• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes novada domes 2022. gada 3. novembra saistošie noteikumi Nr. 60 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2022., Nr. 219 https://www.vestnesis.lv/op/2022/219.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 21

Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Vēl šajā numurā

10.11.2022., Nr. 219

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 60

Pieņemts: 03.11.2022.

OP numurs: 2022/219.2

2022/219.2
RĪKI

Rēzeknes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 60

Rēzeknē 2022. gada 3. novembrī

Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs

APSTIPRINĀTI
Rēzeknes novada domes
2022. gada 3. novembra sēdē (prot. Nr. 29, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – noteikumi) nosaka pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk tekstā – bērni) reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs (turpmāk tekstā – arī iestādes).

2. Programmu bērni apgūst no 1,5 (pusotra) gada līdz 7 (septiņu) gadu vecumam. Piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošana pamatizglītības apguvei ir obligāta. Atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības programmas apguves laiku var pagarināt vai saīsināt par 1 (vienu) gadu, pamatojoties uz vecāku vai likumiskā pārstāvja (turpmāk tekstā – vecāki) iesniegumu un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu.

3. Vecāki var pieteikt bērnu programmas apguvei jebkurā iestādē, kura īsteno pirmsskolas izglītības programmu, Rēzeknes novada pašvaldības (turpmāk tekstā – pašvaldība) teritorijā. Iestāžu saraksts tiek aktualizēts katru gadu uz 1. septembri Rēzeknes novada mājaslapā, sadaļā https://rezeknesnovads.lv/pasvaldiba/izglitiba/izglitibas-iestades/.

II. Bērna reģistrācija iestādē

4. Pieteikumu reģistrācija notiek visu kalendāro gadu. Pieteikumu bērna vecāki vai bērna likumiskie pārstāvji ir tiesīgi iesniegt no brīža, kad bērnam ir izsniegta dzimšanas apliecība.

5. Lai pieteiktu bērnu uzņemšanai, vecāki iesniedz pieteikumu (1. pielikums) klātienē izglītības iestādē vai nosūta elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.

6. Iesniedzot pieteikumu klātienē, vecāki papildus uzrāda izglītības iestādes darbiniekam savu personu apliecinošu dokumentu (aizbildnis – bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu) un bērna dzimšanas apliecību. Ja pieteikumu iesniedz pilnvarota persona, tā papildus uzrāda pilnvaru.

7. Visi pieteikumi to saņemšanas secībā tiek reģistrēti reģistrā, saskaņā ar vecāku sniegto informāciju, veidojot katram bērnu dzimšanas gadam savu rindu.

8. Reģistrācijas pieteikumi tiek sistematizēti Vispārējās izglītības informācijas sistēmas datu bāzē ar šādām priekšrocībām:

8.1. bērnam, par kuru ir lēmums par aizbildniecības nodibināšanu un aizbildņa iecelšanu vai lēmums par bērna ievietošanu audžuģimenē;

8.2. bērnam, kura brāļi vai māsas apgūst pirmsskolas izglītības programmu attiecīgajā iestādē;

8.3. bērnam, kura vecāks ir attiecīgās iestādes darbinieks;

8.4. bērnam no trūcīgajām un daudzbērnu ģimenēm, saskaņā ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu;

8.5. citos gadījumos, kurus nosaka normatīvie akti.

9. Vecāki var atsaukt pieteikumu, iesniedzot klātienē izglītības iestādē vai elektroniski, brīvā formā rakstītu iesniegumu.

III. Bērnu uzņemšana iestādē

10. Iestādēs grupu komplektācija tiek veikta 1 (vienu) reizi gada laikā no 1. augusta līdz 31. augustam, ievērojot Vispārējās izglītības likumu, šos noteikumus, iestādes nolikumu un citus spēkā esošos normatīvos aktus.

