• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2021. gada 10. decembra saistošie noteikumi Nr. 20 "Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās un novietnēs Jelgavas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2022., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/op/2022/45.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils novadā"

Vēl šajā numurā

04.03.2022., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20

Pieņemts: 10.12.2021.

OP numurs: 2022/45.16

2022/45.16
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20

Jelgavā 2021. gada 10. decembrī (prot. Nr. 33, 46. §)

Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās un novietnēs Jelgavas novadā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 3. punktu, likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 4. punktu, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtība" 9. punktu, Alkoholisko dzērienu
aprites likuma 8. panta pirmo, trešo un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. kārtību, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ar pašvaldību tirdzniecības vietas iekārtošanu un saņem atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā vai ielu tirdzniecības organizēšanai publiskā vietā;

1.2. tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai;

1.3. kārtību, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana ielu tirdzniecības jomā;

1.4. gadījumus un nosacījumus, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu un tās pieļaujamo apmēru;

1.5. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās;

1.6. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnēs saskaņošanas kārtību;

1.7. kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss;

1.8. kārtību, kādā tirgus pārvaldītājs saskaņo ar pašvaldību tirgus noteikumus.

2. Tirdzniecības dalībnieki ir fiziskas un juridiskas personas, kas tirgojas publiskās vietās Jelgavas novada teritorijā.

3. Nodarboties ar tirdzniecību publiskās vietās var tikai ar pašvaldības izsniegtu rakstisku atļauju un/vai saskaņojumu.

4. Tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators nav tiesīgs nodot ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauju citai personai.

5. Pašvaldības organizētos pasākumos, kuriem ir izstrādāts un apstiprināts nolikums, tirdzniecību nosaka katra pasākuma nolikums.

6. Informācija par Jelgavas novada teritorijā noteiktām pašvaldības iekārtotām publiskām tirdzniecības vietām pieejama pašvaldības interneta vietnē www.jelgavasnovads.lv/uzņēmējdarbība).

II. Kārtība, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ar pašvaldību tirdzniecības vietas iekārtošanu un saņem atļauju ielu tirdzniecībai

7. Lai saskaņotu ielu tirdzniecības vietas iekārtošanu un saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai, persona Jelgavas novada pašvaldībā vai elektroniski e-pastā dome@jelgavasnovads.lv iesniedz iesniegumu ielu tirdzniecībai (1. pielikums,) vai ielu tirdzniecības organizēšanai (2. pielikums), kurā norāda:

7.1. fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, kontakttālruni;

7.2. paredzētās ielu tirdzniecības vietas adresi;

7.3. tirdzniecībai paredzēto preču grupu uzskaitījumu;

7.4. tirdzniecības norises laiku un ilgumu (pārvietojamo mazumtirdzniecības punktu gadījumā – tirdzniecības maršrutu un tirdzniecības laiku katrā pieturvietā).

8. Noteikumu 7. punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus (pēc nepieciešamības):

8.1. ielu tirdzniecības vietas (izvietojumu situācijas plānā vai zemes robežu plānā);

8.2. ja paredzamā tirdzniecības vieta nav pašvaldības ierīkota publiska tirdzniecības vieta, tad saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot, ja tā ir pašvaldība) par paredzēto tirdzniecību, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā;

8.3. saskaņojumu ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta attiecīgā pasākuma norises laikā un vietā, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir pašvaldība vai pašvaldības iestāde;

8.4. tirdzniecības organizators – tirdzniecības dalībnieku sarakstu.

9. Ja ir izmaiņas tirdzniecības dalībnieku sarakstā, tirdzniecības organizators trīs darbdienu laikā iesniedz precizētu tirdzniecības dalībnieku sarakstu.

10. Par ielu tirdzniecību ir jāmaksā pašvaldības nodeva saskaņā ar Jelgavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Par pašvaldības nodevām Jelgavas novadā. Ielu tirdzniecības atļauja tiek izsniegta pēc pašvaldības nodevas samaksas.

11. Pašvaldība piecu darba dienu laikā izskata iesniegumu un Jelgavas novada pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs izsniedz atļauju tirdzniecībai publiskās vietās (ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai) vai pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju un rakstiski informē par to iesnieguma iesniedzēju.

12. Atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā (5. pielikums) vai ielu tirdzniecības organizēšanai publiskā vietā (6. pielikums) izsniedz uz iesniegumā norādīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz vienu kalendāro gadu.

III. Tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja pienākumi kārtības nodrošināšanai

13. Tirdzniecības dalībnieks un tirdzniecības organizators, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs (turpmāk – atļaujas saņēmējs) nodrošina ielu tirdzniecībā izmantojamo speciālo iekārtu atbilstību normatīvo aktu prasībām.

14. Atļaujas saņēmējs pirms pārtikas preču pārdošanas nodrošina pārtikas apriti reglamentējošo normatīvo aktu prasību izpildi.

15. Tirdzniecības vietā atrasties ar preci un veikt tirdzniecību var tikai tirdzniecības atļaujā norādītā fiziskā persona, kas reģistrējusi saimniecisko darbību, vai šīs personas ģimenes loceklis, vai persona, kas ar norādīto juridisko personu ir juridiski noformējusi darba tiesiskās attiecības un ir attiecīgi pilnvarota.

16. Atļaujas saņēmējam ir pienākums uzturēt tirdzniecības vietu, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietu tīrībā un kārtībā, tai skaitā izvietot atkritumu urnas pie sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietas un tās savlaicīgi iztukšot, kā arī pēc tirdzniecības pabeigšanas sakārtot tirdzniecības vietu.

17. Atļaujas saņēmējs nodrošina, ka tirdzniecības vietā ir šādi dokumenti:

17.1. pašvaldības izsniegtā ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauja;

17.2. atsevišķu komercdarbības veidu veikšanai vai preču tirdzniecībai nepieciešamās licences kopija;

17.3. tirdzniecības organizatoram – tirdzniecības dalībnieku saraksts;

17.4. citi normatīvajos aktos noteiktie dokumenti, ja saistībā ar konkrēto preču tirdzniecību tādi nepieciešami, piemēram, Pārtikas un veterinārā dienesta reģistrācijas apliecība.

18. Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļaujā norādīto nosacījumu ievērošanu.

19. Atļaujas saņēmējam aizliegts:

19.1. veikt ielu tirdzniecību ārpus ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļaujā noteiktās vietas un laika, kā arī realizēt preču grupas, kuras nav norādītas saņemtajā atļaujā;

19.2. reklamēt savu darbību, izmantojot skaņas reklāmu;

19.3. izvietot ar realizējamo preču grupām nesaistītu reklāmu.

20. Veicot ielu tirdzniecību, jāievēro spēkā esošie tirdzniecību reglamentējošie normatīvie akti un pašvaldības saistošie noteikumi.

21. Ielu tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecību. Šajā gadījumā tirdzniecības dalībnieks nemaksā pašvaldības nodevu par tirdzniecības veikšanu.

IV. Kārtība, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana ielu tirdzniecības jomā

22. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana pašvaldībā jāsaskaņo, ja tās darbība tiek veikta publiskā vietā un nav attiecināma uz teritorijām, kurām piešķirts tirgus statuss.

23. Lai saskaņotu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu un saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā (1. pielikums), persona pašvaldībā iesniedz iesniegumu (vai elektroniski e-pastā dome@jelgavasnovads.lv), kurā norāda:

23.1. Fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods vai juridiskās personas nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, kontakttālruni;

23.2. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu, laiku un ilgumu;

23.3. preču sortimentu;

23.4. informāciju par atkritumu apsaimniekošanas kārtību sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā.

24. Iesniegumam pievieno saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot, ja tā ir pašvaldība) par paredzēto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā, vai publiskā pasākuma organizatoru.

V. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtība izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā

25. Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā Jelgavas novada pašvaldība izsniedz uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāk par pasākuma norises laiku.

26. Lai saņemtu ielu tirdzniecības atļauju tirdzniecībai publiskā vietā alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā (3. pielikums), juridiskā persona pašvaldībā iesniedz iesniegumu (vai elektroniski e-pastā dome@jelgavasnovads.lv), kurā norāda:

26.1. juridiskās personas nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, kontakttālruni;

26.2. tirdzniecības norises vietu, laiku un ilgumu;

27. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

27.1. normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izsniegtās speciālās atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai kopiju (uzrādot oriģinālu) un/vai alus mazumtirdzniecības licences kopiju (uzrādot oriģinālu);

27.2. saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot, ja tā ir pašvaldība) par paredzēto tirdzniecību, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā;

27.3. saskaņojumu ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecību pasākuma norises vietu un laiku.

