• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Izsoles
Zvērināti tiesu izpildītāji, maksātnespējas administratori un publiskas personas publicē paziņojumus par nekustamo īpašumu vai kustamās mantas publiskām izsolēm, izmaiņām to norisē vai izsoļu atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2022/99.IZ12): izsoles. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2022., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/op/2022/99.IZ12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsoles

...Nekustamais īpašums - dzīvokļa īpašuma Nr. 59 ar kopējo platību 54,97m2 un pie tā piederošo 5497/293789 kopīpašuma domājamo daļu no daudzdzīvokļu mājas, kadastra Nr.0100 912 4164, kas atrodas Rīgā, Meldru ielā 24, un...

Vēl šajā numurā

24.05.2022., Nr. 99

OP 2022/99.IZ12
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Izsole

Rīgas apgabaltiesas iec. Nr. 32 zvērināts tiesu izpildītājs Roberts Kučinskis, prakses vieta: Rīgā, Maiznīcas ielā 4-2, pamatojoties uz Tiesu izpildītāju likuma 74.panta 1.daļas 4.punktu rīko publisko izsoli VIP REAL, SIA piederošam nekustamajam īpašumam Baltā iela 22 k-1 - 601, Rīga; Baltā iela 22 k-1 - 60, Rīga, kas ar kadastra Nr.0100 919 5001, ierakstīts Rīgas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.17444 - 601. Izsoles sākumcena - 66 300,00 EUR. Izsoles solis - 2000,00 EUR. Izsoles cena netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles sākuma datums: 25.05.2022. Izsoles noslēgums 27.06.2022. plkst. 13.00.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 14.06.2022. jāiemaksā nodrošinājuma summa 6630,00 EUR zvērināta tiesu izpildītāja Roberta Kučinska, reģ. Nr. LV30066810514, depozīta kontā Nr. LV45TREL9199023001000, Valsts kase, kods TRELLV22, un jālūdz autorizēt dalību izsolē. Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles noslēgumam.

Nekustamā īpašuma pārdošanas nosacījumi:

1. Pārdodamais nekustamais īpašums. VIP REAL, SIA piederošais nekustamais īpašums: Baltā iela 22 k-1-601, Rīga; Baltā iela 22 k-1-60, Rīgā, ierakstīts Rīgas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.17444-601, ar kadastra Nr.0100 919 5001, ko veido neapdzīvojamā telpa Nr.601, kopējā platība 376,3 m2, un pie neapdzīvojamās platības piederošās kopīpašuma 36730/330460 domājamās daļas no būves (kadastra apzīmējums 01000772032001), turpmāk - Nekustamais īpašums.

2. Izsoles sākumcena ir 66 300,00 EUR (sešdesmit seši tūkstoši trīs simti euro).

3. Izsoles veids un norises kārtība:

3.1. Izsoles notiek elektroniski un ar vairāksolīšanu.

3.2. Izsoli rīko zvērināts tiesu izpildītājs. Izsoles izziņošana un visas procesuālās darbības saistībā ar izsoli notiek saskaņā ar šiem izsoles nosacījumiem, spēkā esošiem normatīvajiem aktiem un zvērinātu tiesu izpildītāju metodiskajiem norādījumiem "Noteikumi par publiskajām izsolēm".

3.3. Maksāšanas līdzeklis izsolē - euro.

3.4. Izsoles solis - 2000,00 EUR.

3.5. Sludinājumu par nekustamā īpašuma izsoli tiesu izpildītājs ievieto Elektronisko izsoļu vietnē un nosūta publicēšanai LR oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

3.6. Izsoles sākuma datumu nosaka tiesu izpildītājs, bet tas nedrīkst būt vēlāks par 10 darba dienām, skaitot no datuma, kurā sludinājums nosūtīts ievietošanai Elektronisko izsoļu vietnē.

3.7. Personām, kuras vēlas piedalīties nekustamā īpašuma izsolē, 20 dienu laikā no nekustamā īpašuma izsoles sludinājumā norādītā izsoles sākuma datuma iemaksā izsoles sludinājumā norādītā tiesu izpildītāja depozīta kontā nodrošinājumu 6630,00 EUR, kas veido 10 % no nekustamā īpašuma izsoles sākumcenas, un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, nosūta tiesu izpildītājam lūgumu autorizēt dalību izsolē.

