• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2022. gada 29. decembra saistošie noteikumi Nr. 15 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2023., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/op/2023/11.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 17

Grozījumi Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 5. augusta saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par pašvaldības sociālajiem pabalstiem un to piešķiršanas kārtību Ventspils valstspilsētā"

Vēl šajā numurā

16.01.2023., Nr. 11

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 29.12.2022.

OP numurs: 2023/11.8

2023/11.8
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 15

Ventspilī 2022. gada 29. decembrī (prot. Nr. 23; 6. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu un Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas " (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 180) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas".

2. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "Ventspils pilsētas pašvaldība" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "Ventspils valstspilsētas pašvaldība" (attiecīgajā locījumā).

3. Aizstāt 2. punktā vārdus "Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde" ar vārdiem "Ventspils Izglītības pārvalde".

4. Svītrot 8. punktā vārdus "par vietu speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē vai".

5. Svītrot 14. punktā vārdus "un vidējās izglītības".

6. Svītrot 17.4. apakšpunktu.

7. Izteikt 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Bērnu no Izglītības iestādes atskaita Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumos Nr. 11 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē" noteiktajā kārtībā, saskaņā ar Izglītības iestādes vadītāja rīkojumu.".

8. Svītrot 26.punktu.

9. Svītrot 27.punktu.

10. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Ja bērns, izņemot obligātajā izglītības vecumā esošu izglītojamo, bez attaisnojoša iemesla nav apmeklējis izglītības iestādi 60 dienas kalendāra gada laikā, pirms Izglītības iestādes vadītāja rīkojuma izdošanas par bērna atskaitīšanu no Izglītības iestādes, Izglītības iestāde nosūta bērna likumiskajam pārstāvim brīdinājuma vēstuli par bērna atskaitīšanu, nosakot termiņu, kas nav īsāks par divām kalendārajām nedēļām, paskaidrojuma sniegšanai. Ja brīdinājuma vēstulē noteiktajā termiņā bērna likumiskais pārstāvis paskaidrojumu nav sniedzis un/vai bērns turpina neapmeklēt Izglītības iestādi, Izglītības iestādes vadītājs ir tiesīgs izdot rīkojumu par bērna atskaitīšanu no Izglītības iestādes."

11. Papildināt ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Ja Noteikumu 28. punktā minētajā gadījumā bērna vecāki nesazinās ar Izglītības iestādi un nesniedz informāciju par neapmeklējuma iemesliem, Izglītības iestādes vadītājam ir pienākums sazināties ar bērna dzīves vietas Sociālo dienestu un bāriņtiesu, lai atbildīgās institūcijas noskaidrotu bērna prombūtnes iemeslus."

12. Aizstāt 31. punktā vārdus "Ventspils pilsētas domes" ar vārdiem "Ventspils valstspilsētas pašvaldības".

13. Izteikt 1. pielikumu šādā redakcijā:

"1. pielikums
Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6

Bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds    
Deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis    
Vēlos saņemt informāciju elektroniski   
e-pasts:    

PIETEIKUMS

Lūdzu reģistrēt   ,
  bērna vārds, uzvārds
personas kods  

   
dzimšanas datums

______. ______. __________.

 
  (datums, mēnesis, gads)  
Bērna deklarētās dzīvesvietas adrese  
pirmsskolas izglītības programmas apguvei Ventspils valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē:
Pirmsskolas izglītības iestāde
(Ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā trīs vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)
   
   
   

Vieta Ventspils valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama ____________ mācību gadā.

Esmu informēts, ka:

• jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

• reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu Ventspils pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto personas datu apstrādei saskaņā ar Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas".

Datums: _____/_____/______

Paraksts, atšifrējums _____________________________

Informācijai – Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils Izglītības pārvalde": 63601221, mājaslapa: vip.ventspils.lv. "

14. Izteikt 3. pielikumu šādā redakcijā:

"3. pielikums
Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6

Bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds    
Deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis    
     
Vēlos saņemt informāciju elektroniski   
e-pasts:    

IESNIEGUMS VIETAS PIEŠĶIRŠANAI PAŠVALDĪBAS PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ ĀRPUS KĀRTAS

Lūdzu piešķirt vietu ārpus kārtas pirmsskolas izglītības programmas apguvei Ventspils valstspilsētas
pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē  
  iestādes nosaukums
manam dēlam/ meitai  
  bērna vārds, uzvārds
personas kods  

   
dzimšanas datums

______. ______. __________.

 
  (datums, mēnesis, gads)  
deklarētās dzīvesvietas adrese  
Pamatojums  
   

Piekrītu pieteikumā norādīto personas datu apstrādei saskaņā ar Ventspils pilsētas pašvaldības 2017. gada 18. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas".

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

Informācijai – Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils Izglītības pārvalde": 63601221, mājaslapa: vip.ventspils.lv. "

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 15 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2017. gada 18. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir uzlabot to izpildi, atbilstoši faktiskajai situācijai, nodrošinot saistošo noteikumu atbilstību 2022. gada 11. janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 11 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē" un Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 14. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Ventspils valstspilsētas pašvaldības nolikums".
2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem tiek veikti terminoloģiski precizējumi, saistībā ar izmaiņām pašvaldības un Izglītības pārvaldes nosaukumā. Tiks nodrošināta saistošo noteikumu atbilstība 2022. gada 11. janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 11 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē" un Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 14. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Ventspils valstspilsētas pašvaldības nolikums". Grozījumi tiek veikti, saskaņā ar Latvijas Republikas tiesībsarga atzinumā ietvertiem ieteikumiem.
3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Paredzams, ka šie saistošie noteikumi atvieglos administratīvās procedūras, bet pēc būtības pieteikšanās kārtība bērna uzņemšanai 1. klasē netiek mainīta.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils valstspilsētas pašvaldības:

1. Izglītības komisijā 06.12.2022.

2. Likumības komisijā 08.12.2022.

3. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā 22.12.2022.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!