11. Par grupu komplektāciju atbildīgs ir izglītības iestādes vadītājs.

12. Iestādes atbildīgais darbinieks līdz 31. maijam vecākiem paziņo par:

12.1. iespēju bērnam apmeklēt izglītības iestādi ar kārtējā gada 1. septembri;

12.2. iesniegšanai nepieciešamajiem dokumentiem un to termiņiem saskaņā ar noteikumu 13. punktu;

12.3. vecāku tiesībām pārcelt bērna uzņemšanas termiņu uz vēlāku laiku.

13. Ja vecāki piekrīt bērna uzņemšanai izglītības iestādē 12.1. apakšpunktā norādītajā laikā, tad līdz kārtējā gada 1.jūlijam vecāki iesniedz izglītības iestādē šādus dokumentus:

13.1. iesniegums par bērna uzņemšanu izglītības iestādē (2. pielikums);

13.2. bērna medicīnisko karti (veidlapu Nr. 026/u);

13.3. bērna profilaktiskās potēšanas kartes (veidlapa Nr. 063/u) dublikāts;

13.4. valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma kopiju, ja bērns tiek pieteikts speciālās pirmsskolas izglītības programmā;

13.5. bērna dzimšanas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu.

14. Pēc šo noteikumu 13. punktā minēto dokumentu saņemšanas, iestādes vadītājs pieņem lēmumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē un 10 (desmit) darba dienu laikā veic attiecīgās izmaiņas Vispārējās izglītības informācijas sistēmas datu bāzē.

15. Ja bērna vecāki pēc paziņojuma saņemšanas par vietas piešķiršanu izglītības iestādē neiesniedz šo noteikumu 13. punktā minētos dokumentus vai atsauc pieteikumu, reģistrētais pieteikums tiek anulēts, vieta tiek piedāvāta nākamajam bērnam rindā.

16. Izglītības iestādes atbildīgais darbinieks 3 (trīs) darba dienu laikā pēc noteikumu 13. punktā noteiktā termiņa brīdina vecākus par iespējamo bērna izslēgšanu no reģistra. Bērnu neizslēdz no reģistra, ja 10 (desmit) darba dienu laikā no brīdinājuma ir saņemts vecāka motivēts paskaidrojums.

17. Ja bērna vecāki pēc paziņojuma saņemšanas par vietas piešķiršanu vēlas pārcelt bērna uzņemšanu uz vēlāku laiku, tad ne vēlāk kā 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā par to informē iestādes vadītāju, tādējādi saglabājot sākotnējo bērna reģistrācijas datumu un kārtas numuru rindā.

18. Pēc bērna uzņemšanas izglītības iestādē iestādes vadītājs var slēgt līgumu par bērna izglītošanu un aprūpi ar bērna vecākiem.

19. Ja mācību gada laikā atbrīvojas vieta, tad izglītības iestādes vadītājs var veikt papildus uzņemšanu.

20. Gadījumā, ja izglītības iestādē uzņemamo bērnu skaits nesasniedz normatīvajos aktos noteikto skaitu grupā, izglītības iestāde var veidot jaukta vecuma bērnu grupu.

21. Atsevišķos gadījumos (kad vecākiem ir jāuzsāk (jāatsāk) darba attiecības un nav citu iztikas avotu vai nav citu bērna pieskatīšanas iespēju) bērnu iestādē var uzņemt arī no 1 (viena) gada vecuma. Bērna uzņemšanai iestādē no 1 (viena) gada vecuma papildus nepieciešams pašvaldības Sociālā dienesta atzinums. Atzinuma saņemšanu nodrošina iestādes vadītājs.

22. Iestādē, kuru bērns neapmeklē attaisnojošu iemeslu dēļ, laika posmā, kas nav garāks par 1 (vienu) gadu, vieta tiek saglabāta, pamatojoties uz vecāku iesniegumu un (vai) pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu. Šajā laikā iestādes vadītājs ir tiesīgs uz terminētu laiku uzņemt nākamo bērnu no pretendentu rindas.

