• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra saistošie noteikumi Nr. 2022/26 "Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās Aizkraukles novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2022., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/op/2022/237.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/33

Par braukšanas maksas atvieglojumiem un kārtību, kādā tiek apmaksāti transporta izdevumi izglītojamajiem Aizkraukles novadā

Vēl šajā numurā

07.12.2022., Nr. 237

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/26

Pieņemts: 15.09.2022.

OP numurs: 2022/237.15

2022/237.15
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/26

Aizkrauklē 2022. gada 15. septembrī

Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās Aizkraukles novadā

APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes
2022. gada 15. septembra sēdes lēmumu Nr. 575 (prot. Nr. 19, 3. p.)

PRECIZĒTI
ar Aizkraukles novada domes
2022. gada 17. novembra sēdes lēmumu Nr. 692 (prot. Nr. 23, 8. p.)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas
saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas
kārtību" 8., 8.1 un 9. punktu, Alkoholisko dzērienu aprites
likuma 8. panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka:

1.1. ar pašvaldību saskaņojamos ielu tirdzniecības veidus un tirdzniecības atļauju izsniegšanas kārtību;

1.2. tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai;

1.3. tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas;

1.4. kārtību, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana;

1.5. nosacījumus pašvaldības izsniegto ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku vai anulēšanai;

1.6. kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un saskaņoti tirgus noteikumi;

1.7. kārtību kādā izsniedzama tirdzniecības atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā.

2. Noteikumi ir saistoši visām personām, kuras vēlas saņemt atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai, kā arī vēlas izveidot tirgu.

3. Noteikumos lietotie termini atbilst Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumos Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" (turpmāk – Ministru kabineta noteikumi) lietotajiem terminiem un skaidrojumiem.

4. Nodarboties ar tirdzniecību publiskās vietās var tikai ar pašvaldības izsniegtu rakstisku atļauju un/vai saskaņojumu

II. Tirdzniecības vietas

5. Ielu tirdzniecība ir atļauta tikai tajās tirdzniecības vietās, kuras iekārtojusi pašvaldība vai tirdzniecības vietu saskaņojusi pašvaldība.

6. Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā ir šādas pašvaldības izveidotas (iekārtotas) pastāvīgās tirdzniecības vietas:

6.1. Raiņa iela 59, Pļaviņas, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 35);

6.2. Klidziņa, Skrīveru pagasts, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 10);

6.3. Pīlādžu iela 2, Skrīveri, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 25);

6.4. P. Lodziņa ielā Nr. 2b, Nereta, Neretas pagastā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 20);

6.5. Radu tirgus laukums – Jelgavas ielā 1C, Jaunjelgavā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 35);

6.6. Tirgus Vecpilsētas laukumā, Jaunjelgavā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 12);

6.7. "Saulstari", Sunākstē, Sunākstes pagastā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 12);

6.8. "Vīgante", Staburagā, Staburaga pagastā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 3);

6.9. pie nekustamā īpašuma "Rītausmas", Secē, Seces pagastā, Aizkraukles novads (maksimālais tirdzniecības vietu skaits 3).

7. Ārpus Noteikumu 6. punktā minētajām vietām ir atļauta īslaicīga sezonāla rakstura preču pārdošana tirdzniecības vietā, kuras izveide rakstiski saskaņota ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju, un saņemta pašvaldības atļauja ielu tirdzniecībai.

8. Saņemot pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai, ir atļauta tirdzniecība no pārvietojama mazumtirdzniecības punkta arī gadījumos, kas nav uzskatāmi par īslaicīgu sezonāla rakstura preču pārdošanu.

III. Tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas

9. Fiziskā persona, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ielu tirdzniecībā ir tiesīga pārdot Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 7. punktā minētās preces.

10. Juridiskā un fiziskā persona, kura reģistrējusi saimniecisko darbību, ielu tirdzniecībā ir tiesīga pārdot jebkura veida pārtikas un nepārtikas preces, kas minētas pašvaldības izsniegtajā ielu tirdzniecības atļaujā.

