4.3. nav paredzētas administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi – saistošie noteikumi izstrādāti, lai nodrošinātu un gādātu par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošinātu atbalstu privātās izglītības iestādes izmaksu segšanai;

5.2. pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā – Jūrmalas Izglītības pārvaldes personālresursi.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  6.1. saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas, ir Jūrmalas Izglītības pārvalde; 

6.2. izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi – tikai cilvēkresursi. 

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Sabiedrības viedokļa noskaidrošana veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 11. jūlija līdz 27. jūlijam tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai;

8.2. sabiedrības pārstāvji neizteica priekšlikumus un iebildumus;

8.3. pēc šo noteikumu projekta publicēšanas sabiedrības viedokļa noskaidrošanai – netika saņemti viedokļi;

8.4. no institūcijām netika saņemti viedokļi un atzinumi;

8.1. informācija par cita veida saziņu un konsultācijām – nenotika.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!