• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2023. gada 21. jūnija saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-4/2023 "Par Ķekavas novada domes 2009. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-186/2009 "Par detālplānojuma nekustamam īpašumam "Ābranti (2. kārta)" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar Ķekavas novada domes saistošajiem noteikumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem daļā par nekustamo īpašumu "Ābranti", kadastra numurs 8070 008 0692, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2023., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/op/2023/123.45

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 6

Par detālplānojuma "Ābranti (2. kārta)" grozījumu apstiprināšanu nekustamajā īpašumā "Ābranti", Vimbukrogā, Ķekavas novadā

Vēl šajā numurā

28.06.2023., Nr. 123

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: SN-TPD-4/2023

Pieņemts: 21.06.2023.

OP numurs: 2023/123.45

2023/123.45
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-4/2023

2023. gada 21. jūnijā

Par Ķekavas novada domes 2009. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-186/2009 "Par detālplānojuma nekustamam īpašumam "Ābranti (2. kārta)" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar Ķekavas novada domes saistošajiem noteikumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem daļā par nekustamo īpašumu "Ābranti", kadastra numurs 8070 008 0692, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2023. gada 21. jūnija sēdes lēmumu Nr. 5
(prot. Nr. 13)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu,
44. panta pirmo daļu un otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Ķekavas novada domes 2009. gada 24. novembra saistošos noteikumus Nr. SN-TPD-186/2009 daļā par nekustamo īpašumu "Ābranti", kadastra numurs 8070 008 0692, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Saistošo noteikumu Nr. SN- TPD-4/2023 "Par Ķekavas novada domes 2009. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-186/2009 "Par detālplānojuma nekustamam īpašumam "Ābranti (2. kārta)" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar Ķekavas novada domes saistošajiem noteikumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem daļā par nekustamo īpašumu "Ābranti", kadastra numurs 8070 008 0692, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Izdošanas mērķis un nepieciešamības pamatojums Šo saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir ar šiem saistošajiem noteikumiem par spēku zaudējušiem atzīt Ķekavas novada domes 2009. gada 24. novembra saistošos noteikumus Nr. SN-TPD-186/2009 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Ābranti" (kadastra Nr. 8070 008 0692) (2. kārta) Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar Ķekavas novada Domes saistošajiem noteikumiem" daļā par nekustamo īpašumu "Ābranti", kadastra numurs 8070 008 0692, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, lai zemes gabalu īpašnieks varētu turpināt minēto īpašumu attīstību detālplānojuma grozījumu, kas tiks apstiprināti ar administratīvo aktu, ietvaros. Līdz ar to pašvaldības un iedzīvotāju ieguvums būtu vēl vienas sakārtotas un attīstītas teritorijas izveide.

Šie saistošie noteikumi nepieciešami tādēļ, lai tiktu paredzēta vienota ceļu un inženiertīklu kopuma izveide detālplānojuma teritorijā un tai piegulošajām teritorijām, kas šobrīd nav atrisināts, kā lai arī nodalītu atsevišķā zemesgabalā vēsturisko apbūvi, kuru izmanto citi īpašnieki.

Saistošo noteikumu nepieņemšana var radīt sekas, ka detālplānojuma teritorijā esošas vēsturiskās apbūves īpašniekiem tiek liegta iespēja pilnvērtīgi attīstīties.

Pašvaldības ieskatā, konkrētas teritorijas attīstības nolūkā nepastāv alternatīvs risinājums kā šo saistošo noteikumu pieņemšana.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu nemainās, proti, saistošo noteikumu pieņemšana nesamazinās vai nepalielinās plānoto pašvaldības budžeta ienākumu apjomu. Saistošo noteikumu izdošanas procesam nav nepieciešami papildus darbinieku vai administratīvie resursi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Saistošo noteikumu sociālā ietekme ir minimāla, t.i., to pieņemšana pozitīvi ietekmēs konkrētās sabiedrības grupas – konkrētās teritorijas iedzīvotāju labsajūtu saistībā ar sakārtotu un attīstītu vidi.

Saistošajiem noteikumiem ir tieša ietekme uz vidi, jo ar detālplānojuma realizāciju tiks sakārtota konkrēta pašvaldības administratīvās teritorijas daļa.

Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz iedzīvotāju veselības jautājumiem.

Saistošo noteikumu izdošana veicinās uzņēmējdarbības attīstību, jo uz to izdošanas pamata konkrētās teritorijas īpašnieks kā komersants varēs turpināt konkrētas administratīvās teritorijas attīstību kā daļu no savas uzņēmējdarbības veida.

Saistošo noteikumu ietekme uz konkurenci nav paredzēta.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošos noteikumus publicē pašvaldības mājaslapā, izdevumā "Ķekavas novads" un tie tiek izlikti redzamā vietā pašvaldības ēkās.

Šo saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē.

Galvenie saistošo noteikumu pieņemšanas un realizācijas procedūras posmi ir to pieņemšana attiecīgajā pašvaldības komitejā, Ķekavas novada domes sēdē, kā arī privātpersonas veicamās darbības, ko paredzēs detālplānojumu grozījumiem pievienotajā administratīvajā līgumā.

Paredzētās administratīvo procedūru izmaksas ir paredzētas pašvaldības budžetā, t.i., jaunas administratīvās izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Šo saistošo noteikumu izdošana ir pamatojama ar pašvaldības autonomās funkcijas - noteikt teritoriju un būvju uzturēšanas prasības (Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 1. punkts). Jaunu cilvēkresursu izmantošana nebūs nepieciešama. Konkrēto pienākumu – šo saistošo noteikumu izdošanu darbinieki veiks esošo amatu aprakstos noteikto pienākumu ietvaros.
6. Izpildes nodrošināšana Šo saistošo noteikumu izpildē ir iesaistīta Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde, kas kontrolēs pie detālplānojuma noslēgtā administratīvā līguma izpildi.
7. Prasības un izmaksas samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Šie saistošie noteikumi ir piemēroti un samērīgi ar nepieciešamā mērķa sasniegšanu, jo detālplānojuma realizācijai, t.i., konkrētās administratīvās teritorijas attīstībai šo saistošo noteikumu pieņemšana ir nepieciešama un lietderīga, lai tiktu nodrošināta nepieciešamā infrastruktūra.

Saistošo noteikumu izdošanā ir ievērots samērīgums, jo izraudzītie līdzekļi ir samērīgi ar konkrētā mērķa sasniegšanu, proti, saistošo noteikumu pieņemšana ir piemērota konkrētās teritorijas attīstības mērķa sasniegšanai. Pašvaldības ieskatā, nav samērīgāka līdzekļa konkrētā mērķa sasniegšanai kā šo saistošo noteikumu izdošana. Pašvaldības rīcība, izdodot šos saistošos noteikumus, ir atbilstoša konkrētās situācijas risinājuma rašanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp norāda šā panta trešajā daļā minēto informāciju Saistošo noteikumu izstrādes gaitā konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas, jo sabiedrības ir tikusi uzklausīta jau detālplānojuma pieņemšanas procesa ietvaros.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!