• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līvānu novada domes 2022. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 14 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Līvānu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2022., Nr. 246 https://www.vestnesis.lv/op/2022/246.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 53

Par kapsētu izveidošanu un pārvaldīšanu

Vēl šajā numurā

20.12.2022., Nr. 246

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Līvānu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 24.11.2022.

OP numurs: 2022/246.16

2022/246.16
RĪKI

Līvānu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Līvānu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 14

Līvānos 2022. gada 24. novembrī

Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Līvānu novadā

APSTIPRINĀTI
ar Līvānu novada domes 2022. gada 24. novembra
sēdes prot. Nr. 21 lēmumu Nr. 21-3

 Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 6. punktu, 41. panta pirmās daļas
1. punktu, 43. panta trešo daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanā Līvānu novadā (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Līvānu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), izpildot autonomo funkciju – veselīga dzīvesveida un sporta attīstības nodrošināšanu iedzīvotājiem, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši Līvānu novadā vai pārstāv Līvānu novada sporta klubus, sporta biedrības, kuru juridiskā adrese Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā ir reģistrēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā, sniedz finansiālo atbalstu fiziskām un juridiskām personām, nevalstiskām organizācijām, sekmējot sporta organizāciju, sporta klubu veidošanos un darbību, finansējot sporta sacensības, nosakot vienotu pieteikšanos un kritērijus pretendēšanai uz finansiālu atbalstu.

2. Noteikumu mērķis ir atbalstīt novada iedzīvotāju sportisko aktivitāti, stimulēt sportisko spēju un talantu attīstīšanu.

3. Šo noteikumu izpratnē netiek uzskatīti par pašvaldības atbalsta pretendentiem pašvaldības vai tās iestāžu un pašvaldības dibinātu sporta klubu organizētās sporta aktivitātes mācību programmu ietvaros, tai skaitā sacensības vai citi ar sportu saistīti pasākumi, kas tiek finansēti no pašvaldības budžeta.

4. Pašvaldības atbalsts tiek nodrošināts attiecīgā gada pašvaldības pamatbudžetā apstiprinātā finansējuma ietvaros.

5. Noteikumos lietotie termini:

5.1. Sporta klubs – biedrība, kurā apvienojušās fiziskās un juridiskās personas, lai īstenotu savas intereses noteiktā sporta veidā un veicinātu tā attīstību. Sporta klubi var apvienoties sporta federācijā.

5.2. Individuālais sportists – fiziska persona, kura nodarbojas ar sportu un piedalās sacensībās, bet nav nevienas Līvānu novada sporta organizācijas sastāvā.

5.3. Sportists – fiziskā persona, kas nodarbojas ar sportu un piedalās sporta sacensībās.

5.4. Sportisti ar īpašām vajadzībām – cilvēki ar dažādu veidu invaliditāti, kas nodarbojas ar īpaši invaliditātei pielāgotu sportu.

5.5. Sporta komisija – konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir pilnveidot un attīstīt sporta jomu Līvānu novada administratīvajā teritorijā.

5.6. Sporta organizācijas – sporta klubi, sporta federācijas un citas šajos noteikumos minētās institūcijas ar juridisku statusu.

5.7. Sporta pasākums – sporta sacensības, paraugdemonstrējumi vai jebkurš cits pasākums sporta jomā. Par sporta pasākumu nav uzskatāms sporta treniņš (nodarbība).

5.8. Sporta sacensības – pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši sacensību organizatora apstiprinātam sacensību nolikumam.

5.9. Līvānu novada pašvaldības administratīvā teritorija– teritoriālā iedalījuma vienība, kurā Līvānu novada pašvaldība savas kompetences ietvaros realizē pārvaldi.

5.10. Sporta federācija – biedrība, kura sastāv no sporta klubiem un citām juridiskajām personām, kuru darbība ir saistīta ar noteiktu sporta veidu vai darbības jomu, un kuras mērķis ir vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā vai darbības jomā, kā arī pārstāvēt šo sporta veidu vai darbības jomu attiecīgajās starptautiskajās sporta organizācijās. Sporta federācija var pārstāvēt vairākus sporta veidus vai darbības jomas.

5.11. Sporta izglītības programma – profesionālās ievirzes sporta izglītības programma vai interešu izglītības programma, kurā ietverts noteikts sporta izglītības saturs.

