• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2023. gada 9. augusta saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-5/2023 "Grozījumi Ķekavas novada domes 2023. gada 22. marta saistošajos noteikumos Nr. SN-TPD-2/2023 "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2023., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/op/2023/157.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 18

Par detālplānojuma "Mežnoriņas", Krustkalnos, Ķekavas novadā, apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

16.08.2023., Nr. 157

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: SN-TPD-5/2023

Pieņemts: 09.08.2023.

OP numurs: 2023/157.17

2023/157.17
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ķekavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-5/2023

2023. gada 9. augustā

Grozījumi Ķekavas novada domes 2023. gada 22. marta saistošajos noteikumos Nr. SN-TPD-2/2023 "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa"

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2023. gada 9. augusta sēdes
lēmumu Nr. 21 (prot. Nr. 16)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu,
Teritorijas attīstības plānošanas likuma
23. panta ceturto daļu, 25. panta pirmo daļu,
Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra
noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas
attīstības plānošanas dokumentiem" 91. punktu

Izdarīt šādus grozījumus Ķekavas novada domes 2023. gada 22. marta saistošajos noteikumos
Nr. SN-TPD-2/2023 "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa":

1. Svītrot 12. punktu, 45. punktu, 48. punktu, 49. punktu, 128. punktu, 811. punktu;

2. Aizstāt 662. punktā un 671. punktā vārdu "mežaparka" ar vārdu "meža";

3. Izteikt 322. punktu šādā redakcijā:

"Teritorijai, kas atrodas Baložu pilsētā starp Skolas ielu un Ķekavas pagasta robežu, kā arī gar Rīgas ielu, izstrādājot detālplānojuma projektu, paredz koplietošanas apstādījumu teritorijas. Atlikušo platību iespējams sadalīt, nosakot minimālo zemes vienības platību – 1500m²".

4. Svītrot 4.11.1.4. apakšnodaļā "Apbūves parametri" izņēmuma atsauci Nr. 57.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Ķekavas novada domes saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-5/2023 "Grozījumi Ķekavas novada domes 2023. gada 22. marta saistošajos noteikumos Nr. SN-TPD-2/2023 "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Izdošanas mērķis un nepieciešamības pamatojums Šo saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir ar šiem saistošajiem noteikumiem veikt grozījumus Ķekavas novada domes 2023. gada 22. marta saistošos noteikumus Nr. SN-TPD-2/2023 "Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" (turpmāk – Saistošie noteikumi), lai nodrošinātu Saistošo noteikumu atbilstību augstāka juridiska spēka normatīvo aktu prasībām, atsaucoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstuli Nr. 15-2/3661 (reģistrēta ar lietvedības reģistrācijas numuru 1-6.1/23/3531).

Šie saistošie noteikumi nepieciešami tādēļ, lai veiktu atsevišķu punktu dzēšanu, kā arī redakcionālu precizēšanu Saistošo noteikumu redakcijas atbilstības augstāka juridiska spēka normatīvo aktu prasībām nodrošināšanai.

Saistošo noteikumu nepieņemšana var radīt sekas, ka atsevišķu saistošo noteikumu punktu redakcijas neprecizitāte var radīt neskaidrības to piemērošanā.

Pašvaldības ieskatā, konkrētas teritorijas attīstības nolūkā nepastāv alternatīvs risinājums kā šo saistošo noteikumu pieņemšana.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu nemainās, proti, saistošo noteikumu pieņemšana nesamazinās vai nepalielinās plānoto pašvaldības budžeta ienākumu apjomu. Saistošo noteikumu izdošanas procesam nav nepieciešami papildus darbinieku vai administratīvie resursi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Saistošo noteikumu sociālā ietekme ir minimāla, t.i., to pieņemšana pozitīvi ietekmēs konkrētās sabiedrības grupas – konkrētās teritorijas iedzīvotāju labsajūtu saistībā ar sakārtotu un attīstītu vidi.

Saistošajiem noteikumiem ir tieša ietekme uz vidi, jo ar Saistošo noteikumu realizāciju tiks veicināta pašvaldības administratīvās teritorijas attīstība.

Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz iedzīvotāju veselības jautājumiem.

Saistošo noteikumu izdošana veicinās uzņēmējdarbības attīstību, jo to redakcija izstrādāta pēc iespējas atbalstot un veicinot uzņēmējdarbības iespējas pašvaldības teritorijā.

Saistošo noteikumu ietekme uz konkurenci nav paredzēta.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošos noteikumus publicē Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā, pašvaldības mājaslapā, izdevumā "Ķekavas novads" un tie tiek izlikti redzamā vietā pašvaldības ēkās.

Šo saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē.

Galvenie saistošo noteikumu pieņemšanas un realizācijas procedūras posmi ir to pieņemšana attiecīgajā pašvaldības komitejā, Ķekavas novada domes sēdē.

Paredzētās administratīvo procedūru izmaksas ir paredzētas pašvaldības budžetā, t.i., jaunas administratīvās izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Šo saistošo noteikumu izdošana ir pamatojama ar pašvaldības autonomās funkcijas – noteikt teritorijas izmantošanas un apbūves prasības (Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 15. punkts). Jaunu cilvēkresursu izmantošana nebūs nepieciešama. Konkrēto pienākumu – šo saistošo noteikumu izdošanu darbinieki veiks esošo amatu aprakstos noteikto pienākumu ietvaros.
6. Izpildes nodrošināšana Šo saistošo noteikumu izpildē ir iesaistīta Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde, kas kontrolēs to izpildi.
7. Prasības un izmaksas samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Šie saistošie noteikumi ir piemēroti un samērīgi ar nepieciešamā mērķa sasniegšanu, jo teritorijas tālākai izmantošanai, t.i., konkrētās administratīvās teritorijas attīstībai šo saistošo noteikumu pieņemšana ir nepieciešama un lietderīga.

Saistošo noteikumu izdošanā ir ievērots samērīgums, jo izraudzītie līdzekļi ir samērīgi ar konkrētā mērķa sasniegšanu, proti, saistošo noteikumu pieņemšana ir piemērota konkrētās teritorijas attīstības mērķa sasniegšanai. Pašvaldības ieskatā, nav samērīgāka līdzekļa konkrētā mērķa sasniegšanai kā šo saistošo noteikumu izdošana. Pašvaldības rīcība, izdodot šos saistošos noteikumus, ir atbilstoša konkrētās situācijas risinājuma rašanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp norāda šā panta trešajā daļā minēto informāciju Saistošo noteikumu izstrādes gaitā konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas, jo sabiedrības ir tikusi uzklausīta jau teritorijas plānojuma pieņemšanas procesa ietvaros.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!