• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2022. gada 31. marta saistošie noteikumi Nr. 9 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2022., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/op/2022/68.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 22/2022

Ādažu novada pašvaldībai piederošas dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

06.04.2022., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 31.03.2022.

OP numurs: 2022/68.5

2022/68.5
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 9

Jūrmalā 2022. gada 31. martā (prot. Nr. 6, 14. p.)

Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta pirmo un 2.4 daļu
un likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) nodrošina privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, noteikto izmaksu par izglītības programmas īstenošanu un ēdināšanas izdevumu segšanu (turpmāk – atbalsts).

2. Atbalsts ir paredzēts norēķiniem par pirmsskolas izglītības programmas apguvi privātā izglītības iestādē par bērnu no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta pamatizglītības ieguve, ja bērns ir reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā (turpmāk – informācijas sistēma) uzņemšanai pašvaldības vispārējās izglītības iestādē un nesaņem pirmsskolas izglītības pakalpojumu pašvaldības dibinātā izglītības iestādē. Minētā atbalsta norēķiniem par pirmsskolas izglītības programmas apguvi privātā izglītības iestādē piešķiršanas gadījumā Pašvaldība nodrošina arī atbalstu par bērna ēdināšanas pakalpojuma izmaksām privātā izglītības iestādē saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2. pielikumā noteikto maksas apmēru.

3. Atbalstu piešķir, pamatojoties uz bērna vecāka vai bērna likumīgā pārstāvja Jūrmalas valstspilsētas administrācijai (turpmāk – Centrālā administrācija) iesniegtu iesniegumu (1. pielikums). Tiesības saņemt atbalstu ir gadījumā, ja bērna un viena vecāka vai bērna likumīgā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā un pēc informācijas sistēmā norādītā vēlamā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanas sākuma laika bērnam nav nodrošināts pašvaldības finansēts pirmsskolas izglītības pakalpojums pašvaldības dibinātā pirmsskolas izglītības iestādē, kā arī ja bērns nav reģistrēts citas pašvaldības izglītības iestādē un par šo bērnu pašvaldība neveic attiecīgās pašvaldības padotībā esošās izglītības iestādes uzturēšanas izdevumu finansēšanu. Saņemot iesniegumu, Centrālās administrācijas Izglītības pārvalde pārbauda iesniegumā norādīto datu atbilstību informācijas sistēmā esošajiem datiem.

4. Atbalsta apmēru vienam bērnam mēnesī kārtējam saimnieciskajam gadam (2. pielikums) Centrālās administrācijas Budžeta nodaļa aprēķina atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai metodikai un līdz kalendārā gada 1. martam publicē pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv sadaļā "Izglītība".

5. Lēmumu par atbalsta piešķiršanu, ievērojot šo noteikumu 2. un 3. punktā minētos priekšnoteikumus, vai lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu, atbalsta pārtraukšanu vai atbalsta apmēra izmaiņām pieņem Centrālās administrācijas Izglītības pārvaldes vadītājs. Par pieņemto lēmumu Izglītības pārvalde piecu darba dienu laikā elektroniski informē bērna likumīgo pārstāvi un privāto izglītības iestādi.

6. Atbalsts tiek nodrošināts, noslēdzot trīspusēju līgumu (3. pielikums) starp pašvaldību, bērna vecāku vai bērna likumīgo pārstāvi un privāto izglītības iestādi par atbalsta izmaksāšanu. Atbalsta apmēru nosaka Centrālās administrācijas Izglītības pārvaldes vadītājs un izmaksu uzsāk pēc tam, kad saņemta privātās izglītības iestādes iepriekšējā gada izmaksu tāme (4. pielikums) un Centrālajā administrācijā reģistrēts šajā punktā minētais līgums.

7. Centrālā administrācija pārtrauc pašvaldības atbalsta izmaksu:

7.1. ar datumu, kad bērna dzīvesvieta tiek deklarēta citā pašvaldībā un bērns turpina izglītības ieguvi privātajā izglītības iestādē;

7.2. ar datumu, ar kuru bērns reģistrēts informācijas sistēmā kā pašvaldības izglītības iestādes izglītojamais.