23. Obligāto piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanu pamatizglītības apguvei uzsāk tajā kalendārajā gadā, kurā bērnam aprit 5 (pieci) gadi.

24. Ja bērns līdz 5 (piecu) gadu vecumam nav apmeklējis iestādi, vecāki piesaka bērnu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajai sagatavošanai iestādē līdz 1. maijam tajā kalendārajā gadā, kurā bērnam aprit 5 (pieci) gadi.

25. Ja vecāki vēlas saīsināt vai pagarināt programmas apguvi bērnam par 1 (vienu) gadu, vecāki līdz kārtējā gada 15. maijam iesniedz iestādes vadītājam iesniegumu un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu par bērna veselības stāvokli un psiholoģisko sagatavotību.

IV. Bērnu uzņemšana diennakts grupās

26. Bērnu uzņemšana iestādes diennakts grupā, pamatojoties uz pašvaldības Sociālā dienesta saskaņojumu, kura saņemšanu nodrošina iestādes vadītājs, ir pieļaujama šādos gadījumos:

26.1. vecāku darbs vakara un nakts stundās;

26.2. vecāku slimības laiks, kurā vecāki nevar pildīt bērna aprūpes pienākumus;

26.3. bērns dzīvo vairāk kā 2 (divu) km attālumā no iestādes, un pašvaldība nevar nodrošināt sabiedriskā vai pašvaldības pašpārvadājumu transporta pakalpojumu pieejamību;

26.4. citi īpaši gadījumi vai ārkārtas situācijas, kad vecāki noteiktu laika periodu nespēj nodrošināt bērna audzināšanu.

27. Lai atvērtu diennakts grupu, tajā jābūt vismaz 8 (astoņiem) bērniem, kuri atbilst šo noteikumu 24. punktā noteiktajām prasībām. Iestādes vadītājs katru gadu līdz 24. augustam iesniedz šādas potenciālas diennakts grupas bērnu sarakstu un nepieciešamos atzinumus Izglītības un sporta pārvaldē (turpmāk tekstā – Pārvalde). Pārvalde līdz 1. septembrim izvērtē diennakts grupas atvēršanas nepieciešamību un izdod rīkojumu par tās atvēršanu. Ja diennakts grupu nepieciešams atvērt citā laikā, iestādes vadītājs nepieciešamos dokumentus iesniedz vismaz 1 (vienu) nedēļu pirms vēlamā grupas atvēršanas datuma.

28. Pārvalde pieņem lēmumu slēgt diennakts grupu, ja pēc tās atvēršanas to apmeklē mazāk nekā 4 (četri) bērni.

V. Bērnu atskaitīšana no iestādes

29. Bērns tiek atskaitīts no iestādes ar iestādes vadītāja rīkojumu:

29.1. pamatojoties uz vecāku iesniegumu un izglītojamais tiek atskaitīts ar iesniegumā norādīto datumu;

29.2. pēc programmas apguves katru gadu laika posmā no 1. jūnija līdz 31. augustam;

29.3. bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu citā izglītības iestādē;

29.4. ja bērns, kurš nav sasniedzis obligāto izglītības vecumu, bez attaisnojoša iemesla 1 (vienu) mēnesi pēc kārtas nav apmeklējis iestādi.

30. Par 29.4. apakšpunktā minēto attaisnojošu iemeslu uzskatāms:

30.1. bērna veselības stāvoklis vai karantīnas laiks, ko apliecina ģimenes ārsta izsniegta izziņa;

30.2. vecāku atvaļinājums vai citi neparedzēti gadījumi;

30.3. ja bērns uz laiku izbrauc uz citu valsti ilgstošai prombūtnei un ir vecāku iesniegums, kurā norādīts prombūtnes laiks;

30.4. izglītības iestādes pedagoģiskā procesa pārtraukums vasaras mēnešos vai citi gadījumi, par kuriem vecāki rakstiski informējuši izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes.

