• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 48 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2022., Nr. 240 https://www.vestnesis.lv/op/2022/240.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 53

Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 32 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

Vēl šajā numurā

12.12.2022., Nr. 240

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Limbažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 27.10.2022.

OP numurs: 2022/240.11

2022/240.11
RĪKI

Limbažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 48

2022. gada 27. oktobrī

Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām"

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
27.10.2022. sēdes lēmumu Nr. 1057
(prot. Nr. 16, 63.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 1., 2., 4., 7. un 10. punktu,
likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 15. punktu
un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"
3. un 16.1 punktu

Izdarīt Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām" šādus grozījumus:

1. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Publisku pasākumu rīkošana Limbažu novada pašvaldības teritorijā notiek saskaņā ar atļauju publiska pasākuma rīkošanai, kuru izsniedz Limbažu novada Kultūras pārvalde."

2. Papildināt ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Juridiskām personām, kuru juridiskā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, un fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību Limbažu novada administratīvajā teritorijā, tiek piemērots atvieglojums par izklaidējoša rakstura pasākumu sarīkošanu publiskās vietās 50 % no nodevas."

3. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Tirdzniecība publiskā vietā Limbažu novada pašvaldības teritorijā notiek saskaņā ar atļauju tirdzniecībai publiskā vietā, kuru izsniedz Limbažu novada pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona."

4. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Tirdzniecības organizatoram jāmaksā tirdzniecības nodeva 50 % apmērā no tirdzniecības vietā visiem tirdzniecības dalībniekiem dienā aprēķinātās nodevas summas. Tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt Pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās divkāršā apmērā, ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā."

5. Papildināt ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā un tirdzniecības organizators nav pašvaldība, nodevu par katru pieteikto tirdzniecības vietu, atbilstoši iesniegtajam tirdzniecības dalībnieku sarakstam, maksā tirdzniecības organizators. Tirdzniecības dalībnieks par tirdzniecības vietu, ja tirdzniecības organizators ir pašvaldība, nodevas samaksu veic bez tirdzniecības organizatora starpniecības."

6. Svītrot 22. punktu.

7. Papildināt ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

"25.1 Juridiskām personām, kuru juridiskā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, un fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību Limbažu novada administratīvajā teritorijā, tiek piemērots atvieglojums par tirdzniecību publiskās vietās 50 % no nodevas."

8. Papildināt ar 29.1 punktu šādā redakcijā:

"29.1 Juridiskām personām, kuru juridiskā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, un fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību Limbažu novada administratīvajā teritorijā, tiek piemērots atvieglojums par reklāmas un afišu izvietošanu publiskās vietās 50 % no nodevas."

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 27. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 48 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nepieciešams veikt grozījumus saistošajos noteikumos, nosakot amatpersonas, kas izsniedz atļauju publisku pasākumu rīkošanai un atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā, kā arī noteikt piemērojamos nodevu atvieglojumus juridiskām personām, kuru juridiskā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, un fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību Limbažu novada administratīvajā teritorijā.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekta normas nosaka, ka publisku pasākumu rīkošana Limbažu novada pašvaldības teritorijā notiek saskaņā ar atļauju publiska pasākuma rīkošanai, kuru izsniedz Limbažu novada Kultūras pārvalde, un ielu tirdzniecība publiskā vietā Limbažu novada pašvaldības teritorijā notiek saskaņā ar atļauju tirdzniecībai publiskā vietā, kuru izsniedz pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona.

Noteikumu projekts nosaka atvieglojumu piemērošanu nodevas par izklaidējoša rakstura pasākumu sarīkošanu publiskās vietās, nodevas par tirdzniecību publiskās vietās un nodevas par reklāmas un afišu izvietošanu publiskās vietās samaksai juridiskām personām, kuru juridiskā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, un fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību Limbažu novada administratīvajā teritorijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1 pantu, izstrādājot saistošo noteikumu projektu par pašvaldības nodevām, paskaidrojuma rakstā neiekļauj informāciju par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu mērķa grupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas un juridiskas personas, kuras veic ielu tirdzniecību publiskās vietās, organizē publiskus pasākumus un izvieto reklāmas un afišas publiskās vietās.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu projekts nemaina privātpersonām veicamo darbību noteikto līdzšinējo kārtību.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notikušas ar Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvās padomes pārstāvjiem.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!