• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 1. februāra noteikumi Nr. 83 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.7. specifiskā atbalsta mērķa "Multimodāla transporta sistēmas iespējošana" 6.1.7.2. pasākuma "Pētījumu, novērtējumu un saistītās dokumentācijas izstrāde ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālā" īstenošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2022., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/op/2022/25.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 91

Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 21. oktobra noteikumos Nr. 876 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

04.02.2022., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 83

Pieņemts: 01.02.2022.

OP numurs: 2022/25.10

2022/25.10
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 83

Rīgā 2022. gada 1. februārī (prot. Nr. 5 14. §)

Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.7. specifiskā atbalsta mērķa "Multimodāla transporta sistēmas iespējošana" 6.1.7.2. pasākuma "Pētījumu, novērtējumu un saistītās dokumentācijas izstrāde ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālā" īstenošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda 2014.2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 6. un 13. punktu 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā īsteno darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Ilgtspējīga transporta sistēma" 6.1.7. specifiskā atbalsta mērķa "Multimodāla transporta sistēmas iespējošana" 6.1.7.2. pasākumu "Pētījumu, novērtējumu un saistītās dokumentācijas izstrāde ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālā" (turpmāk – pasākums) un tā ietvaros apstiprinātos projektus;

1.2. pasākuma mērķi;

1.3. pasākumam pieejamo finansējumu;

1.4. prasības Kohēzijas fonda projekta iesniedzējam (turpmāk – projekta iesniedzējs);

1.5. atbalstāmo darbību un izmaksu attiecināmības nosacījumus;

1.6. vienošanās par projekta īstenošanu (turpmāk – vienošanās) vienpusējā uzteikuma nosacījumus;

1.7. vienkāršoto izmaksu piemērošanas nosacījumus un kārtību.

2. Pasākuma mērķis ir veikt pētījumus, novērtējumus un saistītās dokumentācijas izstrādi ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālā.

3. Pasākuma mērķa grupa ir Rīgas metropoles areāla satiksmes dalībnieki, sabiedriskā transporta un saistīto pakalpojumu lietotāji.

4. Pasākumu īsteno līdz 2023. gada 31. decembrim, sasniedzot šādus nacionālā līmeņa uzraudzības rādītājus:

4.1. iznākuma rādītāji:

4.1.1. veikto pētījumu skaits – vismaz 3;

4.1.2. veikto novērtējumu skaits – vismaz 1;

4.2. rezultāta rādītājs – sagatavots ilgtspējīga integrēta sabiedriskā transporta plāna priekšlikums Rīgas metropoles areālam.

5. Pasākumu īsteno ierobežotas projektu iesniegumu atlases veidā.

6. Pasākuma ietvaros atbildīgās iestādes funkcijas pilda Satiksmes ministrija (turpmāk – atbildīgā iestāde).

7. Pasākumam pieejamais kopējais attiecināmais finansējums nav mazāks par 1 176 470 euro, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums nepārsniedz 1 000 000 euro un valsts budžeta finansējums nav mazāks par 176 470 euro.

8. Maksimālais attiecināmais Kohēzijas fonda finansējuma apmērs nepārsniedz 85 % no projektam plānotā kopējā attiecināmā finansējuma.

9. Pasākuma ietvaros finansējumu piešķir ar saimniecisku darbību nesaistīta projekta īstenošanai.

II. Prasības projekta iesniedzējam

10. Projekta iesniedzējs pasākuma ietvaros ir Satiksmes ministrija.

11. Projekta iesniedzējs, kas pēc projekta iesnieguma apstiprināšanas ir arī finansējuma saņēmējs (turpmāk – finansējuma saņēmējs), sagatavo un, izmantojot Kohēzijas politikas fondu vadības informācijas sistēmu 2014.–2020. gadam, elektroniski iesniedz sadarbības iestādē projekta iesniegumu saskaņā ar projektu iesniegumu atlases nolikuma prasībām.