IV. Ielu tirdzniecības atļaujas izsniegšanas kārtība

11. Lai saskaņotu ielu tirdzniecības vietas ierīkošanu un saņemtu atļauju, tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators iesniedz iesniegumu (1. pielikums), tajā norādot:

11.1. Ministru kabineta noteikumu 15. punktā minēto informāciju, ja tirdzniecības dalībnieks vēlas saņemt atļauju ielu tirdzniecībai;

11.2. Ministru kabineta noteikumu 19. punktā minēto informāciju, ja tirdzniecības organizators vēlas saņemt atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai.

12. Atļauju izsniedz vai pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt tirdzniecības atļauju Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks (prombūtnes laikā Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors).

13. Atļauju (pielikums Nr. 2) izsniedz uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz 1 (vienu) gadu, un atļaujā norāda Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 26. punktā noteikto informāciju.

14. Ja ielu tirdzniecību ir plānots veikt uz ceļa vai tā tiešā tuvumā, tā jāsaskaņo ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas Valsts ceļi", kā arī jāsaņem ceļa pārvaldītāja (īpašnieka) un zemes īpašnieka atļauja (ja pārvaldītājs vai īpašnieks nav pati pašvaldība).

15. Saņemot ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauju, ir maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās. Ja ielu tirdzniecības atļauja nepieciešama ātrāk nekā piecu darba dienu laikā no maksājuma veikšanas datuma, jāuzrāda maksātāja bankas apstiprināts maksājuma dokuments.

16. Tirdzniecības organizators apmaksā pašvaldības noteikto nodevu par tirdzniecības organizēšanu publiskās vietās. Tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās divkāršā apmērā.

17. Tirdzniecības dalībniekam par preču pārdošanu attiecīgajā tirdzniecības vietā vienlaicīgi nevar piemērot pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās un maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu.

18. Atteikumu izsniegt atļauju var apstrīdēt Aizkraukles novada domē viena mēneša laikā no atteikuma saņemšanas dienas, iesniegumu iesniedzot Aizkraukles novada Administratīvo aktu strīdu komisijai.

19. Domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

V. Kārtība, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana

20. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana pašvaldībā jāsaskaņo, ja tās darbība tiek veikta publiskā vietā.

21. Lai saskaņotu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu un saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā, persona pašvaldībā iesniedz iesniegumu, kurā norāda:

21.1. fiziskas personas vārdu, uzvārdu, personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, kontakttālruni;

21.2. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu, laiku un ilgumu;

21.3. preču sortimentu;

21.4. informāciju par atkritumu apsaimniekošanas kārtību sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā.

22. Iesniegumam pievieno saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot, ja tā ir pašvaldība) par paredzēto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā, vai publiskā pasākuma organizatoru.

VI. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtība izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā

23. Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā izsniedz Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks (prombūtnes laikā Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors) uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāk par pasākuma norises laiku.

24. Sabiedrisko pasākumu norises vietās mazumtirdzniecībā maksimāli pieļaujamais absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos nedrīkst pārsniegt 15 tilpumprocentus.

25. Lai saņemtu ielu tirdzniecības atļauju tirdzniecībai publiskā vietā alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietā, juridiskā persona pašvaldībā iesniedz iesniegumu, kurā norāda:

25.1. juridiskās personas nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, kontakttālruni;

25.2. tirdzniecības norises vietu, laiku un ilgumu.

25.3. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

25.3.1. normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izsniegtās speciālās atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai kopiju (uzrādot oriģinālu) un/vai alus mazumtirdzniecības licences kopiju (uzrādot oriģinālu);

25.3.2. saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot, ja tā ir pašvaldība) par paredzēto tirdzniecību, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā;

25.3.3. saskaņojumu ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecību pasākuma norises vietu un laiku.

VII. Tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumi kārtības nodrošināšanai

26. Tirdzniecības dalībnieks ir atbildīgs:

26.1. par atļaujā norādīto nosacījumu ievērošanu;

26.2. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietā, kā arī par tās sakopšanu pēc darba pabeigšanas;

26.3. par speciālo iekārtu un objektu, kas tiek izmantoti tirdzniecības veikšanai, atbilstību normatīvo aktu prasībām un to uzturēšanu kārtībā, tīrībā un bez bojājumiem, kā arī iekārtu un objektu, kas zaudējuši savu funkcionālo nozīmi, novākšanu;

26.4. par tirdzniecības normu ievērošanu konkrētajā tirdzniecības vietā.

