• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija publicē:
  • lēmumus par tarifu aprēķināšanas metodiku un lēmumus, ar kuriem noteikts tarifs;
  • noteikumus par Regulatoram regulāri iesniedzamās informācijas veidiem, apjomu un iesniegšanas termiņiem;
  • vispārējās atļaujas noteikumus;
  • ziņojumus par izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas ievērošanu un ziņojumus, kuros informē par universālā pakalpojuma saistību tīrajām izmaksām.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2023. gada 24. augusta lēmums Nr. 89 "Par akciju sabiedrības "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2023., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/op/2023/165.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 91

Par pašvaldības SIA "RŪJIENAS SILTUMS" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem

Vēl šajā numurā

28.08.2023., Nr. 165

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 89

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/165.17

2023/165.17
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 89

Rīgā 2023. gada 24. augustā (prot. Nr. 33, 2. p.)

Par akciju sabiedrības "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2023.gada 27.jūnijā saņēma akciju sabiedrības "Latvenergo", reģistrācijas numurs: 40003032949, juridiskā adrese: Pulkveža Brieža iela 12, Rīga, LV-1010 (turpmāk – AS "Latvenergo"), iesniegumu (2023.gada 13.jūnijs Nr.01VD00-19/878) ar lūgumu izvērtēt un apstiprināt ražotnē TEC-1 Viskaļu ielā 16, Rīgā, un TEC-2 Granīta ielā 31, Aconē, Salaspils novadā, saražotās siltumenerģijas tarifu projektus, 2023.gada 14.augustā, 17.augustā un 18.augustā – papildu informāciju, izmaksas pamatojošos dokumentus un precizētus tarifu projektus (2023.gada 14.augusts Nr.01VD00-19/1147, 2023.gada 17.augusts 01VD00-19/1178 un 2023.gada 18.augusts Nr.01VD00-19/1184) (turpmāk – tarifu projekti). Regulators 2023.gada 14.augustā saņēma AS "Latvenergo" iesniegumu un 17.augustā tā precizējumu ar lūgumu piešķirt atļauju AS "Latvenergo" pašai noteikt tarifus, ja AS "Latvenergo" finanšu gadā ir izveidojušies neparedzētie ieņēmumi vai izmaksas nodokļu un nodevu izmaiņu, emisijas kvotu, kurināmā un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā.

Regulators konstatē

1. Tarifu projekti ir aprēķināti saskaņā ar Regulatora 2010.gada 11.jūnija lēmumu Nr.1/10 "Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodika" (turpmāk – Metodika) un atbilst likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" (turpmāk – Likums) 19.panta pirmajai daļai un 20.panta pirmajai daļai.

2. AS "Latvenergo" paziņojumu par tarifu projektu iesniegšanu Regulatoram publicēja 2023.gada 15.jūnijā (Latvijas Vēstnesis, 2023, 115.nr.) un paziņojuma precizējumu – 29.jūnijā (Latvijas Vēstnesis, 2023, 124.nr.). Priekšlikumi un ieteikumi par iesniegtajiem tarifu projektiem Regulatorā nav saņemti.

3. AS "Latvenergo" saskaņā ar Metodikas 47.punktu ir iesniegusi tarifu projektus, kuros tarifus veidojošajās izmaksās iekļautas iepriekšējā perioda neparedzētās izmaksas un ieņēmumi kurināmā (dabasgāzes) cenu izmaiņu rezultātā, vienlaicīgi aprēķinot tarifu projektus bez neparedzētajām izmaksām un ieņēmumiem.

4. AS "Latvenergo" saskaņā ar Metodikas 46.2punktu ir aprēķinājusi dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti ražotnei TEC-1 1,91 EUR/MWh un ražotnei TEC-2 2,00 EUR/MWh.

5. Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļa noteic, ka energoapgādes komersants, kas piegādā siltumenerģiju enerģijas lietotājiem, pārdod siltumenerģiju tiem nepieciešamajā vai noteiktajā kvalitātē un pieprasītajā daudzumā par Regulatora noteiktajiem tarifiem vai par tarifiem, ko noteicis attiecīgais pakalpojumu sniedzējs saskaņā ar Regulatora noteikto tarifu aprēķināšanas metodiku, ja ir saņemta Regulatora atļauja, izņemot Enerģētikas likuma 49.panta pirmajā un 1.1daļā minētos gadījumus.

6. Metodikas 39.3punkts noteic, ka Regulators pēc savas iniciatīvas var noteikt tarifu piemērošanas kārtību un kārtību, kādā komersants informē lietotājus, pašvaldību un Regulatoru par piemērojamiem tarifiem.

7. No Metodikas 39.6punkta izriet, ka Regulators pēc savas iniciatīvas vai komersanta pieprasījuma atbilstoši Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļai var dot uz noteiktu termiņu atļauju komersantam pašam noteikt tarifus saskaņā ar Metodiku. Atļaujā Regulators nosaka atskaites periodu komersanta iesniedzamajai informācijai par kurināmā izmaksu izmaiņām.

8. No Metodikas 47.punkta izriet, ka komersants tarifu projekta aprēķinā iekļauj iepriekšējā perioda, kas nav ilgāks par diviem gadiem, neparedzētos ieņēmumus un ir tiesīgs iekļaut neparedzētās izmaksas. Neparedzētās izmaksas un ieņēmumus veido nodokļu un nodevu izmaiņas, kurināmā cenas. Iepriekšējā perioda neparedzētās izmaksas vai ieņēmumus komersants sadala uz laika periodu, ne ilgāku par diviem gadiem, aprēķinot siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu uz attiecīgo laika posmu. Vienlaicīgi komersants aprēķina saražotās siltumenerģijas tarifu projektu bez neparedzētajām izmaksām vai ieņēmumiem.

