• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuldīgas novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/32 "Par Kuldīgas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īres maksu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2022., Nr. 217 https://www.vestnesis.lv/op/2022/217.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 19

Par detālplānojuma "Dižkačas" apstiprināšanu, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā

Vēl šajā numurā

08.11.2022., Nr. 217

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kuldīgas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: KNP/2022/32

Pieņemts: 27.10.2022.

OP numurs: 2022/217.16

2022/217.16
RĪKI

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/32

Kuldīgā 2022. gada 27. oktobrī

Par Kuldīgas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īres maksu

APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes 27.10.2022.
sēdes lēmumu (prot. Nr. 14, p. 68)

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma
31. panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie Saistošie noteikumi (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka Kuldīgas novada pašvaldībai (turpmāk – pašvaldība) piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu klasifikāciju un īres maksas noteikšanas kārtību.

2. Saistošie noteikumi nav piemērojami dzīvojamām telpām ar sociālā dzīvokļa vai sociālās mājas statusu.

II. Dzīvojamo telpu klasifikācija un īres maksas noteikšana

3. Dzīvojamās telpas pašvaldībā tiek klasificētas šādi:

3.1. labiekārtota dzīvojamā telpa ir dzīvojamā telpa, kurā ir pieejama centralizēta siltumapgāde vai autonomā gāzes/elektrības apkure, karstā ūdens apgāde (nodrošināta centralizēti vai individuāli – ūdens sildītājs (boilers) vai gāzes katls) un aukstā ūdens apgāde, kanalizācija, vanna/duša un tualete;

3.2. daļēji labiekārtota dzīvojamā telpa ir dzīvojamā telpa, kurā ir pieejama individuālā siltumapgāde, aukstā ūdens apgāde un kanalizācija, tualete atrodas dzīvojamajā telpā vai dzīvojamajā ēkā;

3.3. dzīvojamā telpa bez ērtībām ir dzīvojamā telpa, kurā ir pieejama individuālā siltumapgāde, aukstā ūdens apgāde ārpus dzīvojamās telpas un tualete ārpus dzīvojamās ēkas.

4. Dzīvojamo telpu īres maksa Kuldīgas pilsētas teritorijā ir šāda:

4.1. labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,80 euro/m2 mēnesī;

4.2. daļēji labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,67 euro/m2 mēnesī;

4.3. dzīvojamā telpa bez ērtībām – 0,57 euro/m2 mēnesī.

5. Dzīvojamo telpu īres maksa Skrundas pilsētas, Kurmāles pagasta Priedaines ciema, Padures pagasta, Pelču pagasta, Rumbas pagasta teritorijā ir šāda:

5.1. labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,56 euro/m2 mēnesī;

5.2. daļēji labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,45 euro/m2 mēnesī;

5.3. dzīvojamā telpa bez ērtībām – 0,29 euro/m2 mēnesī.

6. Dzīvojamo telpu īres maksa Alsungas pagasta, Ēdoles pagasta, Īvandes pagasta, Kabiles pagasta, Kurmāles pagasta, Raņķu pagasta, Rendas pagasta, Rudbāržu pagasta, Snēpeles pagasta, Turlavas pagasta, Vārmes pagasta teritorijā ir šāda:

6.1. labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,49 euro/m2 mēnesī;

6.2. daļēji labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,30 euro/m2 mēnesī;

6.3. dzīvojamā telpa bez ērtībām – 0,29 euro/m2 mēnesī.

7. Dzīvojamo telpu īres maksa Gudenieku pagasta, Nīkrāces pagasta, Laidu pagasta, Skrundas pagasta teritorijā ir:

7.1. labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,30 euro/m2 mēnesī;

7.2. daļēji labiekārtota dzīvojamā telpa – 0,25 euro/m2 mēnesī;

7.3. dzīvojamā telpa bez ērtībām – 0,15 euro/m2 mēnesī.

8. Dzīvojamo telpu īres maksa tiek aprēķināta divkāršā apmēra gadījumos, kad dzīvojamai telpai noteikts kvalificētam speciālistam izīrējamas telpas statuss.