5.12. Sporta bāze – speciāla sportam būvēta vai piemērota būve, kā arī vide (laukumi, celiņi sporta nodarbībām, veselības takas u.tml.).

5.13. Līvānu novada sportistu reģistrs – Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldes apstiprināts Līvānu novada sporta klubu, individuālo sportistu un sporta spēļu komandu saraksts, kas publicēts Līvānu novada pašvaldības mājaslapā www.livani.lv

2. Pašvaldības atbalsts sporta klubiem

6. Pašvaldības atbalsta veidi ir:

6.1. finansējuma piešķiršana, iesniedzot iesniegumu (1. pielikums), ko izvērtē Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde;

6.2. iespēja izmantot sporta bāzes bez atsevišķas maksas piemērošanas un transporta nodrošināšana uz sacensībām, atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām;

6.3. finansējuma piešķiršana sporta klubu sporta bāzes daļējai uzturēšanai;

6.4. līdzdalība sporta sacensību organizēšanā: piešķirot finansējumu, nodrošinot informācijas izvietošanu pirms un pēc sacensībām un atbalstot ar pašvaldības rīcībā esošo inventāru sacensību sarīkošanai;

6.5. apbalvojot labākos sportistus, sportistus ar īpašām vajadzībām, trenerus, komandas par izciliem sasniegumiem sportā;

6.6. informatīvais atbalsts atspoguļojot sporta organizāciju darbību.

7. Lai saņemtu pašvaldības atbalstu, sporta klubam jābūt reģistrētam Līvānu novada sportistu reģistrā. Sporta kluba pilnvarotais pārstāvis iesniedz Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei sporta kluba dalībnieku veidlapu (2. pielikums) līdz katra gada 15. novembrim, norādot sporta veidu, dalībnieku vārdus un uzvārdus, dzimšanas datus (personas koda pirmo daļu) un deklarētās dzīves vietas adreses, iesniegumam pievienojot komandas pilnvarojuma apliecinošu dokumentu (sporta kluba sapulces protokols par pārstāvja pilnvarošanu un pilnvaru apjomu).

8. Pamatojoties uz Līvānu novada domes piešķirto finansējumu, Līvānu novada pašvaldība slēdz līgumu ar sporta klubu. Piešķirtie naudas līdzekļi tiek pārskaitīti uz sporta kluba norādīto bankas kontu.

3. Pašvaldības atbalsta piešķiršanas nosacījumi un atbalsta apmērs individuālajiem sportistiem līdz 16 gadu vecumam

9. Pašvaldības finansējumu var piešķirt fiziskām personām – sportistiem (turpmāk tekstā individuālais sportists), ja šie individuālie sportisti ir deklarēti Līvānu novada administratīvajā teritorijā un reģistrēti attiecīgā atzītā sporta veida federācijā un nav nevienas Līvānu novada sporta organizācijas sastāvā.

10. Pašvaldības finansējumu sportistiem un komandu sporta veidu valsts izlases dalībniekiem var piešķirt šādiem mērķiem:

10.1. ceļa izdevumu segšanai (ja to neapmaksā sporta federācija);

10.2. dalībai Latvijas un atzītu sporta federāciju apstiprināto valsts un starptautiska mēroga sporta sacensību dalības maksai;

10.3. sporta inventāra un ekipējuma iegādei;

10.4. sporta licenču apmaksai;

10.5. sporta nometņu izdevumu segšanai;

10.6. medicīnas (funkcionālā diagnostika, pēc traumu rehabilitācija) izdevumu un uztura segšanai.

11. Atbalsta apmērs ir atkarīgs no pretendenta sasniegtajiem rezultātiem 12 mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas:

11.1. izcīnīta 1.–6. vieta valsts nozīmes sacensībās (Latvijas čempionāts, Latvijas kauss, Latvijas atklātais čempionāts, starts Latvijas izlasē) līdz 250,00 EUR (gadā).

12. Pašvaldības atbalsta sniegšanas gadā individuālā sportista pienākums ir izmantot Līvānu novada pašvaldības simboliku vai Līvānu novada ģerboni uz sacensību formas, sociālo tīklu komunikācijā par savu sportisko aktivitāti lietot atsauci uz Līvānu novads vai Līvāni un iesaistīties vismaz vienu reizi gadā ar brīvprātīgo darbu sporta pasākumu organizēšanā.

13. Pretendenta likumiskais pārstāvis attiecīgā gada ietvaros līdz 15. novembrim iesniedz Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei iesniegumu (1. pielikums), pievienojot iesniegumā norādītos dokumentus.