31. Saskaņā ar šo noteikumu 29.4. apakšpunktu izglītības, iestādes vadītājs nosūta bērna vecākiem brīdinājumu, informējot par bērna iespējamo atskaitīšanu un paskaidrojuma iesniegšanas termiņiem. Bērna vecākiem 10 (desmit) darba dienu laikā no brīdinājuma saņemšanas dienas jāsniedz paskaidrojums izglītības iestādes vadītājam. Ja noteiktajā termiņā paskaidrojums nav saņemts, tad iestādes vadītājs 1 (vienas) darba dienas laikā izdod rīkojumu par bērna atskaitīšanu. Pēc rīkojuma par bērna atskaitīšanu izdošanas 3 (trīs) darba dienu laikā, tas nosūtāms vecākiem pa pastu ierakstītā vēstulē vai izsniedzams personīgi pret parakstu. Iestādes vadītājs veic attiecīgās izmaiņas Vispārējās izglītības informācijas sistēmas datu bāzē.

32. Ja ģimene ar pirmsskolas vecuma bērnu izbrauc no valsts:

32.1. vecāki iesniedz iestādē iesniegumu, kurā, norādot plānoto termiņu, apliecina, ka bērns izbrauc no valsts. Iesniegumu var nosūtīt arī elektroniski, nosūtot iesniegumu uz pašvaldības mājaslapā norādīto konkrētās izglītības iestādes e-pasta adresi, iesniegumu parakstot ar drošu elektronisko parakstu;

32.2. par bērnu, kurš mācās citā valstī un ir obligātajā izglītības vecumā, vecāku pienākums ir līdz kārtējā gada 31. maijam iesniegt elektroniski informāciju iestādei par bērna atgriešanos un izglītības ieguves turpināšanu kārtējā gada 1. septembrī iestādē.

32.3. ja iestādē nav rakstiski vai elektroniski iesniegta informācija par bērna iegūto izglītību, iespējamo atgriešanos un izglītības ieguves turpināšanu kārtējā gada 1. septembrī iestādē, vadītājs 1 (vienu) nedēļu pirms mācību gada beigām, nosūta vecākiem rakstveida brīdinājumu par šīs informācijas nepieciešamību. Ja vecāki informāciju nesniedz, tad iestādes vadītājs bērnu atskaita no iestādes kārtējā gada 1.jūnijā ar rīkojumu.

32.4. ja izbraukšana no valsts un izglītības ieguves turpināšana citā valstī plānota uz noteiktu laiku, kas pārsniedz 1 (vienu) gadu, vadītājs izdod rīkojumu par bērna atskaitīšanu no iestādes, saglabājot tam vietu bērnu reģistrācijas rindā ar plānotu uzņemšanas datumu nākošajā mācību gadā un rakstiski informē Pārvaldi par bērna izglītības ieguves turpināšanu ārvalstīs.

33. Ja vecāki vēlas, lai bērns obligātajā izglītības vecumā turpinātu mācības citā iestādē:

33.1. vecāki informē iestādes, kuru bērns apmeklē, vadītāju par savu izvēli un iesniedz iesniegumu brīvā formā, norādot iestādi, uz kuru plānots pāriet;

33.2. vecāki informē iestādes, uz kuru plānots pāriet, vadītāju par savu izvēli un iesniedz iesniegumu brīvā formā, norādot iestādi, no kuras bērns izstājas;

33.3. bērnu uzņem citā iestādē atbilstošā programmā ar iestādes vadītāja, uz kuru bērns pāriet, rīkojumu. Šīs iestādes vadītājs 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski vai elektroniski informē iepriekšējo iestādi par bērna uzņemšanu un norāda uzņemšanas datumu;

33.4. iepriekšējā iestāde 10 (desmit) darba dienu laikā pēc minētās informācijas saņemšanas šo noteikumu 13.2. un 13.3. apakšpunktā minētos dokumentus nosūta iestādei, uz kuru bērns pāriet;

33.5. 3 (triju) darba dienu laikā pēc informācijas saņemšanas no iestādes, uz kuru bērns pārgājis, iepriekšējās iestādes vadītājs atskaita bērnu no iestādes ar rīkojumu, kurā norāda jaunās iestādes nosaukumu.