9. Metodikas 39.7punkts noteic, ja komersants ir saņēmis 39.6punktā minēto atļauju un komersants pieņem lēmumu par jauniem tarifiem, tad ne vēlāk kā 30 dienas pirms jauno tarifu spēkā stāšanās brīža komersants publicē tarifus oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", nosūta attiecīgajai pašvaldībai iedzīvotāju informēšanai un ievietošanai tās tīmekļvietnē un publicē savā tīmekļvietnē, ja tāda ir, un vienlaikus iesniedz Regulatoram pamatojumu jaunajiem tarifiem, iesniedzot Metodikas 39.71. līdz 39.74.apakšpunktā noteikto informāciju.

10. AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas dabasgāzes kā kurināmā izmaksas.

11. AS "Latvenergo" pilnvarotais pārstāvis piedalījās padomes sēdē attālināti, uzturēja lūgumu apstiprināt AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus un ierosināja šā lēmuma lemjošās daļas 5.punktā noteikto informācijas iesniegšanas termiņu noteikt garāku nekā trīs darbdienas.

Regulators secina

1. Regulators ir izvērtējis tarifu projektus un tarifu veidojošo izmaksu pamatojumu un secina, ka tarifu projekti ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas izmaksas.

2. Izvērtējot Administratīvā procesa likuma 66.pantā noteiktos lietderības apsvērumus attiecībā uz tarifu piemērošanas kārtības noteikšanu, Regulators secina, ka minētās kārtības noteikšana ir nepieciešama, piemērota, vajadzīga un atbilstoša šā administratīvā akta mērķa sasniegšanai – nodrošināt iespēju AS "Latvenergo" piemērot apstiprinātos ražotnē TEC-1 un TEC-2 stacijās saražotās siltumenerģijas tarifus atbilstoši noslēgtajiem kurināmā (dabasgāzes) piegādes līgumiem un lietotājiem būt informētiem par kārtējā mēnesī piemērotajiem saražotās siltumenerģijas tarifiem. Regulators, pieņemot šo lēmumu, vadās no privātpersonu tiesību un tiesisko interešu ievērošanas principa, samērojot ar citiem Administratīvā procesa likumā nostiprinātajiem principiem, tostarp samērīguma principu.

3. Piemērojot kopsakarā Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļu, Metodikas 39.6punktu un 47.punktu un izvērtējot Administratīvā procesa likuma 66.pantā noteiktos lietderības apsvērumus attiecībā uz atļaujas izdošanu, Regulators secina, ka ir pamatoti izdot Regulatora atļauju AS "Latvenergo" pašai saskaņā ar Metodiku noteikt AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus pie dažādām dabasgāzes cenām gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā komersantam ir izveidojušās neparedzētās izmaksas vai ieņēmumi kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā. Regulatora atļauja sniegs tiesisku iespēju AS "Latvenergo" savlaicīgāk reaģēt uz atļaujā noteikto neparedzēto izmaksu vai ieņēmumu izmaiņām un noteikt tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām.

4. Regulators secina, ka būtisks nosacījums atļaujas izdošanai ir šis lēmums par AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifu apstiprināšanu, kuru pieņemot Regulators izvērtēja visas AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas izmaksas. Ņemot vērā minēto, atļaujas termiņš nosakāms, līdz stājas spēkā citi saskaņā ar Likuma 19.pantā noteikto kārtību Regulatora apstiprināti AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifi.

5. Pēc atļaujas piešķiršanas AS "Latvenergo" pašai noteikt ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus Likuma un enerģētikas nozares speciālo normatīvo aktu tiesību normas nodrošina Regulatora tiesības uzraudzīt AS "Latvenergo" darbību un aizstāvēt lietotāju tiesības saņemt saražotās siltumenerģijas pakalpojumu par tarifiem, kuri atbilst pamatotām izmaksām.

6. Atļauja AS "Latvenergo" pašai noteikt ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus, ja finanšu gadā ir izveidojušies neparedzētie ieņēmumi vai izmaksas kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā, nozīmē AS "Latvenergo" tiesības izvēlēties, vai un kad atļauju izmantot.

Vienlaicīgi, lai nodrošinātu lietotāju interešu aizstāvību, nosakāms atļaujas nosacījums – AS "Latvenergo" pienākums pašai ne vēlāk kā esošā gada 15.augustā noteikt ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus 12 mēnešu periodam pie dažādām dabasgāzes cenām ar spēkā stāšanās datumu esošā gada 1.oktobrī gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā radušies neparedzētie ieņēmumi kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā, pieskaitot AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifu enerģijas komponentei neparedzēto ieņēmumu komponenti (EUR/MWh). Vienlaicīgi komersants nosaka ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus bez neparedzētajiem ieņēmumiem.

Šāds nosacījums nodrošinās šā lēmuma atbilstību Likuma 1., 5.pantam un 20.panta pirmajai daļai, nosacījumi ir samērīgi ar AS "Latvenergo" noteiktajām tiesībām līdz ar atļaujas piešķiršanu un atbilst šā lēmuma mērķim – piešķirt tiesības AS "Latvenergo" saskaņā ar Metodiku savlaicīgi noteikt tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām.

7. Saņemot no AS "Latvenergo" tarifu aprēķinu (arī "Excel" formā), kas aprēķināts, pamatojoties uz spēkā esošajos tarifos iekļautajām izmaksām, izmainot tikai neparedzēto ieņēmumu vai izmaksu komponenti (EUR/MWh) un Metodikas 39.72. līdz 39.74.apakšpunktā noteikto informāciju saistībā ar aprēķinātajiem tarifiem, Regulators 21 dienas laikā pēc jauno tarifu un pamatojuma saņemšanas izvērtēs iesniegto tarifu atbilstību Metodikai un iesniegto tarifu pamatojumu, kas nodrošinās Regulatora uzraudzību pār AS "Latvenergo" aprēķinātajiem tarifiem. Ja Regulators 21 dienas laikā pēc jauno tarifu un pamatojuma saņemšanas pieņems lēmumu par AS "Latvenergo" iesniegto tarifu neatbilstību Metodikai vai noraidīs iesniegto tarifu pamatojumu, tarifi nestāsies spēkā AS "Latvenergo" noteiktajā termiņā un Regulators rīkosies atbilstoši Metodikas 39.10punktā noteiktajam.