14. Iesniegumu izskata un lēmumu par finansiālā atbalsta piešķiršanas projektu pieņem Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas, ņemot vērā attiecīgā gada pašvaldības budžetā paredzēto finansējumu.

15. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome, apstiprinot kārtējā gada pašvaldības pamatbudžetu.

16. Pamatojoties uz Līvānu novada domes piešķirto finansējumu, Līvānu novada pašvaldība slēdz līgumu par atbalsta piešķiršanu.

17. Piešķirto finansiālo atbalstu sniedz pārskaitot finansējumu uz atbalsta saņēmēja likumiskā pārstāvja norādīto bankas kontu.

18. Atbalsta saņēmējam ir pienākums līdz kārtējā gada 15. decembrim iesniegt Līvānu novada pašvaldībai atskaiti par piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu kārtējā gadā (3. pielikums).

4. Finansiālā atbalsta piešķiršana pieaugušo augstu sasniegumu un tautas sportam

19. Finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtībā individuālajos sporta veidos tiesības pretendēt uz finansiālu atbalstu ir:

19.1. individuālajiem sportistiem, kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā un ir reģistrēti atzītā sporta federācijā;

19.2. individuālajiem sportistiem, kuri ir sasnieguši 65 gadu vecumu un kuri ir pārstāvējuši Līvānu novadu valsts un starptautiskās nozīmes sacensībās ikgadēji pēdējos 60 mēnešus un var to pierādīt dokumentāli, un ir reģistrēti atzītā sporta federācijā;

19.3. sporta klubiem, kuri darbojas Līvānu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri vēlas saņemt finansiālo atbalstu to sastāvā esošajiem individuālajiem sportistiem, kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā un ir reģistrēti atzītā sporta federācijā.

20. Pašvaldības finansējumu sportistiem un komandu sporta veidu valsts izlases dalībniekiem var piešķirt šādiem mērķiem:

20.1. dalībai Latvijas un sporta federāciju apstiprināto valsts un starptautiska mēroga sporta sacensību dalības maksai;

20.2. ceļa izdevumu izmaksu segšanai;

20.3. sporta inventāra un ekipējuma iegādei;

20.4. sporta licenču apmaksai;

20.5. sporta nometņu izdevumu segšanai;

20.6. medicīnas (funkcionālā diagnostika, pēc traumu rehabilitācija) izdevumu un uztura segšanai.

21. Atbalsta apmērs ir atkarīgs no pretendenta sasniegtajiem rezultātiem 12 mēnešu ietvarā pirms pieteikuma iesniegšanas:

21.1. izcīnīta 1.–3. vieta valsts nozīmes sacensībās (Latvijas čempionāts, Latvijas kauss, Latvijas atklātais čempionāts) līdz 700,00 EUR (gadā);

21.2. izcīnīta 4.–6. vieta valsts nozīmes sacensībās (Latvijas čempionāts, Latvijas kauss, Latvijas atklātais čempionāts) līdz 350,00 EUR (gadā);

21.3. izcīnīta 1.–15. vieta starptautiskās nozīmes sacensībās (Pasaules čempionāts, Eiropas čempionāts, Atklātie čempionāti (vismaz 6 valstis), Pasaules kauss, Eiropas kauss, u.c.) un dalībai Olimpiskās spēlēs, Paraolimpiskās spēlēs līdz 1600,00 EUR (gadā);

21.4. Sportistiem, kas sasnieguši šādu vecumu: sievietēm no 30 gadiem, vīriešiem no 35 gadiem dalības maksai Eiropas, Pasaules čempionātos, Eiropas un Pasaules meistaru spēlēs līdz 300,00 EUR vienreiz gadā.

22. Pašvaldības atbalsta sniegšanas gadā individuālā sportista pienākums ir izmantot Līvānu novada pašvaldības simboliku vai Līvānu novada ģerboni uz sacensību formas, sociālo tīklu komunikācijā par savu sportisko aktivitāti lietot atsauci uz "Līvānu novadu" vai "Līvāni" un iesaistīties vismaz vienu reizi gadā ar brīvprātīgo darbu sporta pasākumu organizēšanā.

23. Pretendents attiecīgā gada ietvaros līdz 15. novembrim iesniedz Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei iesniegumu (1.pielikums) pievienojot iesniegumā norādītos dokumentus.

