• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. 19 "Par kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz līdzfinansējumu Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmu izglītojamajiem, kuri turpina izglītības programmu apguvi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2023., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/op/2023/165.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 13

Liepājas valstspilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanas saistošie noteikumi

Vēl šajā numurā

28.08.2023., Nr. 165

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/165.20

2023/165.20
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 19

Jūrmalā 2023. gada 24. augustā (prot. Nr. 9, 8. p.)

Par kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz līdzfinansējumu Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmu izglītojamajiem, kuri turpina izglītības programmu apguvi

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu,
Pašvaldību likuma
4. panta pirmās daļas 4. punktu,
10. panta pirmo daļu, 44. panta pirmo un otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu (turpmāk – Pašvaldības līdzfinansējums) Jūrmalas Sporta skolas (turpmāk – iestāde) profesionālās ievirzes programmas hokejā vai daiļslidošanā (turpmāk – izglītības programma) izglītojamajiem par izglītības programmas apguvi citā pašvaldībā, privātajā izglītības iestādē vai klubā (turpmāk – izglītības iestāde), kas īsteno izglītības programmu.

2. Pašvaldības līdzfinansējumu ir tiesīgs saņemt izglītības iestādes izglītojamais, kura dzīvesvieta izglītības programmas apguves laikā ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā un kurš ir apguvis izglītības programmu iestādē 2022. /2023. mācību gadā laika periodā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. maijam.

II. Līdzfinansējuma apmērs, piešķiršanas un samaksas kārtība

3. Pašvaldība sedz izglītojamā vecāku vai likumisko pārstāvju (turpmāk – vecāki) līdzfinansējumu Jūrmalas domes 2023. gada 29. jūnija lēmumā Nr. 242 "Par profesionālās ievirzes izglītības programmas hokejā slēgšanu sporta profesionālās ievirzes izglītības iestādē Jūrmalas Sporta skolā un līdzfinansējuma piešķiršanu hokeja un daiļslidošanas programmu audzēkņiem" noteiktajā apmērā 50 euro (piecdesmit euro) mēnesī sākot ar 2023. gada 1. septembri, par izglītības programmas apguvi, ja izglītojamais atbilst sekojošiem kritērijiem:

3.1. izglītojamais 2022./2023. mācību gadā laika periodā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. maijam bija iestādes profesionālās ievirzes programmu audzēknis hokeja vai daiļslidošanas programmās;

3.2. izglītojamā deklarētā dzīvesvieta ir Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

4. Lai saņemtu Pašvaldības līdzfinansējumu, vecākiem divas reizes kalendāra gadā jāiesniedz iestādei iesniegumu (pielikums) šādos termiņos:

4.1. līdz 1. augustam par periodu no 1. janvāra līdz 31. maijam;

4.2. līdz nākamā gada 1. martam par periodu no 1. jūnija līdz 31. decembrim.

5. Iesniegumam pievieno izglītības iestādes izrakstītus rēķinus un maksājumu apliecinošus dokumentus, un, pēc iestādes pieprasījuma, dokumentus, kas apliecina Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas tiesisko pamatojumu, ja tie jau neatrodas Pašvaldības rīcībā. Ja vecāki līdzfinansējumu maksā par vairākiem izglītojamajiem, izglītības iestādes rēķinā jānorāda līdzfinansējuma apmērs par katru izglītojamo atsevišķi.

6. Rēķinā un maksājumu apliecinošajā dokumentā obligāti ir jābūt norādītam izglītojamā vārdam un uzvārdam.

7. Iestāde, izvērtējot iesniegumu, pārbauda personas datus, kas nepieciešami Noteikumu 3. punktā noteiktā izpildes nodrošināšanai. Iestāde pieprasa un iegūst datus no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošo Fizisko personu reģistra izmantojot Pašvaldības pārziņā esošās informācijas sistēmas.

8. Iesniegtos dokumentus pārbauda un lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt, pieņem iestādes direktors viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

9. Lēmumu par atteikumu piešķirt Pašvaldības līdzfinansējumu pieņem, ja izglītojamais neatbilst Noteikumos noteiktajām prasībām vai rēķinā vai maksājuma dokumentā nav iespējams identificēt izglītojamo, par kuru veikts maksājums.

10. Pašvaldības līdzfinansējumu izmaksā 30 (trīsdesmit) kalendāra dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, pārskaitot to uz vecāku iesniegumā norādīto kredītiestādes norēķinu kontu.

11. Ja pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt Pašvaldības līdzfinansējumu, iestādes direktors Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā paziņo to vecākiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Pielikums
Jūrmalas domes 2023. gada 24. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
(prot. Nr. 9, 8. p.)

Jūrmalas Sporta skolai

 

iesniedzēja vārds, uzvārds

,

 

tālrunis,

e-pasta adrese

IESNIEGUMS

Ziņas par izglītojamo:

Vārds, uzvārds, personas kods, deklarētās dzīvesvietas adrese
Izglītības iestādes nosaukums
Izglītības programmas nosaukums

Piešķirto pašvaldības līdzfinansējumu lūdzu pārskaitīt:

norādīt saņēmēja rekvizītus

Pielikumā pievienotie dokumenti (izglītības iestādes izrakstīti rēķini, to apmaksas apliecinoši dokumenti):

Apliecinu, ka visa iesniegumā un tā pielikumos minētā informācija, ir pareiza un pilnīga.