8. Saskaņā ar Metodikas 2.3.apakšpunktu, 5., 9., 14., 14.1, 39.3, 39.6, 39.7, 40., 43., 44. un 46.2, 47.punktu, likuma "Par akcīzes nodokli" 6.1panta pirmo daļu, 15.1panta pirmās daļas 1.punktu, pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 1.pantu, 5.pantu, 7.panta pirmo daļu, 9.panta pirmās daļas 1., 3. un 9.punktu un otro daļu, 10.panta pirmo daļu, 20.pantu, 21.panta piekto daļu un 25.panta pirmo daļu, Enerģētikas likuma 6.panta 3.1daļu un 49.panta 1.1daļu, Administratīvā procesa likuma 13.pantu, 55.panta 1.punktu, 56.panta pirmo daļu, 63.panta pirmās daļas 1.punktu, 65.panta pirmo un trešo daļu, 66.panta pirmo daļu un 68.panta pirmo, otro un trešo daļu,

padome nolemj:

1. apstiprināt AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus (bez pievienotās vērtības nodokļa) pie dažādām dabasgāzes cenām intervālā no 10,00 EUR/MWh līdz 225,00 EUR/MWh:

Dabasgāzes cena (bez akcīzes nodokļa) (EUR/MWh)

AS "Latvenergo" ražotne TEC-1

AS "Latvenergo" ražotne TEC-2

siltumenerģijas ražošanas divdaļīgais tarifs

siltumenerģijas ražošanas divdaļīgais tarifs

Enerģijas komponente (ar neparedzētajām izmaksām) (EUR/MWh)

enerģijas komponente (EUR/MWh)

jaudas komponente (tūkst. EUR/MW gadā)

Enerģijas komponente (ar neparedzētajiem ieņēmumiem) (EUR/MWh)

enerģijas komponente (EUR/MWh)

jaudas komponente (tūkst. EUR/MW gadā)

