• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alūksnes novada domes 2023. gada 25. maija saistošie noteikumi Nr. 13/2023 "Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 27. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2/2020 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Alūksnes novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2023., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/op/2023/104.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 14/2023

Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "SPODRA" maksas pakalpojumiem un to cenrādi

Vēl šajā numurā

31.05.2023., Nr. 104

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Alūksnes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13/2023

Pieņemts: 25.05.2023.

OP numurs: 2023/104.5

2023/104.5
RĪKI

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13/2023

Alūksnē 2023. gada 25. maijā (prot. Nr. 7, 11. p.)

Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 27. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2/2020 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Alūksnes novadā"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
9. panta trešo daļu, 10. panta pirmās daļas
1. punktu, 16. panta 6.2 daļas 1. punktu

Izdarīt Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 27. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2/2020 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Alūksnes novadā" šādus grozījumus:

1. aizstāt 11.2. apakšpunktā vārdus "Tūrisma informācijas centru un Alūksnes novada pašvaldības aģentūru "SPODRA" vai attiecīgo pagasta pārvaldi, kurā tiks sniegts pakalpojums ar specializēto tūristu transportlīdzekli" ar vārdiem "iestādi "Alūksnes Tūrisma informācijas centrs", aģentūru "SPODRA", ja maršruts paredzēts pilsētas teritorijā, iestādi "Alūksnes novada pagastu apvienības pārvalde" – ja maršruts paredzēts pagastu teritorijā";

2. svītrot 2. pielikumā vārdus "kas saskaņota ar Alūksnes novada pašvaldības Tūrisma informācijas centru un Alūksnes novada pašvaldības aģentūru "SPODRA" vai attiecīgo pagasta pārvaldi, kurā tiks sniegts Pakalpojums ar specializēto tūristu transportlīdzekli".

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 13/2023 "Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 27. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2/2020 "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Alūksnes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums:  1.1. Alūksnes novada pašvaldības administrācijā ir notikušas strukturālas izmaiņas, kā rezultātā ir jāizdara grozījumi saistošajos noteikumos, lai precizētu to norādes uz saistošo noteikumu izpildē iesaistītajām institūcijām.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu:  2.1. saistošo noteikumu projekts neparedz izmaiņas administratīvajos procesos un neietekmē pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci:  3.1. saistošie noteikumi paredz tehniskus normatīvā regulējuma satura grozījumus, tādēļ tiem nav sociālās ietekmes, ietekmes uz vidi, ietekmes uz iedzīvotāju veselību un ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām:  4.1. administratīvās procedūras paliek nemainīgas. Pagasta pārvaldes uzdevumus saistošo noteikumu piemērošanā turpmāk pildīs pagastu apvienības pārvalde. Persona saistošo noteikumu piemērošanā var vērsties pašvaldībā rakstiski vai klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros novada teritoriālajās vienībās. 
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem:  5.1. saistošie noteikumi nemaina pašvaldības sniegtā pakalpojuma saturu vai apjomu;

5.2. saistošo noteikumu izpilde nemaina darba apjomu esošajiem pašvaldības administrācijas darbiniekiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu:  6.1. saistošie noteikumi neparedz veidot jaunas institūcijas;

6.2. saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanā tiek iesaistītas vairākas pašvaldības institūcijas, tostarp Licencēšanas komisija, Alūksnes novada pagastu apvienības pārvalde, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs, Centrālā administrācija, aģentūra "SPODRA".

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  7.1. paredzamie pašvaldības cilvēkresursu izdevumi ir samērīgi saistošo noteikumu mērķa sasniegšanai pašvaldībai noteikto uzdevumu izpildē.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts un to paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 25.04.2023. līdz 08.05.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem;

8.2. viedokli var sniegt nosūtot pašvaldībai kā elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi, kā elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv, nogādājot pašvaldībā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu (pieejama arī pašvaldības tīmekļvietnē sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/ Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem) kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem.

9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu 9.1. sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu un to paskaidrojuma rakstu nav saņemts.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!