• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 35 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2022., Nr. 240 https://www.vestnesis.lv/op/2022/240.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 44

Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 32 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

Vēl šajā numurā

12.12.2022., Nr. 240

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Limbažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 35

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/240.9

2022/240.9
RĪKI

Limbažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 35

2022. gada 30. jūnijā

Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā"

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
30.06.2022. sēdes lēmumu Nr. 707 (prot. Nr. 9, 86.)

PRECIZĒTI
ar Limbažu novada domes
27.10.2022. sēdes lēmumu Nr. 1058 (prot. Nr. 16, 64.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
3. punktu, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta pirmo un
trešo daļu, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami
ar pašvaldību un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8., 9. punktu

Izdarīt Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā" šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 1.10. punktu šādā redakcijā:

"1.10. gadījumus un nosacījumus, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu, ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā."

2. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators var iesniegt pašvaldības klientu apkalpošanas centros, pašvaldības apvienību pārvaldēs un pakalpojumu sniegšanas centros vai elektroniski, ievērojot nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu."

3. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Noteikumu 13. punktā minēto iesniegumu un nepieciešamos dokumentus tirdzniecības atļaujas saņemšanai izskata, pieņem lēmumu un pozitīva lēmuma pieņemšanas gadījumā izsniedz rakstisku atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai (3. pielikums) pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona 5 (piecu) darba dienu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas un pašvaldības nodevas samaksas dienas."

4. Papildināt ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā un tirdzniecības organizators nav pašvaldība, tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu šādos gadījumos:

24.11. ja pasākuma, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, organizators ir pašvaldība;

24.12. ja par pasākuma rīkošanu, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, tiek noslēgts sadarbības līgums ar pašvaldību;

24.13. ja pasākums, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, ir pašvaldības saskaņots un tiesības organizēt ielu tirdzniecību tirdzniecības organizators ir ieguvis konkursa vai izsoles kārtībā.

Tirdzniecības dalībniekam par preču pārdošanu attiecīgajā tirdzniecības vietā vienlaicīgi netiek piemērota pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās un maksa par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu. Tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par tirdzniecības organizēšanu Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošo noteikumu Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām" 18. punktā noteiktajā apmērā."

5. Aizstāt 51. punktā skaitli "48." ar skaitli "50.".

6. Svītrot 52.1. apakšpunktu.

7. Aizstāt 54. punktā skaitli "51." ar skaitli "53.".

8. Aizstāt 56. punktā skaitli "53." ar skaitli "55.".

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 35 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 35 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nepieciešams veikt grozījumus saistošajos noteikumos, nosakot amatpersonas, kas izsniedz atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā.

Papildus atbilstoši Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8. punkta nosacījumiem, saistošo noteikumu projektā ir iekļauti nosacījumi un gadījumi, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas, ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā, paredzot, ka tirdzniecības dalībniekam par preču pārdošanu attiecīgajā tirdzniecības vietā vienlaicīgi nevar tikt piemērota pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās un maksa par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekta normas nosaka, ka ielu tirdzniecība publiskā vietā Limbažu novada pašvaldības teritorijā notiek saskaņā ar atļauju tirdzniecībai publiskā vietā, kuru izsniedz pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona.

Noteikumu projektā ir iekļauti nosacījumi un gadījumi, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts nerada ietekmi uz Limbažu novada pašvaldības budžeta izdevuma daļu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir personas, kuras nodarbojas ar ielu tirdzniecību (ielu tirdzniecības organizēšanu).
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Lai saņemtu pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai publiskās vietās vai organizētu ielu tirdzniecību Limbažu novadā, tirdzniecības dalībniekam/tirdzniecības organizatoram, ievērojot saistošo noteikumu nosacījumus, ir jāiesniedz Limbažu novada pašvaldībā iesniegums, pievienojot informāciju saskaņā ar Ministru kabineta 12.05.2010. noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 15. un 19. punktu. Limbažu novada pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona izsniedz atļauju ielu tirdzniecībai vai pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!