10,00

28,67

27,24

5,39

29,14

29,46

1,82

10,50

29,25

27,82

5,39

29,74

30,06

1,82

11,00

29,83

28,40

5,39

30,35

30,67

1,82

11,50

30,41

28,98

5,39

30,96

31,28

1,82

12,00

30,99

29,56

5,39

31,56

31,88

1,82

12,50

31,57

30,14

5,39

32,17

32,49

1,82

13,00

32,15

30,72

5,39

32,77

33,09

1,82

13,50

32,73

31,30

5,39

33,38

33,70

1,82

14,00

33,31

31,88

5,39

33,99

34,31

1,82

14,50

33,89

32,46

5,39

34,59

34,91

1,82

15,00

34,47

33,04

5,39

35,20

35,52

1,82

15,50

35,05

33,62

5,39

35,80

36,12

1,82

16,00

35,63

34,20

5,39

36,41

36,73

1,82

16,50

36,21

34,78

5,39

37,02

37,34

1,82

17,00

36,79

35,36

5,39

37,62

37,94

1,82

17,50

37,37

35,94

5,39

38,23

38,55

1,82

18,00

37,95

36,52

5,39

38,83

39,15

1,82

18,50

38,53

37,10

5,39

39,44

39,76

1,82

19,00

39,11

37,68

5,39

40,05

40,37

1,82

19,50

39,69

38,26

5,39

40,65

40,97

1,82

20,00

40,27

38,84

5,39

41,26

41,58

1,82

20,50

40,85

39,42

5,39

41,86

42,18

1,82

21,00

41,43

40,00

5,39

42,47

42,79

1,82

21,50

42,01

40,58

5,39

43,08

43,40

1,82

22,00

42,59

41,16

5,39

43,68

44,00

1,82

22,50

43,17

41,74

5,39

44,29

44,61

1,82

23,00

43,74

42,31

5,39

44,89

45,21

1,82

23,50

44,32

42,89

5,39

45,50

45,82

1,82

24,00

44,90

43,47

5,39

46,11

46,43

1,82

24,50

45,48

44,05

5,39

46,71

47,03

1,82

25,00

46,06

44,63

5,39

47,32

47,64

1,82

25,50

46,64

45,21

5,39

47,92

48,24

1,82

26,00

47,22

45,79

5,39

48,53

48,85

1,82

26,50

47,80

46,37

5,39

49,14

49,46

1,82

27,00

48,38

46,95

5,39

49,74

50,06

1,82

27,50

48,96

47,53

5,39

50,35

50,67

1,82

28,00

49,54

48,11

5,39

50,95

51,27

1,82

28,50

50,12

48,69

5,39

51,56

51,88

1,82

29,00

50,70

49,27

5,39

52,17

52,49

1,82

29,50

51,28

49,85

5,39

52,77

53,09

1,82

30,00

51,86

50,43

5,39

53,38

53,70

1,82

30,50

52,44

51,01

5,39

53,98

54,30

1,82

31,00

53,02

51,59

5,39

54,59

54,91

1,82

31,50

53,60

52,17

5,39

55,20

55,52

1,82

32,00

54,18

52,75

5,39

55,80

56,12

1,82

32,50

54,76

53,33

5,39

56,41

56,73

1,82

33,00

55,34

53,91

5,39

57,01

57,33

1,82

33,50

55,92

54,49

5,39

57,62

57,94

1,82

34,00

56,50

55,07

5,39

58,23

58,55

1,82

34,50

57,08

55,65

5,39

58,83

59,15

1,82

35,00

57,66

56,23

5,39

59,44

59,76

1,82

35,50

58,24

56,81

5,39

60,04

60,36

1,82

36,00

58,82

57,39

5,39

60,65

60,97

1,82

36,50

59,40

57,97

5,39

61,26

61,58

1,82

37,00

59,98

58,55

5,39

61,86

62,18

1,82

37,50

60,55

59,12

5,39

62,47

62,79

1,82

38,00

61,13

59,70

5,39

63,07

63,39

1,82

38,50

61,71

60,28

5,39

63,68

64,00

1,82

39,00

62,29

60,86

5,39

64,29

64,61

1,82

39,50

62,87

61,44

5,39

64,89

65,21

1,82

40,00

63,45

62,02

5,39

65,50

65,82

1,82

40,50

64,03

62,60

5,39

66,10

66,42

1,82

41,00

64,61

63,18

5,39

66,71

67,03

1,82

41,50

65,19

63,76

5,39

67,32

67,64

1,82

42,00

65,77

64,34

5,39

67,92

68,24

1,82

42,50

66,35

64,92

5,39

68,53

68,85

1,82

43,00

66,93

65,50

5,39

69,13

69,45

1,82

43,50

67,51

66,08

5,39

69,74

70,06

1,82

44,00

68,09

66,66

5,39

70,34

70,66

1,82

44,50

68,67

67,24

5,39

70,95

71,27

1,82

45,00

69,25

67,82

5,39

71,56

71,88

1,82

45,50

69,83

68,40

5,39

72,16

72,48

1,82

46,00

70,41

68,98

5,39

72,77

73,09

1,82

46,50

70,99

69,56

5,39

73,37

73,69

1,82

47,00

71,57

70,14

5,39

73,98

74,30

1,82

47,50

72,15

70,72

5,39

74,59

74,91

1,82

48,00

72,73

71,30

5,39

75,19

75,51

1,82

48,50

73,31

71,88

5,39

75,80

76,12

1,82

49,00

73,89

72,46

5,39

76,40

76,72

1,82

49,50

74,47

73,04

5,39

77,01

77,33

1,82

50,00

75,05

73,62

5,39

77,62

77,94

1,82

50,50

75,63

74,20

5,39

78,22

78,54

1,82

51,00

76,21

74,78

5,39

78,83

79,15

1,82

51,50

76,79

75,36

5,39

79,43

79,75

1,82

52,00

77,36

75,93

5,39

80,04

80,36

1,82

52,50

77,94

76,51

5,39

80,65

80,97

1,82

53,00

78,52

77,09

5,39

81,25

81,57

1,82

53,50

79,10

77,67

5,39

81,86

82,18

1,82

54,00

79,68

78,25

5,39

82,46

82,78

1,82

54,50

80,26

78,83

5,39

83,07

83,39

1,82

55,00

80,84

79,41

5,39

83,68

84,00

1,82

55,50

81,42

79,99

5,39

84,28

84,60

1,82

56,00

82,00

80,57

5,39

84,89

85,21

1,82

56,50

82,58

81,15

5,39

85,49

85,81

1,82

57,00

83,16

81,73

5,39

86,10

86,42

1,82

57,50

83,74

82,31

5,39

86,71

87,03

1,82

58,00

84,32

82,89

5,39

87,31

87,63

1,82

58,50

84,90

83,47

5,39

87,92

88,24

1,82

59,00

85,48

84,05

5,39

88,52

88,84

1,82

59,50

86,06

84,63

5,39

89,13

89,45

1,82

60,00

86,64

85,21

5,39

89,74

90,06

1,82

60,50

87,22

85,79

5,39

90,34

90,66

1,82

61,00

87,80

86,37

5,39

90,95

91,27

1,82

61,50

88,38

86,95

5,39

91,55

91,87

1,82

62,00

88,96

87,53

5,39

92,16

92,48

1,82

62,50

89,54

88,11

5,39

92,77

93,09

1,82

63,00

90,12

88,69

5,39

93,37

93,69

1,82

63,50

90,70

89,27

5,39

93,98

94,30

1,82

64,00

91,28

89,85

5,39

94,58

94,90

1,82

64,50

91,86

90,43

5,39

95,19

95,51

1,82

65,00

