• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Saistošie noteikumi par sociālajām garantijām pedagogiem Jēkabpils novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2022., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/op/2022/34.44

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai

Vēl šajā numurā

17.02.2022., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 27.01.2022.

OP numurs: 2022/34.44

2022/34.44
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 2

Jēkabpils novadā 2022. gada 27. janvārī

Saistošie noteikumi par sociālajām garantijām pedagogiem Jēkabpils novadā

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
27.01.2022. lēmumu Nr. 53
(prot. Nr. 2, 49. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma
60. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs strādājošo pedagogu (turpmāk – pedagogi) sociālās garantijas.

2. Ar sociālajām garantijām šo noteikumu izpratnē tiek saprasti pabalsti, apdrošināšana, kompensācijas, izdevumu segšana un citi ar papildu atlīdzību saistīti pasākumi.

3. Sociālās garantijas pedagogiem sedz no Jēkabpils novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

4. Pedagogiem tiek noteikti šādi pabalstu veidi un apmērs:

4.1. Pabalsts par apgādībā esošu bērnu invalīdu līdz 18 gadu vecumam – 50 % apmērā no mēnešalgas reizi gadā;

4.2. Pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi – vienas minimālās mēneša darba algas apmērā;

4.3. Pabalsts pedagoga nāves gadījumā – pedagogam noteiktās mēnešalgas apmērā.

5. Noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā noteiktos pabalstus pedagogam piešķir izglītības iestādes vadītājs, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu, un izmaksā uz pedagoga kontu kredītiestādē.

6. Noteikumu 4.3. apakšpunktā minēto pabalstu izmaksā Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumu Nr. 565 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām" II nodaļā noteiktajā kārtībā.

7. Pedagogam tiek paredzēta veselības apdrošināšana (ar pedagoga līdzmaksājumu) atbilstoši normatīvajiem aktiem un Jēkabpils novada domes lēmumiem.

8. Pedagogam, papildus normatīvajos aktos noteiktajam, tiek paredzēti šādi ar papildu atlīdzību saistīti pasākumi:

8.1. viena apmaksāta brīvdiena pirmajā skolas dienā sakarā ar bērna skolas gaitu uzsākšanu 1.–4. klasē;

8.2. trīs apmaksātas brīvdienas sakarā ar stāšanos laulībā;

8.3. viena apmaksāta brīvdiena izlaiduma dienā, pedagogam vai viņa bērnam absolvējot vispārējās izglītības, profesionālās izglītības iestādi vai augstākās izglītības iestādi.

9. Noteikumu 8. punktā minētās apmaksātās brīvdienas pedagogam piešķir izglītības iestādes vadītājs, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Paskaidrojuma raksts
Jēkabpils novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2 "Saistošie noteikumi par sociālajām garantijām pedagogiem Jēkabpils novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus, lai izpildītu tās autonomās funkcijas vai uz brīvprātīgās iniciatīvas pamata.

Izglītības likuma 60. panta trešās daļas piektais teikums nosaka, ka pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu sociālās garantijas pašvaldības var finansēt no saviem budžetiem saistošajos noteikumos noteiktajā apmērā un kārtībā.

Uz pašvaldības institūcijas amatpersonām (darbiniekiem) piemēro Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, kurā ir noteikts, kādas sociālās garantijas var paredzēt pašvaldības darbiniekiem, savukārt uz pedagogiem minētais likums neattiecas, izņemot atsevišķa panta daļas.

Lai pašvaldības izglītības iestādēs sociālās garantijas, tostarp ar papildu atlīdzību saistītie pasākumi, būtu vienlīdzīgi piemērojami darbiniekiem un pedagogiem, ir nepieciešams ar saistošajiem noteikumiem noteikt sociālās garantijas pedagogiem.

2. Projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas sociālās garantijas pedagogiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ņemot vērā saistošajos noteiktās sociālās garantijas, nav iespējams prognozēt ietekmi uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas var griezties saistošo noteikumu piemērošanā Jēkabpils novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!