3.8. Par izsoles dalībnieku var kļūt jebkura fiziska vai juridiska persona, kurai ir tiesības iegūt nekustamo īpašumu Latvijas Republikā. Par normatīvajos aktos noteikto ierobežojumu ievērošanu attiecībā uz nekustamo īpašumu iegādi ir atbildīgi paši izsoles dalībnieki.

3.9. Tiesu izpildītājs autorizē personu dalībai izsolē piecu darbdienu laikā no nodrošinājuma un personas lūguma saņemšanas dienas. Ja nodrošinājums vai autorizācijas lūgums nav saņemts šo noteikumu 3.7.punktā norādītajā termiņā, tiesu izpildītājs atsaka personas autorizāciju dalībai izsolē.

3.10. Nodrošinājumu, ko iemaksājusi persona, kura izsolē nosolījusi augstāko cenu, ieskaita pirkuma maksā. Pārējiem izsoles dalībniekiem viņu iemaksāto nodrošinājumu divu darbdienu laikā pēc izsoles noslēguma izsniedz atpakaļ.

3.11. Izsoles dalībnieks elektroniski var veikt solījumus no brīža, kad viņš šo nosacījumu noteiktajā kārtībā autorizēts dalībai izsolē, līdz brīdim, kas izsole ir noslēgusies.

3.12. Solīšana sākas no izsoles sākumcenas. Solītājs nevar reģistrēt solījumu, kas ir mazāks par izsoles sākumcenu vai vienāds ar to, atšķiras no izsoles sludinājumā noteiktā izsoles soļa vai ir mazāks par iepriekš reģistrētajiem solījumiem vai vienāds ar tiem. Reģistrētos solījumus nevar atsaukt vai mainīt.

3.13. Elektronisko izsoļu vietnē solījumi tiek reģistrēti hronoloģiskā secībā, fiksējot solīto summu un solījuma reģistrēšanas laiku. Izsoles norises laikā šī informācija ir pieejama tiesu izpildītājam un izsoles dalībniekiem. Izsoles norises laikā un pēc noslēguma elektronisko izsoļu vietnē ir publiski pieejama informācija par augstāko nosolīto cenu.

3.14. Izsole noslēdzas trīsdesmitajā dienā no nekustamā īpašuma izsoles sludinājumā norādītā izsoles sākuma datuma pulksten 13.00, bet, ja trīsdesmitā diena iekrīt brīvdienā vai svētku dienā, nākamajā darbdienā līdz pulksten 13.00. Ja pēdējo piecu minūšu laikā pirms izsoles noslēgšanai noteiktā laika tiek reģistrēts solījums, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts par piecām minūtēm. Ja pēdējās stundas laikā pirms izsoles noslēgšanas tiek konstatēti būtiski tehniski traucējumi, kas var ietekmēt izsoles rezultātu, un tie nav saistīti ar sistēmas drošības pārkāpumiem, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts līdz nākamās darbdienas pulksten 13.00. Pēc izsoles noslēgšanas solījumus vairs nereģistrē un elektronisko izsoļu vietnē tiek norādīts izsoles noslēguma datums, laiks un pēdējais izdarītais solījums.

3.15. Tiesu izpildītājs jebkurā brīdī var pārtraukt nekustamā īpašuma izsoli pēc Nekustamā īpašuma īpašnieka lūguma. Paziņojumu par izsoles pārtraukšanu publicē elektronisko izsoļu vietnē.

3.16. Pēc izsoles noslēguma nosolītājam elektroniski uz Izsoļu dalībnieku reģistrā reģistrētā elektronisko izsoļu vietnes lietotāja kontu nosūta paziņojumu par to, ka viņš nosolījis augstāku cenu nekā citi un ir iestājies pienākums samaksāt visu no viņa pienākošos summu.

4. Elektronisko izsoļu vietnē elektroniski sagatavotais akts uzskatāms par nodomu protokolu un tam ir informatīvs raksturs.