92,44

91,01

5,39

95,80

96,12

1,82

65,50

93,02

91,59

5,39

96,40

96,72

1,82

66,00

93,59

92,16

5,39

97,01

97,33

1,82

66,50

94,17

92,74

5,39

97,61

97,93

1,82

67,00

94,75

93,32

5,39

98,22

98,54

1,82

67,50

95,33

93,90

5,39

98,83

99,15

1,82

68,00

95,91

94,48

5,39

99,43

99,75

1,82

68,50

96,49

95,06

5,39

100,04

100,36

1,82

69,00

97,07

95,64

5,39

100,64

100,96

1,82

69,50

97,65

96,22

5,39

101,25

101,57

1,82

70,00

98,23

96,80

5,39

101,86

102,18

1,82

70,50

98,81

97,38

5,39

102,46

102,78

1,82

71,00

99,39

97,96

5,39

103,07

103,39

1,82

71,50

99,97

98,54

5,39

103,67

103,99

1,82

72,00

100,55

99,12

5,39

104,28

104,60

1,82

72,50

101,13

99,70

5,39

104,89

105,21

1,82

73,00

101,71

100,28

5,39

105,49

105,81

1,82

73,50

102,29

100,86

5,39

106,10

106,42

1,82

74,00

102,87

101,44

5,39

106,70

107,02

1,82

74,50

103,45

102,02

5,39

107,31

107,63

1,82

75,00

104,03

102,60

5,39

107,92

108,24

1,82

75,50

104,61

103,18

5,39

108,52

108,84

1,82

76,00

105,19

103,76

5,39

109,13

109,45

1,82

76,50

105,77

104,34

5,39

109,73

110,05

1,82

77,00

106,35

104,92

5,39

110,34

110,66

1,82

77,50

106,93

105,50

5,39

110,95

111,27

1,82

78,00

107,51

106,08

5,39

111,55

111,87

1,82

78,50

108,09

106,66

5,39

112,16

112,48

1,82

79,00

108,67

107,24

5,39

112,76

113,08

1,82

79,50

109,25

107,82

5,39

113,37

113,69

1,82

80,00

109,83

108,40

5,39

113,98

114,30

1,82

80,50

110,40

108,97

5,39

114,58

114,90

1,82

81,00

110,98

109,55

5,39

115,19

115,51

1,82

81,50

111,56

110,13

5,39

115,79

116,11

1,82

82,00

112,14

110,71

5,39

116,40

116,72

1,82

82,50

112,72

111,29

5,39

117,01

117,33

1,82

83,00

113,30

111,87

5,39

117,61

117,93

1,82

83,50

113,88

112,45

5,39

118,22

118,54

1,82

84,00

114,46

113,03

5,39

118,82

119,14

1,82

84,50

115,04

113,61

5,39

119,43

119,75

1,82

85,00

115,62

114,19

5,39

120,04

120,36

1,82

85,50

116,20

114,77

5,39

120,64

120,96

1,82

86,00

116,78

115,35

5,39

121,25

121,57

1,82

86,50

117,36

115,93

5,39

121,85

122,17

1,82

87,00

117,94

116,51

5,39

122,46

122,78

1,82

87,50

118,52

117,09

5,39

123,07

123,39

1,82

88,00

119,10

117,67

5,39

123,67

123,99

1,82

88,50

119,68

118,25

5,39

124,28

124,60

1,82

89,00

120,26

118,83

5,39

124,88

125,20

1,82

89,50

120,84

119,41

5,39

125,49

125,81

1,82

90,00

121,42

119,99

5,39

126,10

126,42

1,82

90,50

122,00

120,57

5,39

126,70

127,02

1,82

91,00

122,58

121,15

5,39

127,31

127,63

1,82

91,50

123,16

121,73

5,39

127,91

128,23

1,82

92,00

123,74

122,31

5,39

128,52

128,84

1,82

92,50

124,32

122,89

5,39

129,13

129,45

1,82

93,00

124,90

123,47

5,39

129,73

130,05

1,82

93,50

125,48

124,05

5,39

130,34

130,66

1,82

94,00

126,06

124,63

5,39

130,94

131,26

1,82

94,50

126,64

125,21

5,39

131,55

131,87

1,82

95,00

127,21

125,78

5,39

132,16

132,48

1,82

95,50

127,79

126,36

5,39

132,76

133,08

1,82

96,00

128,37

126,94

5,39

133,37

133,69

1,82

96,50

128,95

127,52

5,39

133,97

134,29

1,82

97,00

129,53

128,10

5,39

134,58

134,90

1,82

97,50

130,11

128,68

5,39

135,19

135,51

1,82

98,00

130,69

129,26

5,39

135,79

136,11

1,82

98,50

131,27

129,84

5,39

136,40

136,72

1,82

99,00

131,85

130,42

5,39

137,00

137,32

1,82

99,50

132,43

131,00

5,39

137,61

137,93

1,82

100,00

133,01

131,58

5,39

138,22

138,54

1,82

100,50

133,59

132,16

5,39

138,82

139,14

1,82

101,00

134,17

132,74

5,39

139,43

139,75

1,82

101,50

134,75

133,32

5,39

140,03

140,35

1,82

102,00

135,33

133,90

5,39

140,64

140,96

1,82

102,50

135,91

134,48

5,39

141,25

141,57

1,82

103,00

136,49

135,06

5,39

141,85

142,17

1,82

103,50

137,07

135,64

5,39

142,46

142,78

1,82

104,00

137,65

136,22

5,39

143,06

143,38

1,82

104,50

138,23

136,80

5,39

143,67

143,99

1,82

105,00

138,81

137,38

5,39

144,28

144,60

1,82

105,50

139,39

137,96

5,39

144,88

145,20

1,82

106,00

139,97

138,54

5,39

145,49

145,81

1,82

106,50

140,55

139,12

5,39

146,09

146,41

1,82

107,00

141,13

139,70

5,39

146,70

147,02

1,82

107,50

141,71

140,28

5,39

147,31

147,63

1,82

108,00

142,29

140,86

5,39

147,91

148,23

1,82

108,50

142,87

141,44

5,39

148,52

148,84

1,82

109,00

143,45

142,02

5,39

149,12

149,44

1,82

109,50

144,02

142,59

5,39

149,73

150,05

1,82

110,00

144,60

143,17

5,39

150,34

150,66

1,82

110,50

145,18

143,75

5,39

150,94

151,26

1,82

111,00

145,76

144,33

5,39

151,55

151,87

1,82

111,50

146,34

144,91

5,39

152,15

152,47

1,82

112,00

146,92

145,49

5,39

152,76

153,08

1,82

112,50

147,50

146,07

5,39

153,37

153,69

1,82

113,00

148,08

146,65

5,39

153,97

154,29

1,82

113,50

148,66

147,23

5,39

154,58

154,90

1,82

114,00

149,24

147,81

5,39

155,18

155,50

1,82

114,50

149,82

148,39

5,39

155,79

156,11

1,82

115,00

150,40

148,97

5,39

156,40

156,72

1,82

115,50

150,98

149,55

5,39

157,00

157,32

1,82

