• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ludzas novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 13/2023 "Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2023., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/op/2023/106.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2023/9

Prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu

Vēl šajā numurā

02.06.2023., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ludzas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13/2023

Pieņemts: 27.04.2023.

OP numurs: 2023/106.24

2023/106.24
RĪKI

Ludzas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ludzas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13/2023

Ludzā 2023. gada 27. aprīlī

Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu

APSTIPRINĀTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
2023. gada 27. aprīļa sēdes lēmumu Nr. 333
(prot. Nr. 4, 43. §)

PRECIZĒTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
2023. gada 25. maija sēdes lēmumu Nr. 444
(prot. Nr. 5, 63. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 7. punktu,
44. panta otro daļu,
Ģerboņu likuma 8. panta 2.1 daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Noteikumi nosaka Ludzas novada simboliku un kārtību, kādā simbolika izgatavojama un lietojama.

2. Ludzas novada simbolika, kuras lietošanas kārtību regulē šie noteikumi, ir novada ģerbonis un karogs.

2. Ludzas novada karogu, ģerboni, tā attēlus vai elementus drīkst izmantot komercsabiedrības, biedrības, nodibinājumi un privātpersonas atribūtikas, suvenīru, rūpniecības, pārtikas, sadzīves un tml. priekšmetu noformēšanā un ražošanā, preču zīmēs, nosaukumos vai noformējumos tikai ar Ludzas novada pašvaldības atļauju, izņemot gadījumus, kad simboliku atveido ierobežotā apjomā bezpeļņas nolūkos, t.i. personiskām vajadzībām, mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem, piemēram, veidojot tādu aktuālo notikumu apskatu, kurā izmantota simbolika.

3. Standartus un kvalitātes prasības produkcijai, uz kuras drīkst atveidot Ludzas novada simboliku un tās elementus, nosaka Ludzas novada pašvaldība.

4. Pieteikumus par Ludzas novada simbolikas izmantošanu izskata un atļauju paraksta Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors, kura lēmums ir apstrīdams Ludzas novada domē.

5. Ludzas novada simbolikas lietošanas atļaujas saņemšanai fiziskām un juridiskām personām pašvaldībai jāiesniedz: iesniegums; juridiskām personām – reģistrācijas apliecības kopija, izstrādājuma skice vai etalona paraugs, izmantošanas mērķis un formas apraksts, izstrādājumu skaits.

6. Atļauju izmantot Ludzas novada simboliku komerciālos nolūkos pašvaldība izsniedz pēc pašvaldības nodevas samaksas.

7. Tirdzniecības uzņēmumiem, pieņemot realizēšanai jebkura veida izstrādājumus ar Ludzas novada simboliku, jāpieprasa no ražotāja Ludzas novada pašvaldības izsniegtās atļaujas kopija, kurai tirdzniecības uzņēmumā jāatrodas šo izstrādājumu realizēšanas periodā.

8. Pēc Ludzas pašvaldības policijas pieprasījuma ražotājam vai tirgotājam ir pienākums uzrādīt atļauju (vai tās kopiju) simbolikas lietošanai, un uz iepriekš minēto amatpersonu lūguma – arī ražojamo vai pārdodamo produkciju, kura satur Ludzas novada simboliku vai tās elementus.

9. Saskaņā ar Ludzas novada domes lēmumu var tikt atļauts lietot Ludzas novada simboliku arī citos gadījumos, kas nav paredzēti šajos noteikumos.

II. Ludzas novada ģerboņa un karoga apraksts, to izmantošana

10. Ģerboņa heraldiskais apraksts – skaldīts ar viļņotu griezumu: zils ar sudrabu; 1. – zilā laukā augšup vērsts sudraba zobens ar zelta rokturi, 2. – sudraba laukā melna augšup vērsta atslēga (1. pielikums).

11. Novada karoga apraksts – Ludzas novada ģerboņa attēls uz balta un tumši zila horizontāli dalīta fona (2. pielikums).

12. Ludzas novada pašvaldībai ir novada simbolikas lietošanas ekskluzīvās tiesības uz veidlapām, zīmogā, deputāta krūšu nozīmē, apliecībās, vizītkartēs, iespieddarbos, uz izdevumu vākiem un titullapām, Ludzas novada pašvaldības atzinības un goda rakstos, diplomos un citos oficiālajos dokumentos, reprezentācijas materiālos, iestāžu un struktūrvienību dokumentos (arī veidlapās), kā arī izvietot pie Ludzas novada pašvaldības iestāžu ēkām, dienesta telpām un uz šīm iestādēm piederošajiem transporta līdzekļiem.

13. Lietojot novada ģerboni, neatkarīgi no izmēriem, tam precīzi proporcionāli jāatbilst apstiprinātajam ģerboņa etalonparaugam.

14. Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors izskata fizisko un juridisko personu iesniegumus par atļauju piešķiršanu lietot Ludzas novada simboliku dažādu svinīgu pasākumu, sarīkojumu, ielu gājienu noformēšanai, ēku fasāžu, kā arī iekštelpu noformēšanai sabiedrisko pasākumu norises vietās.

15. Novada simboliku atļauts izmantot dekoratīvos nolūkos kā novada simbolu tādā veidā un tādos apstākļos, kas nepieļauj necieņas izrādīšanu pret to, un tikai ar pašvaldības atļauju.

16. Pirms atļaujas lietot Ludzas novada simboliku fiziskām un juridiskām personām jāiesniedz pašvaldībā maksājuma uzdevums par pašvaldības nodevas samaksu.

17. Aizliegts izgatavot Ludzas novada ģerboņa attēlu vai karogu bez pašvaldības atļaujas un pašvaldības nodevas samaksas.

III. Noslēguma jautājumi

18. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

19. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos zaudē spēku Ludzas novada pašvaldības domes 24.02.2022. saistošie noteikumi Nr. 4/2022 "Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu".

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

1. pielikums
Ludzas novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 13/2023
"Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu"

Ludzas novada ģerbonis

Krāsas: sudrabs – Pantone 877C, zelts – Pantone 873C, zilā – Pantone 286C, melnā – Pantone black

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

2. pielikums
Ludzas novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 13/2023
"Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu"

Ludzas novada karogs

Krāsas: zilā – Pantone 295C un baltā – WhiteC; ģerbonis – heraldiskajās krāsās

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

Ludzas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 13/2023 "Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) izstrādāti ar mērķi stiprināt novada identitāti, un, lai novads būtu atpazīstams pēc oficiālās simbolikas, kā arī lai nodrošinātu Ludzas novada simbolikas korektu lietojumu, veicinātu vienotu identitātes izpratni, novada atpazīstamību un sekmētu novadnieku patriotismu.

Noteikumi noteiks Ludzas novada simboliku un kārtību, kādā simbolika ir izgatavojama un lietojama.

Pašlaik Ludzas novada simbolikas un tās izmantošanas kārtību nosaka Ludzas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 4/2022 "Par Ludzas novada simbolikas izmantošanu", kuri ir spēkā no 2022. gada 19. martā.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Ņemot vērā iepriekšminēto, ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus atbilstoši Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 7. punktā un 44. panta otrajā daļā ietvertajam pilnvarojumam.

2. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu – noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros:

– ieņēmumu daļa nav precīzi aprēķināma, jo atkarīga no iekasētajiem naudas sodiem un nodevām (atbilstoši likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 9. punktam, pašvaldībai ir dota rīcības brīvība, proti, ir dotas tiesības uzlikt nodevu arī par simbolikas izmantošanu. Ludzas novada pašvaldības saistošajos noteikumos par pašvaldības nodevām ir paredzēta maksa par simbolikas izmantošanu);

– nav attiecināms uz izdevumu daļu;

– nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu Noteikumu izpildi.

3. Informācija par plānoto projekta sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, ietekmi uz konkurenci Sociālā ietekme – Noteikumi veicina novada simbolikas izmantošanu, tādējādi veicinot novada atpazīstamību un novadnieku patriotismu.

Ietekme uz vidi – nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz konkurenci – nav tiešas ietekmes.

4. Informācija par administratīvajām procedūrām un to izmaksām Noteikumu piemērošanas jautājumos persona var vērsties Ludzas novada pašvaldībā, adrese: Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV-5701, vai rakstot uz elektronisko pasta adresi: pasts@ludzasnovads.lv.

Noteikumu izpildi nodrošinās Ludzas novada pašvaldība, lēmumus par atļauju lietot simboliku pieņem pašvaldības izpilddirektors, bet izpildes kontroli veic Ludzas novada pašvaldības policija.

Atļaujas saņemšanai persona iesniedz pašvaldībai iesniegumu, norādot Noteikumos noteikto informāciju.

Iesniegumu izskata pašvaldības izpilddirektors un pieņem lēmumu izsniegt vai neizsniegt atļauju.

Atļauju izmantot Ludzas novada simboliku komerciālos nolūkos pašvaldība izsniedz tikai pēc pašvaldības nodevas samaksas (jāiesniedz maksājuma uzdevums par pašvaldības nodevas samaksu).

5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

Noteikumu projekts neietekmēs citas Ludzas novada pašvaldības funkcijas.

Noteikumu projekta izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus un tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.

6. Informācija par projekta izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi kontrolē Ludzas novada Pašvaldības policija.

Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

Papildus finanšu resursi nav nepieciešami.

No Noteikumos iekļautajām normām Ludzas novada pašvaldības amatpersonu funkcijas un uzdevumi netiek paplašināti vai sašaurināti.

7. Informācija par projekta prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.

Noteikumu projekta prasības uz tā izpilde neradīs papildus būtiskas izmaksas pašvaldībai.

8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Saistošie noteikumi" "Projekti un paskaidrojošie raksti".

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!