24. Iesniegumu izskata un lēmumu par finansiālā atbalsta piešķiršanas projektu pieņem Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas, ņemot vērā attiecīgā gada Pašvaldības budžetā paredzēto finansējumu.

25. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome apstiprinot kārtējā gada pašvaldības pamatbudžetu.

26. Pamatojoties uz Līvānu novada domes piešķirto finansējumu, Līvānu novada pašvaldība slēdz līgumu ar sportistu vai sporta klubu.

27. Piešķirto finansiālo atbalstu sniedz, pārskaitot finansējumu uz norādīto atbalsta saņēmēja bankas kontu.

28. Atbalsta saņēmējam ir pienākums līdz kārtējā gada 15. decembrim iesniegt Līvānu novada pašvaldībai atskaiti par piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu kārtējā gadā (3. pielikums).

5. Finansiālā atbalsta piešķiršanas nosacījumi un atbalsta apmērs pašvaldībā reģistrētām sporta spēļu komandām

29. Tiesības pretendēt uz finansiālo atbalstu ir Līvānu novada sporta klubu un sporta spēļu komandām, kas reģistrētas Līvānu novada sportistu reģistrā un fizisko personu izveidotām sporta komandām, kuras darbojas Pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuras vēlas saņemt finansiālo atbalstu tās sastāvā esošajām pieaugušo sporta spēļu komandām, kuras atbilst šādiem kritērijiem:

29.1. vismaz pusei no komandas dalībniekiem (kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu) deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

29.2. komandu trenē sertificēts treneris;

29.3. komanda var dokumentāli apliecināt savu darbību vismaz 36 mēnešus pirms pretendēšanas uz pašvaldības finansiālu atbalstu.

30. Lai sporta komanda tiktu reģistrēta Līvānu novada sportistu reģistrā, komandas pilnvarotais pārstāvis iesniedz Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei komandas dalībnieku sarakstu, norādot sporta veidu, komandas dalībnieku vārdus un uzvārdus, dzimšanas datus un deklarētās dzīves vietas adreses, komandas treniņu vietu un laiku, iesniegumam pievienojot komandas pilnvarojuma apliecinošu dokumentu (komandas sapulces protokols par pārstāvja pilnvarošanu un pilnvaru apjomu) (2. pielikums).

31. Komandai pretendējot uz pašvaldības atbalstu iesniedz iesniegumu Līvānu novada kultūras tūrisma un sporta pārvaldei (1. pielikums) līdz kārtējā gada 15. novembrim.

32. Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde pārbauda iesniegtā komandas sastāva atbilstību noteikumu 41. punktā minētajām prasībām.

33. Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde ne vēlāk kā viena kalendārā mēneša laikā sniedz rakstiski, elektroniski noformētu atzinumu pretendentam par sporta komandas iekļaušanu reģistrā vai atteikumu.

34. Izmaiņas sporta komandas dalībnieku sarakstā rakstveidā paziņo komandas pilnvarotais pārstāvis, iesniedzot Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei jaunu dalībnieku sarakstu vai saraksta grozījumus 1 reizi pusgadā.

35. Pašvaldības finansējumu reģistrētām sporta komandām, uzsākot startu starpreģionu mēroga sacensībās, var piešķirt līdz 1000 EUR šādiem mērķiem:

35.1. dalības maksai starpnovadu mēroga sacensībās;

35.2. sacensību formas iegādei komandas dalībniekiem;

35.3. transporta izdevumiem uz sacensību vietu.

36. Līvānu novada sportistu reģistrā iekļautām sporta komandām finansiālā atbalsta apmērs pretendentam ir atkarīgs no sasniegtajiem rezultātiem pēdējos 12 mēnešos pirms iesnieguma iesniegšanas.

36.1. Sava sporta veida Latvijas Republikas spēcīgākajā līgā finansiālā atbalsta apmērs (dalības maksām, licencēm, tiesāšanas izdevumiem, sporta ekipējumam, ceļa izdevumiem) no sasniegtajiem rezultātiem pēdējos 12 mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas:

36.1.1. izcīnīta 1.–3. vieta līdz 60000,00 EUR;

36.1.2. izcīnīta 4.–8. vieta līdz 40000,00 EUR;

36.1.3. dalība līgā līdz 20000,00 EUR.