9. Ja dzīvojamā ēkā, kurā tiek izīrēta pašvaldībai piederoša vai tās nomāta dzīvojamā telpa, ir veikti dzīvojamās ēkas un/vai dzīvojamo telpu atjaunošanas darbi (renovācija) vai remonts, tad īres maksa par dzīvojamo telpu lietošanu tiek noteikta šādā apmērā:

9.1. 1,00 euro/m2 mēnesī, ja pašvaldības ieguldījums ēkas vai dzīvojamo telpu atjaunošanas darbos (renovācijā) vai remontā ir no 3000,00 euro līdz 5999,99 euro ar PVN;

9.2. 1,50 euro/m2 mēnesī, ja pašvaldības ieguldījums ēkas vai dzīvojamo telpu atjaunošanas darbos (renovācijā) vai remontā ir no 6000,00 euro līdz 9999,99 euro ar PVN;

9.3. 2,00 euro/m2 mēnesī, ja pašvaldības ieguldījums ēkas vai dzīvojamo telpu atjaunošanas darbos (renovācijā) vai remontā ir 10000,00 euro ar PVN vai lielāks.

10. Saistošo noteikumu 9. punktā minētajā kārtībā piemērotā īres maksa ir spēkā līdz brīdim, kad dzīvojamo telpu īrnieku veiktie maksājumi (izņemot maksu par dzīvojamās ēkas apsaimniekošanas izdevumiem) sasniedz pašvaldības veikto finansiālo ieguldījumu apmēru ēkas vai dzīvojamo telpu atjaunošanas darbu (renovācijas) vai remonta veikšanā.

11. Pēc Saistošo noteikumu 9. punktā minētā pašvaldības finansiālā ieguldījuma apmēra sasniegšanas, dzīvojamo telpu īres maksa tiek noteikta Saistošo noteikumu 3., 4., 5., 6. vai 7. punktā noteiktajā apmērā.

12. Izņēmuma gadījumos Kuldīgas novada dome, pieņemot lēmumu, var noteikt citu īres maksas apmēru, nekā tas noteikts Saistošo noteikumu 3., 4., 5., 6., 7. punktā. Par noteikto īres maksas apmēru pašvaldība rakstveidā paziņo īrniekam, un tas stājas spēkā vienu mēnesi pēc paziņošanas dienas, ja pieņemtajā lēmumā nav noteikts cits (vēlāks) spēkā stāšanās termiņš.

13. Apsaimniekošanas izdevumi pašvaldībai piederošās dzīvojamās ēkās tiek noteikti atbilstoši pārvaldnieka noteiktajai apsaimniekošanas maksai. Pašvaldībai piederošām dzīvojamām telpām, kuras atrodas kopīpašniekiem piederošās dzīvojamās ēkās, apsaimniekošanas maksa tiek noteikta atbilstoši katras dzīvojamās ēkas dzīvojamo telpu īpašnieku kopības sapulcē apstiprinātai apsaimniekošanas maksai.

14. Papildus īres maksai, proporcionāli izīrētās dzīvojamās telpas platībai, tās īrnieks maksā šādus obligātos maksājumus (normatīvajos aktos vai pakalpojuma sniedzēja noteiktajos termiņos):

14.1. normatīvajos aktos noteikto nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu un citus normatīvajos aktos noteiktos nodokļu maksājumus;

14.2. dzīvokļa vai dzīvojamās mājas īpašnieka (valdītāja) un zemes īpašnieka noslēgtajā zemes nomas līgumā noteikto zemes nomas maksu, ja dzīvojamā telpa atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes;

14.3. ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto pakalpojumu maksas saskaņā ar pakalpojuma sniedzēju noteiktajiem tarifiem.

III. Noslēguma jautājums

15. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. maijā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 

Kuldīgas novada saistošo noteikumu Nr. KNP/2022/32 "Par Kuldīgas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īres maksu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par Kuldīgas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īres maksu" izstrādāti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma 31. panta pirmās daļas normu, kas paredz, ka pašvaldībai piederošas vai tās nomātas dzīvojamās telpas īres maksas apmēru nosaka pašvaldība, ņemot vērā tās saistošos noteikumus par īres maksas noteikšanu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Kuldīgas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īres maksu un dzīvojamo telpu klasifikāciju, īres maksas apmēru un īres maksas aprēķināšanas metodiku.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas ir nepieciešams noteikt vienotu īres maksas apmēru un īres maksas aprēķināšanas metodiku visā Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi pašvaldības budžetu neietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Kuldīgas novada pašvaldība. Personas var vērsties Kuldīgas novada pašvaldībā, lai saņemtu atbildes uz jautājumiem par saistošo noteikumu piemērošanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!