8. Centrālās administrācijas Izglītības pārvaldes vadītāja pieņemto lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot apstrīdēšanas iesniegumu pašvaldības izpilddirektoram (Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, LV-2015).

9. Ar noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 21. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10 "Kārtība, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu" un tiek atcelti Jūrmalas domes 2022. gada 17. februāra saistošie noteikumi Nr. 6 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu".

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

1. pielikums
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
(prot. Nr. 6, 14. p.)

Jūrmalas valstspilsētas administrācijai

     
 

(iesniedzēja vārds, uzvārds)

 
     

-

(personas kods)

 
 

LV-

 

(deklarētās dzīves vietas adrese)

 
   

,

   

(tālrunis, e-pasta adrese)

IESNIEGUMS

Lūdzu piešķirt pašvaldības atbalstu privātajai izglītības iestādei

 

(nosaukums)

 
 

(juridiskās personas reģistrācijas numurs)

pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai manam bērnam

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

Pielikumā pievienots:

 
 

Apliecinu, ka visa iesniegumā un tā pielikumos minētā informācija, ir pareiza un pilnīga.

Esmu informēts, ka gadījumā, ja šajā iesniegumā un tā pielikumos ir sniegtas nepatiesas ziņas, Jūrmalas valstspilsētas administrācijai ir tiesības vērsties pret personu, kas sniegusi nepatiesas ziņas, civiltiesiskā un administratīvi tiesiskā kārtībā.

Iesniegumā norādītie personas dati tiks izmantoti, lai identificētu iesnieguma iesniedzēju un izskatītu iesniegumu saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu un saistošajiem noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, kā arī lai nodrošinātu saziņu ar iesnieguma iesniedzēju.

Esmu informēts/ta, ka:

1) personas datu apstrādes ir pārzinis Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācija), Jūrmala, Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816, personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv. Detalizētāka informācija par personas datu apstrādi un personas tiesībām ir pieejama tīmekļa vietnē www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība"

2) šajā iesniegumā norādītie personas dati tiks apstrādāti pašvaldības noteiktā mērķa īstenošanai: nodrošināt iedzīvotājiem izglītības pieejamību. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pašvaldībai normatīvajos aktos noteikto pienākumu izpilde. Iesniegumā norādītie personas dati var tikt pārbaudīti informācijas sistēmās, tajā skaitā, Valsts izglītības informācijas sistēmā.;

________. gada_____.      
 

(paraksts, paraksta atšifrējums)

Aizpilda Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļas atbildīgais speciālists:

Informācija no Iedzīvotāju reģistra datu bāzes:

Bērna dzīves vieta:

Ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā

Nav deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā

Bērna vecāka vai likumīgā pārstāvja dzīves vieta:

Ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā

Nav deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā

Informācija no Valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzes:

Bērns reģistrēts rindā _______________________________ (izglītības iestāde)

____________________(datums) nepieciešama vieta ________________ gadā

Atbilst atbalsta piešķiršanas prasībām

Neatbilst atbalsta piešķiršanas prasībām

______________________________________________ amats, paraksts, paraksta atšifrējums

 

2. pielikums
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
(prot. Nr. 6, 14. p.)

Pirmsskolas izglītības iestādes izglītojamā vidējo izmaksu aprēķins atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumiem Nr. 709 "Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei"

Nr.

Nosaukums

EKK

Izmaksas vienam audzēknim mēnesī 2021. gadā (euro)

1.1.

Atalgojumi (izņemot pedagogu atalgojumu, kuru piešķir kā mērķdotāciju no valsts budžeta)

1100

181,05

2.1.

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pabalsti un kompensācijas (izņemot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kuras piešķir kā mērķdotāciju no valsts budžeta)

1200

58,26

3.1.

Mācību, darba un dienesta komandējumi, dienesta, darba braucieni (izņemot tos, kas finansēti no Eiropas Savienības fondiem)

2100

0,01

4.

Pakalpojumu samaksa

2200

19,93

4.1.

Izdevumi par sakaru pakalpojumiem

2210

0,26

4.2.

Izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem

2220

15,06

4.3.

Dažādi pakalpojumi

2230

0,47

4.4.

Remontdarbi un iestāžu uzturēšanas pakalpojumi (izņemot kapitālo remontu)

2240

3,45

4.5.

Informācijas tehnoloģiju pakalpojumi

2250

0,27

4.6.

