• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 15. decembra saistošie noteikumi Nr. 59 "Par pašvaldības nodevām par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem Siguldas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2022., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2022/252.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 62

Par lašveidīgo zivju licencēto makšķerēšanu Gaujā un Braslā

Vēl šajā numurā

29.12.2022., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 59

Pieņemts: 15.12.2022.

OP numurs: 2022/252.33

2022/252.33
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 59

Siguldā 2022. gada 15. decembrī

Par pašvaldības nodevām par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem Siguldas novadā

APSTIPRINĀTI
ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 15. decembra lēmumu (prot. Nr. 23, 3. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 7. punktu, Ministru kabineta
2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas" 16.1 punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka nodevas apmēru par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz Siguldas novada pašvaldībai (turpmāk – Pašvaldība) piederošajiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem, nodevas samaksas kārtību, nodevas maksātājus.

2. Noteikumos ar īslaicīgu reklāmu, t.sk. afišu, tiek saprasts paziņojums vai reklāmas plakāts par pasākumiem, koncertiem, izrādēm, izstādēm, lekcijām u.tml. ar norādītu pasākuma norises vietu un laiku.

3. Noteikumi attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kas Siguldas novada Kultūras centrā (turpmāk – Kultūras centrs) iesniegušas iesniegumu par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz Pašvaldībai piederošajiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem.

II. Nodevas likmes par īslaicīgās reklāmas izvietošanu, samaksas kārtība un atbrīvojumi no nodevas samaksas

4. Nodevas likme diennaktī par vienas īslaicīgās reklāmas izvietošanu tai speciāli paredzētās vietās uz viena afišu staba ir:

4.1. 0,50 EUR par vienu vienību A3 izmērā (0,420 m x 0,297 m);

4.2. 0,80 EUR par vienu vienību A2 izmērā (0,594 m x 0,420 m);

4.3. 1,30 EUR par vienu vienību A1 izmērā (0,594 m x 0,841 m).

5. Nodevas likme tiek aprēķināta par katras īslaicīgās reklāmas vienību.

6. Ar nodevu par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz Pašvaldībai piederošajiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem nav apliekama:

6.1. informācija par valsts vai Pašvaldības iestāžu un struktūrvienību rīkotiem pasākumiem (valsts un novada svētki, Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un citi kultūras un sporta pasākumi);

6.2. informācija par pasākumiem, kuri tiek rīkoti sadarbībā ar kultūras organizācijām un producentiem un pasākuma norises vieta ir novada administratīvā teritorija;

6.3. informācija par pasākumiem, kuri tiek rīkoti ar Pašvaldības konkursa "Kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkurss" atbalstu;

6.4. informācija par pasākumiem, kuri tiek rīkoti, pamatojoties uz starpvalstu līgumiem, tostarp uz tādu vienošanos pamata, kuras Pašvaldība noslēdz ar citu valstu pašvaldībām;

6.5. informācija par labdarības pasākumiem;

6.6. Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktā obligāti izvietojamā informācija;

6.7. Pašvaldībai nepieciešamā informācija – norādes, informatīvās kartes, shēmas un tūrismu veicinoša reklāma u.c.

7. Nodevas par īslaicīgās reklāmas izvietošanu pilnā apmērā samaksājama pirms īslaicīgās reklāmas izvietošanas, pamatojoties uz Pašvaldības izrakstītu rēķinu.

8. Ja īslaicīgā reklāma kaut kādu iemeslu dēļ netiek nodota Kultūras centram izvietošanai, iekasētā nodeva netiek atmaksāta.

9. Kontroli par noteikumu ievērošanu veic Siguldas novada Kultūras centrs.

III. Noslēguma jautājums

10. Ar Noteikumu spēkā stāšanās brīdi atzīt par spēku zaudējušiem:

10.1. Siguldas novada pašvaldības domes 2015. gada 15. jūlija saistošos noteikumus Nr. 10 "Par pašvaldības nodevu par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz pašvaldībai piederošajiem afišu stabiem un sludinājuma dēļiem Siguldas novadā";

10.2. Inčukalna novada domes 2013. gada 16. oktobra saistošo noteikumu Nr. 28/2013 "Par Inčukalna novada pašvaldības nodevām" IV nodaļu "Par reklāmas, afišu, sludinājumu izvietošanu publiskās vietās";

10.3. Mālpils novada domes 2014. gada 24. septembra saistošos noteikumus Nr. 18 "Nodeva par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Mālpils novadā".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 15. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 58 "Par pašvaldības nodevām par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem Siguldas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim. Ņemot vērā minēto, ir izstrādāti saistošie noteikumi jaunā redakcijā, lai noteiktu vienotu nodevu apmēru par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem visā jaunveidotajā Siguldas novadā.

 

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti, pamatojoties uz likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 7. punktu un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas" 12. un 16.1 punktu.

Saistošie noteikumi nosaka nodevas apmēru par īslaicīgās reklāmas izvietošanu uz Siguldas novada pašvaldībai piederošajiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem, nodevas samaksas kārtību, nodevas maksātājus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Paskaidrojuma rakstā neiekļauj informāciju par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1 panta otro daļu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz fiziskajām un juridiskajām personām, kuras vēlas izvietot īslaicīgās reklāmas uz pašvaldībai piederošajiem afišu stabiem un sludinājumu stendiem.
5.Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu ievērošanu kontrolēs Siguldas novada Kultūras centrs.

Jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada Kultūras centrā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas. Saistošo noteikumu projekts pirms apstiprināšanas ievietots pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!