116,00

151,56

150,13

5,39

157,61

157,93

1,82

116,50

152,14

150,71

5,39

158,21

158,53

1,82

117,00

152,72

151,29

5,39

158,82

159,14

1,82

117,50

153,30

151,87

5,39

159,43

159,75

1,82

118,00

153,88

152,45

5,39

160,03

160,35

1,82

118,50

154,46

153,03

5,39

160,64

160,96

1,82

119,00

155,04

153,61

5,39

161,24

161,56

1,82

119,50

155,62

154,19

5,39

161,85

162,17

1,82

120,00

156,20

154,77

5,39

162,46

162,78

1,82

120,50

156,78

155,35

5,39

163,06

163,38

1,82

121,00

157,36

155,93

5,39

163,67

163,99

1,82

121,50

157,94

156,51

5,39

164,27

164,59

1,82

122,00

158,52

157,09

5,39

164,88

165,20

1,82

122,50

159,10

157,67

5,39

165,49

165,81

1,82

123,00

159,68

158,25

5,39

166,09

166,41

1,82

123,50

160,26

158,83

5,39

166,70

167,02

1,82

124,00

160,83

159,40

5,39

167,30

167,62

1,82

124,50

161,41

159,98

5,39

167,91

168,23

1,82

125,00

161,99

160,56

5,39

168,52

168,84

1,82

125,50

162,57

161,14

5,39

169,12

169,44

1,82

126,00

163,15

161,72

5,39

169,73

170,05

1,82

126,50

163,73

162,30

5,39

170,33

170,65

1,82

127,00

164,31

162,88

5,39

170,94

171,26

1,82

127,50

164,89

163,46

5,39

171,55

171,87

1,82

128,00

165,47

164,04

5,39

172,15

172,47

1,82

128,50

166,05

164,62

5,39

172,76

173,08

1,82

129,00

166,63

165,20

5,39

173,36

173,68

1,82

129,50

167,21

165,78

5,39

173,97

174,29

1,82

130,00

167,79

166,36

5,39

174,58

174,90

1,82

130,50

168,37

166,94

5,39

175,18

175,50

1,82

131,00

168,95

167,52

5,39

175,79

176,11

1,82

131,50

169,53

168,10

5,39

176,39

176,71

1,82

132,00

170,11

168,68

5,39

177,00

177,32

1,82

132,50

170,69

169,26

5,39

177,61

177,93

1,82

133,00

171,27

169,84

5,39

178,21

178,53

1,82

133,50

171,85

170,42

5,39

178,82

179,14

1,82

134,00

172,43

171,00

5,39

179,42

179,74

1,82

134,50

173,01

171,58

5,39

180,03

180,35

1,82

135,00

173,59

172,16

5,39

180,63

180,95

1,82

135,50

174,17

172,74

5,39

181,24

181,56

1,82

136,00

174,75

173,32

5,39

181,85

182,17

1,82

136,50

175,33

173,90

5,39

182,45

182,77

1,82

137,00

175,91

174,48

5,39

183,06

183,38

1,82

137,50

176,49

175,06

5,39

183,66

183,98

1,82

138,00

177,06

175,63

5,39

184,27

184,59

1,82

138,50

177,64

176,21

5,39

184,88

185,20

1,82

139,00

178,22

176,79

5,39

185,48

185,80

1,82

139,50

178,80

177,37

5,39

186,09

186,41

1,82

140,00

179,38

177,95

5,39

186,69

187,01

1,82

140,50

179,96

178,53

5,39

187,30

187,62

1,82

141,00

180,54

179,11

5,39

187,91

188,23

1,82

141,50

181,12

179,69

5,39

188,51

188,83

1,82

142,00

181,70

180,27

5,39

189,12

189,44

1,82

142,50

182,28

180,85

5,39

189,72

190,04

1,82

143,00

182,86

181,43

5,39

190,33

190,65

1,82

143,50

183,44

182,01

5,39

190,94

191,26

1,82

144,00

184,02

182,59

5,39

191,54

191,86

1,82

144,50

184,60

183,17

5,39

192,15

192,47

1,82

145,00

185,18

183,75

5,39

192,75

193,07

1,82

145,50

185,76

184,33

5,39

193,36

193,68

1,82

146,00

186,34

184,91

5,39

193,97

194,29

1,82

146,50

186,92

185,49

5,39

194,57

194,89

1,82

147,00

187,50

186,07

5,39

195,18

195,50

1,82

147,50

188,08

186,65

5,39

195,78

196,10

1,82

148,00

188,66

187,23

5,39

196,39

196,71

1,82

148,50

189,24

187,81

5,39

197,00

197,32

1,82

149,00

189,82

188,39

5,39

197,60

197,92

1,82

149,50

190,40

188,97

5,39

198,21

198,53

1,82

150,00

190,98

189,55

5,39

198,81

199,13

1,82

150,50

191,56

190,13

5,39

199,42

199,74

1,82

151,00

192,14

190,71

5,39

200,03

200,35

1,82

151,50

192,72

191,29

5,39

200,63

200,95

1,82

152,00

193,30

191,87

5,39

201,24

201,56

1,82

152,50

193,87

192,44

5,39

201,84

202,16

1,82

153,00

194,45

193,02

5,39

202,45

202,77

1,82

153,50

195,03

193,60

5,39

203,06

203,38

1,82

154,00

195,61

194,18

5,39

203,66

203,98

1,82

154,50

196,19

194,76

5,39

204,27

204,59

1,82

155,00

196,77

195,34

5,39

204,87

205,19

1,82

155,50

197,35

195,92

5,39

205,48

205,80

1,82

156,00

197,93

196,50

5,39

206,09

206,41

1,82

156,50

198,51

197,08

5,39

206,69

207,01

1,82

157,00

199,09

197,66

5,39

207,30

207,62

1,82

157,50

199,67

198,24

5,39

207,90

208,22

1,82

158,00

200,25

198,82

5,39

208,51

208,83

1,82

158,50

200,83

199,40

5,39

209,12

209,44

1,82

159,00

201,41

199,98

5,39

209,72

210,04

1,82

159,50

201,99

200,56

5,39

210,33

210,65

1,82

160,00

202,57

201,14

5,39

210,93

211,25

1,82

160,50

203,15

201,72

5,39

211,54

211,86

1,82

161,00

203,73

202,30

5,39

212,15

212,47

1,82

161,50

204,31

202,88

5,39

212,75

213,07

1,82

162,00

204,89

203,46

5,39

213,36

213,68

1,82

162,50

205,47

204,04

5,39

213,96

214,28

1,82

163,00

206,05

204,62

5,39

214,57

214,89

1,82

163,50

206,63

205,20

5,39

215,18

215,50

1,82

164,00

207,21

205,78

5,39

215,78

216,10

1,82

164,50

207,79

206,36

5,39

216,39

216,71

1,82

165,00

208,37

206,94

5,39

216,99

217,31

1,82

165,50

208,95

207,52

5,39