36.2. Sava sporta veida Latvijas Republikas otrajā spēcīgākajā līgā finansiālā atbalsta apmērs (dalības maksām, licencēm, tiesāšanas izdevumiem, sporta ekipējumam, ceļa izdevumiem) no sasniegtajiem rezultātiem pēdējos 12 mēnešos pirms pieteikuma iesniegšanas:

36.2.1. izcīnīta 1.–3. vieta līdz 30000,00 EUR;

36.2.2. izcīnīta 4.–6. vieta līdz 25000,00 EUR;

36.2.3. dalība līgā līdz 15000,00 EUR;

36.2.4. izcīnīta 1.–3. vieta reģionālajā līgā vai čempionātā (dalības maksām, licencēm, tiesāšanas izdevumiem, ceļa izdevumiem) līdz 3000,00 EUR.

36.3. Senioru sporta komandām, ja izcīnīta 1.–3. vieta Latvijas čempionātā, Latvijas kausā, ja komanda piedalās sava sporta veida spēcīgākajā līgā (dalības maksām, licencēm, tiesāšanas izdevumiem, ceļa izdevumiem) līdz 3500,00 EUR.

37. Iesniegumu izskata un lēmumu par finansiālā atbalsta piešķiršanas projektu pieņem Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas, ņemot vērā attiecīgā gada Pašvaldības budžetā paredzēto finansējumu.

38. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome apstiprinot kārtējā gada pašvaldības pamatbudžetu.

39. Pamatojoties uz Līvānu novada domes piešķirto finansējumu, Līvānu novada pašvaldība slēdz līgumu ar sporta klubu vai fizisku personu, kas izveidojis spēļu komandu.

40. Piešķirto finansiālo atbalstu sniedz, pārskaitot finansējumu uz norādīto atbalsta saņēmēja bankas kontu.

41. Atbalsta saņēmējam ir pienākums līdz kārtējā gada 15. decembrim iesniegt Līvānu novada pašvaldībai atskaiti par piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu kārtējā gadā (3. pielikums).

6. Finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtība Līvānu novada populārākajiem sporta pasākumiem

42. Sporta pasākumiem ("Līvenhofas skrējiens", Līvānu velo MTB maratons, "Latgales kauss" kikboksā, Latvijas čempionāti u.c.) paredzētais finansiālais atbalsts līdz 3000,00 EUR šādām atbalsta pozīcijām:

42.1. apbalvošanas atribūtikas izdevumu segšanai;

42.2. naudas balvām;

42.3. elektroniskās laika ņemšanas sistēmas nomai;

42.4. medicīnas pakalpojumiem;

42.5. tiesnešu un apkalpojošā personāla darba apmaksai;

42.6. sportistu ēdināšanas izdevumu segšanai;

42.7. komunālajiem izdevumiem.

43. Iesniegumu par sporta pasākuma organizēšanu izskata un lēmumu par finansiālā atbalsta piešķiršanas projektu pieņem Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas, ņemot vērā attiecīgā gada Pašvaldības budžetā paredzēto finansējumu.

44. Sporta pasākumu, ko atbalsta Līvānu novada pašvaldība, dalībnieku dalības maksas tiek novirzītas pasākuma izdevumu segšanai.

7. Pašvaldības kompetence iesniegumu izvērtēšanā un lēmumu pieņemšanā

45. Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei un Līvānu novada pašvaldībai, izvērtējot saņemtos iesniegumus finansiālā atbalsta saņemšanai un pieņemot lēmumus, ir tiesības:

45.1. uzaicināt pretendentus sniegt paskaidrojumus personīgi;

45.2. pieprasīt sniegt papildus informāciju vai dokumentus;

45.3. pieaicināt konsultatīviem nolūkiem Līvānu novada Sporta komisiju;

45.4. izlases kārtībā veikt pārbaudes, ierodoties pie sportistiem nodarbību (treniņu) norises vietās;

45.5. piemērot papildus kritērijus, kas norādīti 4. pielikumā un 5. pielikumā.