Īre un noma

2260

0,42

5.

Krājumi, materiāli, energoresursi, preces, biroja preces un inventārs, kurus neuzskaita pamatkapitāla veidošanā

2300

6,57

5.1.

Izdevumi par dažādām precēm un inventāru

2310

1,96

5.2.

Kurināmais un enerģētiskie materiāli

2320

0,95

5.3.

Zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

2340

0,08

5.4.

Iestāžu uzturēšanas materiāli un preces

2350

2,09

5.5.

Valsts un pašvaldību aprūpē, apgādē dienesta (amatā) esošo personu uzturēšanas izdevumi (izņemot ēdināšanas izdevumus) (EKK2363))

2360

0,58

5.6.

Mācību līdzekļi un materiāli (izņemot valsts budžeta dotācijas mācību līdzekļu iegādei)

2370

0,91

6.

Izdevumi periodikas iegādei bibliotēku krājumiem

2400

0,00

7.

Kopā pašvaldību līdzekļi

 

265,82

8.

Pamatlīdzekļu nolietojums

 

14,50

9.

Kopējie izdevumi

 

280,32

10.

Valsts mērķdotācija

 

39,46

11.

Izglītojamo skaits no pusotra līdz četru gadu vecumam 1. septembrī

 

953

12.

Izglītojamo skaits obligātās sagatavošanas vecumā 1. septembrī

 

637

13

Izglītojamo skaits kopā

 

1590

14.

Izmaksas vienam izglītojamam no pusotra līdz četru gadu vecumam

 

319,78

15.

Izmaksas vienam izglītojamam obligātās sagatavošanas vecumā

 

221,28

1. Pirmsskolas izglītības iestādes izglītojamā ēdināšanas pakalpojuma izmaksas apmērs, kādu pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz privātajai izglītības iestādei

Nosaukums

EKK

Izmaksas vienam izglītojamajam dienā 2022. gadā

(euro)

Ēdināšanas izmaksas vienam izglītojamajam

2363

1.90

 

3. pielikums
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
(prot. Nr. 6, 14. p.)

LĪGUMS
par pašvaldības atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai

Jūrmalā, ___.____.2022.

Nr. ____________________

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, reģistrācijas Nr. 40900036698, turpmāk – Pašvaldība, kuras vārdā saskaņā ar Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" 26.4. apakšpunktu rīkojas Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors [vārds, uzvārds] no vienas puses,

Privātā pirmsskolas izglītības iestāde "___________", reģistrācijas Nr.____________ (dibinātājs – sabiedrība ar ierobežotu atbildību "___________", reģistrācijas Nr.____________), turpmāk – Iestāde, tās vadītājas [vārds, uzvārds] personā, kura rīkojas pamatojoties uz nolikumu, no otras puses un

[vārds, uzvārds], personas kods ____________, turpmāk – Bērna likumīgais pārstāvis, no trešās puses, turpmāk atsevišķi vai kopā saukti arī – Puse/-s, pamatojoties uz Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumiem Nr. 709 "Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 709) un Jūrmalas domes 2022. gada __._________ saistošajiem noteikumiem Nr.___ "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu" (turpmāk – Saistošie noteikumi),

noslēdz šo trīspusējo līgumu (turpmāk – Līgums) par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu bērna – [vārds, uzvārds], personas kods __________, turpmāk – Bērns, dzīvesvietas adrese: _____________, pirmsskolas izglītības programmas apguvei (turpmāk – Pakalpojums) Iestādē.

1. Līguma priekšmets

1.1. Iestāde sniedz Bērnam Pakalpojumu par normatīvajos aktos noteiktā kārtībā licencētas pirmsskolas izglītības programmas, programmas kods: ___________, apguvi pilnā apmērā, un Pašvaldība piešķir Iestādei pašvaldības atbalstu par Pakalpojuma sniegšanu Bērnam (turpmāk – Atbalsts).

1.2. Pašvaldības Atbalsta apmērs 202__. gadā vienam bērnam ir _________ euro (- ____________________ euro) un ēdināšanas izmaksas – _________ euro (- ____________________ euro) apmeklējuma dienā.