28. Publisko pasākumu norises laikā un vietā nav atļauta dzērienu, tajā skaitā alkoholisko dzērienu, tirdzniecība stikla tarā.

29. Maksimāli pieļaujamais absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos, kuru mazumtirdzniecība ir atļauta izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Jelgavas novadā, nedrīkst pārsniegt 15 procentus.

VI. Alkoholisko dzērienu tirdzniecības mazumtirdzniecības novietnēs saskaņošanas kārtība

30. Pašvaldības saskaņojums alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs (turpmāk – Saskaņojums) tiek izsniegts komersantiem, kuri papildus alkoholisko dzērienu vai alus mazumtirdzniecības speciālajā atļaujā (licencē) norādītajai pastāvīgajai tirdzniecības vietai piesaka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs (īslaicīgas lietošanas objektos) Jelgavas novada teritorijā.

31. Maksimāli pieļaujamais absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos, kuru mazumtirdzniecība ir atļauta novietnēs Jelgavas novadā, nedrīkst pārsniegt 15 procentus.

32. Saskaņojuma saņemšanai komersantam jāiesniedz šādi dokumenti:

32.1. iesniegums (pielikums Nr. 3);

32.2. komersantam izsniegtās alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības licences kopiju (uzrādot oriģinālu);

32.3. komercdarbībai izmantojamās vietas īpašuma, nomas vai lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu);

32.4. saskaņojumu ar Jelgavas novada būvvaldi par novietnes izvietošanu un vizuālo noformējumu.

VII. Tirdzniecības atļaujas, saskaņojuma anulēšana vai darbības apturēšana uz laiku

33. Pašvaldība ir tiesīga anulēt izsniegto tirdzniecības atļauju vai saskaņojumu, ja tā ir konstatējusi pārkāpumus šajos noteikumos minēto prasību izpildē, tai skaitā:

33.1. tirdzniecības atļaujas vai saskaņojuma saņēmējs apzināti sniedzis nepatiesas ziņas;

33.2. patvarīgi mainīta tirdzniecības vieta vai tirdzniecības organizēšanas vieta;

33.3. tirdzniecības atļaujā norādītajā termiņā Tirdzniecības dalībnieks nav uzsācis darbību, ja tāds termiņš ir bijis noteikts;

33.4. bez saskaņošanas ar Pašvaldību ir mainītas sākotnēji saskaņotās preču grupas;

33.5. tirdzniecības atļauja vai saskaņojums ir nodota citai personai;

33.6. saskaņojuma saņēmējam tiek konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībā novietnēs, tai skaitā netiek ievēroti Noteikumu 30. un 32. punkta nosacījumi;

33.7. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnē būtiski apdraud sabiedrisko kārtību un citu personu tiesību aizsardzību;

33.8. netiek pildītas Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības.

34. Anulējot tirdzniecības atļauju vai saskaņojumu, iekasētā pašvaldības nodeva netiek atmaksāta.

35. Pašvaldība var pieprasīt, lai ielu tirdzniecības dalībnieks vai ielu tirdzniecības organizators pārtrauc darbību un atbrīvo tirdzniecības darbības vietu uz laiku, sakarā ar tirdzniecības teritorijā vai tai piegulošajā teritorijā vai ēkās veicamajiem remontdarbiem vai sakarā ar citu projektu realizāciju vai publiskajiem pasākumiem.

VIII. Tirgus statusa piešķiršanas kārtība

36. Lai saņemtu pašvaldības saskaņojumu jauna tirgus izveidošanai pašvaldības administratīvajā teritorijā, persona iesniedz pašvaldībai:

36.1. iesniegumu, norādot fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskas personas nosaukumu un nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, adresi, kontakttālruni, elektroniskā pasta adresi;

36.2. zemes īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu);

36.3. tirgus plānu ar tirdzniecības vietu izvietojumu.

37. Pēc pašvaldības saskaņojuma saņemšanas, persona normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izstrādā, saskaņo un apstiprina tirgus projektu.

38. Ja pilnībā ir izpildīti visi tirgus projektā paredzētie izveidošanas un iekārtošanas darbi, pašvaldība pieņem lēmumu par tirgus statusa piešķiršanu jaunizveidotajam tirgum.

