• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 48 "Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2022., Nr. 226 https://www.vestnesis.lv/op/2022/226.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 16

Par detālplānojuma "Rāmavas iela 33" apstiprināšanu, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā

Vēl šajā numurā

22.11.2022., Nr. 226

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 27.10.2022.

OP numurs: 2022/226.17

2022/226.17
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 48

Jēkabpils novadā 2022. gada 27. oktobrī

Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
27.10.2022. lēmumu Nr. 995 (prot. Nr. 23, 91. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 21. punktu,
likuma "Par Otrā pasaules kara dalībnieka statusu" 6. pantu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2022., 11. nr., 103. nr.) šādu grozījumu:

Papildināt saistošos noteikumus ar 19.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.3. mājsaimniecībai par izglītojamajiem, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs un ir bērni ar invaliditāti vai pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja viņām ir noteikta I vai II invaliditātes grupa."

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts pēc Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības iniciatīvas, lai nodrošinātu sociālā atbalsta sniegšanu ēdināšanas izdevumu apmaksai mājsaimniecībām par izglītojamajiem, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs un ir bērni ar invaliditāti vai pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja viņām ir noteikta I vai II invaliditātes grupa.

Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošie noteikumi Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā" paredz tiesības saņemt pabalstu ēdināšanas izdevumu apmaksai vispārējās izglītības iestādēs: 1) daudzbērnu ģimenei par izglītojamajiem, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs un 2) mājsaimniecībai par izglītojamajiem, kuri apgūst speciālās izglītības programmu Jēkabpils novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādē vai vispārējās izglītības iestādes speciālās izglītības klasē.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz paplašināt personu loku, kurām ir tiesības saņemt pabalstu ēdināšanas izdevumu apmaksai Jēkabpils novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, iekļaujot tajā arī to mājsaimniecību izglītojamos, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību un ir bērni ar invaliditāti un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja viņām ir noteikta I vai II grupas invaliditāte.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Atbilstoši Jēkabpils novada domes 2022. gada 25. augusta lēmumam Nr. 801 (protokols Nr. 19, 105. §) "Par izglītojamo ēdināšanu", no 2022. gada 1. septembra Jēkabpils novada 1.–4. klašu izglītojamiem ēdināšanas pakalpojums pilnībā apmērā tiek nodrošināts par valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem, 5.–6. klašu izglītojamiem – par pašvaldības budžeta līdzekļiem. 7.–12. klašu izglītojamo ēdināšanas pakalpojumu apmaksā izglītojamo likumiskie pārstāvji no saviem finanšu līdzekļiem, izņemot Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Saistošie noteikumi par papildu sociālās palīdzības pabalstiem Jēkabpils novadā", saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā" un saistošajos noteikumos Nr. 26 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm Jēkabpils novadā" minētajiem izglītojamajiem.

Provizoriskā ietekme uz 2023. gada budžeta izdevumu sadaļu pabalsta ēdināšanas izmaksu apmaksai vispārējās izglītības iestādēs nodrošināšanai par izglītojamajiem (bērni ar invaliditāti un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja viņām ir noteikta I vai II grupas invaliditāte), kuri apgūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs – EUR 33 592.

Nepieciešamo budžeta līdzekļu aprēķins pabalsta izmaksas nodrošināšanai veikts, par pamatu ņemot ar Jēkabpils novada domes 2022. gada 25. augusta lēmumu Nr. 801 (protokols Nr. 19, 105. §) "Par izglītojamo ēdināšanu" noteiktās ēdināšanas pakalpojumu izmaksas izglītības iestādēs, kurās ēdināšanas pakalpojumu nodrošina komersanti, un ēdināšanas maksu izglītības iestādēs, kurās ēdināšanas pakalpojumu nodrošina ar izglītības iestādes resursiem, no kurām augstākā ir 2,60 euro/dienā. Pēc pašvaldības sociālā dienesta aplēsēm, izglītojamo skaits vecumposmā no 13 līdz 18 gadiem, kuriem noteikta invaliditāte, ir 76 izglītojamie. Mācību gadā vidēji ir 170 mācību dienas. (Aprēķins: 2,60 EUR x 76 izglītojamie x 170 mācību dienas = 33 592 EUR).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!