• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Talsu novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Talsu novada domes 2022. gada 31. marta saistošie noteikumi Nr. 8 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Talsu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2022., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/op/2022/86.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Grozījums Gulbenes novada domes 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem un to piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā"

Vēl šajā numurā

05.05.2022., Nr. 86

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Talsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 31.03.2022.

OP numurs: 2022/86.19

2022/86.19
RĪKI

Talsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Talsos 2022. gada 31. martā (prot. Nr. 8, 17. p., lēmums Nr. 103)

Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Talsu novadā

Izdoti saskaņā ar Ģenētiski modificēto organismu
aprites likuma 22. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka aizliegumu Talsu novada administratīvajā teritorijā audzēt ģenētiski modificētus kultūraugus.

2. Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana Talsu novada administratīvajā teritorijā aizliegta 10 (desmit) gadus no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

3. Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas aizlieguma mērķis ir saglabāt Talsu novadā esošo bioloģisko daudzveidību, veicināt ekoloģiskas pārtikas audzēšanu un bioloģisko lauksaimniecību, kā arī novērst cilvēku un dzīvnieku veselības un vides piesārņojuma riskus.

4. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi atzīt par spēku zaudējušiem:

4.1. Talsu novada domes 2010. gada 13. maija saistošos noteikumus Nr. 25 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Talsu novadā";

4.2. Rojas novada domes 2010. gada 15. jūnija saistošos noteikumus Nr. 14/2010 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Rojas novadā";

4.3. Dundagas novada pašvaldības 2010. gada 27. janvāra saistošos noteikumus Nr. 2 "Par ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas aizliegumu Dundagas novadā".

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Saistošo noteikumu Nr. 8 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Talsu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, nepieciešams aktualizēt saistošos noteikumus.

Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22. panta otrā un trešā daļa nosaka, ka pašvaldības ar saistošajiem noteikumiem var noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai attiecīgajā administratīvajā teritorijā vai tās daļās uz laiku, kas nav īsāks par pieciem gadiem.

Saistošie noteikumi tiek pieņemti, lai nodrošinātu ģenētiski modificēto organismu drošu apriti, novērstu negatīvo ietekmi uz cilvēku veselību, saglabātu bioloģisko daudzveidību un veicinātu ilgtspējīgas lauksaimniecības attīstību.

2. Īss projekta satura izklāsts Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu Talsu novada pašvaldībā tika izvērtēti Talsu novada domes, Dundagas novada pašvaldības un Rojas novada domes pieņemtie saistošie noteikumi par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai, un izstrādāti jauni saistošie noteikumi, kas nosaka aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai visā Talsu novada administratīvajā teritorijā 10 (desmit) gadus no šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav nosakāma.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Projekts ierobežo saimniecisko darbību, neļaujot veikt ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanu, un vienlaikus rada pozitīvu efektu saimnieciskās darbības veicējiem, kas nodarbojas vai plāno nodarboties ar bioloģisko lauksaimniecību.
5. Informācijas par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi neskar administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijā ar privātpersonām Ņemot vērā Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22. panta 4. daļā noteikto, Talsu novada pašvaldība 2022. gada 10. februārī informēja sabiedrību un publicēja paziņojumu par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Talsu novada administratīvajā teritorijā pašvaldības izdevumā un mājas lapā, nosakot priekšlikumu un iebildumu sniegšanas termiņu līdz 2022. gada 10. martam, ka arī nosūtīja informāciju par paziņojumu Zemkopības ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai šīs informācijas ievietošanai attiecīgās ministrijas mājaslapā. Noteiktajā termiņā priekšlikumi vai iebildumi Talsu novada pašvaldībā netika saņemti.

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!