46. Finansiālo atbalstu nepiešķir:

46.1. ja pretendents neatbilst šo noteikumu prasībām;

46.2. ja pretendents ir sniedzis nepatiesas ziņas;

46.3. ja pretendents nav iesniedzis atskaiti par iepriekš piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu (ja attiecināms);

46.4. ja pretendents nav atmaksājis iepriekš piešķirto finansiālo atbalstu, kurš netika izlietots vai tika izlietots neatbilstoši;

46.5. ja pretendents ir saņēmis maksimāli pieļaujamo finansiālā atbalsta apmēru attiecīgā gada ietvaros;

46.6. ja individuālajam sportistam vai sporta spēļu komandai ir piešķirts finansiālais atbalsts jau citā šo noteikumu paredzētajam atbalstam;

46.7. pretendentam, ja attiecībā uz viņu vai tās sastāvā esošo sportistu ir pierādīts fakts par Pasaules Antidopinga kodeksa normu pārkāpumiem, četrus gadus no pārkāpuma konstatēšanas;

46.8. ja pretendents– sporta kluba pārstāvis, sportists, treneris, komanda, komandas pārstāvji uzvedas nesportiski, neētiski vai veic noziedzīgu rīcību.

8. Atbalsta saņēmēja pienākumi

47. Atbalsta saņēmējam ir šādi pienākumi:

47.1. uz sacensību formām izmantot Pašvaldības nosaukumu un simboliku (izņemot, ja tiek pārstāvēta valsts izlase);

47.2. publicitātei sociālajos medijos izmantot Līvānu novada logo vai atsauci "Līvānu novads";

47.3. vienas nedēļas laikā no individuālā sportista vai sporta spēļu komandas dalības sporta sacensībās iesniegt Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei informāciju par sasniegtajiem rezultātiem sporta sacensībās publicitātei;

47.4. sniegt bezatlīdzības palīdzību novada sporta sacensību vai pasākumu organizēšanā (piemēram, organizatoru konsultēšana, tiesāšana) un, ja iespējams, līdzdarboties tajos (piemēram, piedalīšanās sacensībās, paraugdemonstrējumi, intervijas);

47.5. iesniegt atskaites par piešķirtā finansiālā atbalsta izlietojumu šo noteikumu paredzētajā kārtībā;

47.6. ja piešķirtais finansiālais atbalsts ir izlietots neatbilstoši, nav ticis izlietots vai ir izlietots daļēji, atmaksāt Pašvaldībai neatbilstoši izlietoto finansiālo atbalstu (t.sk. finansiālo atbalstu, kurš izlietots sportista atbalstam, attiecībā uz kuru ir pierādīts fakts par Pasaules Antidopinga kodeksa normu pārkāpumiem) vai neizlietoto finansiālā atbalsta daļu līgumā noteiktajā kārtībā.

9. Noslēguma jautājumi

48. Līvānu novada sportistu reģistrs tiks publicēts www.livani.lv.

49. Saistošie noteikumi publicējami informatīvajā izdevumā "Līvānu novada vēstis", kā arī pašvaldības mājaslapā tīmekļa vietnē www.livani.lv., un tie stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

Līvānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Vaivods

 

1. pielikums
2022. gada _________saistošajiem noteikumiem
Nr.__________

LĪVĀNU NOVADA KULTŪRAS,
TŪRISMA UN
SPORTA PĀRVALDEI

Aizpildīt drukātiem burtiem

(iesniedzēja vārds, uzvārds)
(Adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

SPORTISTA/SPORTA KOMANDAS IESNIEGUMS

Pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanai

Lūdzu piešķirt Pašvaldības finansiālo atbalstu
(individuālā sportista vārds, uzvārds vai komandas, kluba nosaukums)
(personas kods vai Reģ. nr. LR Uzņēmumu reģistrā, tālruņa numurs un e-pasta adrese, individuālā sportista deklarētā dzīvesvietas adrese)
           
( EUR, centi) apmērā
(summa cipariem) (summa vārdiem)
 
Finansējums nepieciešams šādiem izdevumiem šādā apmērā (EUR)
*
*
*
 
Ja finansējums pieprasīts sporta sacensību rīkošanai, tad norādīt:
Sacensību norises vieta:  
Sacensību norises laiks:  

SPORTA PASĀKUMA ORGANIZĒŠANAI

Pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanai

Lūdzu piešķirts Pašvaldības finansiālo atbalstu sacensību/sporta pasākuma organizēšanai

Sacensību organizators:  
Sacensību nosaukums:  
Sacensību mērķa grupa:  

Mērogs (vajadzīgo atzīmēt ar "x": novada Latvijas starptautisks

Plānotais dalībnieku skaits:  
Plānotais apmeklētāju skaits:  

Finansējumu piešķirt šādiem mērķiem: (vajadzīgo aizpildīt):