34. Ja bērns pāriet no speciālās izglītības iestādes uz vispārējās izglītības iestādi, bērnu uzņem iestādē, nodrošinot bērnam speciālās programmas apguvi vai nepieciešamos atbalsta pasākumus.

35. Ja bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē iestādi 1 (vienu) mēnesi pēc kārtas un bērna vecāki (aizbildņi) nesazinās un nesniedz iestādei informāciju par kavējuma iemesliem, iestādes vadītājam ir pienākums sazināties ar pašvaldības Sociālo dienestu, lai atbildīgās institūcijas noskaidrotu bērna prombūtnes iemeslus.

36. Ja bērns attaisnojošu apstākļu dēļ neapmeklē iestādi laikā, kas nav garāks par 1 (vienu) kalendāro gadu, vieta tiek saglabāta, pamatojoties uz vecāku iesniegumu. Promesošā bērna vietā iestādes vadītājam ir tiesības uz terminētu laiku piedāvāt vietu un uzņemt citu bērnu no rindas kārtībā pieteiktajiem. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāms bērna veselības stāvoklis vai karantīnas laiks, ko apliecina ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta izsniegta izziņa, vecāku slimība, vecāku atvaļinājums, mātes pirms un pēcdzemdību atvaļinājums, par kuru vecāki rakstiski informē iestādes vadītāju. Iepriekš minētais nosacījums neattiecas uz obligātā izglītības vecuma bērniem.

VI. Noslēguma jautājums

37. Atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes novada pašvaldības 2016. gada 15. decembra saistošos noteikumus Nr. 76 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs" (Rēzeknes Novada Ziņas, 2016., Nr. 2 (44)).

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

 

1. pielikums
Rēzeknes novada pašvaldības
2022. gada 3. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 60

REĢISTRĀCIJAS PIETEIKUMS
UZŅEMŠANAI PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGUVEI

 

(izglītības iestādes nosaukums lokatīvā)

Informācija par bērnu:

Vārds, uzvārds  
   
Personas kods            

-

           
                           
Dzimšanas datums (diena/mēnesis/gads)  
   
Deklarētā dzīvesvietas adrese:  
 

Faktiskā dzīvesvietas adrese:

 sakrīt ar deklarētās dzīvesvietas adresi

 cita  
 
Vēlamais mācību uzsākšanas datums  

Iespējamās priekšrocības (atzīmēt atbilstošo):

Bērns, par kuru ir lēmums par aizbildniecības nodibināšanu un aizbildņa iecelšanu vai lēmums par bērna ievietošanu audžuģimenē  
Bērns, kura brāļi vai māsas apgūst pirmsskolas izglītības programmu attiecīgajā iestādē  
Bērns, kuru vecāks ir attiecīgās izglītības iestādes darbinieks  
Bērns no trūcīgas un daudzbērnu ģimenes, saskaņā ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu  
Normatīvajos aktos noteikto kategoriju darbinieku bērni, ja ir izziņa no darba vietas  

Informācija par pieteikuma iesniedzēju:

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds  
   
Deklarētā dzīvesvietas adrese:  
 

Faktiskā dzīvesvietas adrese:

 sakrīt ar deklarētās dzīvesvietas adresi

 cita  
   
Tālrunis    

Informāciju vēlos saņemt (vajadzīgo atzīmēt):

 elektroniski uz e- pastu:_______________________________

 pa pastu uz deklarētās dzīvesvietas adresi.

Apliecinu, ka norādītā informācija ir precīza un patiesa.