1.3. Atbalsta apmērs ik gadu tiek pārskatīts un tiek noteikts kā mazākais starp Iestādes izmaksām saskaņā ar Līguma 3.5.2. apakšpunktā noteikto tāmi un Pašvaldības aprēķinātajām vidējām izmaksām Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vienam bērnam iepriekšējā kalendārajā gadā.

1.4. Mainoties 1.2. apakšpunktā noteiktajam Atbalsta apmēram, Jūrmalas valstspilsētas administrācija (turpmāk – Centrālā administrācija) Pašvaldības vārdā nosūta Iestādei un Bērna likumīgajam pārstāvim vēstuli par Atbalsta apmēra izmaiņām kārtējam kalendārajam gadam, kas tiek piemērotas, sākot no kalendārā gada 1. janvāra. Vēstule kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

1.5. Atbalstu Pašvaldība piešķir, ja vienlaicīgi pastāv visi zemāk minētie priekšnoteikumi:

1.5.1. Bērna un bērna vecāka vai likumīgā pārstāvja pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

1.5.2. Iestāde ir reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā un īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu darba dienās ne mazāk kā 12 (divpadsmit) stundas dienā;

1.5.3. Valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzē ir reģistrēti dati, ka Bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu Iestādē.

2. Atbalsta izmaksas kārtība

2.1. Atbalstu izmaksu uzsāk pēc Līguma stāšanās spēkā atbilstoši Bērna apmeklējumam Iestādē saskaņā ar Līguma nosacījumiem.

2.2. Centrālā administrācija veic Atbalsta aprēķinu un samaksu Iestādei no Centrālās administrācijas Izglītības pārvaldes vadītāja lēmuma par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu spēkā stāšanās brīža atbilstoši Iestādes iesniegtajai atskaitei par Bērna apmeklējumu 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Iestādes rēķina saņemšanas, kam pievienota atskaite par Bērna apmeklējumu Iestādē iepriekšējā mēnesī.

2.3. Atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad Bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Iestādi. Atbalsts tiek aprēķināts proporcionāli Bērna apmeklējuma dienu skaitam. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma Bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem Bērna likumīgais pārstāvis Iestādi rakstiski informējis pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 (sešdesmit) dienām kalendārā gada laikā.

3. Pušu pienākumi un tiesības

3.1. Pašvaldībai ir pienākums pārskaitīt Atbalstu Iestādei Līguma 2. punktā noteiktajā kārtībā.

3.2. Pašvaldībai ir tiesības pārbaudīt Iestādes sniegtos datus, un Iestādei ir pienākums nodrošināt, lai Pašvaldībai būtu pieejama pārbaudes veikšanai nepieciešamā informācija.

3.3. Centrālajai administrācijai Pašvaldības vārdā ir tiesības pieprasīt un Iestādei ir pienākums mēneša laikā atmaksāt Pašvaldībai nepamatoti saņemto Atbalstu saskaņā ar Centrālās administrācijas paziņojumu par konkrētā fakta konstatēšanu.

3.4. Bērna likumīgajam pārstāvim ir pienākums 10 (desmit) darba dienu laikā informēt Puses par izmaiņām kontaktinformācijā (e-pasta adrese, tālrunis).

3.5. Iestādei ir šādi pienākumi:

3.5.1. nodrošināt Pakalpojumu 12 (divpadsmit) stundas katru darba dienu;

3.5.2. līdz kārtējā gada 15. februārim iesniegt Centrālajai administrācijai Iestādes iepriekšējā gada izmaksu tāmi atbilstoši Saistošo noteikumu 6. punktam;

3.5.3. līdz katra mēneša 5. (piektajam) datumam iesniegt Centrālajai administrācijai rēķinu un Iestādes apmeklējuma atskaiti par iepriekšējo mēnesi.

4. Līguma darbības termiņš, tā grozīšanas un izbeigšanas kārtība

4.1. Līgums stājas spēkā ar dienu, kad to ir parakstījušas visas Puses un Līgums ir reģistrēts Centrālajā administrācijā.

4.2. Līgums ir spēkā uz laiku, kamēr Bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu vai līdz dienai, kad:

4.2.1. Bērns tiek reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā kā Pašvaldības izglītības iestādes izglītojamais;

4.2.2. bērna dzīvesvieta tiek deklarēta citā pašvaldībā.