27. Tirdzniecības dalībniekam aizliegts nodot tirdzniecības vietas izmantošanas tiesības citai personai.

28. Tirdzniecības organizators ir atbildīgs:

28.1. par saskaņoto tirdzniecības vietu skaita un atļautās platības ievērošanu;

28.2. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietās;

28.3. par tirdzniecības vietu uzturēšanu kārtībā tirdzniecības laikā un to sakopšanu pēc darba beigšanas;

28.4. par tirdzniecības vietā esošo tirdzniecības dalībnieku atbilstību iesniegtajam tirdzniecības dalībnieku sarakstam.

29. Tirdzniecības dalībniekam un tirdzniecības organizatoram aizliegts:

29.1. pārdot dzērienus stikla iepakojumā tirdzniecībai pasākumu laikā;

29.2. pārdot vienreizlietojamus plastmasu saturošus izstrādājumus, uz kuriem attiecas normatīvajos aktos noteiktās prasības par patēriņa samazināšanu;

29.3. aizsegt satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, pasliktinot to redzamību un uztveršanu vai jebkādā citā veidā traucēt satiksmes organizāciju.

VIII. Tirdzniecības atļaujas darbības apturēšana uz laiku vai anulēšana

30. Pašvaldība ir tiesīga anulēt izsniegto tirdzniecības atļauju 2010. gada 12. maija Ministru kabineta noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" noteiktajos gadījumos.

31. Noteikumu 14. punktā norādītā pašvaldības amatpersona var apturēt atļauju uz laiku šādos gadījumos:

31.1. sakarā ar teritorijā veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (ūdensvada remonts, ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts u.c.);

31.2. sakarā ar paredzētajiem publiskiem pasākumiem;

31.3. ja tas nepieciešams novada projektu realizācijai.

IX. Tirgus statusa piešķiršana un tirgus noteikumu saskaņošana

32. Lai izveidotu jaunu tirgu, persona iesniedz pašvaldībā iesniegumu un būvvaldē saskaņotu tirgus projektu.

33. Lēmumu par jauna tirgus atrašanās vietu, teritorijas robežām, projekta akceptēšanu un tirgus statusa piešķiršanu pieņem Aizkraukles novada dome.

34. Tirgus pārvaldnieks iesniedz pašvaldībā tirgus noteikumus, atbilstoši Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 39. punktā noteiktajām prasībām.

X. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu un noteikumu izpildes kontrole

35. Administratīvā pārkāpuma procesu par šajos noteikumos minēto prasību pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Aizkraukles novada pašvaldības policijas amatpersonas. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Aizkraukles novada pašvaldības Administratīvā komisija.

36. Par šajos noteikumos minēto prasību pārkāpumiem piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām līdz 50 naudas soda vienībām, juridiskajām personām līdz 100 naudas soda vienībām.

XI. Noslēguma jautājumi

37. Atļaujas ielu tirdzniecība, kas izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā visu atļaujā norādīto termiņu.

38. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

38.1. Aizkraukles novada domes 2011. gada 28. jūlija saistošie noteikumi Nr. 6 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Aizkraukles novadā";

38.2. Pļaviņu novada domes 2011. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 6 "Saistošie noteikumi par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanu Pļaviņu novadā".

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

1. pielikums
Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/26
"Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa
piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu
izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu
norises vietās Aizkraukles novadā"

Aizkraukles novada pašvaldībai

   
 

(fiziskās personas vārds, uzvārds/juridiskās personas nosaukums)

   
 

(fiziskās personas deklarētā adrese/juridiskās personas juridiskā adrese)

   
 

(personas kods/ juridiskās personas nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs)

   
 

(kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

IESNIEGUMS
atļaujas saņemšanai ielu tirdzniecībai

Lūdzu izsniegt atļauju ielu tirdzniecības vietā:

 

(tirdzniecības vietas nosaukums, adrese)

 
_________________,_________________ ar darba laiku no plkst.___.___ līdz plkst.___.___;

(datums no – līdz)

 

Tirdzniecības laikā tiks realizētas šādas preču grupas:

pārtikas preces

  ;

(preču grupu uzskaitījums)

 

nepārtikas preces

  .