Nr. p.k. Finansējuma izlietošanas mērķis Summa EUR,–
1. Balvas  
2. Reklāma  
3. Sacensību apskaņošana  
4. Tiesnešu nodrošinājums  
5. Pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanas nodrošinājums  
6. Sporta bāzes īre  
7. Apsardzes pakalpojums  
8. Sacensību civiltiesiskā apdrošināšana  
9. Citi izdevumi (precizēt pozīcijas nosaukumu)  
Kopējais atbalsta apmērs   (   euro,_____ centi) apmērā.
      (atbalsta apmērs vārdiem)  

Pielikumi iesniegumam (atzīmēt ar "x")

sporta sacensību nolikums

Kopējā izdevumu tāme ar visiem plānotajiem finansējuma avotiem

Iepriekš organizētie sporta pasākumi (pēdējo divu gadu laikā):

Datums Pasākuma nosaukums Dalībnieku skaits Skatītāju skaits Interneta vietņu adreses

Iepriekš piešķirtais pašvaldības finansiālais atbalsts (pēdējo divu gadu laikā)

Datums Apmērs (EUR) Mērķis Atskaites iesniegšanas datums
 
Apliecinājums par Līvānu pašvaldības popularizēšanu iepriekšējā perioda (attiecas, ja saņemts finansējums): (norādot interneta vietņu adreses, preses rakstu kopijas vai fotogrāfijas)

ATSKAITE PAR SASNIEGTAJIEM REZULTĀTIEM

Nr.p.k. Sacensību nosaukums un līmenis Norises datums, mēnesis, laiks Izcīnītā vieta Vietnes, kur iespējams gūt apstiprinājumu, ka sportisti/komanda izcīnījusi atbilstošo vietu
Sporta pasākums, kur veikt brīvprātīgais darbs:  

Piekrītu iesniegumā noradīto personas datu apstrādei Līvānu pašvaldībā saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma nosacījumiem:

Iesniedzējs:    
  /paraksts/  

Datums:____________________________

 

2. pielikums
2022. gada _________ saistošajiem noteikumiem
Nr. __________

LĪVĀNU NOVADA KULTŪRAS,
TŪRISMA UN SPORTA PĀRVALDEI

Aizpildīt drukātiem burtiem

(iesniedzēja vārds, uzvārds)
(Adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

SPORTA KLUBA/SPORTA SPĒĻU KOMANDAS DALĪBNIEKU VEIDLAPA

Sporta veids  
Juridiskā adrese  
Reģ. Nr.  
Treniņu norises vieta  
Regulāro treniņu norises dienas un laiki:  

Vai ir saskaņota treniņu norises vieta ar sporta bāzes pārvaldnieku?

Vārds Uzvārds Dzimšanas gads, datums, mēnesis Deklarētā dzīvesvieta

Pielikumā: Komandas pārstāvja pilnvarojuma apliecinošs dokuments.

Piekrītu iesniegumā noradīto personas datu apstrādei Līvānu pašvaldībā saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma nosacījumiem:

Iesniedzējs:    
  /paraksts/  

 

3. pielikums
2022. gada _________saistošajiem noteikumiem
Nr.__________

LĪVĀNU NOVADA KULTŪRAS,
TŪRISMA UN SPORTA PĀRVALDEI

Aizpildīt drukātiem burtiem

(iesniedzēja vārds, uzvārds)
(Adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

ATSKAITE PAR PIEŠĶIRTĀ ATBALSTA FINANSĒJUMA IZLIETOJUMU

Saskaņā ar 202_. gada __________________ līgumu Nr._____ atbalsta finansējums ir izlietots šādi:

N.p.k. Izdevumu pozīcija saskaņā ar līgumu Nr________ Darījumu apliecinošā dokumenta nosaukums, numurs un datums
(kvītis, EKA čeks, pavadzīme)
Izmaksu apliecinošā dokumenta nosaukums, numurs un datums
(maksājuma uzdevums, kases izdevumu orderis vai avansa norēķins)
Piešķirtā summa (EUR): Izlietotā summa
(EUR):
Kopā, EUR
Kopā %
Iesniedzējs:    
  /paraksts/  

Datums:____________________________

 