4.3. Līgumu var grozīt vai izbeigt pirms tajā noteikto saistību izpildes, Pusēm vienojoties rakstveidā, saskaņā ar Līgumu un Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.4. Pašvaldība ir tiesīga vienpusēji atkāpties un izbeigt Līgumu, brīdinot Iestādi un Bērna likumīgo pārstāvi trīs dienas iepriekš uz Līgumā norādītajām e-pasta adresēm vai nosūtot ierakstītā pasta sūtījumā, šādos gadījumos:

4.4.1. Bērna dzīvesvieta nav deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

4.4.2. Iestāde pārtrauc īstenot Līguma 1.1. apakšpunktā norādīto pirmsskolas izglītības programmu;

4.4.3. Iestāde nepienācīgi pilda Līgumā noteiktās saistības un pēc Centrālās administrācijas rakstveida brīdinājuma saņemšanas turpina tās nepildīt.

4.5. Iestādei vai Bērna likumīgajam pārstāvim ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot Pašvaldību vismaz 10 (desmit) darba dienas iepriekš.

5. Citi noteikumi

5.1. Pusēm saskaņā ar Civillikumu ir pienākums atlīdzināt cietušajai Pusei nodarītos tiešos vai netiešos zaudējumus, ja tādi ir radušies tās darbības vai bezdarbības rezultātā, tai skaitā, ja zaudējumi ir radīti sakarā ar Līgumā noteikto paziņošanas pienākumu nepildīšanu un ir konstatēta zaudējumu nodarītāja vaina, zaudējumu esamības fakts un zaudējumu apmērs.

5.2. Puses neatbild par Līguma saistību neizpildi nepārvaramas varas apstākļos, kuri padara neiespējamu Līguma izpildi vai Pušu darbību. Nepārvarama vara Līguma izpratnē ir dabas katastrofas, jebkura rakstura militāras operācijas, epidēmijas, ugunsgrēks, plūdi, vētras, streiki un citi ārkārtēja rakstura faktori, kurus Puses nevarēja paredzēt Līguma izpildes laikā.

5.3. Katra no Pusēm trīs dienu laikā informē otru Pusi par iepriekš minētās nepārvaramas varas iestāšanos. Ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk kā trīs mēnešus, Puses vienojas par tālāko sadarbību un Līguma spēkā esamību.

5.4. Puses atzīst Līgumā norādīto kontaktinformāciju (adresi, e-pasta adresi, tālruni u.c.) par tādu, kur tās ir sasniedzamas savstarpējās tiesiskajās attiecībās. Ja rakstveida paziņojumu sūta pa pastu ierakstītā vēstulē, uzskatāms, ka tas adresātam paziņots septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

5.5. Visus ar Līgumu saistītos strīdus un domstarpības Puses risina savstarpēju sarunu ceļā. Ja Puses nevienojas sarunu ceļā, strīdi un domstarpības izšķirami tiesā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

5.6. Līgums sagatavots uz __ (___) lapām un pielikums – Tāme uz __ (___) lapām trīs eksemplāros, katrai Pusei pa vienam eksemplāram. Visiem līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

6. Pušu rekvizīti un paraksti

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība

Reģ. Nr. 40900036698

Adrese: Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015

Banka: akciju sabiedrība "Citadele banka"

Kods: PARXLV22

Konta Nr.: LV84PARX0002484572001

Tālrunis: 67093800, fakss: 67093991

e-pasta adrese: pasts@jurmala.lv

_________________________
(paraksts)

_________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

Iestāde

Reģ. Nr.

Juridiskā adrese:

Banka:

Kods:

Konta Nr.:

Tālrunis:

e-pasta adrese:

________________________
(paraksts)

________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

Bērna likumīgā pārstāvja vārds, uzvārds

Personas kods:

Deklarētās dzīvesvietas adrese:

Tālrunis:

e-pasta adrese:

________________________
(paraksts)

________________________
(paraksta atšifrējums)

___.___._______.
(datums)

 

4. pielikums
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
(prot. Nr. 6, 14. p.)

__________________________________ (iestādes nosaukums), reģistrācijas Nr.________________,

___________________________________________ (juridiskā adrese)

_______. gada izmaksu tāme pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem,
atbilstoši izdevumu klasifikācijai pa ekonomiskajām kategorijām (EKK)

Nr.