217,60

217,92

1,82

166,00

209,53

208,10

5,39

218,21

218,53

1,82

166,50

210,11

208,68

5,39

218,81

219,13

1,82

167,00

210,68

209,25

5,39

219,42

219,74

1,82

167,50

211,26

209,83

5,39

220,02

220,34

1,82

168,00

211,84

210,41

5,39

220,63

220,95

1,82

168,50

212,42

210,99

5,39

221,24

221,56

1,82

169,00

213,00

211,57

5,39

221,84

222,16

1,82

169,50

213,58

212,15

5,39

222,45

222,77

1,82

170,00

214,16

212,73

5,39

223,05

223,37

1,82

170,50

214,74

213,31

5,39

223,66

223,98

1,82

171,00

215,32

213,89

5,39

224,27

224,59

1,82

171,50

215,90

214,47

5,39

224,87

225,19

1,82

172,00

216,48

215,05

5,39

225,48

225,80

1,82

172,50

217,06

215,63

5,39

226,08

226,40

1,82

173,00

217,64

216,21

5,39

226,69

227,01

1,82

173,50

218,22

216,79

5,39

227,30

227,62

1,82

174,00

218,80

217,37

5,39

227,90

228,22

1,82

174,50

219,38

217,95

5,39

228,51

228,83

1,82

175,00

219,96

218,53

5,39

229,11

229,43

1,82

175,50

220,54

219,11

5,39

229,72

230,04

1,82

176,00

221,12

219,69

5,39

230,33

230,65

1,82

176,50

221,70

220,27

5,39

230,93

231,25

1,82

177,00

222,28

220,85

5,39

231,54

231,86

1,82

177,50

222,86

221,43

5,39

232,14

232,46

1,82

178,00

223,44

222,01

5,39

232,75

233,07

1,82

178,50

224,02

222,59

5,39

233,36

233,68

1,82

179,00

224,60

223,17

5,39

233,96

234,28

1,82

179,50

225,18

223,75

5,39

234,57

234,89

1,82

180,00

225,76

224,33

5,39

235,17

235,49

1,82

180,50

226,34

224,91

5,39

235,78

236,10

1,82

181,00

226,92

225,49

5,39

236,39

236,71

1,82

181,50

227,49

226,06

5,39

236,99

237,31

1,82

182,00

228,07

226,64

5,39

237,60

237,92

1,82

182,50

228,65

227,22

5,39

238,20

238,52

1,82

183,00

229,23

227,80

5,39

238,81

239,13

1,82

183,50

229,81

228,38

5,39

239,42

239,74

1,82

184,00

230,39

228,96

5,39

240,02

240,34

1,82

184,50

230,97

229,54

5,39

240,63

240,95

1,82

185,00

231,55

230,12

5,39

241,23

241,55

1,82

185,50

232,13

230,70

5,39

241,84

242,16

1,82

186,00

232,71

231,28

5,39

242,45

242,77

1,82

186,50

233,29

231,86

5,39

243,05

243,37

1,82

187,00

233,87

232,44

5,39

243,66

243,98

1,82

187,50

234,45

233,02

5,39

244,26

244,58

1,82

188,00

235,03

233,60

5,39

244,87

245,19

1,82

188,50

235,61

234,18

5,39

245,48

245,80

1,82

189,00

236,19

234,76

5,39

246,08

246,40

1,82

189,50

236,77

235,34

5,39

246,69

247,01

1,82

190,00

237,35

235,92

5,39

247,29

247,61

1,82

190,50

237,93

236,50

5,39

247,90

248,22

1,82

191,00

238,51

237,08

5,39

248,51

248,83

1,82

191,50

239,09

237,66

5,39

249,11

249,43

1,82

192,00

239,67

238,24

5,39

249,72

250,04

1,82

192,50

240,25

238,82

5,39

250,32

250,64

1,82

193,00

240,83

239,40

5,39

250,93

251,25

1,82

193,50

241,41

239,98

5,39

251,54

251,86

1,82

194,00

241,99

240,56

5,39

252,14

252,46

1,82

194,50

242,57

241,14

5,39

252,75

253,07

1,82

195,00

243,15

241,72

5,39

253,35

253,67

1,82

195,50

243,73

242,30

5,39

253,96

254,28

1,82

196,00

244,30

242,87

5,39

254,57

254,89

1,82

196,50

244,88

243,45

5,39

255,17

255,49

1,82

197,00

245,46

244,03

5,39

255,78

256,10

1,82

197,50

246,04

244,61

5,39

256,38

256,70

1,82

198,00

246,62

245,19

5,39

256,99

257,31

1,82

198,50

247,20

245,77

5,39

257,60

257,92

1,82

199,00

247,78

246,35

5,39

258,20

258,52

1,82

199,50

248,36

246,93

5,39

258,81

259,13

1,82

200,00

248,94

247,51

5,39

259,41

259,73

1,82

200,50

249,52

248,09

5,39

260,02

260,34

1,82

201,00

250,10

248,67

5,39

260,63

260,95

1,82

201,50

250,68

249,25

5,39

261,23

261,55

1,82

202,00

251,26

249,83

5,39

261,84

262,16

1,82

202,50

251,84

250,41

5,39

262,44

262,76

1,82

203,00

252,42

250,99

5,39

263,05

263,37

1,82

203,50

253,00

251,57

5,39

263,66

263,98

1,82

204,00

253,58

252,15

5,39

264,26

264,58

1,82

204,50

254,16

252,73

5,39

264,87

265,19

1,82

205,00

254,74

253,31

5,39

265,47

265,79

1,82

205,50

255,32

253,89

5,39

266,08

266,40

1,82

206,00

255,90

254,47

5,39

266,69

267,01

1,82

206,50

256,48

255,05

5,39

267,29

267,61

1,82

207,00

257,06

255,63

5,39

267,90

268,22

1,82

207,50

257,64

256,21

5,39

268,50

268,82

1,82

208,00

258,22

256,79

5,39

269,11

269,43

1,82

208,50

258,80

257,37

5,39

269,72

270,04

1,82

209,00

259,38

257,95

5,39

270,32

270,64

1,82

209,50

259,96

258,53

5,39

270,93

271,25

1,82

210,00

260,54

259,11

5,39

271,53

271,85

1,82

210,50

261,11

259,68

5,39

272,14

272,46

1,82

211,00

261,69

260,26

5,39

272,75

273,07

1,82

211,50

262,27

260,84

5,39

273,35

273,67

1,82

212,00

262,85

261,42

5,39

273,96

274,28

1,82

212,50

263,43

262,00

5,39

274,56

274,88

1,82

213,00

264,01

262,58

5,39

275,17

275,49

1,82

213,50

264,59

263,16

5,39

275,78

276,10

1,82

214,00

265,17

263,74

5,39

276,38

276,70

1,82

214,50

265,75

264,32

5,39

276,99

277,31

1,82

215,00

266,33

264,90

5,39

277,59

277,91

1,82

215,50