Esmu informēts/ta, ka:

1. iesniegumā norādītie personas dati tiks izmantoti, lai identificētu iesnieguma iesniedzēju un izskatītu iesniegumu saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu un saistošajiem noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība sedz līdzfinansējumu Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošana programmu audzēkņiem, kuri turpina izglītības programmu apguvi, kā arī lai nodrošinātu saziņu ar iesnieguma iesniedzēju;

2. gadījumā, ja šajā iesniegumā un tā pielikumos ir sniegtas nepatiesas ziņas, Jūrmalas valstspilsētas administrācijai ir tiesības vērsties pret personu, kas sniegusi nepatiesas ziņas, civiltiesiskā un administratīvi tiesiskā kārtībā;

3. personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, adrese: Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015, elektroniskā pasta adrese: pasts@jurmala.lv, tālrunis: 67093816, personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: tālrunis: 67093849, elektroniskā pasta adrese: personasdati@jurmala.lv. Personas datu apstrādes tiesiskais pamats ir Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas c) apakšpunkts, kas nosaka, ka personas datu apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uz pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu. Detalizētāka informācija par personas datu apstrādi un personas tiesībām ir pieejama tīmekļa vietnē www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība";

4. iesniegumā norādītie personas dati var tikt pārbaudīti valsts un pašvaldības informācijas sistēmās un reģistros Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

_________.gada ____.______________________  
 

(paraksts, paraksta atšifrējums)

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 24. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Par kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz līdzfinansējumu Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmu izglītojamajiem, kuri turpina izglītības programmu apguvi"

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. saistošo noteikumu izdošanas mērķis – Saistošo noteikumu "Par kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz līdzfinansējumu Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošana programmu izglītojamajiem, kuri turpina izglītības programmu apguvi." (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādes mērķis ir sniegt atbalstu ģimenēm, kurās izglītojamie kuri turpina hokeja un daiļslidošanas izglītības programmu apguvi pēc to slēgšanas Jūrmalas Sporta skolā un kuri ir deklarēti Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

1.2. problēmas raksturojums, kuras risināšanai nepieciešami saistošie noteikumi – Jūrmalas Sporta skolā ir slēgtas hokeja un daiļslidošanas profesionālās ievirzes programmas. Saistošie noteikumi nepieciešami lai nodrošinātu atbalstu tiem Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētajiem Jūrmalas Sporta skolas audzēkņiem, kuri izvēlas hokeja un daiļslidošanas programmas apgūt citā izglītības iestādē vai klubā ārpus pašvaldības. Saskaņā ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 415 "Par Majoru sporta laukuma, Rīgas ielā 1, Jūrmalā, slēgšanu, demontāžu un Jūrmalas Majoru vidusskolas sporta laukuma projekta izstrādi" tika nolemts slēgt ledus laukumu, kurš bija Jūrmalas Sporta skolas profesionālās ievirzes izglītības programmas hokejā pamata mācību treniņu procesa norises vieta. Šobrīd Jūrmalas valstspilsētas teritorijā nav pieejami citi hokeja laukumi, ko izmantot mācību treniņu procesam, tamdēļ nākas šo procesu organizēt ārpus Jūrmalas valstspilsētas teritorijas, nomājot ledus laukumus Volvo sporta centra hallē Jūrmalas gatvē 78D, Rīgā un Inbox.lv ledus hallē Piņķos, Mārupes novadā.

1.3. pastāvošais tiesiskais regulējums, tā būtības skaidrojums un pastāvošā tiesiskā regulējuma nepilnību raksturojums – saistošie noteikumi noteic, kādā kārtība tiek piešķirams līdzfinansējums hokeja un daiļslidošanas programmu apguvei tiem izglītojamajiem kuri 2022./2023. mācību gadā šo programmu apguva Jūrmalas Sporta skolā un ir deklarēti Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, pastāvošajā tiesiskajā regulējumā nebija iekļauti noteikumi par to kādi dokumenti jāiesniedz, nav noteikta kārtība kādā pārtrauc pašvaldības atbalsta izmaksu, atbalsta apmēru vienam bērnam mēnesī nosaka ar Jūrmalas domes lēmumu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus:

2.1.1. samazina vai palielina ieņēmumu daļu – nav attiecināms;

2.1.2. samazina vai palielina izdevumu daļu – lai nodrošinātu šī pabalsta izmaksu no pašvaldības budžeta būs nepieciešams finansējums 21 000 euro gadā apmērā sākot ar 2024. gadu;

2.1.3. noteikumiem nebūs ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. informācija par nepieciešamajiem resursiem sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi – šo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci. 3.1. sociālā ietekme – plānots, ka noteikumi pozitīvi ietekmēs izglītojamo iespējas turpināt izglītības programmu hokejā un daiļslidošanā apguves iespējas pēc to slēgšanas Jūrmalas Sporta skolā;

3.2. ietekme uz vidi – nav attiecināms;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav attiecināms;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav attiecināms;

3.5. ietekme uz konkurenci – nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā ir Jūrmalas Sporta skola;

4.2. galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts – iesniegums par līdzmaksājuma piešķiršanu;

4.3. paredzētās administratīvo procedūru izmaksas – nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi ir Pašvaldību likums 4. panta pirmās daļas 4. punkts, kas noteic, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp profesionālās ievirzes un interešu izglītības pieejamību.

5.2. pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā – Jūrmalas Sporta skolas personālresursi. Netiks veidotas jaunas darba vietas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu. 6.1. saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas ir Jūrmalas Sporta skola. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošo likvidācija vai reorganizācija;

6.2. izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi un to pamatotība – tikai cilvēkresursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. vai saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai – šie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša;

7.2. samērīguma tests:

7.2.1. vai pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai – pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai;

7.2.2. vai nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai – nav attiecināms;

7.2.3. vai pašvaldības rīcība ir atbilstoša – pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošana tiks veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 18. jūlija līdz 1. augustam tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Minētajā periodā netika saņemti iedzīvotāju viedokļi.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!