4. pielikums
2022. gada _________saistošajiem noteikumiem
Nr.__________

Augstu sasniegumu veicināšanai finanšu atbalsta apjoma

N.p.k. Kritēriji Finansējuma apjoms
1. Olimpiskas spēles (ja kandidāts ir izpildījis olimpisko normatīvu) – katra pretendenta kandidatūru izskata atsevišķi līdz 100 %
2. Eiropas un Pasaules čempionāts (Olimpiskie sporta veidi) līdz 100 %
2.1. Eiropas un Pasaules čempionāts (neolimpiskie sporta veidi) līdz 100 %

Sportista iepriekšējo sasniegumu novērtēšanas kritēriji finanšu atbalsta apjoma
noteikšanai (par vienu augstāko sasniegumu)

1. Latvijas mēroga sacensības (sportistu skaitam attiecīgajā disciplīnā jābūt 6 un vairāk)
2.1. 1.–3. vieta Latvijas Olimpiādē līdz 100 %
4.– 6. vieta Latvijas Olimpiādē līdz 75 %
1.–3. vieta LR čempionātā līdz 100 %
LR čempionātā (neolimpiskie sporta veidi)
1.–3. vieta līdz 50 %
3. Starptautiska mēroga sacensības (ar vismaz 6 valstu līdzdalību, attiecīgā sporta veida Eiropas vai pasaules kausi un federācijas organizētās sacensības
3.1. 1.–3. vieta līdz 100 %
4.–6. vieta līdz 75%
neolimpiskie sporta veidi
1.–3. vieta līdz 100 %
4.–6. vieta līdz 75 %

 

5. pielikums
2022. gada _________saistošajiem noteikumiem
Nr.__________

Papildus izvērtēšanas kritēriji biedrībām/sporta klubiem

Biedrība/sporta klubs Olimpiskais sporta veids Neolimpiskie sporta veidi Tehniskie sporta veidi Biedru skaits Sacensību rīkošana Dalība novada sacensību organizēšanā Biedrības pastāvēšanas ilgums
3 3 3 3

 

Līvānu novada pašvaldības domes 24.11.2022. saistošo noteikumu Nr. 14 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Līvānu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. punkts noteic pašvaldību autonomo funkciju veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu, savukārt 43. panta trešā daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

1.2. Sporta likuma 7. panta pirmās daļas 3., 5. un 6. punkts nosaka, ka pašvaldības, veicinot veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību savā administratīvajā teritorijā, ir tiesīgas sekmēt sporta organizāciju, tajā skaitā sporta klubu, veidošanos un darbību; finansēt sporta sacensības; finansēt licencētas sporta izglītības programmas un sporta pasākumus, ko īsteno to administratīvajā teritorijā esošie sporta klubi.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību kādā Līvānu novada pašvaldība, izpildot autonomo funkciju- veselīga dzīvesveida un sporta attīstības nodrošināšanu iedzīvotājiem, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši Līvānu novadā vai pārstāv Līvānu novada sporta klubus, sporta biedrības, kuru juridiskā adrese Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā ir reģistrēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā, sniedz finansiālo atbalstu fiziskām un juridiskām personām, nevalstiskām organizācijām, sekmējot sporta organizāciju, sporta klubu veidošanos un darbību, finansējot sporta sacensības, nosakot vienotu pieteikšanos un kritērijus pretendēšanai uz finansiālu atbalstu.

2.2. Saistošo noteikumu mērķis ir atbalstīt novada iedzīvotāju sportisko aktivitāti, stimulēt sportisko spēju un talantu attīstīšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu izpildei ir finansiāla ietekme uz pašvaldības kārtējā gada budžetu. Nav plānota būtiska ietekme uz pašvaldības budžeta palielinājumu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir Līvānu pilsētas iedzīvotāji, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši Līvānu novadā vai pārstāv Līvānu novada sporta klubus, sporta biedrības, kuru juridiskā adrese Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā ir reģistrēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Iesniegumus "Pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanai" iesniedz Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvaldei.

5.2. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus izskata un atbilstību noteikumiem izvērtē Līvānu novada kultūras, tūrisma un sporta pārvalde.

5.3. Lēmumu par finansiāla atbalsta piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome, apstiprinot kārtējā gada pašvaldības pamatbudžetu.

5.4. Pamatojoties uz Līvānu novada domes piešķirto finansējumu, Līvānu novada pašvaldība slēdz līgumu par atbalsta piešķiršanu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā ir notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem ( Sporta klubi, Līvānu novada sporta komisija, brīvprātīgie sporta pasākumos).

Līvānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Vaivods

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!