• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 2. februāra saistošie noteikumi Nr. 12 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2022., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/op/2022/42.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Varakļānu novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2018. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"

Vēl šajā numurā

01.03.2022., Nr. 42

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 02.02.2022.

OP numurs: 2022/42.11

2022/42.11
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 12

Tukumā 2022. gada 2. februārī (prot. Nr. 2, 4. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā"

Apstiprināti
ar Tukuma novada domes 02.02.2022.
lēmumu (prot. Nr. 2, 4. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 3. panta otro, 33. panta trešo daļu,
36. panta sesto un piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā" (turpmāk – noteikumi) šādus grozījumus:

1. svītrot noteikumu 19.1.3. apakšpunktu;

2. papildināt noteikumus ar 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Bērniem (tai skaitā personām līdz 24 gadu vecumam, ja līdz 18 gadu vecumam ir uzsākta un turpinās ortodontijas ārstēšana saskaņā ar ārstēšanas plānu), kuriem līdz dienai, kad stājās spēkā 2022. gada 2. februārī izdarītie grozījumi šajos saistošajos noteikumos, bija tiesības saņemt pabalstu ortodontijas pakalpojuma izdevumiem, piešķir pabalstu ortodontijas pakalpojuma izdevumiem 100 % apmērā no faktiskajiem izdevumiem (saskaņā ar finanšu dokumentiem), bet ne vairāk kā 1000,00 euro vienam bērnam, ja izdevumi radušies laika periodā, kurā bērna mājsaimniecībai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss."

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 12 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrās daļas 1. punkts un 36. panta sestā daļa nosaka – pašvaldība savos saistošajos noteikumos nosaka papildu sociālās palīdzības pabalstus atsevišķu izdevumu apmaksai, to mērķus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

Lielai daļai mājsaimniecību būtiski ir pieaugusi maksa par elektrību un siltumenerģiju, ir augušas pārtikas un dažādu pakalpojumu cenas, tas viss ir radījis risku primāru ikdienas pamatvajadzību nodrošināšanai un sociālo pakalpojumu saņemšanai. Minētie apstākļi rada ietekmi uz pašvaldības budžetu – nepietiekamiem finanšu resursiem sociālajai aizsardzībai, kuru dēļ pašvaldība ir spiesta izvērtēt savas iespējas un prioritātes, atteikties no kāda papildu sociālās palīdzības pabalsta.

Izvērtējot pašvaldības iespējas un valsts atbalsta pasākumus, nolemts atteikties no pabalsta ortodontijas pakalpojuma izmaksu segšanai.

Minētais pasākums būtu nosakāms kā pagaidu risinājums. Stabilizējoties ekonomiskajai situācijai, kā arī ņemot vērā pašvaldības budžeta izpildes un ienākumu pozīcijas, ir jāveicina tas, lai sociālais pabalsts ortodontijas pakalpojuma izmaksu segšanai pēc iespējas ātrāk tiktu atjaunots esošajā apmērā.

2. Īss projekta satura izklāsts Tiek svītrotas normas par pabalstu ortodontijas pakalpojumam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts ietekmi uz budžetu nerada.

Atsakoties no pabalsta ortodontijas izmaksu segšanai, plānots iegūt finanšu līdzekļus novirzīšanai citām prioritātēm 1000,00 euro apmērā.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas administratīvas procedūras nav nepieciešamas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav organizētas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!