Esmu informēts, ka:

 jebkuru pieteikumā norādīto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

 esmu informēts(-a), ka Iestāde veic personas datu apstrādi, kas nepieciešama iestādes funkciju veikšanai, atbilstoši datu aizsardzības normatīvo aktu prasībām.

Datums 20 ____. g. ________________

 

/

 

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja paraksts

/

atšifrējums

     
Aizpilda iestādes darbinieks:

Reģistrācijas Nr. _________________

Programma _______________________

Reģistrācijas datums _______________________

Pieteikums saņemts: 20 ____. g. _______________  

/

 
   

Saņēmēja paraksts

/

atšifrējums

 

2. pielikums
Rēzeknes novada pašvaldības
2022. gada 3. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 60

   
 

(bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja, vārds, uzvārds)

   
 

(faktiskā dzīvesvieta)

   
 

(tālrunis, e-pasts)

IESNIEGUMS

Lūdzu uzņemt manu dēlu/meitu  
Personas kods  
Dzimšanas datums (dd.mm.gggg.)  
Dzīvesvietas adrese  
   
 

(izglītības iestādes nosaukums)

 

pirmsskolas izglītības programmā, programmas kods

 

ar 20__. gada _____.___________________

Papildinformācija par bērnu:  
 
 

 Esmu iepazinies/-usies ar izglītības iestādes nolikumu, iekšējās kārtības noteikumiem un tos ievērošu.

 Esmu informēts(-a), ka Iestāde veic personas datu apstrādi, kas nepieciešama iestādes funkciju veikšanai, atbilstoši datu aizsardzības normatīvo aktu prasībām.

20___. gada ____.___________________

       
 

(paraksts)

 

(paraksta atšifrējums)

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd pirmsskolas bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību līdzšinējās Rēzeknes novada pašvaldības teritorijā nosaka Rēzeknes novada pašvaldības 2016. gada 15. decembra saistošie noteikumi Nr. 76 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 76), kuri spēkā no 2010. gada 23. februāra (publicēti Rēzeknes novada pašvaldības bezmaksas izdevumā "Rēzeknes novada ziņas" Nr. 1(01) 2010. gada 22. februārī).

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim, ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim.

Rēzeknes novadu veidojošā Viļānu novada pašvaldība iepriekšminētos jautājumu ar saistošajiem noteikumiem nereglamentē.

Rēzeknes novada pašvaldība 2021. gada 15. jūlijā ir izdevusi saistošos noteikumus Nr. 4 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 4). Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar 2021. gada 22. jūlija atzinumu Nr. 1-18/6870 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 4" un 2021. gada 31. augusta atzinumu Nr. 1-18/7943 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 4" ir lūgusi nodrošināt saistošo noteikumu Nr. 4 precizēšanu.

Izvērtējot precizējumu apjomu un saturu pēc būtības ir lietderīgi atcelt izdotos Saistošos noteikumus Nr. 4 un izdot jaunus Saistošos noteikumus, nodrošinot vienotu kārtību pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijai, uzņemšanai un atskaitīšanai Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs.

2. Īss projekta satura izklāsts

Rēzeknes novada pašvaldības saistošie noteikumi "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs" izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 26. panta pirmo daļu.

Saistošie noteikumi paredz pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kā arī noteikts regulējums bērnu uzņemšanai diennakts grupās.

Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Saistošos noteikumus Nr. 76.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmē pašvaldības budžetu.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar Saistošo noteikumu projektu nav noteikta mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu projekta tiesiskais regulējums.

Uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projekts neskars.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var griezties Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs Centrālās administrācijas Izglītības un sporta pārvaldē, kā arī pašvaldības Sociālajā dienestā.

Saistošo noteikumu neskar administratīvās procedūras.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalība Saistošo noteikumu izstrādāšanā tika nodrošināta informējot iedzīvotājus ar Rēzeknes novada pašvaldības mājaslapas starpniecību, lūdzot izteikt viedokļus un priekšlikumus par Saistošajiem noteikumiem.

Viedokļi par Saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!