• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2023. gada 31. maija saistošie noteikumi Nr. 14 "Par medībām Dobeles novada pilsētās". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2023., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2023/110.27

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 13/23

Grozījumi Ropažu novada domes 2021. gada 1. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28/21 "Kārtība, kādā Ropažu novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju"

Vēl šajā numurā

08.06.2023., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 31.05.2023.

OP numurs: 2023/110.27

2023/110.27
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

2023. gada 31. maijā

Par medībām Dobeles novada pilsētās

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2023. gada 31. maija lēmumu Nr. 195/7

Izdoti saskaņā ar Medību likuma
3. panta otro prim daļu

1. Saistošie noteikumi "Par medībām Dobeles novada pilsētās" (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka zonas Dobeles novada pilsētu teritorijās (Dobeles pilsētā un Auces pilsētā), kurās atļauts medīt, kā arī kārtību, kādā organizējamas medības gadījumos, ja dzīvnieki rada postījumus dabai un īpašumiem un rada draudus iedzīvotājiem.

2. Medību organizēšana Dobeles novada pilsētās ir atļauta visā pilsētas teritorijā tajā pilsētas zonā, attiecībā uz kuru Dobeles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisija ir pieņēmusi lēmumu, ka šajā pilsētas zonā medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus.

3. Medības pilsētās var notikt, stingri ievērojot medību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.

4. Medībās Dobeles novada pilsētās atļauts izmantot:

4.1. medību šaujamieročus, kas aprīkoti ar šāviena trokšņu slāpētājiem;

4.2. mazkalibra medību ieročus;

4.3. medību rīkus.

5. Dobeles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisija seko Noteikumu ievērošanai un sniedz konsultācijas par jautājumiem saistībā ar medību organizēšanu pilsētas teritorijā. Dobeles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisija izvērtē, kādus medību rīkus vai ieročus katrā konkrētajā gadījumā var izmantot.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada domes saistošo noteikumu Nr. 14 "Par medībām Dobeles novada pilsētās"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu, kas paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildus medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus. Līdz grozījumu Medību likuma 3. pantā spēkā stāšanās brīdim pilsētu teritorijā bija aizliegts medīt. Ņemot vērā, ka Dobeles novada pilsētu (Dobeles un Auces) teritorijās ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus pilsētu teritorijā ietilpstošajās meža teritorijās esošo zemju un pieguļošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētas zonas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļautas medības.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud cilvēka dzīvību vai veselību vai rada postījumus.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

4.2. Izsludinātie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Noteikumi tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud cilvēka dzīvību vai veselību vai rada postījumus.

5.2. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.

6. Izpildes nodrošināšana Noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības domes izveidota Dobeles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisija, kura seko Noteikumu ievērošanai un sniedz konsultācijas par jautājumiem saistībā ar medību organizēšanu pilsētas teritorijā. Dobeles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisija izvērtē, kādus medību rīkus vai ieročus katrā konkrētajā gadījumā var izmantot. Šāds regulējums novērš iespējamos cilvēku apdraudējumus situācijas, kad, piemēram, pilsētu teritorijās dzīvo un pārvietojās iespējami slims dzīvnieks, piemēram, ar trakumsērgu slima lapsa, bet šaujamieročus konkrētajā gadījumā piemērot būtu bīstami.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

8.2. Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!