(preču grupu uzskaitījums)

 

Cita papildu informācija par plānoto

tirdzniecību:  
 
  .

Pielikumā:

rakstisks saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju – privātpersonu – vai valsts vai pašvaldības īpašumā esošā nekustamā īpašuma valdītāju;

pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts un laiks, ja tirdzniecība paredzēta vairākās publiskās vietās;

fiziskai personai, kas nav reģistrējusi savu saimniecisko darbību, apliecinājums, ka tā neveic saimniecisko darbību, vai saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" var nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējs, kā arī nenodarbina citas personas;

saskaņojums ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta attiecīgā pasākuma norises laikā un vietā, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir attiecīgās administratīvās teritorijas pašvaldība vai tās iestāde;

Ja ielu tirdzniecību ir plānots veikt uz ceļa vai tā tiešā tuvumā, saskaņojums ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas Valsts ceļi", vai ceļa pārvaldītāja (īpašnieka) un zemes īpašnieka atļauja (ja pārvaldītājs vai īpašnieks nav pati pašvaldība).

tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esību.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa.

Es piekrītu, ka mani personas dati tiks izmantoti mana iesnieguma izskatīšanai (apstrādāšanai) un sniegto ziņu patiesuma pārbaudei.

Datu pārzinis ir Aizkraukles novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000074812, juridiskā adrese: Lāčplēša iela 1A, Aizkraukle, Aizkraukles novads, kas veic personas datu apstrādi ar nolūku izskatīt iesniegumu.

20____. gada ____._______________    
   

(*paraksts)

     
   

(paraksta atšifrējums)

* Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu.

 

2. pielikums
Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/26
"Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa
piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu
izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu
norises vietās Aizkraukles novadā"

PAŠVALDĪBAS VEIDLAPA

TIRDZNIECĪBAS VIETAS ATĻAUJA
Ielu tirdzniecībai/tirdzniecībai pasākumu norises laikā

20___. gada ____. __________

Nr._________

Izsniegta:

 
 

(fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods vai juridiskās personas nosaukums un nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs)

Realizējamo preču grupas:

 
 
 

Tirdzniecības vieta (adrese):

 
 

Atļauja derīga līdz: __________________________________.

Atļauja izsniegta saskaņā ar Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/26 "Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās Aizkraukles novadā" un Ministru kabineta 12.05.2010. noteikumiem Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību".

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par Latvijas Republikas normatīvo aktu ievērošanu. Atļauja derīga, uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai Uzņēmumu reģistra izsniegtu reģistrācijas apliecību.

Paraksts

Paraksta atšifrējums

 

Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra saistošo noteikumu Nr. 2022/26 "Par tirdzniecību publiskās vietās, tirgus statusa piešķiršanas kārtību un alkoholisko dzērienu izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās Aizkraukles novadā"
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai izdotu jaunu normatīvo aktu, kas aizstātu līdz 2021. gada 1. jūlijam pastāvošo Pļaviņu, Kokneses, Skrīveru, Jaunjelgavas, Neretas, Aizkraukles novadu pašvaldību saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 3. punktu, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta pirmo daļu, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8., 8.1, 9. punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka:

1) kārtību, kādā ar Aizkraukles novada pašvaldību saskaņojama ielu tirdzniecība;

2) tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai;

3) tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas;

4) kārtību, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana;

5) nosacījumus pašvaldības atļaujas ielu tirdzniecībai izsniegšanai un izsniegtās ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku vai anulēšanai;

6) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās;

7) kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss;

8) atbildību par saistošo noteikumu neievērošanu.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Ieņēmumi no pašvaldības nodevām tiek prognozēti, izstrādājot kārtējā gada budžetu.
4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi izdošana veicinās kārtību ielu tirdzniecības vietās, līdz ar to veicinās uzņēmējdarbības vidi Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Aizkraukles novada pašvaldība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!