III. Atbalstāmās darbības un izmaksas

12. Pasākuma ietvaros atbalstāmās darbības ir pētījumu, novērtējumu un saistītās dokumentācijas izstrāde, kas nepieciešama ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālam un aptver dzelzceļa pakalpojuma piedāvājuma, optimālā dzelzceļa elektrifikācijas scenārija un bezizmešu ritošā sastāva tehnoloģijas, sabiedriskā transporta un mikromobilitātes infrastruktūras, attīstāmo maršrutu un multimodālo mobilitātes punktu un saistīto nosacījumu attīstības vajadzības.

13. Pasākuma ietvaros plāno šādas tiešās attiecināmās izmaksas:

13.1. pētījumu, novērtējumu, iepirkumu dokumentācijas, izmaksu un ieguvumu analīzes izstrādes ārpakalpojuma izmaksas, kas atbilst šo noteikumu atbalstāmajām darbībām un sekmē rādītāju izpildi;

13.2. finansējuma saņēmēja projekta vadības personāla un īstenošanas personāla atlīdzības izmaksas šo noteikumu atbalstāmo darbību ietvaros plāno saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulas (ES) Nr.1303/2013, ar ko paredz kopīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 1083/2006, 68.a panta 1. punktu kā vienu izmaksu pozīciju, piemērojot vienoto izmaksu likmi 10 procentu apmērā no šo noteikumu 13.1. apakšpunktā minētajām projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām.

14. Pievienotās vērtības nodokļa izmaksas šo noteikumu 13.1. apakšpunktā minētajām izmaksu pozīcijām ir attiecināmās izmaksas, ja tās nav atgūstamas atbilstoši normatīvajiem aktiem nodokļu politikas jomā.

15. Projekta netiešās attiecināmās izmaksas plāno kā vienu izmaksu pozīciju 15 % apmērā no šo noteikumu 13.2. apakšpunktā minētajām izmaksām.

16. Pasākuma atbalstāmo darbību ietvaros radušās izmaksas ir attiecināmās izmaksas finansēšanai no Kohēzijas fonda un valsts budžeta līdzfinansējuma, ja tās atbilst šo noteikumu 12. punktā minētajām atbalstāmajām darbībām, šo noteikumu 13. punktā minētajām attiecināmajām izmaksām un šo noteikumu 15. punktā minētajiem ierobežojumiem un ir radušās ne agrāk kā no 2021. gada 16. jūnija.

IV. Projekta īstenošanas nosacījumi

17. Īstenojot projektu, finansējuma saņēmējs:

17.1. nodrošina informācijas un publicitātes pasākumus, kas noteikti Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulā (ES) Nr. 1303/2013, ar ko paredz kopīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 1083/2006, un normatīvajos aktos par kārtību, kādā Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda ieviešanā 2014.–2020. gada plānošanas periodā nodrošināma komunikācijas un vizuālās identitātes prasību ievērošana;

17.2. ne retāk kā reizi pusgadā savā tīmekļvietnē ievieto aktuālu informāciju par projekta īstenošanu;

17.3. nodrošina, ka projektā plānotie darbi netiek finansēti vai līdzfinansēti, kā arī nav plānots tos finansēt vai līdzfinansēt no citiem valsts un ārvalstu finanšu atbalsta instrumentiem;

17.4. nodrošina, ka projekta ietvaros veiktie pētījumi un rezultāti būs publiski pieejami, ievērojot Ministru kabineta 2013. gada 3. janvāra noteikumus Nr. 1 "Kārtība, kādā publiska persona pasūta pētījumus".

18. Sadarbības iestādei ir tiesības vienpusēji atkāpties no noslēgtās vienošanās jebkurā no šādiem gadījumiem:

18.1. finansējuma saņēmējs nepilda vienošanos, tostarp netiek ievēroti projektā noteiktie termiņi vai ir iestājušies citi apstākļi, kas negatīvi ietekmē vai var ietekmēt pasākuma rādītāju un rezultātu rādītāju sasniegšanu;   

18.2. citos gadījumos, kas noteikti vienošanās nosacījumos.

19. Pasākuma ietvaros projektu īsteno saskaņā ar vienošanos, bet ne ilgāk kā līdz 2023. gada 31. decembrim.

20. Projekta īstenošanas vieta ir Latvijas Republikas teritorija.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!