• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2023. gada 17. augusta saistošie noteikumi Nr. 2023/13 "Grozījumi Aizkraukles novada domes 2022. gada 21. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2022/19 "Aģentūras "Sociālās aprūpes centrs "Ziedugravas"" maksas pakalpojumu cenrādis"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2023., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/op/2023/163.26

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

24.08.2023., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2023/13

Pieņemts: 17.08.2023.

OP numurs: 2023/163.26

2023/163.26
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2023/13

Aizkrauklē 2023. gada 17. augustā

Grozījumi Aizkraukles novada domes 2022. gada 21. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2022/19 "Aģentūras "Sociālās aprūpes centrs "Ziedugravas"" maksas pakalpojumu cenrādis"

ApstiprinātS
ar Aizkraukles novada domes
2023. gada 17. augusta sēdes lēmumu Nr. 517 (prot. Nr. 9, 2. p.)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta otro un ceturto daļu

1. Izdarīt Aizkraukles novada domes 2022. gada 21. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2022/19 "Aģentūras "Sociālās aprūpes centrs "Ziedugravas"" maksas pakalpojumu cenrādis" ("Latvijas Vēstnesis", 2022, Nr. 155), turpmāk – saistošie noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. svītrot saistošo noteikumu 6. punktā skaitli un vārdu "1. un";

1.2. aizstāt saistošo noteikumu pielikuma 1. punktā skaitli "830" ar skaitli "930".

2. Grozījumi saistošajos noteikumos stājas spēkā ar 2023. gada 1. oktobri.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

Aizkraukles novada domes 2023. gada 17. augusta saistošo noteikumu
Nr. 2023/13 "Grozījumi Aizkraukles novada domes 2022. gada 21. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2022/19 "Aģentūras "Sociālās aprūpes centrs "Ziedugravas"" maksas pakalpojumu cenrādis""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Publisko aģentūru likuma 77. panta ceturtā daļa nosaka, ka pašvaldības aģentūras sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Saistošie noteikumi nosaka aģentūras maksas pakalpojumu veidus un to cenrādi. Aģentūrā "Sociālās aprūpes centrs "Ziedugravas"" tiek paaugstināta personas (klienta) uzturēšanās maksa uz EUR 930,00, jo, neskatoties uz to, ka aģentūras 2023. gada budžets tika plānots saskaņā ar iepriekšējā gada izpildi, ko ietekmēja būtisks preču, pakalpojumu, izejvielu, enerģētisko materiālu u.c. cenu pieaugums, tomēr 2. un 3.ceturksnī joprojām ir pieaugušas aģentūrai noteikto funkciju nodrošināšanai nepieciešamo resursu izmaksas.

Veicot aģentūras pakalpojumu izmaksu pārrēķinu atbilstoši 2023. gada budžeta izpildei un faktiskajām izmaksām, konstatēts, ka izmaksas pārsniedz 2023. gada plānotos izdevumus.

Paaugstinot pakalpojuma maksu, tiks nodrošināta efektīva aģentūras darbība, novēršot zaudējumu risku.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Noteiktā pakalpojuma maksa sedz pakalpojuma sniegšanas faktiskās izmaksas un ieņēmumi ļaus aģentūrai nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu bez pašvaldības dotācijām, un sociālās aprūpes centram būs iespēja attīstīties.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Ar saistošajiem noteikumiem tiek nodrošināts, lai aģentūras klientiem (senioriem un personām ar invaliditāti) nepasliktinātu dzīves kvalitāti, veicinātu un uzlabotu labsajūtu, saņemot pakalpojumus sociālās aprūpes centrā, kā arī nodrošinātu drošu apkārtējo vidi, normatīvajiem aktiem un drošības standartiem atbilstošu infrastruktūru un teritorijas labiekārtojumu.

Pakalpojuma maksas paaugstināšana nodrošinās uzņēmumu attīstības un izaugsmes iespējas, kā arī paaugstinās konkurētspēju, novēršot pakalpojuma kvalitātes pasliktināšanās risku.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Aģentūra ir atbildīga par šo saistošo noteikumu izpildes ievērošanu.

Saistošie noteikumi izskatīti Aizkraukles novada domes Sociālo jautājumu, Finanšu un tautsaimniecības jautājumu komitejā un apstiprināti Aizkraukles novada domes sēdē.

Saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē – www.aizkraukle.lv, kā arī aģentūras tīmekļvietnē www.sacziedugravas.lv.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu pašvaldības aģentūra ir pašvaldības izveidota budžeta finansēta pašvaldības iestāde, kurai ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem ir noteikta kompetence pakalpojumu sniegšanas jomā.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Aģentūra ir atbildīga par šo saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanu.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi nodrošinās aģentūras patstāvīgu ekonomisko neatkarību bez pašvaldības finanšu dotācijām
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 2023. gada 11. jūlija līdz 2023. gada 25. jūlijam publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aizkraukle.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Par saistošo noteikumu projektu netika saņemti viedokļi.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!