39. Tirgus pārvaldītāja pienākums ir izstrādāt un saskaņot ar pašvaldību tirgus noteikumus.

IX. Uzraudzība un kontrole

40. Noteikumu ievērošanas uzraudzību un kontroli veic Jelgavas novada pašvaldības policija.

41. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo noteikumu neievērošanu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jelgavas novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jelgavas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

42. Administratīvā soda samaksāšana neatbrīvo noteikumu pārkāpēju no noteikumu izpildes, kā arī no nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas, saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

X. Noslēguma jautājumi

43. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

43.1. Jelgavas novada pašvaldības 2014. gada 26. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Par tirdzniecību publiskās vietās, tirdzniecības nodevu un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Jelgavas novadā ";

43.2. Ozolnieku novada domes saistošie noteikumi 8/2016 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un sabiedrisko pasākumu norises vietās Ozolnieku novadā".

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja p.i. A. Ozoliņš

 

1. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

(juridiskas personas nosaukums, reģ. Nr.; fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods;
(adrese, kontakttālrunis, e-pasta adrese)

IESNIEGUMS

Jelgavā

JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBAI

Lūdzu atļaut veikt ielu tirdzniecību Jelgavas novadā:

pastāvīgā pašvaldības izveidotā ielu tirdzniecības vietā  
    /pagasts, ciems/
ielu tirdzniecību  
    /paredzētā ielu tirdzniecības vieta/
pasākuma laikā  
    /pasākuma nosaukums, pasākuma norises vieta /
Tirdzniecības laiks un ilgums  
  /datums/
Tirdzniecībai paredzēto preču grupas
PVD reģistrācijas Nr.

Iesniedzot šo iesniegumu, esmu informēts/ta par personas datu apstrādi atbilstoši Datu Regulai Nr. 2016/679 un Jelgavas novada pašvaldības personu datu apstrādes privātuma politikai (http://www.jelgavasnovads.lv/lv/privatuma-politika/).

Tirdzniecības atļaujas pieteicējs  
  Paraksts, /vārds, uzvārds/

______.gada_____________

 

2. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

(juridiskas personas nosaukums, reģ. Nr.; fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods;
(adrese, kontakttālrunis, e-pasta adrese)

IESNIEGUMS

Jelgavā

JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBAI

Lūdzu atļaut organizēt ielu tirdzniecību un kļūt par tirdzniecības organizatoru.

Paredzētā ielu tirdzniecības organizēšanas vieta
Paredzētais ielu tirdzniecības norises laiks un ilgums
Par tirdzniecības organizēšanu atbildīgā fiziskā persona
Tirdzniecībai paredzēto preču grupas tirdzniecības organizēšanas vietā

Pielikumā:

1. Saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju uz ____lp.

2. Saskaņojums ar pasākuma rīkotāju uz ____lp.

3. Tirdzniecības dalībnieku saraksts* uz ____lp.

* Tirdzniecības dalībnieku sarakstā jānorāda: Fiziskai personai – vārds, uzvārds, personas kods, apliecinājums par saimnieciskās darbības neveikšanu. Juridiskai personai – nosaukums, reģistrācijas numurs, saimnieciskās darbības reģistrāciju apliecinoša dokumenta kopija, PVD reģistrācijas numurs

Iesniedzot šo iesniegumu, esmu informēts/ta par personas datu apstrādi atbilstoši Datu Regulai Nr. 2016/679 un Jelgavas novada pašvaldības personu datu apstrādes privātuma politikai (http://www.jelgavasnovads.lv/lv/privatuma-politika/).

Tirdzniecības atļaujas pieteicējs  
  Paraksts, /vārds, uzvārds/

______.gada__________________

 

3. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

(juridiskas personas nosaukums, reģ. Nr.; fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods;
(adrese, kontakttālrunis, e-pasta adrese)

IESNIEGUMS

Jelgavā

JELGAVAS NOVADA PAŠVALDĪBAI

Lūdzu izsniegt (vajadzīgo pasvītrot):

– Atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās

– Saskaņojumu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs

Sabiedriskā pasākuma organizators, nosaukums un komersanta atbildīgā persona (tikai izbraukuma tirdzniecībai):
Sabiedriskā pasākuma/novietnes atrašanās vieta:
/adrese/
Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības laiks:
Alkoholisko dzērienu veidi:
Pielikumi:

Iesniedzot šo iesniegumu, esmu informēts/ta par personas datu apstrādi atbilstoši Datu Regulai Nr. 2016/679 un Jelgavas novada pašvaldības personu datu apstrādes privātuma politikai (http://www.jelgavasnovads.lv/lv/privatuma-politika/).

