• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2022. gada 4. novembra lēmums Nr. 19 "Par apvienošanās atļaujas pagarināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2022., Nr. 222 https://www.vestnesis.lv/op/2022/222.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 242

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "KULDĪGAS ŪDENS" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem

Vēl šajā numurā

15.11.2022., Nr. 222

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 19

Pieņemts: 04.11.2022.

OP numurs: 2022/222.2

2022/222.2
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 19

Lēmuma publiskojamā versija

Rīgā 2022. gada 4. novembrī (prot. Nr. 56, 3. §)

Par apvienošanās atļaujas pagarināšanu

Lieta Nr. KL\2.2-4\20\9
"Par OÜ "MM Grupp" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār OÜ "Forum Cinemas Latvia""

Konkurences padome (turpmāk – KP) 24.10.2022. saņēma OÜ "MM Grupp" lūgumu par KP 03.06.2021. lēmumā Nr. 13 lietā Nr. KL\2.2-4\20\9 "Par OÜ "MM Grupp" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār OÜ "Forum Cinemas Latvia"" (turpmāk – Lēmums) nolemjošās daļas 2. punktā noteiktā saistošā noteikuma saistībā ar OÜ "Forum Cinemas Latvia" aktīvu nodošanu (turpmāk – Nodošana) termiņa atkārtotu pagarināšanu (turpmāk – Iesniegums), kas jau ar KP 29.09.2022. lēmumu Nr. 16 tika pagarināts līdz 26.10.2022.

Iesniegumā OÜ "MM Grupp" norāda, ka uzņēmumam vēl nav izdevies izpildīt Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā noteiktos saistošos noteikumus. Līdz ar to OÜ "MM Grupp" lūdz pagarināt minētā noteikuma izpildi līdz 16.11.2022.

Izvērtējot KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatē:

Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā ir norādīts, ka šajā punktā minēto Nodošanas termiņu (365 (trīs simti sešdesmit piecas) dienas pēc KP Lēmuma pieņemšanas) var pagarināt 1 (vienu) reizi uz termiņu ne ilgāku par 182 (viens simts astoņdesmit divām) dienām ar KP atļauju, ja rodas no OÜ "MM Grupp" neatkarīgi šķēršļi Nodošanas pabeigšanai, tostarp neizdodas atrast Nododamā uzņēmuma ieguvēju uz OÜ "MM Grupp" apmierinošiem finanšu noteikumiem Covid-19 pandēmijas ietekmes dēļ.

OÜ "MM Grupp" sniegtā informācija liecina, ka uzņēmums veic aktīvas darbības, kas vērstas uz apvienošanās īstenošanu un saistošo noteikumu izpildi, bet Nodošanu KP 29.09.2022. lēmuma Nr. 16 paredzētajā termiņā līdz 26.10.2022. uzņēmumam nav izdevies paveikt.

(*)

Papildus KP 27.10.2022. ir saņēmusi OÜ "MM Grupp" vēstuli, kurā ir informācija, ka pēdējā ir noslēgusi pirkuma līgumu par OÜ "Forum Cinemas Latvia" pamatkapitāla daļu pārdošanu (*) (turpmāk – pircējs).

Izvērtējot minēto informāciju, KP norāda, ka ir pastāvējuši no OÜ "MM Grupp" neatkarīgi šķēršļi Nodošanas pabeigšanai. OÜ "MM Grupp" ir sniegusi ziņas, kas apliecina tā centienus īstenot apvienošanos un izpildīt Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā uzliktos saistošos noteikumus. Tādējādi saskaņā ar KP rīcībā esošo informāciju OÜ "MM Grupp" darbības, kas vērstas uz apvienošanās īstenošanu un saistošo noteikumu izpildi, būtu vērtējamas kā atbilstošas.

KP ir nepieciešams veikt izvērtējumu par pircēja atbilstību Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktam, t. i., vai pircējs vai tā īpašnieki nav saistīti ar Margus Linnamäe un OÜ "MM Grupp", pircējam ir pietiekamas zināšanas komercdarbības un kinoteātru darbības jautājumos, tas spēj nodrošināt Nododamā uzņēmuma darbību un tālāko attīstību, kā arī Nododamā uzņēmuma nodošana nerada konkurences problēmas Lēmumā identificētajos ietekmētajos tirgos.

Ņemot vērā iepriekš minētos apsvērumus, OÜ "MM Grupp" norādītos apstākļus un izteikto lūgumu, KP uzskata, ka būtu pamatoti apmierināt OÜ "MM Grupp" lūgumu pagarināt Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā noteikto apvienošanās atļaujas termiņu līdz 16.11.2022. Tajā pašā laikā, KP ieskatā, ar augstu varbūtību ir sagaidāms, ka šādu termiņu, visticamāk, būs nepieciešams pagarināt atkārtoti, ņemot vērā (*), kā arī to, ka KP ir nepieciešams laiks konkrētā atbilstības izvērtējuma veikšanai. Līdz ar to KP saskata par lietderīgu Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā noteikto apvienošanās atļaujas termiņu pagarināt uz maksimālo termiņu jeb līdz 23.01.2023. Papildus KP arī saskata nepieciešamību informēt, ka pircēja neapstiprināšanas gadījumā KP patur sev tiesības izmantot Lēmuma nolemjošās daļas 2. punktā paredzēto iespēju Nodošanas organizēšanu nodot KP apstiprinātai trešajai personai, kas specializējas šādu darījumu organizēšanā, ko apliecina šīs personas līdzšinējā profesionālā pieredze.

Ievērojot minēto, Konkurences padomes 03.06.2021. lēmumā Nr. 13 lietā Nr. KL\2.2-4\20\9 "Par OÜ "MM Grupp" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār OÜ "Forum Cinemas Latvia"" noteikto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 16. panta trešo daļu, Administratīvā procesa likuma 66. pantu, Konkurences padome

nolēma:

pagarināt apvienošanās atļauju saistošo noteikumu dēļ, kas paredzēti Konkurences padomes 03.06.2021. lēmuma Nr. 13 lietā Nr. KL\2.2-4\20\9 "Par OÜ "MM Grupp" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār OÜ "Forum Cinemas Latvia"" nolemjošās daļas 2. punktā līdz 23.01.2023.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

(*) – ierobežotas pieejamības informācija.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!