266,91

265,48

5,39

278,20

278,52

1,82

216,00

267,49

266,06

5,39

278,81

279,13

1,82

216,50

268,07

266,64

5,39

279,41

279,73

1,82

217,00

268,65

267,22

5,39

280,02

280,34

1,82

217,50

269,23

267,80

5,39

280,62

280,94

1,82

218,00

269,81

268,38

5,39

281,23

281,55

1,82

218,50

270,39

268,96

5,39

281,84

282,16

1,82

219,00

270,97

269,54

5,39

282,44

282,76

1,82

219,50

271,55

270,12

5,39

283,05

283,37

1,82

220,00

272,13

270,70

5,39

283,65

283,97

1,82

220,50

272,71

271,28

5,39

284,26

284,58

1,82

221,00

273,29

271,86

5,39

284,87

285,19

1,82

221,50

273,87

272,44

5,39

285,47

285,79

1,82

222,00

274,45

273,02

5,39

286,08

286,40

1,82

222,50

275,03

273,60

5,39

286,68

287,00

1,82

223,00

275,61

274,18

5,39

287,29

287,61

1,82

223,50

276,19

274,76

5,39

287,90

288,22

1,82

224,00

276,77

275,34

5,39

288,50

288,82

1,82

224,50

277,34

275,91

5,39

289,11

289,43

1,82

225,00

277,92

276,49

5,39

289,71

290,03

1,82

2. noteikt, ka šā lēmuma lemjošās daļas 1.punktā apstiprināto divdaļīgo tarifu:

2.1. jaudas komponente (tūkst. EUR/MW gadā) stājas spēkā 2023.gada 1.oktobrī;

2.2. enerģijas komponente ar neparedzētajām izmaksām un neparedzētajiem ieņēmumiem (EUR/MWh) ir spēkā no 2023.gada 1.oktobra līdz 2024.gada 30.septembrim;

2.3. enerģijas komponente (EUR/MWh) ir spēkā no 2024.gada 1.oktobra;

3. uzdot AS "Latvenergo" piemērot šā lēmuma lemjošās daļas 1.punkta ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifu, pie kura dabasgāzes cena ir aritmētiski vistuvāk konkrētajā mēnesī aktuālajai dabasgāzes cenai;

4. uzdot AS "Latvenergo" informāciju par kārtējā mēnesī piemērotajiem AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifiem reizi mēnesī līdz attiecīgā mēneša trešajai darbdienai ievietot savā tīmekļvietnē un vienlaicīgi informēt Regulatoru, nosūtot informāciju ievietošanai Regulatora tīmekļvietnē, kā arī Regulatoram iesniegt informāciju par kārtējā mēnesī aktuālajām dabasgāzes cenām, norādot atsevišķi dabasgāzes cenu (iesniedzot arī informāciju, kas apliecina aktuālo dabasgāzes cenu), krātuves pakalpojumu un sistēmas pakalpojumu cenas, tai skaitā norādot informāciju par katru dabasgāzes piegādātāju un piegādes avotu;

5. uzdot AS "Latvenergo" vienlaikus ar šā lēmuma lemjošās daļas 4.punktā iesniedzamo informāciju informēt Regulatoru par jauniem noslēgtajiem dabasgāzes piegādes līgumiem vai grozījumiem līgumos, iesniedzot līgumu kopijas un informāciju, kas pamato saimnieciski izdevīgākā kurināmā (dabasgāzes) cenas piedāvājuma izvēli

6. piešķirt AS "Latvenergo" atļauju pašai saskaņā ar Metodiku noteikt ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus pie dažādām dabasgāzes cenām gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā komersantam ir izveidojušās neparedzētās izmaksas vai ieņēmumi kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā;

7. noteikt atļaujas termiņu – līdz stāsies spēkā citi saskaņā ar Likuma 19.pantā noteikto kārtību Regulatora apstiprināti AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifi;

8. noteikt atļaujas nosacījumu – AS "Latvenergo" pienākumu pašai ne vēlāk kā esošā gada 15.augustā noteikt ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus 12 mēnešu periodam pie dažādām dabasgāzes cenām ar spēkā stāšanās datumu esošā gada 1.oktobrī gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā radušies neparedzētie ieņēmumi kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā, pieskaitot AS "Latvenergo" ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifa enerģijas komponentei neparedzēto ieņēmumu komponenti (EUR/MWh). Vienlaicīgi komersants nosaka ražotnē TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifus bez neparedzētajiem ieņēmumiem;

9. uzdot AS "Latvenergo" iesniegt Regulatoram aprēķinu par neparedzētajām izmaksām un ieņēmumiem kurināmā cenu, dabas resursu nodokļa, emisijas kvotu un pirktās elektroenerģijas cenu izmaiņu rezultātā par iepriekšējo finanšu gadu, ietverot informāciju par faktiskajiem ieņēmumiem un izmaksām un atbilstošus pamatojošos dokumentus, ne vēlāk kā esošā gada 1.maijā;

10. atcelt no 2023.gada 1.oktobra Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas:

10.1. 2022.gada 30.augusta lēmumu Nr.140 "Par akciju sabiedrības "Latvenergo" ražotnē TEC-1 saražotās siltumenerģijas tarifiem" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 168.nr.);

10.2. 2022.gada 30.augusta lēmumu Nr.141 "Par akciju sabiedrības "Latvenergo" ražotnē TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifiem" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 168.nr.).

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai AS "Latvenergo" neievēro normatīvos aktus vai šajā lēmumā noteikto, Regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.

Lēmums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu.

Šo administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzina vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto administratīvo aktu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājas p.i. padomes loceklis I. Mantiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!