• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 2022/40 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2022., Nr. 218 https://www.vestnesis.lv/op/2022/218.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 33/2022

Par pašvaldības nodevu par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās Saulkrastu novadā

Vēl šajā numurā

09.11.2022., Nr. 218

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/40

Pieņemts: 27.10.2022.

OP numurs: 2022/218.8

2022/218.8
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2022/40

2022. gada 27. oktobrī

Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2022. gada 27. oktobra lēmumu (prot. Nr. 18; 23. §)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 2. maija noteikumu Nr. 309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22. punktu

Izdarīt šādus grozījumus Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā" (turpmāk tekstā – Noteikumi):

1. Aizstāt Noteikumu 4. punktā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

2. Aizstāt Noteikumu 5. punktā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

3. Svītrot Noteikumu 19. punktā vārdus "publicē Preiļu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Preiļu Novada Vēstis".

4. Aizstāt Noteikumu 1. pielikumā vārdus "Preiļu novada pašvaldības koku ciršanas komisijai" ar vārdiem "Preiļu novada pašvaldības koku vērtēšanas komisijai";

5. Aizstāt Noteikumu 2. pielikumā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisijas" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/40 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nepieciešams saistošo noteikumu Nr. 2022/16 II nodaļas 4. un 5. punktā un pielikumos aizstāt vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

Noteikumu IV nodaļā Publiskās apspriešanas procedūras kārtība svītrot 19. punktā vārdus " publicē Preiļu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Preiļu Novada Vēstis".

2. Īss projekta satura izklāsts Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas nosaukums nemaldinās pašvaldības iedzīvotājus par komisijas darbu un precīzāk to raksturos.

Tiks atvieglots Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas darbs un ievēroti noteiktie termiņi par publiskās apspriešanas rīkošanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Zaudējumu par dabas daudzveidības samazināšanu saistībā ar koku ciršanu pilsētas un ciema teritorijā atlīdzība tiks ieskaitīta pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi nosaka, ka zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam vai to pilnvarotajai personai ir jāsaskaņo koku ciršana ārpus meža pašvaldības teritorijā, kā arī jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu saistībā ar koku ciršanu pilsētā un ciemos pašvaldības teritorijā.

Saistošie noteikumi nosaka gadījumus, kad tiek rīkota publiskā apspriešana saistībā ar koku ciršanai ārpus meža pašvaldības teritorijā, tādējādi dodot iespēju sabiedrībai piedalīties lēmumu pieņemšanā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistībā ar saistošo noteikumu piemērošanu, ir Preiļu novada Centrālā administrācija vai attiecīgā pagasta pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!