Nosaukums

EKK

Izdevumi _____. pārskata gads

1

Atalgojums

1100

 

(Aprēķinātā bruto darba samaksa visiem darbiniekiem)

2

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

1200

 

3

Komandējumi un dienesta braucieni

2100

 

(komandējuma dienas nauda, transporta, viesnīcas izmaksas)

4

Pakalpojumi

2200

 

(piemēram, komunālie maksājumi, sakaru, pasta izdevumi, transporta pakalpojumi, noma, reklāma, apsardze, remonts, apdrošināšana, tīrīšana, atkritumu savākšana, grāmatvedības, juridiskie, banku pakalpojumi u.tml.)

4.1.

no tiem: izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem

2220

 

5

Krājumi, materiāli, energoresursi, preces, biroja preces un inventārs

2300

 

(izejvielas, pamatmateriāli un palīgmateriāli uzņēmuma darbības nodrošināšanai, mazvērtīgais inventārs, kā arī citas preces uzņēmuma vajadzībām)

5.1.

no tiem: ēdināšanas izdevumi

2363

 

6

Izdevumi periodikas iegādei

2400

 

7

Pamatlīdzekļu nolietojums

 

 

8

Izdevumi kopā:

(8.r.=1.r.+2.r.+3.r.+4.r.+5.r.+6.r.+7.r.)

 

 

9

Izdevumi kopā, neieskaitot ēdināšanas izdevumus:

(8.r.=1.r.+2.r.+3.r.+4.r.+5.r.-5.1.r.+6.r.+7.r.)

 

 

10

Valsts budžeta mērķdotācija

 

 

(pedagogu atalgojumam, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, mācību līdzekļu iegādei)

11

Izglītojamo skaits pārskata gada 1. septembrī (11.r.=11.1.r.+11.2.r.)  

0

11.1.

no tiem: 1,5–4 gadi  

 

11.2.

no tiem: izglītojamo skaits, kuriem īsteno obligāto sagatavošanu pamatizglītības apguvei  

 

12

Izmaksas uz vienu audzēkni pārskata gada 1 mēnesī pa vecuma grupām:  

X

12.1.

1,5–4 gadi (12.1.r.= (9.r.+10.r.)/11.r./12)  

 

12.2.

Izglītojamie, kuriem īsteno obligāto sagatavošanu pamatizglītības apguvei (12.2.r.= (((9.r.+10.r.)/11.r.*11.2.r.)-10.r.)/11.2.r./12)  

 

Apliecinu, ka uzrādītie dati ir pareizi, pilnīgi un atbilst uzņēmuma gada pārskata datiem, kas tiek iesniegti Valsts ieņēmumu dienestā

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Kārtība, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība nodrošina privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, noteikto izmaksu par programmas īstenošanu segšanu.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Noteikumi izstrādāti, lai nodrošinātu atbilstību Izglītības likuma 17. panta 2.daļai un Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumiem Nr. 709 "Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Finansējums tiks garantēts atbilstoši pieprasījumam, saskaņā ar apstiprināto Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi labvēlīgi ietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, jo vecākiem dotā iespēja atteikties no pašvaldības izglītības iestādes pakalpojuma gadījumā, ja bērns jau ir uzsācis apmeklēt privāto izglītības iestādi, nodrošinās privātajām izglītības iestādēm lielāku pastāvīgo klientu skaitu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Atbalstu piešķir, pamatojoties uz bērna likumīgā pārstāvja Jūrmalas valstspilsētas administrācijai iesniegta iesnieguma, ja bērna un bērna vecāka vai likumīgā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā un pēc informācijas sistēmā norādītā vēlamā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanas sākuma laika bērnam nav nodrošināts pašvaldības finansēts pirmsskolas izglītības pakalpojums.

Lēmumu par atbalsta piešķiršanu, ievērojot noteikumu 2. un 3. punktā minētos priekšnoteikumus, pieņem Centrālās administrācijas Izglītības pārvaldes vadītājs. Par pieņemto lēmumu Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvalde piecu darba dienu laikā elektroniski informē bērna likumīgo pārstāvi un privāto izglītības iestādi. Noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvalde, Budžeta nodaļa un Centralizētā grāmatvedība.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav nepieciešamas.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!