Komersanta amatpersona:  
  /amats, vārds, uzvārds, paraksts/

 

4. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

TIRDZNIECĪBAS VIETAS ATĻAUJA

(ielu tirdzniecībai, tirdzniecībai pasākumā un izbraukuma tirdzniecībai)

/izsniegšanas datums/ /numurs/
/juridiskas personas nosaukums, reģ. Nr.; fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods/
Paredzētā ielu tirdzniecības vieta, laiks
Tirdzniecībai paredzēto preču grupas
Jelgavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā tirdzniecība no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta:
 
Plānotās izbraukuma tirdzniecības grafiks:

Īpašie tirdzniecības noteikumi: Nav

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par nodevas samaksu atbilstoši Jelgavas novada pašvaldības Saistošo noteikumu Nr. "Par pašvaldības nodevām Jelgavas novadā" un Latvijas Republikā spēkā esošo tirdzniecību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu.

Tirdzniecības atļauja derīga no   līdz  

Jelgavas novada pašvaldības

Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs    

Z.v.

 

5. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

TIRDZNIECĪBAS ORGANIZĒŠANAS ATĻAUJA

/izsniegšanas datums/ /numurs/
/juridiskas personas nosaukums, reģ. Nr.; fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods/

 

Paredzētā ielu tirdzniecības vieta, laiks:
Tirdzniecībai paredzēto preču grupas:
Tirdzniecības organizēšanas vieta:
Atļaujas derīguma termiņš:

Pielikumā: Tirdzniecības dalībnieku saraksts

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par nodevas samaksu atbilstoši Jelgavas novada pašvaldības Saistošo noteikumu Nr. "Par pašvaldības nodevām Jelgavas novadā" un Latvijas Republikā spēkā esošo tirdzniecību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu.

Jelgavas novada pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs

 

6. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

ATĻAUJA
ALKOHOLISKO DZĒRIENU MAZUMTIRDZNIECĪBAI
IZBRAUKUMA TIRDZNIECĪBĀ SABIEDRISKO PASĀKUMU NORISES VIETĀS

20___. gada Nr._______
komersanta nosaukums
komersanta reģistrācijas Nr., juridiskā adrese
 

Speciālās atļaujas (licences)
alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai Nr. un izdošanas datums:

   
Izbraukuma tirdzniecības vieta:  
Pasākums:  
Atļaujas derīguma termiņš:  
Pieļaujamais absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos:  

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par nodevas samaksu atbilstoši Jelgavas novada pašvaldības Saistošo noteikumu Nr. "Par pašvaldības nodevām Jelgavas novadā" un Latvijas Republikā spēkā esošo tirdzniecību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu.

Jelgavas novada pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs

 

7. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

SASKAŅOJUMS
ALKOHOLISKO DZĒRIENU MAZUMTIRDZNIECĪBAI NOVIETNĒ

20___. gada Nr._______
komersanta nosaukums
komersanta reģistrācijas Nr., juridiskā adrese
 

Speciālās atļaujas (licences)
alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai Nr. un izdošanas datums:

   
Novietnes adrese:  
Pieļaujamais absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos:  
Saskaņojums izsniegts uz laika periodu
no:   līdz:  

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par nodevas samaksu atbilstoši Jelgavas novada pašvaldības Saistošo noteikumu Nr. "Par pašvaldības nodevām Jelgavas novadā" un Latvijas Republikā spēkā esošo tirdzniecību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu.

Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektors

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Par tirdzniecību publiskās vietās un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Jelgavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Ar 2021. gada 1. jūliju, pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" 18. punktu, ir izveidots Jelgavas novads, apvienojot Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Jaunajā administratīvajā teritorijā ir izveidota jauna pašvaldība – Jelgavas novada pašvaldība.

Ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu noteikts, ka novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā publiskās vietās tiek organizēta tirdzniecība un sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi; kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja ielu tirdzniecībai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai publiskās vietās; ielu tirdzniecības dalībnieka, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja un ielu tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai; izsniegto ielu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas sniegšanas pakalpojumu atļauju apturēšanas kārtību; administratīvo aktu pārsūdzēšanas kārtību.
3. Saistošo noteikumu projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Tiešas ietekmes nav.
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiek definēti visi nepieciešamie priekšnoteikumi atļaujas saņemšanai konkrētam ielu tirdzniecības vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas veidam.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Komersants par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Jelgavas novada pašvaldībā
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu izstrādē konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja p.i. A. Ozoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!