5. Nosolītās augstākās cenas samaksas veids un kārtība:

5.1. Personai, kura nosolījusi augstāko cenu, viena mēneša laikā pēc izsoles noslēguma dienas jāsamaksā uz sludinājumā norādīto zvērināta tiesu izpildītāja kontu summa, ko veido starpība starp nosolīto augstāko cenu un samaksāto nodrošinājumu (3.7.punkts). Par minētās summas samaksu tiesu izpildītājs sastāda paziņojumu un izsniedz to Nekustamā īpašuma īpašniekam.

5.2. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

5.3. Ja samaksa netiek veikta šajos nosacījumos noteiktajā kārtībā un termiņā, persona kura nosolījusi augstāko cenu zaudē tiesības iegūt Nekustamo īpašumu, kā arī zaudē iemaksāto nodrošinājumu (3.7.punkts).

6. Izsole atzīstama par nenotikušu, ja:

6.1. izsolei nav autorizēts neviens izsoles dalībnieks;

6.2. neviens no dalībniekiem, kas autorizēti izsolei, nepārsola sākumcenu;

6.3. nosolītājs noteiktā termiņā nesamaksā visu summu, kas no viņa pienākas (5.1.punkts);

6.4. izsoles norises laikā, izņemot 3.14.punktā minētajā gadījumu, vai 24 stundu laikā pēc izsoles noslēguma saņemts elektronisko izsoļu vietnes drošības pārvaldnieka paziņojumus par būtiskiem tehniskiem traucējumiem, kas var ietekmēt izsoles rezultātu.

7. Izsole atzīstama par notikušu arī tad, ja izsolei autorizēts tikai viens dalībnieks, kurš pārsola izsoles sākumcenu.

8. Citi nosacījumi:

8.1. Izsoles dalības maksa elektronisko izsoļu vietnē izsoles dalībniekiem netiek atgriezta.

8.2. Nekustamā īpašuma īpašniekam ir tiesības nepieņemt nosolīto augstāko cenu un attiekties noslēgt pirkuma līgumu, par to rakstveidā paziņojot zvērinātam tiesu izpildītājam 3 (trīs) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas. Šādā gadījumā personai, kura nosolījusi augstāko cenu, tiek atmaksāts samaksātais nodrošinājums (3.7.punkts) un samaksātā pirkuma maksa (5.1.punkts), ja tās samaksa jau ir veikta.

8.3. Personai, kura nosolījusi augstāko cenu, ne vēlāk kā viena mēneša laikā no pirkuma maksas (5.1.punkts) samaksas dienas, ir jānoslēdz ar Nekustamā īpašuma īpašnieku pirkuma līgums par nosolīto Nekustamo īpašumu, kā arī pie zvērināta notāra jāparaksta nostiprinājuma lūgums iesniegšanai zemesgrāmatai, lai reģistrētu Nekustamo īpašumu uz ieguvēja vārda. Izdevumus par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā un izdevumus pie zvērināta notāra pakalpojumiem sedz nosolītājs.

8.4. Īpašuma tiesības pāriet pircējam (nosolītājam) pēc pircēja īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā.

8.5. Publiskās izsoles rezultātā iegūto naudu, tai skaitā šo noteikumu 5.3.punktā minētajā gadījumā iemaksāto nodrošinājumu, tiesu izpildītājs pārskaita ieinteresētajai personai (Nekustamā īpašuma īpašniekam) pēc apliecinājuma par izsolē pārdotās mantas - Nekustamā īpašuma tiesību maiņas saņemšanas.

8.6. Informācija par izsoles kārtību un nosacījumiem, ar kādiem personas var reģistrēties dalībai izsolē un piedalīties solīšanā, pieejama elektronisko izsoļu vietnē. Izsoles norises noteikumi: https://izsoles.ta.gov.lv/lietosanas-noteikumi.

8.7. Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas novērš tā pārdošanu izsolē vai apgrūtina nekustamo īpašumu ar saistībām, ir jāpiesaka savas tiesības tiesā līdz izsoles dienai. Nekustamā īpašuma apskate var tikt nodrošināta, iepriekš sazinoties pa tālr.+371-29425426, vai rakstot uz e-pasta adresi: vipreal85@gmail.com.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!